Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. . andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
No a nie rozróżniają w żaden sposób ocen ze sprawdzianów i powiedzmy, odpowiedzi? U mnie, jak nauczyciele liczą średnią ważoną z ocen, to sprawdzian 'waży' 2 lub 3, a zwykła kartkówka, praca domowa, czy odpowiedź 1.
Różnica miedzy sprawdzianem, odpowiedzia Ustna jest taka, ze jest na wiecej punktów. I tyle ;p
No to trochę to dziwne moim zdaniem. Zresztą nie ma co się rozwodzić nad tym tematem;]
Oglądam, oglądam. Tak najbardziej to chyba właśnie dla Kamila :D ( normalnie się zakochałam :D) Artur żyje, ale lekarz kazał mu się oszczędzać, Igor już wrócił do pracy, a do Hotelu przyjechała gwiazda, która miała pomóc promocji hotelu, no ale nie mogło się potoczyć gładko. W sumie po tej strzelaninie nie mają za dużo gości
Oj tak, Kamil fajny jest ;)
dzięki za to streszczenie, bd dzisiaj oglądać. A co z dziewczyna Igora, ta dziwka?
Fajny? Ja o nim fantazjuje :D Wyjedzie do Francji, bo wygrała jakiś staż. A Igor będzie miał romans z mężatką :)
Zaraz dostanę ataku serca przez mojego braxiszka... Nie umiem jeszcze na matme, a n blaga, żebym mu napisała rozprawke na jutro. Wczas mu się orzypomnialo o zadaniu domowym. Ania, jutro opowiesz mi co było w dzisiejszym odcinku...
Do tego ten temat.."czy w najstarszych utworach swiata dostrzegano budująca wartość miłości czy tez uznawano tylko skutecznośc siły i gwałtu".. Powodzenia -,-
No to szał. Zaraz i tak pewnie zejdę spać, ale możemy jeszcze troszkę pogadać;) Oglądasz House'a może? W ogóle to czytałaś o tym romansie tego faceta z TVD z Gagą?
Jezu .. Ta rozprawka wyczerpala mnie intelektualnie. A potem i rak pani znów powie mu, ze nie pisał tego sam, bo nie zna tak wysublimowanego slownictwa.
Ja widzalam tylko dwa pierwsze sezonu house'a...;p
A to niestety niewiele mi to daje, bo chciałam obgadać ostatni odcinek;)
Więc jednak się złamałaś i napisałaś tę rozprawkę? Ja kiedyś też tak robiłam, ale mój brat jest potwornym niewdzięcznikiem, więc w końcu się zbuntowałam i zakończyłam ten haniebny proceder raz na zawsze;D
Tak własnie myślałam, ze chcesz to obgadac ;p
coz, mój brat to rowniez niewdziecznik. Zadanie miał od wczoraj, a dopiero dzisiaj o tej porze mu się orzypomnialo... Nawet nie podziękował. Jesczze czepial się niektórych słów, bo za trudne dla niego. Jak ja się rozpisze to używam lepszego slownictwa ;p
ale chyba zrobię tak jak ty i przestane mu pomagać. Nie poradzi sobie na egzaminie w tym roku..
Myślałam, że nikogo nie ma i poszłam oglądać PLL.. 2 odcinki mi jeszcze zostały ;) Dobranoc ;*
Hej ;)
Jest ktoś ? Ja miałam dziś na szczęści 6 lekcji :D
Teraz jem obiad - spaghetti.
Hej ;)
ja wróciłam jakieś pól godziny temu i jem własnie obiad :)
tez miałam dzisiaj 6 lekcji. I jakoś przeżyłam kartkowki z matmy i polskiego ;p
To dobrze, że przeżyłaś :) Trudne były ?
Co masz dobrego na obiad ? ;D
Smacznego :)
A na obiad miałam mielone ;p
czy trudne? Spodziewalam się gorszych Pytan z lektury, ostatecznie były łatwe, ale nei na wszystkie odpowiedzialam. A z matmy zrobiłam wszystkie zadania, czuje, ze w sumei dobrze chyba.:)
tobie tez smacznego, choć pewnie już zjadlas. Ach, ten mój zaplon.
Hej wam , nie wiem czy zauważyłyście , wczoraj zniknęłam no ale niestety musiałam...
Dziś miałam 8 godzin od 7 , nie mówie wam jak sie czuje bo chyba nie da się opisać . Zaraz lecę szybko poodkurzać , zeby jutro tylko odpoczywać . Poza tym wieczorem idę na noc do koleżanki , jakies filmy na odstresowanie po tygodniu :)
hej ;) a ja byłam dziś w moim liceum, żeby sprzedać książki na kiermaszu ;) wypiłam sobie latte w bufecie, spotkałam kilkoro znajomych i pogadałam chwilę z moją madame od francuskiego ;) o dziwo było całkiem sympatycznie chociaż nie tęsknię ;p no i zarobiłam trochę kaski :D
Heh ,u nas też absolwenci sprzedawali.
Powiem wam tak przed moje nauczycielki myslalam ze dziś dostanę modowego zawału...
jedna strara jak moja babcia od biologi przyszła dziś ubrana w leginsy takie jak ze skóry czarne i do tego sweterek za tylek . No po prostu myślalam ze padnę , ale to jeszcze nic inna miała ubrane sandały na białe skarpetki bawełniane w kropki xD po prostu ich widok dawał dziś darmowe atrakcje .)
Pierwszy tydzień praktyk za mną. A w przyszłym tygodniu przyjdzie na prawdę mega stres :D Moje pierwsze lekcje w gimnazjum :)
Wiesz jaka jest największa i chyba najlepsza rada dla ciebie , nie daj im tego po sobie poznać. Bo jak zobaczą ze sie stresujesz i denerwujesz to będą jeszcze gorsi . Pokaż kto tu rządzi xD
Kasia ma rację :) Nie denerwuj się, podejdź do tego z lekkim humorem, ale co najważniejsze to trzymaj dyscyplinę. Jak gimnazjaliści poczują, że mają za dużo swobody to się rozgadają i naprawdę cudem będzie przywrócenie ich do porządku. Oczywiście to zależy od klasy.
a tak po za tym to cześć :)
Jakbyś trafiła na moją obecną klasę... Nauczycielom niektórym żyć nie dajemy...
Ale racja, nie możesz pokazać, że się stresujesz, oni to wykorzystaką. A wtedy katastrofa gotowa ;p
Ważne też jest pierwsze wrażenie- wszyscy lubią zabawnych nauczycieli :)
Ostatnio na chemii mieliśmy praktykantkę. Była to chyba najnudniejsza lekcja na świecie. Robiliśmy zadania z podręcznika, które były już tam rozwiązane tzn. tak zwane przykłady. Masakra :/ Po za tym ona strasznie cicho gadała i nikt jej nie rozumiał. Nikt się nie skupiał na lekcji. Dziewczyny bazgrały po zeszytach, a chłopcy gapili się na jej tyłek i co chwile go między sobą komentowali... Więc to była totalna porażka. Na dodatek moja klasa jest strasznie wygadana, więc w sali panował chaos ; p
Mam nadzieję, że się nie przerazisz :) I oczywiście życzę Ci powodzenia ;D
I wszyscy lubią pochwały :) Na wstępie im powiem, że zrobili na mnie pozytywne wrażenie i mam nadzieję że będę mogła się pochwalić koleżankom na studiach że miałam super uczniów :D Tragicznie się nie zachowują, na każdą rzecz też nie moge zwracać uwagi bo nic tylko bym wtedy upominała. Wyluzowana, zabawna, konsekwentna :) Zrobi się :D
U mnie w szkole wszyscy uwielbiali praktykantki bo to oznaczało odpoczynek od starego często nielubianego nauczyciela :D bęęędzie dobrze ;)
I nie mów cicho ! To jest jeden z największych mankamentów praktykantów. Jak gada cicho to wtedy robi się szum w klasie, nikt nie słucha itp itd...
Ale powodzenia, trzymnam kciuki ;))
Wtedy przestanę mówić. Zwykle się wtedy uciszają, zresztą nie mam zamiaru krzyczeć ani podnosić głosu, o czym zamierzam ich uprzedzić.
Ula wpadła na chwilę jakoś ostatnio i napisała, że ma duże nauki, więc nie ma czasu na siedzenie na forum, a Ala to nie wiem...
Hej;) Jako, że wszyscy dają dziś dobre rady pani praktykantce, to ja także dorzucę swoje 3 grosze;) Pamiętam jedną praktykantkę w gimnazjum, na lekcjach chemii. Obrała chyba najgorszą z możliwych dróg: sprawiała wrażenie niesamowicie dumnej z tego, że my jesteśmy głupiutkimi gimnazjalistami, a ona superinteligentną studentką... Puszyła się niesamowicie, patrzyła na nas z góry i wciąż pilnowała, żebyśmy wiedzieli, że ona nami gardzi. Żeby jeszcze podkreślić swoją 'studenckość' non stop, zupełnie 'przypadkowo' myliła się i zamiast 'sprawdzian' mówiła 'kolokwium'. Żenada totalna. Nie idź tą drogą! (że tak zacytuję mistrza).
Nie pójdę :) Dzięki za ciepłe słowa i praktyczne rady :) Mam nadzieję, że będzie ok.
http://kwejk.pl/obrazek/454297/teacher.html :D
zachciało mi się kwejka przegladac :D
Widziałam to :P
Ezra <3 Chciałoby się mieć takiego nauczyciela ;)
............................................................ ................................................
Lei i Pen z planu 7.09
1. http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/25152395/title/on-set-gossip-girl -september-7th-photo
2.http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/25152398/title/on-set-gossip-gi rl-september-7th-photo
3.http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/25152447/title/on-set-gossip-gi rl-september-7th-photo
4.http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/25152387/title/on-set-gossip-gi rl-september-7th-photo
Ja jestem niezwykle ciekawa co jest w tej kopercie, którą trzyma Blair ;p