Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. . andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Ja idę się chyba kapac, a potem spać.
To dobranoc :* jutro ważny dzień- rozpoczenie mistrzostw Europy xd
Dzień dobry :)
Mistrzostwa Europy w siatkówce, siatkarze bronią złotego medalu :)
Hej wam :) Wróciłam właśnie z nocowania :) Gdzie ogladasz te mistrzostwa , na jakim programie ? :)
Wow, skoro tak, to może sama się skuszę i obejrzę;) Ale byłabym wdzięczna za informację, o której ten mecz i na którym kanale;)
Kurcze dopiero co zapuściłam paznokcie... xD
Wysyłam już 5 kartkę do Niemiec ,jakieś szczęście na odwrót mam do tego kraju
A ja wciąż czekam aż dojdą 3 kartki, które wysłałam, w tym dwie ze znaczkiem priorytetowym... Uwielbiam polską pocztę;/
Ja również ... Hej , czemu sie nie pochwaliłaś kartką z USA ? Chyba ze coś mi umknęło ...
Zobacz sobie moją z autkiem z Francji . Straszliwie mi się podoba , zaraz po krowie z choinką :)
Rzeczywiście świetna;) Podoba mi się też ta z Rosji i Chin. W ogóle wszystkie są naprawdę bardzo ładne, zazdroszczę;)
Ta kartka z Łańcuta, którą wysłałaś do Niemiec jest naprawdę prześliczna.:) Ja właśnie takich szukam, ale naprawdę nie mogę w okolicy znaleźć nic ładnego. Niedługo szykuje mi się wycieczka do Sejmu, więc może tam uda mi się zrobić jakiś zapasik:D
Twoja mi si bardzo podoba , fajne są takie czarno białe. Nie martw się nie dlugo ci się posypie kartkami :) Trzeba być cierpliwym na początku. Mi teraz przychodzą 2 tygodniowo , a mojej koleżance przyszły raz 3 na raz :)
Nie martwię się o to, że ja nie dostaję, tylko, że nie dochodzą te, które wysyłam;/ Denerwuje mnie to, że specjalnie płacę więcej za znaczek priorytetowy, a i tak jednak głupia kartka do Niemiec idzie 2 tygodnie;/
Oj to powiem ci ze cos nienormalnie jak na Niemcy . Jak mówiłam wysłałam już 5 i każda szła do 5 dni . Do Rosji idą tylko miesiąc , ale już sie przyzwyczaiłam...
Wiesz moze tego kogoś nie ma w domu po prostu. Moze dostał a nie zarejestrował jej.
Do Niemiec i Holandii idzie mi już 13 dni priorytetem, też mnie to dziwi bo wcześniej do USA szła tylko 8, a kolejna, którą wysłałam do USA jednocześnie z tymi dwoma doszła po 10 dniach. Do Rosji idzie już 24 dni, ale to zwykłym znaczkiem.
Zdecydowanie. Tworzą zgrany duet. W jakim smutnym kraju przyszło nam żyć, naprawdę...
Niestety...
Ale nie ma to jak zaginiona paczka na poczcie. Po miesiącu się okazało, że leży już od ponad 3 tyg. i czeka na odebranie.
To jest jakaś masakra. Moim zdaniem Poczta powinna płacić za wszystkie opóźnienia (o zaginionych przesyłkach nie wspominając), to może w końcu zaczęliby pracować, a nie tylko: wieczne wakacje i olewanie pracy.
Dobrze powiedziane. Kiedyś na poczcie babka kazała mi czekać,bo ona musiała kawę do końca dopić !
No bo przecież ona jest wysoce elokwentną panią z poczty, więc ma święte prawo do tego, by zachowywać się jak królowa brytyjska!
Tak,tak,tak. Przecież ona tak CIĘŻKO PRACUJE, że to wszystko się jej należy. Jak ja w ogóle śmiałam jej przeszkodzić ?!
Moim zdaniem powinnaś wrócić tam z pokaźnym bukietem i czekoladkami w ramach przeprosin.
Pędzę do klepu. Kupie jej jeszcze ogromną kartkę z napisem " Bardzo mi przykro. Przepraszam " i paczkę kawy.
Nawet cały ekspres do kawy nie wynagrodziłby jej twojego szokującego zachowania, więc lepiej sobie daruj;)
Padnę na kolana do jej stóp i będę błagać o wybaczenie. Albo lepiej nie. Stwierdzi, że marnuję jej cenny czas, więc lepiej odpuszczę. Po po prostu już w życiu nie pójdę do tego oddziału poczty i nie pokaże się jej na oczy. Pewnie moje zdjęcie wisi gdzieś na zapleczu na tablicy korkowej z napisem ' Przeszkodziła królowej delektować się kawusią. Nie obsługiwać jej ' :P
Hahaha xD
Ja mam dokładnie to samo! Ale Rosji w siatkówce nie prześcigniemy, nie w tym roku, nie w tym składzie ;p
Ja jestem sportową ignorantką, więc się nie znam, ale po meczu Polska-Niemcy, który niemal wygraliśmy (strasznie się zdenerwowałam, że sędzia pozwolił im grać minutę po zakończeniu dodatkowego czasu i zdążyli zremisować) i po moich osobistych doświadczeniach (wczoraj nasza klasa wygrała w siatkę z dryblaskami z matfizu, co jest wręcz NIEWIARYGODNE), jestem w stanie uwierzyć we wszystko, łącznie z wygraną polskiej reprezentacji w piłce nożnej w tym nieszczęsnym Euro 2012, a co dopiero w wygraną siatkarzy z Rosją;)
Nie wiem co jest w tym moemncie bardziej nieprawdopodobne- nasza wygrana w nodze z Hiszpanią czy z Rosją w siatkówce. Poważnie, teraz to taka metropolia. Sa faworytami po tym jak wygrlai z Brazylią w Lidze Światowej. No ale nic, na szcżęscie nie jesteśmy z nimi w grupe teraz ;p
Grupa D- Polska, Niemcy, Bułgaria, Słowacja (jak dobrze pamiętam ;p).
No mamy najtrudniejszą grupę podobno, Bułgarzy tak jak i my czy Niemcy to dobrzy zawodnicy :)
No tak, o Bułgarach wiedziałam, że są dobrzy (nawet ja!), ale przynajmniej ze Słowacją nie powinno być problemu;)
Oj, ja tak samo mówiłam jadąc do Spodka na mecz z Czechami. Myślałam "co tam, będzie gładkie 3:0". Było, ale nie dla nas ;p
Nie no, ja wierzę w nasz zespół. Nie mogę się już doczekać 18. Od rana tym żyję :D
Ja nie interesuję się za bardzo sportem, jeżeli już to tylko nożna i siatkówka i tylko reprezentacje, mecze ligowe to dla mnie porażka. Rzadko oglądam jakiś mecz, ale kiedy już oglądam to bardzo się wczuwam i kibicuję naszym:)
Ja lubię sport. Zazwyczaj jest to siatkówka, ręczna, nożna, żużel + jakieś tam Olimpiady, Mistrzostwa. Też strasznie się wczuwam. Jak jest gol to drę się na całe gardło :) Ostatnio nawet założyłam koszulkę z napisem 'Polska'.
Cześć :)
Co tam ?
Ja się postaram oglądać siatkę, ale nie wiem czy zdążę, bo umówiłam się z koleżanką o 15:00 na festyn ;D
Co tam? Sobota jak sobota, siedzę przed komputerem w piżamie, jestem sama w domu ;p
Co za festyn?:)
A taki osiedlowy ;p Idziemy się przejść i zobaczyć jak to wygląda :)
U mnie wszyscy w domu, oprócz mamy. Niestety. Jak ja uwielbiam być sama w domu :) Choć z drugiej strony nie ma się do kogo odezwać. Jestem gadułą, a sama do siebie raczej gadać nie będę :D
Ja nie lubie być sama chyba.... Zawsze jestem z rodzicami , ale tak pusto jest , najbardziej lubie jak moje rodzeństwo jest w domu :)
Ja chyba też lubię być sama w domu. Wtedy nikt nade mną nie stoi i nie drze się, że nie posprzątałam, nie zrobiłam prania, itd itp.
A że gadać lubię bardzo to na gadu siedzę i tutaj :)
Kasiu, ile masz rodzeństwa?;p
Mam brata i siostrę , tyle ze o 6 i 11 lat starszych . Od 3 lat żyję jak jedynaczka , ale strasznie mi ich brakuje w domu.. tak pusto jest , a jak przyjadą to od razu weselej :)
Nom trochę , brat studiuje w Lublinie czyli jakies 3 h drogi ode mnie , a siostra pracuje w Warszawie czyli 5 h drogi. Daleko. I z jeszcze naszym wspaniałym PKP jest trudno dojechać...
To mam bliżej do twojego rodzeństwa niż ty:) Twoja siostra pewnie rzadko bywa w domu, skoro mieszka tak daleko...
No stara się być ze 2 razy w miesiącu jak jest ciepło. No ale jak przychodzi zima to już jest gorzej . A brat jak podłapał kolegow i jeszcze ma dziewczynę to od przyjeżdżania co tydzień zredukowało się to do raz w miesiącu...