A więc juz nie da się kontynuowac poprzedniego wątku:P Zaraz wkleję najważniejsze spoilery.
“GOSSIP GIRL” — (8:00-9:00 p.m. ET) “The Return of the Ring” (TV-14, S) (HDTV) BLAIR MAKES A CHOICE BETWEEN THE TWO MEN IN HER LIFE — When Gossip Girl goes after Blair (Leighton Meester) as she’s never done before, Serena (Blake Lively) admits she may have unintentionally played an important role in Blair’s latest nightmare. Meanwhile, Nate (Chace Crawford) invites Lola (guest star Ella Rae Peck) to move in with him, and Lily (Kelly Rutherford) must make a big decision about the future of her marriage. Finally, by episode’s end, Blair will make a choice between the two men in her life…will it be Chuck (Ed Westwick) or will it be Dan (Penn Badgley)? Kaylee DeFer and Matthew Settle also star. J. Miller Tobin directed the episode written by Sara Goodman (#524).
Jakby ktos nie zauwazył odcinek dostał S rating czyli będzie jakas albo bardzo brutalna scena albo sex. Razej sex bo twórcy mówili ze ma byc tego kulminacja w finale. Mój strzal -- Serena przespi się z Danem bo moze Blair go zostawi albo Dan będzie tak myslal.
Zwłaszcza ze DS mają sceny w Campbell apartment. To tam Serena przespała się z Natem przed 1 sezonem.
Toc to janse jak się to potoczy.
Dan powie Blair ze ją kocha przed finałem- Blair nie odpowie. Początek niepwenosci Dana + zazdrosc. Potem on się godzi z Blair ale ziarno niepewnosci zasiane. Dan mimo to rezygnuje z propozycji pracy. Potem wychodzi na jaw dziennik Blair. Blair idzie pierw do Chucka by załatwic sprawy. W tym czasie Dan do niej dzwoni bo nie pokazała się na przyjęciu rozwodowym Shepardów (a na ich ślubie przed 1 sezonem był SN i ich sex - a wiemy ze scenarzysci kochają pararele bardziej niz zycie) i jest wsciekły, zdezorientowany i przerazony co bylo napisane w tym pamiętniku. Blair zostawia Chucka z niezalatwionym pozegnaniem tak ze ma on dalej nadzieję. Blair jednak sercem wybrała Dana i chce mu powiesziec ILY. Niestety Penelope ją zatrzymuje na rozkaz Sereny. Dan traci wszelką nadzieję - następuje kulminacja tego wszystkiego - czuje się jak zero, kretyn ze pozwolił sobie tak poswiecic się dla związku z kobietą która nie dosc ze go nie kocha to jeszcze nie szanuje na tyle by mu powiedziec "to koniec" prosto w oczy. Pewnie trochę popije etc. Potem będzie zdecydowanie jakas scena w barze gdzie Serena do niego dołącza i zaczyna go 'pocieszac i podrywac' pewnie powie cos w stylu - "Zasługujesz na kobietę która wybierze ciebie i ty będziesz tym numerem jeden. Jestes wspanały bla bla bla." no i się z nią przespi. Kiedy juz Blair się zjawi on ją oleje i będzie głuchy na to co ona mu chce powiedziec bo będzie sądził ze to kłamstwo a ona nigdy nie uwolni się od Chucka - i tu wrócą słowa GG w 5x01 - nie mów 3 words 8 letters kiedy nikt nie chce tego wysluchac. Blair więc tego nie powie i wróci do czekającego Chucka - cały swiat jej się przewrócił do góry nogami i podejmuje momentalnie i spontanicznie decyzję ze Chuck będzie najlepszym wyborem. I tak przyjmie jego pierscionek zaręczynowy.
W ten sposób będą mieli otwarte wszelkie mozliwosci na kolejny sezon. Utrzymają kazdą fanbazę. Nikt nie będzie szczęsliwy ale zaden 'ship' nie utonie.
Nie podoba mi sie to :/ Blair znowu zareczona?! Nawet ona nie jest chyba w stanie przejsc z jednego malzenstwa do drugiego ;P
Dan, nadrzednym frajerem finalu?! Z bohatera do zera?! Nie chce tak :(
A no i jeszcze to, ze nie bedziemy wiedziec co sie stanie z jednym z bohaterow ;P trzeba jeszcze to gdzies wpasowac ;)
Po pierwsze to nie są rzeczy pewne. Nie wiadomo ze DS się przespią czy nawet pocałują. Ale jak to tak wpasowac w calosc to jakos pasuje. I mamy ten Campbell apartment , mamy Shepardów, mamy sex w finale.
Ale równie dobrze Dan moze pocałowac Serenę i to tak desperacko, gorąco, mogą nawet dojsc do sceny rozbierania ale Dan się opamięta tak jak przy Ivy i tego nie zrobi. Albo moze Serena opowie jakąs bajeczkę Blair albo cos przemilczy. Moze po ' niedoszlym seksie z Sereną' Dan po prostu opusci miasto i tyle - niepewna przysłosc bohaterów. A moze zdesperowana Blair bo Dan wyjechał przespi sie z Chuckiem? Albo moze to znow seks Nate z jakąs lalą?
Po drugie. dlaczego Dan będzie zerem? Ok, nie będzie kryształowy jak jest teraz. Ale z tego co piszę to szykuje się niezłe piekiełko dla niego. Moze pokazą to tak przekonująco ze rzeczywiscie będzie mozna myslec ze Blair wybrała Chucka. A człowiek zdesperowany, pozbawiony nadziei i w chwilę po takiej traumie robi najgorsze rzeczy.
Po trzecie, masz tu filmiki z DB na poprawę humoru:P :
http://www.youtube.com/watch?v=_jDpRS5SH0I&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=hC1j0JOitBc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KzT8nhVveio
Polecam :D
robb Ty zdolniacho ;) kupiles ludzi swoja wizja finalu ;P
Za filmiki - dziekuje :) rzeczywiscie poprawiaja humor :)
Ze DS się przespią w finale? To zaden spoiler tylko raczej przemyslenia i deducja na postawie pewnych spoilerów.
Co będzie na 100% w finale
Pamiętnik Blair wychodzi na jaw - ale jest tutaj cos nie tak - wpisy które zostały ujawnione dają jakos nadzieję Chuckowi a Danowi sprawiają przykrosc/ wzbudzją niepokój/ gniew / zazdrosc.
Będzie przyjęcie rozwodowe Shepardów. Dan daje ultimatum Blair ze ma mu powiedziec co do niego czuje bo jak nie przyjdzie to oznacza nie tylko ze go nie kocha ale ma go za nic. Blair zostawia Chucka z nierozwiązaną rozmową o tym czy on ma sobie odpuscic juz na zawsze czy tez ma jakies szanse u niej.
Serena współpracuje z Penelope i kaze jej zatrzymac Blair, Serena w tym czasie jest na przyjęciu z Danem. Kręcili scenę z tym Campbell Apartment - to jedna czarna dziura - nic nie wiadomo co tam się działo. Ale mieli tez tam DS sceny wyłącznie we dwójkę jak i tez z Rufusem.
Ma się pojawic pierscionek Chucka ponownie. Bart gada o wielkich gestach.
Jest scena Chair w kasynie.
Jest scena Lily Rufus Dan i Serena przy Grand Cental.
Blair i Serena są na siebie wsciekle , ogromna kłótnia - Serena gotowa do wszystkiego.
No to rzeczywiście będzie się działo.. Jestem oczywiście za Chair i mam nadzieję, że jakoś ich połączą w tym finale. Wydaje mi się, że Blair w głębi serca wie, że kocha Chucka, co zresztą sama przyznała. Poza tym czytając ten opis mam przed oczami finał sezonu 3. z tą różnicą, że Blair tym razem nie chce się pogodzić z Chuckiem tylko Danem, a wszystkie akcje razem skumulują się w serie zdarzeń, gdzie wtedy Blair nie dotarła do Chucka przez rodzącą Dorotę (teraz w tej roli Penelope) i Chuck ją zdradził (teraz zrobi? to Dan) i ostatecznie Blair, która wtedy została skrzywdzona, teraz znajdzie prawdziwą miłość u Chucka.
A ja mam nadzieje, ze beda sie trzymac z dala od tej sztucznej Chair-dramy ;D i Dereny i w ogole wszystkiego co nie jest Dair! Raz to napisze i bede miala z glowy i juz nie bedzie mi ciazyc na sercu, a potem moge wrocic z Wami do merytorycznych dyskusji ;)
A tak powaznie, powtarzanie tych samych watkow z innymi postaciami jest juz rzeczywiscie troche irytujace. Jak ktos slusznie zauwazyl opisy finalu sezonu 3, 4 i 5 brzmia prawie identycznie.
Postaram się napisac bardzo neutralne i rzeczowo - bez shipowania :)
Ze fabularnego względu zakonczenie DB by nie mialo sensu. Jak się chce zakonczyc romans w GG raz na zawsze to trzeba to zrobic beznamiętnie i przyjacielskiej atmosferze jak np. związek Nate i Blair w 2 sezonie. Dan w finale dalej szaleńczo kocha Blair i chce dla niej odrzucic ofertę pracy a Blair tez ma uczucia do Dana. Dlatego nie sądzę ze to utną w jednym odcinku - to kompletnie nie ma sesnu. Czy się kompletnie komus podoba czy nie zaden szanujący się serial nie skonczy w ten sposób wątku kiedy ma się jeszcze jeden sezon przed sobą.
Raczej to mi wygląda na próbę stworzenia trójkąta Blair Serena i Dan. Scenarzysci marzyli i pragnęli tego od 1 serii - tylko ze rolę Dana mial wykonywac Nate. Ale ze to drewniana postac i zaden z niego material na 'romantic male lead' i ze wtedy Chair zyskało popularnosc to zrezygnowali. A 6 sezon ma się toczyc wokół przyjazni BS to jest ten trójkąt prawdopodobny. Ugh Samemu mi się to nie podoba.
Ale tez mozliwe jest to ze Dan cos tam zapomni się z Sereną ale się opamięta i 'nie dojdzie do ostatniej bazy' ale własnie to i zal do Blair popchną go do wyjazdu bez słowa poza NYC - moze jakos przyjmie tę propozycję pracy co mu proponowali. Serena da Blair wierzyc w bajkę ze Dan się z nią przespał albo cos... Blair wróci do Chucka i będzie seks - to o tyle prawdopodobne bo nie mieli sexu w tym sezonie a zawsze mieli - zawsze tez calowali się w finalach. Więc to moze oni pójdą do łóżka.
W 4 sezonie Louise też dał Blair ultimatum i mimo że ostatecznie niby wybrała Louisa to i tak było wiadomo, że sercem wybrała Chucka, tutaj widzę dobrą paralelę do Dair.
Tyle ze to potrójna paralela - Chuck czekał w 3 sezonie, Louis w 4 a Dan w 5 :P Serio, nie mają lepszego motywu? Blair powinna nauczyc sie korzystac z komórki i powiedziec ze się spóźni :D
Tyle ze tutaj to nie będzie szczęsliwie dla Dana i Blair - więc to przypomina bardziej Chair. Bo Blair kochała Chucka i chciala z nim byc i się wszystko spie**przyło. A Louisa... nie wiem czy nawet lubila zwazając jak potem trakotowala go w 5 sezonie.
Nie wku*** Was te odgrzewane kotlety w każdym sezonie? Jakby nie było można napisać oryginalnego scenariusza nie ściągniętego z jakiegoś filmu lub poprzedniego sezonu. Nic w tym sezonie nie trzymało się kupy, po co zmieniali Chucka jeśli Blair ostatecznie wybrała Dana i po co wmawiają mi, że B nie dokonała już wyboru a dokona go w finale? Nie widzę by obecnie za Chuckiem latała. Czuję się nabijana w butelkę i dodatkowa traktowana jak idiotka przez twórców serialu!
Najsmieszniejsze, ze producenci GG wlasnie jasno stwierdzili, ze Blair dokona wyboru PRZED a nie W finale. Powiedzieli jedynie, ze w finale trojkat jednoznacznie sie zakonczy, a nie ze Blair zmieni zdanie. To inne portale plotkarskie trabia o wyborze Blair w finale. Moze w takim razie zle kombinujemy ;D
To oficjalny opis finału. Jak tu im potem ufac. Jestem rozczarowany ich kłamstwami.
“GOSSIP GIRL” — (8:00-9:00 p.m. ET) “The Return of the Ring” (TV-14, S) (HDTV) BLAIR MAKES A CHOICE BETWEEN THE TWO MEN IN HER LIFE — When Gossip Girl goes after Blair (Leighton Meester) as she’s never done before, Serena (Blake Lively) admits she may have unintentionally played an important role in Blair’s latest nightmare. Meanwhile, Nate (Chace Crawford) invites Lola (guest star Ella Rae Peck) to move in with him, and Lily (Kelly Rutherford) must make a big decision about the future of her marriage. Finally, by episode’s end, Blair will make a choice between the two men in her life…will it be Chuck (Ed Westwick) or will it be Dan (Penn Badgley)? Kaylee DeFer and Matthew Settle also star. J. Miller Tobin directed the episode written by Sara Goodman (#524).
Oficjalny czyli wypuszczony przez bossow GG, czy oficjalny w sensie napisany przez kogos kto ogladal juz odcinek i zinterpretowal sobie to co sie w nim dzieje na swoj sposob?! - Tak, to desperacja bo desperacko chce im ufac ;D
Najlepszy był 5x11 - totalnie skopiowali film i ksiązkę End of Affair- i kazdemu bohaterowi wciśnęli konkretną rolę do odegrania. bez względu czy to do niego pasowalo czy nie. Byle tylko bylo identycznie jak w ksiązce:D
Poza tym - Safran gadal ze Blair wybierze faceta przed finalem i ze ostatni odcinek ma się skupic na Blair i Serenie i ich przyjaźni/ nienawiści :D Trochę to oszukańcze ze nie trzymają się własnych zapewnień.
Safran prawdopodobnie odchodzi ale nie wiem co to zmienia. Nie sądzę by wrócil Schwarz ani Savage. Safran był chociaz od 1 serii i znal dobrze serial. Dadzą tytuł lidera innemu scenarzyscie który juz jest.
Poza tym Safran konsultował wątki 5 sezonu z Savage. Ona się wypowiadała cieplo o Dair. Ale nie mogę znaleźć zródla. Poza tym ona współpisała Townie 4x11 czyli początek DB :P
Tez mi sie wydaje, ze odejscie Safrana nie wiele zmieni. Pisza dalej Ci sami ludzie, ktorzy wazniejsze decyzje, czyli np. to ktory watek jak sie potoczy podejmuja raczej razem ;) Potem po prostu jedna osoba ubiera to w slowa.
Dokładnie. Jeden człowiek nie moze podejmowac wszystkich decyzji. Wszyscy tak kopią Safrana ze on tak naciskał na DB. Ale pisał na spółę z Schwarzem i Savage 3 sezon poswięcony Chair. W 4 sezonie mieli wiele ladnych scen i I poł sezonu byla udana dla nich. To ze Savage i Schwarz nie są oficjalnie w teamie nie oznacza ze nie trzymaja zelazną łapą GG. Nie sądzę by Dair moglo zaistniec bez ich zgody - zwłaszcza ze dawali znaki i się droczyli juz w pierwszych sezonach ze moze cos kiedys się między nimi wydarzy. Ten zespół scenarzystów pisal fabulę pod wpływem tych liderów. Nie sądzę by ktos mógl zmienic drastycznie kierunek wątków - jedynie sposób ich realizacji i jakość.
Nie zauważyłam by dobrze znał serial, niemniej jeśli finał sezonu będzie taki jak przewidujesz to i tak nie oglądam 6 sezonu, mam dość, jak nie ma Chair to serial stracił dla mnie sens.
Ale te ich szastanie slowami ILY juz by sobie mogli podarowac. Oni sie tam wszyscy kochaja miloscia az po grob, zeby sie potem rozstac po 2 epizodach :/ I fakt faktem - Louis sobie nie zasluzyl na to jak go Blair potraktowala. To, pakt z Bogiem i nieistotnosc utraty dziecka to najgorsze rozwiazania watkow w 5 sezonie :/
Co za bujda! Takie rozwiązanie nie zatrzyma fanów Chair na 6 sezon. Co z tego, że przyjmie pierścionek od Chucka jak będzie jasne, że tak naprawdę to nie go wybrała. Nie oglądam 6 sezonu jeśli tak zrobią, o nie!
No jakos to mi się nie wydaje takie mało prawdopodobne.
Wątek z Chuckiem szykuje się na wieką modę na sukces. Elizabeth jest matką Chucka - potem nie jest; matką jest Diana - potem nie; wychodzi ze jednak Elizabeth. Bart jest ojcem - ojcem jest Jack - jednak ojcem jest Bart i Bart ozyl po 3 sezonach :P
Przy tym to te wątki romansowe wydają się równie prawdopodone jak 2 *2 =4 :D
To kolejny wątek kt mnie denerwuje i kt nie bardzo rozumiem, bo przecież żona Barta i matka Chucka miała na imię Evelyn. Elizabeth nigdy nie uważałam za matkę Chucka zawsze uważałam ją za podstawioną babkę przez Jacka.
Okay, nie chce nic namieszac bo juz nie bardzo pamietam watek z matka Chucka, ale Evelyn to chyba ta zona Barta, o ktorej ostatnio byla mowa, ze nie mogla zajsc w ciaze. Z Elizabeth Bart mial chyba tylko romans, ktorego owocem jest Chuck .... Tak to bylo czy cos sobie wymyslilam?! ;D
Aaa możesz mieć rację, ale przecież Andrew Tyler powiedział Chuckowi, że Elisabeth nie było w tym czasie w NY była chyba w jakimś klasztorze u mnichów tybetańskich (?)
Chyba chodzilo o to, ze nie bylo jej w NY, wiec nie miala jak oddac krwi. Zalozyli tym samym pewnie, ze to nie ona jest matka. Nie wzieli pod uwage tego, ze to tatus oddal krew a nie mamusia ;D hehe
co do linków z ubraniam, to się po części mogę zgodzić, np. w pierszym linku całkiem ładna sukienka ale popatrz na jej włosy .... blee.
Wróciły włosy z 4 sezonu...... czyli juz jej odrosła grzywka przez co jej juz nie ulizują i nie spinają nasady włsów ale ... włsów jest mało i nie są zbyt gęste. Leighton w 1 i 2 sezonie miała przedłuzane i dogęszczane włosy (stąd taka ich burza w tamtym okresie), od 3 sezonu zrezygnowala z nich i od wtedy zaczęły się rózne dziwne rzeczy. Specjalnie do 5x13 by wyglądało bardziej efektowie dopieli jej do scen slubnych i potem zatrzymali na kilka odcinków. Widac juz się ich pozbyła... Ale mimo to w scenie MET i w lofcie w scenie z Cedrikiem potrafili jej te włsy duzo lepiej uczesac. Dobrze ze juz chociaz nie spinają jej grzywki.
Co do sukienek - dziwię się ze ludzie tak krytykują te motywy kwiatowe. Przeciez to jest motyw który jest widoczny od 1 sezonu(choc w 1 nosila najmniej takich deseni) i duza część jej suknien go posiada. To własnie odrózna ją od Sereny, która strasznie unika tego motywu i nosi 'czyste' kreacje, albo wzrory duzo b. agresywne lub nowoczesne + jako ze jest blondynką ubierają ja ciągle w beze i pastele, sprane kolory (np. nie pamiętem kiedy miala na sobie cokolwiek czerwonego)
http://3.bp.blogspot.com/_4rIN3lvmY6M/TOdTtHDZxdI/AAAAAAAAFAs/2NOtB_G8mXA/s1600/ 404-blake-lively-red-dress.jpg
http://i51.tinypic.com/dwyl1t.jpg
http://28.media.tumblr.com/tumblr_l9tduk8naa1qboe6wo1_500.png
http://29.media.tumblr.com/tumblr_l9tkyswCrp1qcu8owo1_500.jpg
A propos czerwonego u Sereny ; ) Bosko wtedy wyglądała. Blair też. Oczu nie można było od nich oderwać.
Najlepsze było w 1x04 kiedy Serena i Blair ukradły suknie Eleonor - Serena czerwoną, Blair niebieską i strzelały sobie fotki. Ale ogólnie jest tendencja ze Serena chodzi w stonowanych barwach (a ostatnio często w czerni) natomiast Blair nosi najmocniejsze kolory z palety - czerwienie, pomarańcze, zółcie, soczyste zielenie, róze.
Z tych fotek to szkoda najbardziej chyba Dana z 4 sezonu. :P I co z tym ze on nie lubi nosic krawatów jak w I poł 4 sezonu na kazdej gali co odcinek był odstawiony w garnitur.
To moja ulubiona kreacja Sereny i zarazem moment w serialu kiedy jej najbardziej nienawidzilem :P
http://www.youtube.com/watch?v=2k-ievhKUi0&feature=player_detailpage#t=166s
Warto zauwazyć tytuł odcinka "Raiders of The Lost Art" czyli modyfikacja tytułu "Raiders of The Lost Arc" Art = Bart
Czyli jak się domyslam zobaczymy Barta w tym nowym odcinku.
Znalazłem cos takiego - nie wiem ile w tym prawdy
is charlie going to stay on gg? im kinda sick of her alreadyany chance of taylor momsen or the chick that played vanessa ever returning?
Ella is a lovely girl but unfortunately for us she's not sticking around.Taylor probably won't be back, but Jessica is a possibility. I've heard talk she'll return next year, but probably not as regularly as before.
Just want to know what the deal with charlie on gg is. Like am I supposed to hope that the rich people take all of her money? At the moment it feels like we're supposed to be supporting the rich old lady trying to take money from a girl who loved and cared for her mother, that she pretty much hated.... so yeah, who gets the money i guess
Oh, do you mean Ivy/Kaylee DeFer? I wouldn't say she's entirely sympathetic, but the people screwing her over aren't meant to be either. Don't worry, she'll have the last laugh (with an unlikely partner, to boot).
why do dan/blair break up in the finale?
Blair ends up scheming with Chuck and friends and is initially super open and honest about it with Dan. In the process though, she ends up discovering a secret about Chuck so massive she simply can't share it with anyone. Keeping this secret for Chuck comes with a tangle of awkwardly-wound strings, so Dan starts to think they're sneaking around together and gets insecure. He tries to remedy this by blurting out that he loves her, but she doesn't reciprocate because she's tied up in Chuck's drama and doesn't want to commit to something major for the wrong reasons (she thinks Dan only says it because he's insecure). Dan gives up and leaves town for the summer.
how does blair react to him leaving? and what happens with blair and chuck?thanks for answering.
Pissed and vindictive at the time (she thinks he's being judgmental and unreasonable), but pretty heartbroken after he actually leaves. Her storyline with Chuck is so tied up with his secret that there isn't much room for romance, but he does bring the engagement ring he bought her back into the picture, but not for a proposal. It's more about closure, and it's left kind of open-ended. But there isn't a grand reunion or anything, and a pretty major door is closed on that relationship.Blair expresses that she feels she's back at square one romantically.
Wydaje sie dosc prawdopodobne. A ta "bomba" to ma byc tajemnica Chucka?! ;P To Ci dopiero ;D Nigdy bym sie nie spodziewala, ze ta przykladna i rodem wycieta z okladki magazynu rodzinka moze miec jeszcze wiecej sekretow xD hehe
Bardziej otwarte drzwi dla Dair niz dla Chair na przyszly sezon i to mi sie akurat podoba ;) Chociaz nie bede ukrywac, ze zamkna te jakze wazne w ich odczuciu drzwi dla tego watku, tylko po to, zeby otworzyc w przyszlym sezonie 100 innych drzwiczek ;) No nic, przywyklam .... Czekam na final :)
Dla mnie jakies dziwne. Pisze ze niby Chair open-ended a z drugiej strony ze pewne drzwi się zamykają. Czy nie ma tu błędu logicznego :P ? I drugie - Carolyn mówiła ze Blair będzie chciala dostac się na to przyjęcie - jak przypuszczam po to by utwierdzic Dana w swych uczuciach. A tu pisze z Blair nie chce odpowiedziec bo czuje ze Dan powiedzial te slowa bo czuje się zazdrosny i to tani chwyt z jego strony. Dla mnie głupie bo przecież ona powiedziala w 5x16 Dan loves me for me. A teraz nie wierzy w prawdziwosc jego wyznania? Nie wierzy po tym jak on traktuje ją z wyrozumiałoscią i szacunkiem mimo jej szaleństw, gdzie kazdy inny by ją kopnął w tylek. Aj ci scenarzysci - naginają fakty byle zrobic tylko tani dramat. To juz bym wolal swoją wersję ( z wyjątkiem seksu z Sereną) jakas taka bardziej logiczna i dramatyczna. A tu wyjdzie to znowu takie bezjajowe i rozmyte.
So the way the finale plays out, there isn't any way for Chuck and Blair to reunite in the next season?
Actually I'd say it leaves it pretty open-ended. There's a key scene that represents the symbolic dissolution of everything that they are and have been together, and while on the surface it might look a final "parting of ways," there's a pretty heavy-handed hint (via lovely Kristen Bell voice-over) that it instead represents a fresh start.
Or, I should say, a landscape where they can have a fresh start. They don't get back together in the finale, as Blair is still pretty clearly into Dan and Chuck has his own things going on, but they're clearly on very good terms. Friendly, even.