PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108238
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg

LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries

* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!

Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Dobrze zgłoszę nas :D

andziara_karolinka

Oj tam ;D Która nas zgłasza?
I może zacznijmy już teraz rozmawiać nad odpowiedziami, bo jutro nie będę mieć specjalnie czasu, co? Wracam o 19 i muszę się uczyć na spr z niemieckiego.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Wasze nicki na tamtym forum są takie same ?

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

mój tak :)

andziara_karolinka

Mój tak ;)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Oj tam oj tam :)

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Zgłosiłam nas :) Nazwę wymyślimy na dniach :D

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Kasia spisałaś gg? :D

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

tak spisałam , nawet poprosiłam abyś weszła :)

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Sekundkę :D

andziara_karolinka

Wysłać wam swój numer wiadomością prywatną?

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Fajnie by było :D

andziara_karolinka

Wysłałam.

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Jestem! ;D

ocenił(a) serial na 7

hej;) Z kim i kiedy teraz gramy?

użytkownik usunięty
Karolina1

Jutro z Rumunia, godzina 19? Ale pewna nie jestem, nie interesowalam soe, bo angielski wtedy mam ;p

ocenił(a) serial na 7

Aha, mnie to w sumie też średnio interesuje, pytam na zasadzie: bo nie zaszkodzi spytać, może włączę pod koniec, spojrzę na wynik;)

ocenił(a) serial na 9

Nicola hej :D Kiedy jedziesz na meczyk? Ja za tydzień :D:D:D Fart gra u nas , jestem taka happy, nie mogę się doczekać :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ja jadę w sobotę za tydzień. Ale mój tata przebakiwal dzisiaj coś, ze mnie nie puści. No ale kit, muszę jechać;p
AZS czestochowa z jastrzebskim :)

ocenił(a) serial na 9

I znów będzie się można cieszyć siatkówką :D Kocham to :D Kocham naszą Zaksę :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Zaksa? Może być, byle nie Skra!

ocenił(a) serial na 9

Hej

Cześć ;))

ocenił(a) serial na 7
Magoria

ekhm...

Karolina1

Zmuulacie!

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Czas honoru zaraz będzie :)

fusiatko44

nie oglądam, męczę logarytmy!

ocenił(a) serial na 7
Magoria

A ja oglądam i właśnie schodzę;) Wejdę chyba jeszcze po, więc nie mówię dobranoc;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

ja już mówię
więc Dobranoc kochane :)

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Dobranoc Kasiu :D

ocenił(a) serial na 8
andziara_karolinka

Hej kochane, znowu się odzywam po tygodniu tradycyjnie, ale dorwałam się do fw więc pierwsze co to zajrzałam tutaj oczywiście. ; D Jak Wam minąl weekend? Mnie całkiem ok, w piątek szlajałam się z przyjaciołką po Rybniku, po czym busem dotarlam do domu po 20, w sobote byłam znowu na urodzinach, a dzisiaj nadrabiałam zaległości z serialami, obejrzałam nowy odc. VD, 90210, Thle lying game i zaczęłam 6 sezon HIMYM : D.
A teraz skubię słonecznik i nawet zmieniłam sobie avatar! To na cześć nadchodzącego sezonu plotkary. :D
Nie wiem czy jeszcze tu dzisiaj wejdę, więc na wszelki wypadek dobranoc :*

kilmenyy

Ja spadam. Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Dobranoc Ulu :D

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

No i wracam;) Mam nadzieję, że starsza Kasia tu zaraz zawita. Kto to w ogóle pomyślał, żeby najpierw wchodzić w jakieś głosowania zamiast do LOCu?

użytkownik usunięty
Karolina1

hahaha wiedzialam ze zaraz zauwazysz zlosliwcze xD

użytkownik usunięty

nie mam dzisiaj czasu, ale jutro juz wszystko nadrobie, narazie kradne internet sasiadowi ;p i ogarniamy mieszkanie ze wspollokatorka, takze papa ;*

ocenił(a) serial na 9

Miło było słyszeć :D Pa :)

ocenił(a) serial na 7

Nie wiem, czy nie powinnam wydalić ze swojej drużyny złodzieja... Bądź jutro koło 20, musimy ustalić ostateczną wersję odpowiedzi;)
Powodzenia w urządzaniu i dobranoc;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

I jak Karolina na razie wrażenia co do sezonu? Musiałabym się kiedyś wziąć i obejrzeć jakiś odcinek :D

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Do tej pory byłam rozczarowana, na szczęście z każdym odcinkiem jest lepiej i ten już był całkiem przyzwoity, choć to wciąż nie to samo, co poprzednie serie... Ja nigdy nie lubię przeskoków w czasie w serialu, a tutaj wyszło to wyjątkowo mało korzystnie. Przyzwyczaiłam się już do tych ich 'romansów', a tu nagle takie przewrót:D

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Moja koleżanka ze studiów uwielbia Czas honoru, zresztą ona uwielbia ten okres w historii. Nie miałam okazji obcować z tym serialem, więcej czasu będzie to przysiądę. :) Z Ciebie Karolina zauważyłam, że ogólnie surowy krytyk :)

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Gdzieżby tam;D Nie, ja naprawdę uwielbiam ten serial, dlatego może mam co do niego wygórowane oczekiwania. Strasznie czekałam na ten sezon no i niestety nie było aż tak fajnie, jak bym chciała, ale i tak każdemu bym poleciła;)
No i mam zupełnie jak twoja koleżanka;) Z tymże ja uwielbiam ten okres nie ze względu na aspekt czysto historyczny, walki, oddziały itd., ale raczej ze względu na klimat, postawy ludzi. To był chyba najbardziej romantyczny okres w dziejach naszego narodu;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Chyba tak, nie licząc zaborów :)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Ja osobiście wolę w historii nowożytność, może dlatego że kojarzy mi się to z dworami, królami, itd. A ja zawsze lubiłam baśnie :D

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

To też lubię, ale jako perfekcyjna altruistka (ha ha ha...) zawsze myślę wtedy o ucisku chłopów, zabobonach, krucjatach, prześladowaniu 'czarownic', chorobach wenerycznych, braku higieny, szkorbucie i innym świństwie;] Więc jednak pozostaję wierna II wojnie;P

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

II wojny nie mogę pojąć , w XVI wieku jak ludzie się tłukli bo chcieli powiększyć terytorium, kogoś postraszyć, może i mieli dziwne pomysły, ale myślę że i oni byli by przerażeni tym co stało się w XX wieku.

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Nie wiem, co masz dokładnie na myśli: nową broń, obozy koncentracyjne czy np. przesłuchania z potwornymi torturami. Tak czy siak, ludzie zawsze byli 'pomysłowi' pod tym względem. Moim zdaniem zrywanie z ludzi żywcem paznokci, mordowanie ich w komorach gazowych czy katowanie nie jest wcale bardziej bestialskie od rozrywania przez lwy, palenia żywcem, podtapiania, czy więzienia przez kilkanaście lat w klatce, w której nie można ani usiąść, ani się położyć, ani stać. A takie rzeczy działy się kilka wieków przed II wojną... Ludzie są może najbardziej inteligentnymi stworzeniami, ale przy tym są również najbardziej bezwzględni i okrutni, czas i miejsce nie ma tu znaczenia.

Zeszłyśmy na bardzo 'Plotkarową' tematykę...;) Ja już niestety schodzę, bo znów muszę jutro wstać o nieludzkiej 5.30... Dobranoc;)

użytkownik usunięty
Magoria

Karola, do której jutro mamy podać odpowiedzi w Lidze? Ja jutro o 18:05 mam
angielski...

ocenił(a) serial na 9

Dobranoc :D

ocenił(a) serial na 7

Do 22. Dasz radę wejść ok. 20? Jakoś się tam dogadamy, nie martw się. Zresztą wszystko praktycznie mamy ustalone, wystarczy to złożyć do kupy;) Ja jak mówiłam, już schodzę. Dobranoc;)