A więc juz nie da się kontynuowac poprzedniego wątku:P Zaraz wkleję najważniejsze spoilery.
Ale to by było wtedy beznadziejne, najpierw jedna kobieta go okłamała że jest jego matką, teraz druga? Nie mają już czego wymyślać? I czemu akurat to miałaby byc Diana.... Jeżeli to wszystko kłamstwo, to ten wątek zdenerwuje mnie o wiele bardziej niż Dair. Jak Chuck ma się pozbyć swoich "demonów" jak ciągle ktoś go okłamuje i miesza mu w życiu?
No, ale ostatecznie przeciez bedzie mial swoj happy end bo jego tatus zmartwychwstanie ;P Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo ;)
Ehhh, denerwuje mnie, że robią z niego taką traficzną postać. Tęsknie za Chuckiem z 1 i 2 sezonu :(
Tak naszła mnie myśl związana z czytaniem Fanforum. Niektórzy mają niezłe pomysły/ koncepcje jak by mogł wyglądac następny sezon.
Mówią ze mozliwe będzie ze wzorując się na "Sabrinie" stworzą trójkąt miłosny D/B/S. Gdzie Sabriną jest Dan (sam się tak okreslił w przysiędze Louisa), Blair jako Linus a Serena jako David. W ten sposób by było zrozumiałe dlaczego przyjaźń SB by była taka wazna i by się stala głównym wątkiem.
Idac tym tropem, Dan wroci z Rzymu odmieniony tak jak Sabrina wrocila chyba z Paryza? ;P Mozemy sie wiec spodziewac nowej fryzury Penna w 6 sezonie, ale tez jakis innych wiekszych zmian?!
Tak, była ona w Paryżu. :P Tez o tym myslałem - to by bylo ciekawe jakby przyjechał odmienony - juz jako pisarz, osobistosc, znający swoją wartość, pewny siebie i trochę chłodny i wredny bo Blair dała ciała:D
Co zauwazyłem:
Ostatnie odcinki są spokojne bo to podbudowa dla związku - cisza przed burzą. Chcą pokazac ze DB jak im nic z zewnątrz nie zagraża potrafią funkcjonowac jako para. I to jest najbardziej dorosły związek w serialu. Rufly by się mogło duzo nauczyc. Bez niepotrzebnych dramatów, któtni, wsadzania sobie noza w plecy. Wystarczy sobie przypomniec Dana - dupka jak był z Sereną lub Blair płaczkę w związku z Chuckiem. Cos z zewnątrz ich rozdzieli i będzie duzo dramy i złosci w następnym sezonie. Moze to dobrze - scenarzystom idzie lepiej budowanie "drogi do związku" niz pokazanie finalnego efektu.
O tak! I Blair sie obejdzie smakiem ;P Moze jak Dan ja bedzie trzymal na dystans a sam bedzie odnosil sukcesy na UES i angazowal sie w zycie towarzyskie elity to Blair zrozumie co stracila ;D Juz widze Dana obnoszacego sie ze swoim sukcesem i Blair patrzaca na to wszystko spod byka ;P
Mysle tylko, gdzie tu wcisnac ta bombe, ktora ma wybuchnac na UES. Ciekawe co to za rewelacje znow wymysla. No chyba, ze tu chodzi o doslowna bombe i nie bedzie juz co zbierac ;P;P;P hehe
Ha ha ha. Safran mówił ze w finale będzie ta bomba? Bo Bart juz musi być przed finałem odkryty bo w 5x24 Chuck juz z nim konwersuje i prowadzi normalne rozmowy. Więc tą bombą nie moze być ujawnienie Barta. Ale co innego? Moze wpisy z dziennika Blair, Georgina? Zerwana przyjaźń Sereny i Blair? Carolyn własnie nie wiedziała o 5 z 6 aktów w którym wszystko wybucha. Tylko znala koncowy efekt, którego nie byla nawet laskawie wyjawic :P
No z tego co pamietam to mowil o finale. Watpie, zeby chodzilo o Barta, to by byl jakis niewybuch a nie bomba ;D
Jeśli 6 sezon ma się kręcić wokół rywalizacji dwóch super lasek o Dana to ja wysiadam. Nie rozumiem po co było Chair przez tyle sezonów, miłość Nate do Sereny od wieków, skoro mogą pójść wątkiem wszyscy kochamy cudownego Dana i chcemy z nim być. Zrobi się z tego M jak miłość.
To by tylko wyeksponowało jej pazerność :P A większość z nas stara się znowu polubić Blair.
Question: When will Dan and Blair say those three magic words to each other on Gossip Girl? They will say them, right? —Lolita
Ausiello: One of them will. The other one won’t be quite ready to go there.
Question: Why so awesome, Ausiello? Is there some kind of vitamin you take or were you just born that way? Can I now have a Gossip Girl scoop? —Alice
Ausiello: An extraordinary ass-kissing begets an equally extraordinary scoop: In an upcoming episode, the role of Blair will be played by… Blake Lively. Now go ahead and decipher that little brain teaser in the comments. I’m very curious to see what you come up with.
Czyli bohaterowie przejmą od siebie role lub jakies cele którymi kierowały się inne postaci.
Mój pomysł
Georgina bedzie S bo będzie chciała zniszczyc GG(tego zawsze chciała Serena), którą jest teraz sama S
Serena zamienia się w Blair - wiele mozliwosci - S staje się su*ką, S uwaza ze Blair zabrała jej wszystko i ze chce ją utrzymac w swoim cieniu
Chuck staje się G ? Tu jest akurat dziwnie. Bo Chuck zdaje się byc odmienionym czlowiekiem więc chyba nie powinno chodzic o intrygę, chyba ze Chuck chce podjudzić G i ją sprowokowac do głupoty jak to zrobila w 5x17 Georgina wobec niego.
Dan staje się Eleonor.....cięzko ale mam 2 pomysły - Eleonor czesto byla zawiedziona, rozczarowana córką - moze taka rola? Albo 2 sposób - E w 5x13 pognała po Chucka bo myslala ze tylko on moze uszczęsliwic Blair, moze Danowi wydaje się ze Blair wybrała Chucka więc chce sobie odpuscic i sam ją popycha w ramiona Chucka.
Bo Serena mówiła ze się pogodziła z faktem dokonanym i nie będzie się wtrącać (taaa...juz to zobaczymy:P), a Blair uwaza ją dalej za swoją przyjaciłkę. Myślę ze tak drastyczny krok będzie dokonany w finale kiedy rozpocznie się miedzy nimi otwarta wojna. Poza tym chcą by one mialy dalej między sobą interakcje(w teorii bo w praktyce i tak miały mało wspólnych scen w tym sezonie)
chyba, że tak, bo tak jak napisałeś to one głównie się mijają. w sumie jestem ciekawa tego drugiego sekretu Diany, o którym pisała GG, czyżby to był Barrt Bass?
Pewnie rzeczywiście chodzi o Barta, bo niby w jaki inny sposób mieli by go przywrócić do świata żywych? :)
No chyba, że mają pomysł na jakiś bardziej spektakularny powrót...
Mi Diana kompletnie nie pasuje na matkę Chucka, choć jeśli dalej mają ciągnąć wątek szukania tej prawdziwej to ja podziękuję. Ile ich może być i jak długo to można ciągnąć? Najpierw ta cała akcja w 3 sezonie, teraz kolejny raz odgrzewanie tego samego - czy Elizabeth nią była czy nie była itd. A do tego Bart, który umiera, potem nawiedza C., potem znowu nic o nim nie słychać, a teraz nagle cudownie powraca do świata żywych! Powinni już zamknąć ten wątek i dać Chuck'owi jakiś nowy, interesujący. Coś co trochę ożywi ten serial, bo naprawdę ta postać ma potencjał i w pierwszych sezonach był cudowny. Natomiast nie zniosę już dalszego trójkąta D/B/C. Jeśli Blair chce być z Danem (nie wiem jak to przeboleję, ale ok) to niech powie to raz i się tego trzyma, a nie traktuje w dalszym ciągu C. tak jakby on miała wiecznie na nią czekać, w razie gdyby ona nagle zmieniła zdania. Albo niech sam Chuck weźmie się w garść i zobaczy, że skoro B. stale znajduje wymówki to może nie warto się w to dalej pchać. Niestety pomimo zapowiedzi twórców wiadomym jest, że będą to ciągnąć dalej, bo nie mają innego wyjścia w sytuacji gdy spora część fanów ogląda GG tylko dla "shipowania".
@Hatsumi_ bardzo dobrze ujęte! po prostu taka nowoczesna moda na sukces :)
ostatni odcinek był bardzo nudny, D&B totalnie bez jakiejkolwiek chemii O.O
Nie podoba mi sie to :/ To chyba jasne, ze Dan powie "I love You" i dostanie obuchem po glowie ... Biedaczysko :( szkoda mi Go cholernie. Po tym wszystkim ile dla niej zrobil, jak bardzo sie oddal temu zwiazkowi jeszcze sie okaze, ze Blair go zwodzi. Moim zdaniem scenarzysci powinni sie na chwile zatrzymac i zastanowic w jaki sposob pisza postac Blair bo jeszcze troche i straci sympatie swoich fanow.
A mi się wydaje ze zrobią odwróconą pararelę premiery. Dan będzie czymś wstrząśniety, będzie miał po prostu dosc i będzie myslal ze widmo Chucka zawsze bedzie wisiec nad tym związkiem. Blair będzie chciała mu wyznac uczucie ale on juz nie będzie miał siły, w finale jest bardzo wkurzony za coś na Blair i daje jej ultimatum by się zjawila, jezeli ma do niego jakikolwiek szacunek i powiedziała co zdecydowała.
Tak, ale Auselio powiedzial wyraznie, ze jedno z nich to powie, a drugie nie bedzie na to gotowe :/ raczej watpie, zeby Dan nie byl gotowy bo wiadomo co czuje juz od konca 4 sezonu :(
Moze nie byc gotowy. Będzie czul się zraniony i zdradzony. Moze nie weźmie słow B na serio bo w tym sezonie straciły bardzo na wartosci. Ona nie pojawi się na przyjęciu, będzie od kilku odcinków spotykac się z Chuckiem i odwolywac randki. W 5x22 lbu 5x23 będą miec wielką awanturę. Do tego wpis z pamiętnika, który moze zasiac u niego wątpliwości. A do tego dojdzie fakt ze zrezygnowal z intratnej propozycji pracy i rozwoju kariery a tu Blair, jak mu się wydaje, zwodzi go. Wszystko to mi wygląda na podbudowę pod wielki gniew i nieufnosc z jego strony. Wszystko się skumuluje i tak się skończą niefortunne przygody Blair.
Dobra, kupuje Twoja wersje ;P A co mi tam ;) Tym bardziej, ze jest bardziej po mojej mysli niz moja wlasna ;D hehe
Niech sie dzieje co chce, bylebym tylko nie musiala ogladac Dana ze zlamanym sercem :(
Trójkąt ma się skonczyc w finale i wybór Blair ma być widoczny jak na dłoni, niby tak wspominali. Ze podejmię decyzję jeszcze przed finalem a final tylko to przypieczętuje (moze będą rozwiane wtedy ostatnie wątpliwosci) No ale moze to byc tez gadka szmatka.
o co chodzi z tą wiadomością od Plotkary, jaką dostała Diana na samym końcu ostatniego odcinka? wysłała to Serena i było tam napisane: "Obie wiemy, że to o czym mówiłam nie jest tajemnicą." nie ogarniam. o co Serenie chodziło???
to nie była Serena tylko prawdziwa Gossip Girl (oglądałam po angielsku, ale w tym się chyba nie rypłam..) i jak spekulują osoby powyżej i co jest najbardziej prawdopodobne chodziło nie o to, że Diana jest matką Chucka, ale o to, że Bart jest wciąż żywy
@MichaelAusiello You aren't as important as GG clarification. What's up with that cryptic Blake Lively as Blair spoiler? Come on now....
Michael Ausiello Michael Ausiello @MichaelAusiello
@Antalya1219 Serena will be posing as Blair in an episode. It's an awesome twist that should re-ignite some serious shipping wars!
Nienawidzę cie Sereno.... byle nie reanimowali DS:/ To juz odicjalne - Serena oszalała.
Okaze sie, ze Serena przebierze sie za Blair i pojdzie na spotkanie z Chuckiem i zepchnie go z dachu Empire ;) ... A tak powaznie to chce juz final ;P
ja też chcę już finał. wszyscy po kolei się staczają w tym serialu (chyba tylko Chuck jest wyjątkiem), nawet Dan się zmienił i gdzieś zgubił swój dawny urok. z resztą ten nowy, dobry Chuck wzbudza jedynie współczucie... do kitu z tym wszystkim :/ spieprzyli sprawę i jak tego szybko nie zakończą to Plotkara spadnie o następne 50 miejsc w rankingu :/
Co wy wszyscy macie z tymi rankingami i ogladalnoscia?! ;P ja tam GG caly czas bardzo lubie i w zasadzie ze wszystkich sezonow to nie podobal mi sie chyba tylko 3 ;)
Nie uwazam, zeby Dan stracil cokolwiek ze swojego uroku, jak juz to tylko zyskal i mowie to jako fanka Dana od pierwszych odcinkow serialu. Zawsze byl moja ulubiona postacia i tak juz chyba zostanie :) Musialby sprzedac Blair za hotel, zeby to sie zmienilo ;) Chuck natomiast to zupelnie inna bajka, ostatnio to ani mnie on ziebi ani grzeje tbh ... Tym bardziej daleko mi do wspolczucia mu ;P Wybaczcie, ale po tym wszystkim co zrobil nie odwazylabym sie mu wspolczuc, rozumiem dawanie drugiej szansy, ale ... trzeciej, czwartej, piatej??? ;D Ile mozna?! Wszystko ma swoje granice, moja cierpliwosc wzgledem jego osoby zostala przekroczona w polowie 3 sezonu i potem bylo juz tylko gorzej. Jedno wykupienie posagu to niestety troche malo(nie liczac karmienia kaczek w parku;P buahaha). Tym bardziej jesli to wykupienie malo miejsce zaraz po tym jak sie samemu do tej niekorzystnmej sytuacji doprowadzilo ;P I potem on sie dziwi, ze Blair sie nie chce z nim przyjaznic?! hehe No doprawdy zadziwiajace, nie sposob mi zrozumiec dlaczego ;P;P;P
Cytując "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym", ale widać twórcy Poltkary nie znają tej piosenki, a szkoda.
Chuck nie oczekiwał nawet "dziękuję" od Blair (kto by się po niej spodziewał?), chciał tylko żeby była wolna. Czy to nie jasne? Scenarzyści dają do zrozumienia że Chuck zaczyna inaczej patrzeć na związek Dair, a dla Blair chce tylko szczęścia (podziwiam jego cierpliwość). Nie jest tak dziecinny jak Blair.
I nie zdziwił się, że Blair nie chce mieć z nim nic wspólnego (łatwo się domyślił po jej charakterze), oczekiwał tylko wsparcia, ciepłych słów, ale dla B widać było to za dużo.
Chuck chcial, zeby Blair byla wolna?! W takim razie on ma chyba jakas chorobe psychiczna bo jeszcze dwa odcinki temu chcial ja zniewolic w jej nieszczesliwym malzenstwie ujawniajac jej zwiazek z Danem. Dziwisz sie, ze Blair jest nieufna po takich akcjach? Ja osobiscie tez bym byla.
Nooo tak, chciał, żeby była wolna, chyba dlatego zapłacił ten posag i trzymał to w tajemnicy. Widzisz tu jakieś inne motywy?
sorry bardzo, ale to Twój "święty" Dan doprowadził do tej "niekorzystnej sytuacji", rozwalając ślub Blair i nie przyznając się do winy. Chuck przynajmniej nigdy nie uważał się za porządnego faceta.
kompletnie Cię nie rozumiem. jak dla mnie 3. sezon był najlepszy ze wszystkich! i nie tylko dlatego, że Blair była z Chuckiem i to wystarcza, żeby serial był fajny. było między nimi mnóstwo przezabawnych sytuacji i klimat serialu właśnie po 3. sezonie się cały rozwalił. a właściwie rozwala z każdym odcinkiem coraz bardziej...
a co do uroku Dana, to dla mnie jego urokiem było widocznie coś zupełnie innego niż dla Ciebie. ja go lubiłam jako nieśmiałego chłopca z 1. sezonu, który nie mógł uwierzyć, że spotyka się z kimś takim jak Serena (chociaż uważałam, że Dan zasługuje na kogoś lepszego, to zawsze kibicowałam im jako parze). teraz Dan jest dla mnie zbyt zarozumiały, zbyt fałszywy, zbyt egoistyczny. albo się zmienił, co mi się nie spodobało, albo zawsze taki był, tylko te cechy wyszły na jaw dopiero jak uwierzył trochę bardziej siebie. w każdym razie mi się to nie podoba. a co więcej zaczęło mnie to drażnić dopiero od momentu kiedy zaczął być z Blair (lubiłam go przez cały 5. i połowę 6. sezonu. paradoksalnie, wątek Dair był genialny, dopóki oni nie zaczęli być razem i nie okazało się jak mało do siebie pasują w rzeczywistości. może to miała być tylko piękna przyjaźń i zakochanie jednostronne? to by pasowało do D. moim zdaniem rozwalili to dokładnie w momencie, kiedy Blair powiedziała Danowi, że jest w nim zakochana...)
5.23 -- The Fugitives
Written by: Matt Whitney
Directed by: Andy Wolk
SERENA POSES AS BLAIR AT AN IMPORTANT MEETING — Blair (Leighton Meester) enlists Serena (Blake Lively) to be her stand-in at an important meeting when Blair finds herself needing to be in two places at the same time. Meanwhile, Ivy (Kaylee DeFer) and Lola (guest star Ella Rae Peck) team up to help Chuck (Ed Westwick) with a personal vendetta, and Nate (Chace Crawford) makes a decision about the future with Diana Payne (guest star Elizabeth Hurley). Penn Badgley also stars.
HeartOfGlas007: Any Gossip Girl news, esp Chair or Dair related? Those pesky G.G. writers are being very tight-lipped…
How about a little bit of both? In a shocking twist, we have a bit of scoop that will probably do little to please either couple's fan bases! Shocking, we know. Something is going to try to come between Dan and Blair soon…but that something isn't Chuck, who's kind of busy dealing with his mama drama. It's also not Blair's desire to retain her Upper East Side status. Any guesses?
Sooriclover: Any scoop on Dan andSerena? I'm hoping they get back together eventually.
Sorry, Dan is kind of sort of dating her BFF at the moment! But we can tell you that Serena will have a love interest before season's end. In fact, she may even have more than one! That's the Serena we all know and love!
Pisze, ze mozliwe, ze bedzie miala nawet dwoch adoratorow ;P wiec moze jeszcze Rufus na dokladke?! To by z pewnoscia byla bomba, ktora by wstrzasnela UES ;D
Zapomniałam o nim, masz rację Blair z Jackiem i pozamiastane;) Ciekawe kt para miałaby najwięcej fanów.
O tak! Wszyscy się sprzeczają z kim ma być, czy z Danem czy z Chuckiem, a ona wybiera Jacka :D Który do tego rewelacyjnie się prezentował w ostatnim odcinku, jakby go coś przeżuło i wypluło, a potem jeszcze zatrzasnęło w solarium :P
Znajdzie się tutaj miejsce dla jeszcze jednego shippera Dair ? ;D
Przy okazji - http://www.youtube.com/watch?v=g9nbsKRjmn4 zdjęcia z 5x22, jeżeli już ktoś wcześniej wstawił to przepraszam że powtarzam, ale wydaje mi się że ich tu nie było.