Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. MotherChucker - Nicola
7. Magoria - Ula
9. Blair__waldorf - Kasia
10. Dzastulaa_ - Justyna
11. coconutP - Patrycja
12. Lise – Ola
13. Mojapleckobieta – Agata
14. Yellow_Kar - Karolina
15. Sazemka
16. Sanjay – Gosia
Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdywać się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg (bez pandy)
Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Ja tam lubie , zawsze coś śmiesznego a za razem ciekawego może się wydarzyć . Ja próbuje jakoś przeżyć w tym 32 stopniowym skwarze z zerową ilością wiatru , ale jest spoko. Wolę to niż deszcz :)
U mnie na takich spotkankach raczej zbierają się starsi... Nie jest ciekawie ani śmiesznie. ;p Okej, ja lecę. Może uda mi się przeżyć w takim upale. Liczę, że w realu działa klimatyzacja...xD
Bo w sumie weszlam tu niedawno, a nikt nie odpisał wcześneij na tamtego mojego poprzedniego posta. Co słychać? Niewiele, znow na nic nie mam siły, ale dzielnie się tu trzymam ;) A ty Karola (sory, to silniejsze ode mnie ), co robilaś dzisiaj? ;)
Nic takiego, siedziałam, czytałam książkę, sprzątałam i wypisałam 3 kartki na postcrossing, no właściwie 2 i pół, w jednej napisałam na razie adres bo odbiorca ma bardzo sprecyzowane wymagania co do treści kartki, więc muszę jutro się do tego porządnie przyłożyć, dziś już mi się nie chciało;)
Co do Karoli, streszczaj sobie, mi to nic a nic nie przeszkadza;)
Bardzo sprecyzowane wymagania? Co od ciebie chce? :)
Nie wiem, lubię tak jakoś streszczać xd
Chce żebym napisała, jaka jest u mnie temperatura, jaki jest główny temat, jakim żyje kraj (najlepiej jakbym przepisała tytuł nagłówka z gazety) i jakieś zdanie po polsku;) Niby nie są to jakieś wielkie wymagania, ale wypisywałam kartkę godzinę temu, więc nie mogłam sprawdzić temperatury, bo byłaby niższa niż nad dniu, na polskim zdaniem muszę się zastanowić, bo chcę mu zarzucić jakąś sentencję;) A nagłówki muszę przejrzeć, bo w ogóle nie jestem ogarnięta z wydarzeniami z kraju;P
W ogóle skoro już jesteśmy przy imionach, mam głupie pytanie: jak ty właściwie masz na imię? xD Bo mam wrażenie, że kiedyś pisałaś, że Nikola ale w liście jesteś zapisana jako Nicola, i nie wiem, czy to ja coś pomieszałam, czy dziewczyna, która pisała listę. W ogóle to jak brzmi twoje pełne imię? Pytam, bo mam znajomą, która ma na imię Nicoletta;)
Czeeeeść, ja na chwilkę tylko zaglądam ;) Przypomniało mi się Karo, że na prawko można zapisac się już jakiś czas przed urodzinami, nie pamiętam tylko ile wczesniej. Trzeba mieć tylko wtedy zgodę rodzica ;)
Wiem, że można zapisać się wcześniej na kurs, ale zdawać można dopiero po urodzinach;) Dlatego ja chcę się zapisać już teraz, choć urodziny mam dopiero za 2 miesiące. Myślę, że tak będzie akurat w sam raz, bo skończę kurs w okolicach moich urodzin i będę mogła zaraz zdawać;)
Ale dzięki za troskę i informację;)
Właściwie dlaczego tylko na chwilkę?
Aha, no to super ;)
Bo idę zaraz spać, muszę jeszcze na 3 dni pójść do pracy, zobaczyłam dzisiaj śliczną torbę w Reserved i mnie zmotywowała xD choruję dalej ale jakoś dam radę ;p
Hej wam ,bylam u rodzinki wcześniej :)
A jaka torba , moja siostra tam kupila ostatnio :)
Jej ten gość od postcrossingu jest jakiś bardzo wymagający , no ale co trzeba wiedzieć co się chce w życiu :)
Hej;)
Obawiam się, że Kasia już poszła spać, więc ci nie odpowie.
Co do tego gościa - ja tam wolę, jak ktoś określa, co chciałby przeczytać, niż jak nie mówi nic, bo wtedy nie wiem co pisać.
Karolina, moje imię brzy Nikola, wiem, że jest tam błąd, ale nie znaczący, więc nie czepiam się o to ;)
Aha, dzięki za sprostowanie;) Nie chodzi o czepianie, ale to przecież nie jest problem, żeby przy okazji kolejnej części to poprawić;P
Właśnie , mialyśmy to poprawić wcześniej , trzeba to przypilnować :)
Ja chyba też tak bym wolała , bo głupio mi tak na każdej kartce pisać to samo...
Polećcie mi proszę jakąś komedię...
Ja niestety nie jestem w stanie polecić czegokolwiek. Teraz samej sobie polecam... łóźko. trzy godziny snu jednak robią swoje. Także do jutra :*
Ja ostatnio obejrzałam 'Love actually' i naprawdę mi się spodobało, więc możesz zobaczyć, ale podejrzewam, że już widziałaś (jak cała reszta świata poza mną).
To jak spadłyście to ja wpadam... Dzisiaj mnie nie będzie wcale bo jadę z rodzinką na Air Show w Radomiu. Z tego co wiem, szykuję się tam 200 tys. osób... Taki tegoroczny Grunwald. Była któraś z was może pod Grunwaldem rok temu? Jeśli tak to wie, o czym mówię. Co do postcrossingu to znów wylosowałam Niemkę i to w dodatku (uwaga, uwaga): HILDEGARDĘ. Ok, przesadzam:) Do zobaczenie jutro (wrócę, bo obiecała Kasi, że znajdę sobie tam gdzieś schron i nic we mnie nie wleci:P). C Y later:)
Ja byłam w zeszłym roku pod Grunwaldem...to był jakiś koszmar, na wale nie zdążyłam bo jakiś baran zaparkował tak ze zablokował drogę ;/ I już kilka kilometrów przez miejscem bitwy nie dało się wjechać ...
Ogólnie to hello, przepraszam ze się nie odzywałam ale korzystałam z bajecznej pogody która...już się niestety skończyła. Pewnie 1 września będzie pięknie i słonecznie ;/
Co do postcrossingu postanowiłam że wylosuje sobie już te 5 osób ;P Niecierpliwa jestem, tak więc mam już wysłane kartki do USA i Holandii - idą już 9 dni co mnie lekko denerwuje.... Teraz ma już gotowe i czekające na poniedziałek do Rosji, Białorusi i na Tajwan...
oo dziwń dobry, kartka na Tajwan? Fajnie :)
Ja właśnie wróciłam z zakupow, mam już przybory szkolne ;p
Ja do szkoły nie mam nic... nawet długopisu xD Książki leża u znajomego z wyższej kasy na łóżku i czekają na mnie xD A zeszyty pewnie gdzieś w sklepie xD
Aaaapsik, no i nie poszłam do pracy, nie dałam rady ;c
Torba Kasiu taka duża, na ramię (listonoszka?) w kwiatowy motyw.
Zazdroszczę wam tych przyborów szkolnych, te zakupy to był dla mnie zawsze przyjemny moment :D
Ja też je zawsze lubiłam ale w tym roku większość rzeczy ma z zeszłego wiec na specjalne zakupy nie jadę ;(
No ja w sumie też mam większość rzeczy starych, w tym kilka zeszytów (wolę mieć jeden na trzy lata np z hiszpańskiego czy wosu ). Ale nie moglam odmówić sobie tej przyjemności dzxisiaj ;)
Ja prawie jeszcze nic nie mam oprocz 6 zeszytów , wszyscy zrobili mi nagonkę zeby nie kupować książek , bo będą targi ale zaczynam się juz tym denerwować...
Jak tu wpadnie Karolina to nam wlepi takie kary za zaczynanie tematu sz...xD
No właśnie! Była zasada? Była?!
Przeczytałam, że Agata jest w Radomiu na Air Show, to są moje okolice, a wstyd się przyznać - nigdy mnie to całe Air Show nie interesowało...
Co do Grunwaldu, wracałam z kolonii nad morzem 2 dni po rekonstrukcji, przejeżdżaliśmy właśnie niedaleko tego miejsca i wciąż było multum ludzi i ciężki przejazd, więc wolę sobie nawet nie wyobrażać, co tam się działo w trakcie i bezpośrednio przed i po rekonstrukcji...
Właśnie! Nie mówimy o.... jak się zacznie to będziemy narzekać.
Za 30 dni Plotkara ;D Czy Beauty zakłada to 30 dniowe wyzwanie?
Jeszcze jedno słowo o szkole a czeka was to:
http://imageshack.us/photo/my-images/29/35962269.jpg/
Nawet się wysiliłam i własnoręcznie usunęłam tę ładniejszą pandę!