PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Do czego to dochodzi, żeby durny serial w czlowiekowi tyle emocji budził. Wkurzyłam się i jeszcze mnie trzyma >:(
Słabo rozumiałam, ale jednak... i ogółem słaby odcinek. Z powodu mojego słabego angielskiego mialam w planach obejrzec jeszce jutro z napisami, ale jestem tak wkurzona ze raczej nie mam ochoty...

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Tak patrząc to odcinki są coraz mroczniejsze, nie ma żartów, śmiechów, Merlin cały czas ponury... Oj, będzie mroczno (5 sez. Merlina + jesień= deprecha ;()

Nimfadora_2

I tą są dopiero poczatkowe odcinki. Zawsze ostatnie dwa są najmroczniejsze. Ciekawe co teraz dowalą w dwóch ostatnich odcinkach

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Dobrze,że wreszcie więcej Ginewry jest. I że się trochę na niej teraz skupią. Bo ten kompletny brak większej uwagi dla jej postaci był lekko irytujący. To samo z Mordredem z resztą:P

ocenił(a) serial na 8
Banioleks

Ale nie widać Mordreda znowu w nastepnym odcinku niestety. :(

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Jest Gwen-nie ma Mordreda. Chyba scenarzysta wyszedł z założenia, że nie można mieć wszystkiego :]

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Szkoda :( Ja go uwielbiam :D Nawet jak przejdzie na złą stronę mocy będę chciała, żeby było go jak najwięcej w odcinkach

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Mam nadzieję, że go nie zabiją pod koniec sezonu. :)

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Już nie mogę się doczekać. Ciekawa jestem, co dalej się wydarzy w wątku magii, Merlina i Mordreda. W przyszłym tygodniu będzie taki przerywnik o czymś innym...

ocenił(a) serial na 7
Zielonoo

O kur... to już?? Koniec?? Nie no błagam!
No ale może od początku... przez Mordreda nie mogłam kompletnie skupić się na dialogach i połowy nie zrozumiałam :> Ale dwa zapadły mi w pamięć:
"You won't regret this" Mordred do Artura... rany, powiało grozą.
"I've grown up" LOL mam deja vi, czy jak to sie tam piszę.
Ale gdy wszystko wydawało się być super, gdy Merlin podjął najgłupszą decyzję w życiu, gdy wreszcie przybyli i okazało się, że Mordred jakimś cudem żyje... koniec. WHAT THE FU..?! Kompletnie bezsensu ;( W ogóle nie rozwiązali jak dla mnie tej sprawy, zostawili ją rozbabraną w najważniejszym momencie i wsio! Wrr ale się wkurzyłam :/

Ravennn

Pozwalając Mordredowi żyć przyczynili się do śmierci Arthura za to, że nie przywrócił magii do królestwa.

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Co merlin zrobił??

ocenił(a) serial na 10
mrfred

Jak nie oglądałeś, to nie będziemy spoilerować...

mrfred

Przekonał Arthura, by nie przywracał magii, bo myślał, że wtedy Mordred umrze, ale stało się odwrotnie :(
Magii nie ma, a morderca Arthura żyje. Merlin załamany :(

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Jedyna opcja to zabić Mordreda we śnie. Czemu na to nie wpadł?

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Tutaj chyba nikt nie wierzy co się stało

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Ja o tym myślałam, ale znowu jestem rozdarta bo uwielbiam Mordreda...

Ravennn

To te małpy z Disir taki numer wykręciły naszemu Merlinkowi. Ciekawe czy one wiedzą, że on to Emrys i te całe teksty o jego przeznaczeniu.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Mnie się wydawało, że nie wiedzą (co jest dosyć dziwne) bo ta jedna tak się spojrzała z zaskoczeniem jak Merlin użył magii...

Ascello

No to fakt. To wskazuje na to, że nie wiedzą. Ale o tym, że Mordred zabije Artura to wiedzą? Bo niby czemu darowały mu życie?

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Tak się dziwnie na niego patrzyły, że chyba wiedzą.

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

ale mi było przykro jak Artur się tak wypytywał Merlina przed ostateczną decyzją a on taki cały roztrzęsiony i omal się nie popłakał :( przykre... Ale świetna gra Colina :D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ale właśnie Merlin spaprał całe swoje przeznaczenie. Ja pierniczę.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Wkurzyłam się ogólnie na Merlina, ale tak w sumie to on nie wiedział, że to taki podstęp był. I teraz sam się wkopał. A teraz pewnie Mordred będzie miał za złe Merlinowi, że mu nie pomógł i tak dalej... zwalone. Merlin ma przerąbane...

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

Będzie pilnował, żeby Mordred się nie dowiedział tego co się wydarzyło w tej grocie...

ocenił(a) serial na 8
Ravennn

Ale ja nie wiem, co się jeszcze może stać, że Mordred się tak wkurzy, że będzie chciał zabić Artura... Czy wystarczy to, że dowie się o tym, że Artur postanowił go poświęcić?

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Może.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Myślę, że prędzej czy później Artur sam mu to powie, wygada się przy możliwej okazji znając życie.

Lellandra

Może coś jeszcze się stanie co go tak rozłości. Pojawią się jacys inni druidzi i oni go sprowadzą na swoja stronę czy coś innego.

ocenił(a) serial na 6
Ravennn

Cytat z dorastaniem przypomina Morganę D: All feeeellsss.

Zielonoo

I to jak Artur patrzył na Merlina przy tym ognisku. On już miał łzy w oczach i wtedy dowalił z tą magią. Ciekawe co sobie Artur pomyślał.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ciekawe co sobie pomyśli, jak się dowie o Merlinie..

ocenił(a) serial na 10
emi_95

A - Mówiłeś, że nie ma miejsca dla magii w Camelocie...
M - mówiłem? Aaaa... no zapomniałem, że ja mam magię. Wiesz zdarza się.

Ascello

A: Merlin, you idiot!

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Merlin już tyle razy "bronił" dostępu do magii w Camelocie, że w sumie 1 raz mniej, jeden więcej ;)

emi_95

No właśnie. Po tym jak Merlin w zasadzie wyrzekł się magii. Nie to straszne było. Będzie mi się ta scena śnić po nocach.

ocenił(a) serial na 10
emi_95

Pewnie będzie wściekły i nazwie go kłamcą i hipokrytom

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

ja Merlin z tą magią powiedział to Artur się tak odsunął... pewnie się tego nie spodziewał ... szczególnie że Merlin tyle wiedział o tym świętym miejscu i opowiadał jak on to czuję i widzi ... z takim podziwem to mówił... a tu takie : Nie ma miejsca w Camelocie na magie! WTF?

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Eh... po tym wszystkim powinien się domyślić, że coś jest na rzeczy, ale nie oszukujmy się: to w końcu Artur :>

ocenił(a) serial na 7
agga_95

tak wiem... ale mimo wszystko ... ja już miałam taką nadzieję.. no w końcu się ujawni będzie więcej magii a z takim czymś wyskakują... i jeszcze jak Disir powiedziały że to była jego ostatnia szansa i nie ma odwrotu.... ciekawe jak to rozegrają teraz. Macie pomysły?

ocenił(a) serial na 9
Andeeria23

Mam nadzieję, że serial nie skończy się śmiercią Artura o.O

ocenił(a) serial na 7
agga_95

wtedy byłaby kompletna załamka :( tyle mówią o Albionie i marzeniach Merlina o powrocie magii, to jeśliby zabili Artura i nie dokonali tego to ja definitywnie wsiadam w auto/autobus i jadę z widłami i łukiem na Camelot i na BBC

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja też, bo to już będzie przegięcie...
Ale w sumie ma być 6 sezon, więc wątpię, aby uśmiercili jednego z głównych bohaterów, chyba, że będą chcieli pokazać w 6 sezonie ostateczną bitwę Merlina z Morganą....

agga_95

Albo go uśmiercą, ale na samym samym końcu ktoś go wskrzesi...

ocenił(a) serial na 6
carolina8977

Jeszcze ta melodia... Merlin zaczął zachowywać się jak wtedy, gdy zdradza swój sekret. Ja myślałam już, że Merlin powie prawdę.

ocenił(a) serial na 10
Akiozzo

Też byłam tego pewna... a tu tak się zawiodłam... masakra... Taka wymarzona scena na ujawnienie magii (taka albo w czasie walki)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Mi było Merlina tak żal...

ocenił(a) serial na 9
Zielonoo

Ale scenarzysci juz chyba z lekka przesadzaja z tym przeciaganiem. Owszem lubie bardzo ten serial, ale jesli morgana albo artur w tym sezonie sie nie dowie o magi merlina, to raczej nie bede ogladac 6 serii, bo to tylko we mnie negatywne emocje budzi :P Podpuszczaja że nie wiele brakuje i tu nagle... eh... tylko sie coraz bardziej wkurzam

ocenił(a) serial na 10
storczyk1234567

SORRY UJAWNIENIE MAGII BĘDZIE W OSTATNIM ODCINKU. Po czyms takim jak tu walneli, nie ma opcji, żeby było wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

A ja znowu mam starego ava. Filmweb szaleje.