PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108494
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

A więc juz nie da się kontynuowac poprzedniego wątku:P Zaraz wkleję najważniejsze spoilery.

ocenił(a) serial na 10
robb264

To jakaś nowa moda że kilka godzin przed emisją wrzucają najważniejsze scenki z finałowego odcinka serialu ? Bo nigdy tak nie było...

ocenił(a) serial na 1
sheepy

Podobno to wyciekło a nie ze to sneak peek - podobno nawet stacja niektóre z nich kasowala ale wszyscy zrobili backup i teraz jest milion zródeł tego pliku.

Więc nie ma tu ukrytego dna - wszystko jest częscią normalnej fabuły.
Serio chcialem su*kowatej Blair - ale nie w ten sposób su*kowatej.

robb264

Dokladnie. I nie wzgledem najblizszych osob, ktore wychodzi na to, ze ewidentnie chca pomoc a nie zniszczyc tak jak to sie moglo wczesniej wydawac. Bo Serena wystepuje tutaj w roli raczej tej pokrzywdzonej, niz krzywdzacej :/ Chciala wycofania pamietnika Blair z serweru, chciala za wszelka cene uratowac Dair, ale widzi co ta Blair wyczynia, wiec pewnie w ogolnym rozrachunku przestanie jej zalezec, a jako ze kocha Dana to rachunek jest prosty. Wychodzi na to, ze bede jej dzisiaj wspolczuc, a nie wyklinac na nia!

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

B i tak by zerwala z Danem. Po tym całym zapewnianiu ze chce z nim byc. Więc co jej do tego, ze kobieta która go naprawdę kocha chce go miec bo nie jest on dla niej "towarem drugiej jakości" bo akurat B nie podpasował.

robb264

Mi już całkiem odeszła ochota na oglądanie i finału i 6 sezonu. Gdyby nie ten Sneak Peek Chair mogłabym się jeszcze parę godziny łudzić, że finał będzie świetnym odcinkiem i żyć w błogiej nieświadomości do godziny 2. Ale może to i lepiej będę miała czas żeby się psychicznie nastawić (chociaż na to chyba nie da rady) i przełknąć jakoś te 40 minut. Nie wiem jak wy, ale ja już nie jestem nawet zła. Po prostu rozczarowana i zawiedziona fabułą, bohaterami, a najbardziej postawą twórców wobec fanów. Cieszyłam się cały dzień na odcinek, a teraz uszło ze mnie powietrze. Wychodzi na to, że sobie wspólnie popłaczemy na reklamach i będzie wielkie zjednoczenie fanów Dair i Chair :)

Hatsumi_

Hahaha, zaraz posypia sie komentarze tworcow, ze taki byl ich zamysl ;P Nienawisc do bohaterow i scenarzystow miala zjednoczyc zwasnione fandomy xD LOL

ocenił(a) serial na 10
Hatsumi_

Owszem. Tylko pytanie brzmi - w takim razie po co 6 sezon? Co oni jeszcze wymyślą? Respawn Cece, pojawiający się z nikąd po raz drugi syn Rufly? Myślę, że my bylibyśmy w stanie napisać lepsze i ciekawsze wątki niż scenarzyści, taka prawda :p

robb264

Blair: And what if I lose everything?
Dan: You’ll still have me.

Chuck: Now I have nothing.
Blair: You have me.
Chuck: That’s not enough.

Koniec swiata ... :/

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Boję się ze po tych słowach wróci do Dana. Nie !!! Błagam, niech ona spada na ksiezyc.

robb264

Spokojnie. Dan to madry chlopak, on nie pozwoli soba manipulowac tej jedzy! Predzej czy pozniej przejrzy na oczy! Szkoda, ze Carolyn nas nie uprzedzila czego mamy sie spodziewac ... :(

sandra_crashdown

Miejmy nadzieję, że chociaż Dan jest na tyle mądry, żeby ratować siebie i uciekać od niej jak najdalej. Bo dla Chucka to już nie ma ratunku, pomimo tego co mówi i tak pewnie za parę odcinków stwierdzi, że Blair to miłość jego życia i będziemy mieli "epicką" ganiankę pt. "jedno chce, a drugie nie"...
Nie spodziewałam się tego, ale po tym sezonie zdecydowanie wolę Serenę niż Blair. A także Dan od Chucka, co jak dla mnie jest wielkim szokiem. Mam już dość trójkątów, epickości i wiecznego schodzenio-rozchodzenia CB!

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

A Carolyn to trzeba dac po tyłku. Powiedziała ze jest zadowolona z finałowych scen. A niby byla fanką DB.

I to mnie martwi - Carolyn nie znała 4 aktu gdzie pewnie jest ten scenak peek a zna koniec - i tu mam stracha ze jednak B wrócila do Dana i Carolny zachwycona a nie wie o tej tragedii co się wydarzyła wczesniej.

robb264

A rzeczywiscie. Biedna, wiec pewnie i ona zyla w niewiedzy. Jak Blair wyjedzie do Rzymu z przeszczesliwym Danem to to mi zlamie serducho :( Autentycznie :( Nie wiem czy bede w stanie zniesc sceny w 6 sezonie jak Dan sie dowiaduje, ze to wszystko bylo jednym wielkim klamstwem ze strony Blair ;(

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

To było coś takiego tam na forum:
uzytkownik - i jak finał. Mówisz ze jestes zadowolona - chcialas jeszcze ostatecznego połączenia CB zanim DB będzie endgame. I co my mamy sądzic?
Carolyn: Po tym co zobaczyłam zmieniłam zdanie. bla bla bla

ocenił(a) serial na 3
robb264

Oj, coś czuję że po finałowym odcinku rozniesiemy to forum :)

Justyna_27_fw

Albo teraz wylejemy z siebie wszystkie zale, ze nie zostanie juz nic do powiedzenia "po" ;)

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

Chyba jesteśmy już wszyscy tutaj obojętni na to co zaserwują nam dziś w nocy scenarzyści ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Będzie - Blair juz będzie miała Dana w du*pie i będzie chciala tylko Chucka ale będzie wrzeszczec "ale jak mogles mi to zrobic"

ocenił(a) serial na 3
robb264

Poczekam, pooglądam i wtedy skomentuję! Dam wtedy upust swojej fantazji :) Nie wiem czy warto tylko czekać do 2 :(

Justyna_27_fw

Warto, warto. Trzeba powspierac fanow Dair w tych trudnych dla Nas chwilach ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

A ja jestem zadowolony z tego ze teraz znam całosc. Bo to by bylo WTF jakbym zobaczyl to na wizji.

robb264

Dokladnie. Cos by mnie sieklo i kto wie jakby sie moglo skonczyc xD A tak to juz zdazylam ochlonac, przygotowac sie i przyjme wszystko na klate ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

O kim te słowa:P Bo ja nie widziałem takiej kobiety w tym serialu ....moze Serena :P A moze Eleonor... tak to Eleonor
"She is fiercely strong, independent, outspoke, beautiful, capable of anything"

robb264

To zdecydowanie o Eleonor albo o Lily - ona jest zdecydowanie "capable of anything" ;)

sandra_crashdown

Koniec odcinka: Blair jest w pociągu z Eleanor gdzieś we Francji. Matka zauważa, że Blair wzdycha dość często i pyta ją, czy jest zła z powody wyjazdu. Blair odpowiada, że nie może doczekać się pracy z nią w przemyśle mody. Eleanor pyta, czy Blair nie żałuje tego, że nie porozmawiała z Sereną przed wyjazdem. Blair odpowiada negatywnie i mówi, że wie czego teraz chce i zdobędzie to.

Serena ponownie próbuje dodzwonić się do GG.

Dan odjeżdża w samochodzie.

Chuck i Jack są w Monte Carlo i grają w pokera. Jack mówi do Chucka, że muszą sporo wygrać, żeby pokonać Barta. Jack odchodzi od stołu. Blair pojawia się ze swoimi żetonami.

ocenił(a) serial na 1
eaw0

To spoiler czy dedukcja?

robb264

Spoilery, sa juz na tumblr :/

robb264

spoiler

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Mid Episode: Rufus, Serena & Dan are at the “Divorce Party” Rufus goes to ask one of Lily’s famous acquatainces about her whereabouts. Serena asks how Dan is- he says that Blair is on her way so he is doing well. She says that he probably hasn’t seen GG — he questions why. She says that Blair is at the empire and then says (sarcastically) that B is probably just there to tell Chuck it is over for good. Dan frowns. Serena brings him over to the bar to get a drink with a sly smirk on her face because she knows her plan is working.

robb264

Niech się Dan pakuje i wyjeżdża z tego wariatkowa do Europy.

robb264

http://annelli0t.tumblr.com/post/23054483691/original-gangsta-blair

Hahahaha ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Nic dodac nic odjąć:D Benny Hill to poziom nieosiągalny dla GG i mówię to serio

ocenił(a) serial na 3
sandra_crashdown

Hahaha :)

sandra_crashdown

Z każdą godziną jest coraz lepiej :b Coś czuję, że dramatyczny, w zamiarze twórców finał, zmieni się w komedię... Zawsze się trochę pośmiejemy, ten serial i tak już jest nie do odratowania, więc optymistyczne podejście nie zaszkodzi :D

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Carolyn powróciła
http://www.fanforum.com/63203987-post189.html

robb264

Teraz to sie moze wypchac :/ Wolalabym wiedziec wczesniej! Nie zainwestowalabym emocjonalnie w ten pairing :( A co najwazniejsze nie bronilabym tworcow i nie nakladala klapek na oczy ...

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Czyli jest juz wiadomo dlaczego tak a nie inaczej pisali DB od 5x20 - chcieli pogrzebac pairing i pokazac ze liczy się tylko CB. Zobaczymy jak zareagują widowie na ich beztalencie - w ogólnie bym inaczej rozpisał wątek CB jakbym mial ich połączyc. Po zmartwychwstaniu Barta prawie 300 tys. ludzi nie wrócilo na następny odcinek. Ciekawe jak bedzie tym razem.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Podobno nawet DB nie mają porządnej sceny pozegnalnej :/

robb264

Bosh, nie sadzilam ze nas tak potraktuja :/ smutno mi ... To w koncu fani Dair ich wspierali przy tych wszystkich grozbach smierci na twitterze ... Myslalam, ze zasluzylismy na wiecej. Potraktowali nas troche jak Blair potraktuje Dana :/

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Epizod wyglada jakby był pisany na kolanie i oderwany od normalnej fabuły. Jak w ciągu jednego odcinka B moze zrobic obrót o 180 stopni?
Mogli to ladnie zakonczyc - zasluzylismy chociaz na jedną dłuzszą scenkę, urocze pozegnanie bez złosci i zalu. A co dostajemy? Dan prawie sypia z Sereną, Blair na Danie w jakikolwiek sposób nie zalezy - okłamuje go w zywe oczy, jest zwykłą zdzirą etc.

robb264

Myślałam, że jak DB się rozstaną to będę się cieszyć i na nic więcej nie zwrócę uwagi. A teraz nie cieszę się wcale. Albo może inaczej... Jedyną pozytywną rzeczą w tym wszystkim jest to, że Dan się w końcu uwolni (przynajmniej taką mam nadzieję).
Kochał Blair przez tak długi czas, był gotowy zrobić dla niej wszystko, był przy niej w najcięższych chwilach jej życia, wpierał, pozwała się wypłakać na swoim ramieniu. Słuchał jej nieustannych rozterek na temat tego, że jest z Louis, kocha Chucka, oni oboje się do niej kleją i biedna nie wie co zrobić! Nawet przy tym nie mrugnął. A co dostał w zamian? Nie mogę powiedzieć, że nic, bo to by było w porządku ze strony B. gdyby go odrazu olała. Nie, dostał rozbudzoną nadzieję, przed smak związku, o którym marzył od tak dawna, a następnie kopa w tyłek, bo niespełniona księżniczka znowu zmieniła zdanie. A przecież ona zawsze ma jednego adoratora w zapasie, więc może sobie latać od jednego do drugiego ile wlezie.
Szkoda mi Dana. I to chyba będzie moje jedno z niewielu odczuć po tym sezonie.
O dziwo szkoda mi też Sereny. Popełniła wiele błędów, ale naprawdę wydoroślała w ostatnim czasie, a między nią i Blair są teraz jakieś lata świetlne...

Hatsumi_

Skoro ten serial jest juz i tak zniszczony i calkowicie oderwany od rzeczywistosci to marzy mi sie tylko jedno w 6 sezonie - Dan i zemsta :) Moze nawet wparowac w ostatnim odcinku serialu z karabinem maszynowym i powystrzelac ich tam wszystkich na jakims kolejnym, bezbarwnym przyjeciu. Przynajmniej bedzie sie dzialo i nie bedziemy narzekac na nude ;P

robb264

Czemu Caroline po tym pisze że mimo wszystko może być nadzieja na Dair?! Niby jaka? Powinni zostawić Dair w spokoju, niech Dan ułoży sobie życie z dala od Blair i Chucka

eaw0

No ja osobiscie nie widze ich juz razem, ale kto wie co siedzi w glowach scenarzystow :/ juz nie takie WTF nam serwowali.

robb264

Nie wiem czemu sie tym katuje, ale ....

http://annelli0t.tumblr.com/post/23060487083/wingardium-leviosa86

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Teraz to niewiele warte - wszystko to było fikcją - mała teraz ich wartosc :/

robb264

I wlasnie dlatego ciezko mi zrozumiec czemu sie tym mecze :( powinnam wykasowac blog anneli0t z ulubionych ;P

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

Wybaczcie ale nie rozumiem zupełnie tego szału na "Dair". Przecież to najbardziej niedobrana para ever ! Zero chemii, dopasowania (nie będę się już czepiać wyglądu bohatera). Sceny seksu...dla mnie co najmniej niesmaczne. Co do samej Blair... cały sezon zachowuje się tak jakby miała poważne problemy natury psychicznej, a już na pewno rozchwianie emocjonalne. Może gdzieś mi umknęło, ze w którejś ze scen uderzyła się mocno w głowę np. o beton? Mówicie co chcecie ale Dana mi nie szkoda. Sam na początku mącił i kręcił. Serenę też wykorzystał więc dobrze, że ta to zrobi teraz. Lonely boy nie jest taki święty za jakiego go wszyscy mają. Chuck... zmiana na plus, ale to skomlenie o miłość, a następnie jej odrzucenie. Brak Logiki ! O wielkim panu redaktorze nawet już nie wspomnę. Od dawna jest już dla mnie tylko tłem. Co do Loli... na sam jej widok mam dreszcze. Na koniec jeszcze o cudach...czyli modlitwy, świt żywych trupów etc. Proszę Was... może lepiej będzie jak zostawię to bez komentarza. Podsumowując: Blair powinna zostać sama, Chuck ułożyć sobie na nowo życie, Nate zniknąć, Serena znaleźć innego gościa, a Dan wyjechać i nie wrócić. Nie ukrywam, że nie jestem fanką tej postaci, bo w końcu ileż można patrzeć na wiecznie nieszczęśliwą, stłamszoną i nie lubianą przez świat i samego siebie osobę?

ada010010

Ja odbieram postac Dana zupelnie inaczej. I paradoksalnie Dan wlasnie byl szczesliwy w tych ostatnich kilku odcinkach dzieki Blair. Lubie takich ludzi jak Dan- sarkastycznie nastawionych do zycia, obserwujacych to co sie dookola nich dzieje, wyciagajacych wnioski z popelnianych bledow, dajacych drugie szanse i na tych drugich szansach poprzestajacych(bo zebrania o trzecie i czwarte nie lubie, tak samo jak zebrania o milosc dla tego tez nie kupuje Chair) ... Co do wygladu zewnetrznego nie bede sie wypowiadac bo to kwestia gustu i znam wiele kobiet, ktore kreci taki hipster-look. Sama wolalabym, zeby scial wlosy, ale u Dana cenie przede wszystkim osobowosc, dopiero pozniej wyglad, wiec sama rozumiesz ;)

Ja znowu nie rozumiem szalu na Chair, ale nie bede sie powtarzac dlaczego bo juz to przerabialam na tym forum z tysiac razy ;)

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

Rozumiem i szanuje Twoje zdanie. W końcu każdy ma prawo do własnej opinii. De facto szkoda mi Dana, który z hipstera zmienił się w zepsutą (na szczęście niedoszczętnie) osobą, którą wciągnął świat którym jeszcze nie tak dawno po cichu gardził. Przegrał, ale tylko dla tego, że na siłę chciał się wpasować w coś co nie było od początku dla niego. Mógł się uczyć na błędach ojca- marionetki w rękach Lili ;)