Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 109 tys. ocen
7,7 10 1 108986
6,6 11 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

A więc juz nie da się kontynuowac poprzedniego wątku:P Zaraz wkleję najważniejsze spoilery.

ocenił(a) serial na 9
ada010010

hej
Czy mozecie podac link na ktorym bedzie transmisja dzisiejszego odcinka o 2 w nocy??? Z gory dziekuje

ocenił(a) serial na 1
Eve_Freak

http://tvpc.com/Channel.php?ChannelID=8032

ocenił(a) serial na 9
robb264

Dziekuje!

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://au.ibtimes.com/articles/341488/20120516/gossip-girl-review-spoiler-season -6.htm

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://www.wetpaint.com/gossip-girl/articles/what-to-expect-in-gossip-girl-seaso n-6-spoilers-sex-tapes-and-sabotage-executive-producer-teases-series-end

robb264

Czyli właściwie potwierdziła, że Chair będzie endgame w 6 sezonie.
Dobrze zrozumiałam?

"I never like to say yay or nay to that type of question but we crafted the last act of that episode to set us in a certain direction next year."

Czyli nie może potwierdzić ani zaprzeczyć Dair ale specjalnie ukierunkowali wątki w finale i podążą nimi w 6 sezonie.

Chuck w pogoni za odzyskaniem dziedzictwa.
Blair w pogodni za Chuckiem.
Dan w pogoni za zemstą.

Claudette_2

Tylko jedno mnie niepokoi.
Napisała, że CAŁE 10 odcinków będzie mega smutne i słodkogorzkie.
Czyli nie zdziwi mnie jak Blair nie dogoni Chucka.
I endgame będzie całkowity rozłam gangu UES.
Każdy pójdzie w innym kierunku.
I plotkara wygra.

Claudette_2

Season six opens with the Upper East Siders working together to find one of their own. Serena has gone off the grid, beyond even the reach of Gossip Girl. Her friends fear for the worst and hope for the best, but even they can't imagine where they will ultimately find her. Meanwhile, Blair has offered Chuck her heart, but is her love enough to help him win back his empire? Lonely Boy Dan has written a new book that promises to make even more trouble than the first, and this time he has no desire to remain anonymous. Nate is determined to finally reveal the true identity of Gossip Girl, thereby making a name for The Spectator, and himself. Lily and Rufus turn on one another when Rufus makes a surprising new ally who threatens Lily and her family. Anywhere else it would be too much drama to handle, but this is the Upper East Side. And when Bart Bass, Jack Bass and Georgina Sparks show up to raise hell, it's a fight to the spectacular series finale. Who comes out on top? That's one secret I'll never tell... xoxo, Gossip Girl.

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://nowhitenoise.com/2012/05/gossip-girl-5x24-the-return-of-the-ring-photo-re cap-shtty-shtty-bar-bang/

robb264

Hahaha, najlepsze to Ella i jej nowy serial albo Bart&Chuck i ich dialog z "Oops I did it again" xD

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

ha ha ha to bylo dobre - jeszcze Serena ponaglająca sex :P czy juz mozemy , juz ... juz? he he he

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Polecam :
http://www.youtube.com/watch?v=eOYgAuthJSI&feature=player_detailpage#t=197s
Uwilebiam tę babkę.

robb264

"Blair, You f***** Who*e!" ahahaha Kobitka ewidentnie bardzo przezywa, ale ma w wielu aspektach racje. Zgadzam sie co do tego, ze Dan na wiele sobie nie zasluzyl co go spotkalo i co go niewatpliwie jeszcze spotka bo caly watek z zemsta jest chyba tylko po to, zeby mu jeszcze bardziej dokopac :/

Ktos mi wytlumaczy co to za ploty, ze Goodman jest podobno niezadowolona z faktu, ze kazano jej napisac taki a nie inny final sezonu?! Wiadomo ile w tym prawdy czy to jakas totalna plota wyssana z palca?!

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Polecam wejsc na kanał tej kobitki i zobaczyc jak recenzowala inne odcinki GG - jest boska :P
A co do tamtego. Safran pod koniec sezonu juz odszedł w cien widząc ze zbliza się zmiana jego stanowiska i ze ma angaz w innym show. Oczywiscie Schwarzi głownie Savage (mimo ze juz dawno showrunnerami nie są) połozyli łapska nad koncowymi odcinkami. To co teraz wygaduje Savage w wywiadach nie pokrywa się z tym co mówil Safran kompletnie. To dziwne ze scenarzysci milczą, Goodman milczy a Savage drze jadaczkę samodzielnie do mediów. Goodman nie jest jeszcze showunnerem ale co ona moze zmienic w finalowym sezonie jak Savage kazała jej scisle ukierunkowac 5x24 i watki na kolejny sezon. Jest za malo odcinków na jakies drastyczne zmiany. Jakby byly 22 odcinki to by mozna bylo zrewidowac wszystko ale tak? Goodman bardzo lubiła Dair i podobno byla niezadowolona ze tak musiala pisac final, z takimi wytycznymi (takie są plotki), natomiast uwielbia się postwic nad Chair - kazdy odcinek jak z nimi pisze to parologia na swój sposób a Chuck wychodzi tam na potwora albo cos w tym stylu. Teraz z tą sceną na dachu Empire Goodman tez dała upust swej zlosci :P

Ale cóż Savage to wtyka wiadomo kogo, a twitty Schawrza tez zawsze podgrzewaly serca wiadomo jakiego fandomu.

robb264

Hahaha no to fajnie sie tam maja. Teraz juz mnie nie dziwi wcale to dlaczego zaden ze scenarzystow sie nie wypowiedzial po finale ;P A tym bardziej Goodman ;P Odwalila tylko ta fuszere, ktora ktos sobie zazyczyl - biedna ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

To Goodman :
http://www.youtube.com/watch?v=ng7o_md_dSw

Zobacz jaka ona podeksytowana jak gada o DB :P A Safran robi oczy :D

robb264

"I love their dynamic" ...buuu :( i co nam Pani zaserwowala w finale?! ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

No wiesz - jak ma wzynaczniki typu- DB mają się rozstac, CB zejsc, Dan ma się przespac z Sereną etc. No to trudno cos wykrzesac. Całe szczęscie ze spierdzieliła scenę dachową z Chuckiem - dupkiem który odtrąca Blair - posłuzyla się dialogiem z 5x02 z koncówki DB :P

robb264

tylko niech nie wracają w 6 sezonie znowu do Dair, niech się Goodman trzyma wyznaczników.

eaw0

Ewidentnie. Trzymajcie Dana z dala od Blair! Ewentualnie moze jej jakies swinstwa robic, ale bez zadnych maslanych oczu.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Nie sądzę by tak było. Raczej to będzie groźne, gniewne sporzenie. Coś mi mówi ze będzie duzo gniewu i chyba specjalnie tak koszmarnie zakonczyli DB tylko po to by Dan się wkurzyl i przeszedł na ciemną stronę: P
Cos wyczytalem z wywiadów ze Nate ma zastanowic się nad swoim zyciem miłosnym - mają byc nawiązania do 1 sezonu i ze to ma byc duzy wątek. Mam tu nadzieję ze przypomni sobie ze S to milosc jego zycia. I to on będzie jej zbawcą a nie Dan. Dan ma przeciez vendettę z Georginą, któta mozliwe ze stanie się regulanym bohaterem (Danorgina proszę :P - juz sobie wyobrazam jak stoją te 3 pairingi naprzeciw siebie - D&G w czerni, taki ostry nowoczesny styl, Serenate w pastelach, Chair we wszystkoch kolorach tęczy i w klasycznym stylu he hehe )

robb264

Moj Boze! mam nadzieje, ze przypomni sobie rzeczywiscie milosc do S. a nie do B. :/ Chyba bym nie zniosla kolejnego frajera u stop tej wiedzmy ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Broń ty Boze. W 1 sezonie N kochał Serenę - praktycznie w pilocie juz to bylo widac.

A teraz jest zaskakujące ze jest odwrócona sytuacja. Wtedy N mial seks u Shepardów i nie dostał Sereny - natomiast niewinny Dan który ją wielbił i widzial w niej to co najlepsze to ją dostał.
Myslę ze moze teraz sex u Shepardów Dereny doprowadzi do analogicznej sytuacji gdzie Dan z N zamienią się miejscami. I Savage powiedziala ze to ze mieli seks nie oznacze koniecznie rekatywacji Dereny i ze się zejdą. Cos dobrego na nowy sezon:)

A Blair powinna skonczyc Chuckiem :P Nie zasługuje na bycie samotną i szczęsliwą - zasługuje by byc z Chuckiem ----> to moje smiercionosne zyczenie. he he he

W ciagu tych wszystkich sezonów było duzo aluzji ze Dan będzie ojcem - mam nadzieję ze i to się spełni (moze w wizjach przyszłosci?) - mam nadzieję ze odzyska Milo. Boję się zeby Serena nie zaciązyła po tym seksie w barze :D No ale by chyba nie byla taka glupia i zalosna zeby do tego dopuscic. A moze Dan nosi kondomy ze sobą :P ?

robb264

Juz dosc tych nieudanych ciazowych watkow w tym serialu xD Swoja droga ciekawe czy dzieci Chucka i Blair tez beda tak "szanowac" mamusie jak ich tatus ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Mam nadzieję:P Pan Bóg nie rychliwy ale spawiedliwy :D

Swoją drogą wymysliłem taki dobry scenariusz zemsty dla Dana:D I ogólnie wątek.
Juz sobie wyobrażam takiego odsawionego Dana, z czarującym grzesznym usmiechem i diabelskim spojrzeniem spod byka :D Spokojny, opanowany, ktory umie manipulowac i kłamac z usmiechem na ustach :D Ironiczy i z mrocznym poczuciem humoru. Najlepiej jakby skopiowali Niebezpieczne Związki - Dan by odgrywał rolę Valmonta, Georgina
Markizę De Merteuil a Blair Madame De Tourvel. Chciałbym zobaczyc jak taki grzeszny bezpretensjonalny Dan z wyrachowaniem by uwódł Blair i to na oczach Chucka niszcząc kompletnie ją i Chucka a potem porzucając jak smiecia. Chciabym zobaczyc scenkę w ktorej ktos daje Danowi filmik z nagraniem sex sceny z Sereną mysląc ze Dan go wykasuje a ten z usmieszkiem wysyła go na plotkarę z ciekawym podpisem i patrzy jak 2 przyjaciółki się niszczą nawzaejm. Chcialbym zobaczyc scenkę jak Dan w taki zmysłowy sposób wchodzi w kontakt z Blair (ta mysli ze chce ją pocałować) i szepce jej do ucha ze ją zniszczy spokojnym i pełnym erotyzmu głosem, po czym otwiera grzesznie oczy i się jej przygląda.

Chciałbym zobaczyc jak jest bezlitosny - raz po raz knując intrygę i za kazdym razem zabijając duchowo po trochu Blair. Oj mozna duzo wymyslic :D

Dla dramatyczniejszego efektu by mógł nosic soczewki w ostrym niebieskim lub szarym odcieniu by podkreslic "zło" jego postaci. he he he - ale mam pomysly:D

Oczywiscie zadbany w 100% jak Valmont, przesiadując z lusterkiem w dłoni i knując z Georginą intrygi. He he he

robb264

To moze pojdzmy na calosc- czerwone soczewki xD Dan przemienil sie w wampira ;P

GG jako Niebezpieczne Zwiazki 2.0 ? ;P Marzenie, oni pokazali ostatnio, ze za zwyklym romansidlem sa lata swietlne, a co dopiero NZ.

Wlasnie jedynie mysl o bezlitosnej zemscie mnie trzyma przy tym serialu, ale takiej autentycznie zbierajacej krwawe zniwo ;) Nie satysfakcjonuje mnie absolutnie Dan wydajacy ksiazke, a juz za 2 odcinki przepraszajacy Blair na kolanach, ze zszargal jej wizerunek :/

PS. Wyobrazilam sobie Dana z lusterkiem w dloni, w aksamitnej koszuli rozpietej u gory - hahaha xD

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Czerwone nie:P Chodziło raczej o to by pokazac tę pustkę, obojętnosc i przeszywające chłodne spojrzenie - Dan ma oczy szczeniaka przez co zawsze trochę "odbroci" przemyci ze sobą :D A to by mogło skutecznie zabic te odczucie.
Wątki zemsty mozna tak wspaniale pisac, wysarczy isc na całosc. Wiem ze aktorzy uwielbiają grac czarne charaktery i co ciekawe - w GG opłaca się byc villanem bo oni zawsze wygrywają :D Chocby final tego sezonu --- Humphreyowie przegrali z Bassami - czy to oznacza ze sprawiedliwosc zwycięzy w kolejnym sezonie? Pewnie Rufus odzyska Lily ale Dan (miejmy nadzieję) nie odzyska Blair.

Tak sobie myslę ze patrząc na te sezony to Georgina dla Dana taka zła nie byla i go zawsze doceniala na swój pokręcony sposób, pomijając to ze jej się podobał. Wiedziala ze jest on porządnym facetem - dlatego dala jemu Milo do opieki. W sumie mu nawet pomogła w 5x15. I z tego co pamiętam to jak ona się zauroczy to juz na całość. I ogólnie mają fajną chemię - w 1 sezonie byla taka dosyc grzeszna i brudna (co mi się podobało), w 3 s. natomiast juz bardziej komediowa. Chcialbym poczuc ten klimat z 1 sezonu. ( a widac ze seksulanie G jest sfrustowana w związku z Filipem i robi to bardziej z musu niz wlasnej checi :P)

robb264

Ale Ty sie uparles na ta Georogine z Danem ;P Filipek bedzie plakal za Milo :( Dan musi byc narazie sam, milosc nie moze go zaslepic bo mu przejdzie ochota na zemste ;P A ma byc krwawo i juz!

Swoja droga, ciekawe czy jak ksiazka juz wyjdzie to Chuckowi znowu bedzie wszystko jedno jak mu bylo za pierwszym razem ;P No i ogolnie mysle, ze Dan moglby tym razem oszczedzic Nate'a albo przedstawic go pozytywnie, tak w ramach przeprosin za to, ze ostatnim razem zrobil z niego takie nic ;P

A moze Dan bedzie na koniec z prawdziwa Gossip Girl?! Najlepiej niech to bedzie Kristen Bell ;) Chociaz patrzac na to jak sie ukladaja watki to bardziej liczylabym tutaj na Nate'a ;P on ma miec watek w calosci poswiecony GG, wiec kto wie ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Dla mnie Dan jako GG to głupie rozwiązanie - wiele faktów się nie zgadza - a Nate pisał sobie z GG na kompie i mu pomogla w 5x12.

Ja myslę ze Dan oszczędzi facetów a obsamruje babki -- 3 kobiety dorowadzily Dana do takiego stanu:
Lily - tak niby kochała Rufusa a rzucila go dla Barta.
Blair - kobieta która wycisnęła z D wszystkie soki by poprawic sobie nastój i zabawic się tanim kosztem - a kiedy poczula się silna i niezalezna (dostala firmę matki) i poczula się godna Chucka rzucila Dana bez zawahania i zalu.
Serena- kpila z jego milosci puszczając się z przypadkowymi facetami, byla zaborcza i egoistyczna a na koncu baz jego wiedzy nagrala sex tape, zmianipulowala go i chciala uzyc jak lalkę do swojej zemsty.

robb264

Chodzilo mi o to, ze Dan sie zakocha w prawdziwej GG, a nie ze nie bedzie ;P Hehe, Dan albo Nate ;)

ocenił(a) serial na 10
robb264

A ja myślałam, że cenisz w Danie moralność i uczciwość...Naprawdę tak szybko zmieniasz poglądy? Na każdym prawie kroku krytykowałeś Chucka, a teraz chciałbyś by zrobili z Dana potwora? Wybacz, ale dla mnie to trochę nielogiczne.
Poza tym Dan miałby uwieść B? Na oczach Chucka? Zostawić jak śmiecia?
A myślałam, że chcecie (byli fani Dair) by tych dwoje trzymano z dala od siebie o.O

ocenił(a) serial na 1
maarzenaah

Nie chcę zadnych przyjacielkich relacji czy czegos w tym stylu - ale jezeli ma ją zniszczyc to czemu nie.

Zemsta to zemsta, mam juz dosc tego ze "dobrzy" bohaterowie dostają po tylku w tym serialu. W tym sezonie kto "zwycięzył" ? Blair, Chuck(bo ma B), Bart i Lily. A kto przegrał ? Dan, Rufus, Ivy. Wielka mi sprawiedliwosc. Juz czas przerwac ten łancuch gdzie zawsze jedni dostaja po du*pie (Dan zrobi cos dobrze - cierpi, postawi się - inni nim pogardzają) bez względu co robią a inni zawsze spadają na 4 lapy.

ocenił(a) serial na 10
robb264

Proszę, nie profanuj Niebezpiecznych związków, to się nie godzi. Choderlos de Laclos w grobie by się przewrócił. :P

ocenił(a) serial na 9
robb264

Naprawdę? Myślałam, że lubisz Dana za to, że jest własnie jedyną postacią w GG, która jest dobra i ma sumienie, a wg tego co napisałeś, to Dan musiałby się stać jeszcze gorszy niż Chuck

ocenił(a) serial na 9
robb264

ło jesoo ale masz wizje... :D:D
jak Dan może zniszczyć Blair skoro ona go kocha jak przyjaciela a nie kochanka buahaha watpię bardzo by się teraz za nim oglądała skoro ma Chucka u boku :P
podjęła decyzję z kim chce być, sprzedała firme matki by z nim być i mu pomóc ;)

zresztą pisze to po raz enty tutaj że zesta dan jest śmieszna jak ona sam :D
ale w sumie ok niech się mści, niech próbuje coś wyknuć, niech się zmieni z porzadnego gościa w skur.wiela wtedy Blair i Serena zrozumieją że to nic nie wart facet, zwyklak z Brooklynu :P

jestem bardzo zadowolona z tego jak zachował się Chuck - nie mścił się jak frajer ani na Danie ani na Blair w momencie gdy Blair wybrała Dana, zachował się jak facet, Chuck dorósł i zmądrzał i niech nikt nie wspomina akcji ze sprzeadniem Blair za hotel bo ile on wtedy mial lat? był gnojkiem

i podobało mi sie teraz to co powiedział Blair na dachu Empire - że nie chce być Panem Waldorf, no pewnie że nie chce, nikt nie chce - przecież to CHUCK BASS ;>
a Blair myślała, że co że ona jest najważniejsza, po tym wszystkim co odpierdzielała od wypadku? dzięki temu zrozumiała czego chce w życiu i pokazała to w końcowce ;)

powiem szczerze że jesli nie było by tego motywu z Sereną w pociagu to chciałabym by to był finał finału serialu ;)

ocenił(a) serial na 1
fnh81

Wizja to wizja - sredni fanfik, który i tak jest lepszy od tergo g*wna ktore zaserwowali w finale.

Blair i Serena nie zasługują na normalnego kochającego chłopaka. To dwie prostytutki, S juz nawet się nie kryje ze sprzedaje się za kawałek "chleba", na Blair trzeba jeszcze poczekac. Ale to tylko formalnosc - juz dawno się sprzedały za tytuły, pieniądze, zaszczyty.

Sprawa z hotelem byla 2 lata temu, rozbicie szyby rok - normalnie cale wieki - chlop ma 20 lat - nie rob z niego 14-latka który nie wie co to dobro i zło. Sprawa z hotelem to koszmar - kazda kobieta która ma zdrowo pod sufitem by na takie zero jak Chuck juz więcej nie spojrzała.

A to ze dalej trzyma się mankietu ojca i się go słucha jak zaklęty tylko jeszcze gorzej o nim swiadczy. Stawia kasę i władzę ponad miłość - fajnie wiedziec. Epicka opowieść miłosna..... chyba zwymiotuję.

ocenił(a) serial na 9
robb264

prostytutki? buahahahaha bo nie kochały Dan i go nie szaowały tego pajaca który nie potrafi odnalesc się z ZADNYM związku, najpier sie poswieca by potem olć związek i wierzyć w plotki i broń Boże przypadkiem nie rozwiać watpliwości tylko wierzyć wszystkim wokół :D:D:D:D

oni mają po 23 lata a nie 20 ;)

róznica między Danem,a Chuckiem jest taka, że Chuck zmienia sie na lepsze, a Dan z fajnego faceta robi się nic nie wartym dupkiem ;)

ocenił(a) serial na 9
robb264

Prostytutki? Widzę, że to forum nieźle się zmienia, jeszcze 2 mies. temu gdybym napisała o B. prostytutka, albo że rzygać mi się chce na widok Dair, to od razu zostałabym skrytykowana jak tak można, co to za wypowiedź itp. A teraz kiedy B odrzuciła Dana to B. od razu jest su*ką i Bóg wie co... Zgadzam się z fnh81 teraz to niby prostytutki bo nie kochały i nie szanowały Dana, wcześniej nikomu nie przeszkadzało, że B sprzedała się za tytuł itp...

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Swoją drogą to jak DB zabezpieczyli się w windzie podczas seksu? Z ich wczesniejszej rozmowy wynikało ze chyba uzywają prezerwtyw. A w tej widzie nie sądzę by o tym mysleli :P I do tego po pijaku.

robb264

Ahahaha moze B. jednak byla na pigulkach ;P albo ... stosunek przerywany?! xD LOL Nie, lepiej nie brnijmy w ten temat dalej bo jeszcze B. nam tutaj zajdzie w ciaze i z zemsty nici ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

A to by nie była zemsta? Chuck by musiał znosic do konca zycia małego Humphreya :D he he he, który jako ze byłby dzieckiem Blair byłby dla niej najwazniejszy :D JUz widzę tę zazdrosć:D

robb264

Ale Dan by sie juz nie mogl zemscic ;P Glupio tak sie mscic na matce swojego dziecka ;) No chyba, ze alimentow by jej nie placil xD

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Zawsze by mozna bylo wziąc ten motyw z telenoweli ze dziecko umarło a on z nim zwiewa do Argentyny :D he he he

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Nie sądzę by to zrobili - mozliwe ze przez tą ogromną krytykę jaka na nich spadła dadzą ładne zakonczenie tego związku i wyjasnią kilka spraw. Na więcej nie liczę i nie chcę by Dan bral tę niewdzięcznicę z powrotem. Nich Chuck przechodzi z nią katusze całą wiecznosc. Ale z drugiej sytrony myslę ze jest mozliwe iż na koncu serialu zarówno Blair jak i Serena będą singielkami które stawiają na siebie i karierę zawodową i myślę ze to będzie najlepsze rozwiązanie.

robb264

nie, najlepsze rozwiązanie to Serenate i Chair razem:)

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Z dwojga złego lepsze to niz Darena. Ale jestem najgorszej mysli i pewnie będzie Chair i Darena, co dla mnie jest porazką na calej linii. No ale zobaczymy.
Równie dobrze moze zatrollują fanów i zrobią tragiczne zakonzenie CB i oni zginą w jakims wypadku trzymając się za rece. Bym się nie zdziwił.

ocenił(a) serial na 9
robb264

watpię w ostatni motyw ;P

na bank oboje stworzą nowe imperium i będą królami nowojorskiego biznesu - zniszczą Barta i beda żyli długo i szczęsliwie z conajmniej dwójką uroczych jak rodzice dzieciaczkami :P małą mini Blair i małym mini Chuckiem :P

ocenił(a) serial na 1
fnh81

I kto tu snuje historie z palca. W tej pięknej bajce brakuje jeszcze by Chuck stał się znanym działaczem który walczy o prawa kobiet --> walka z przemocą domową + niech jeszcze zalozy fundację pomgającą ofiarom gwałtów, z pewnoscią wie wiele na ten temat....
No ale juz jak scenarzysci piszą serial jako amatorski fanfik będący "Odą dla Chair" to się nie zdziwię jak Chuck zostanie kanonizowany na swiętego :)

ocenił(a) serial na 9
robb264

weź nie pajacuj :D dnosisz się tylko do tych dwóch motywów i to jest żałosne ;)

pamiteam jak stawiałes tu Blair na piedestale, a teraz sam ją gnoisz w swoich wypowiedziach bo nie została z tym żałosnym dupkiem bez ambicji :P

fnh81

A mozna bez ordynarnych tekstow?! Jak sie chce brac udzial w dyskusji to sie szanuje argumenty innych, a nie wyzywa od pajacow :/

Juz to tlumaczylam, ale wytlumacze tez za Robba bo go w tej kwestii rozumiem. Postac Blair do czegos dazyla, do zmiany na lepsze. Do poszerzenia swoich horyzontow, do odciecia sie od wszystkiego co ja ogranicza, do stania sie wplywowa, silna i zdrowo myslaca kobieta, tymczasem podobnie jak akcja, zatoczyla kolo i wyladowala spowrotem w sezonie 1- slaba, niedojrzala dziewczynka. Nie chodzi tu o zostawienie Dana, chodzi o chlodne kalkulowanie, o bezduszne obdzieranie kogos z uczuc i nawet nie potrafienie sie przed sama soba przyznac to tego co sie czuje. Takie zachowanie moge wytlumaczyc 16 latce, ale nie doroslej kobiecie, ktora powinna ze swoich poprzednich zachowan wyciagac jakies wnioski. Nie mozna byc wiecznie zapatrzonym w siebie, egoistycznym czlowiekiem z klapkami na oczach. Teraz niewiele brakuje a Blair zostanie sama. Jak Chuck ja odepchnie to nie bedzie miala przyjaciol, chlopaka, nikogo. Do tego ja doprowadzila jej postawa ...