PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ayramia128

właaaśnie.. ale mam nadzieję, że go widziała

ocenił(a) serial na 8
ayramia128

Nic nie widział, nic nie słyszała, wie tylko, że walnęła o ścianę, a to przecież zupełnie naturalne. Każdym tak czasem rzuca. Chyba, że ktoś rzucił na nią zaklęcie... ale nie no skąd! Przecież to głupie! Tylko Merlin tam jeszcze został, więc to byłaby tylko głupia fantazja. Merlin czarodziejem? Bez sensu... XD

Suzan_26

Znając życie, tak będzie :/

ocenił(a) serial na 8
ayramia128

Troszkę słaby ten odcinek tak szczerze mówiąc. Spodziewałam się czegoś lepszego, ale nie narzekam. Ze zwiastuna 5 odcinka nic nie wynika, ale jak dla mnie zapowiada się bardzo ciekawie ;)

Nimfadora_2

Kurde i nic nie wadomo.

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

właśnie.. kompletnie bez sensu, tyle czekaliśmy na ten zwiastun, który nic nam nie mówi :(

Andeeria23

No to był najgorszy zwiastun w historii!

carolina8977

mam nadzieję, że odcinek będzie lepszy :)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

CZEMU przez tą durną reklamę przegapiłam pół odcinka i jeszcze nie wiem co będzie w następnym :\

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Usuwam, bo mi się dwa razy wysłał...

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ale jeśli zwiastun nic nie mówi, to może to oznaczac dwie rzeczy.

1 Optymistycznie: Odcinek jest tak absolutnie zajebisty, że nie ma co pokazać w zwiastunie, żeby za bardzo nie spoilerować. Czyli coś w rodzaju ujawnienia magii.

2 Pesymistycznie: Odcinek jest do dupy, ale to merlin, więc nie może być do dupy. Wróć, do punktu pierwszego. :)

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Eh, mam nadzieję ;P po dzisiejszym lekki niedosyt ;(

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Mam ogromną nadzieję, że masz rację :> Może to przez to że się wcześniej tak nakręciłam, ale uważam, że ten krzyk Artura i ta mina Merlina na końcu o czymś świadczą...

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Hahaha - odcinek jest do dupy, ale to Merlin, więc nie może być do dupy XD - rozwaliło mnie to!

carolina8977

Mam nadzieję że to dlatego, że w odcinku będzie dużo akcji i nie chcą zdradzać szczegółów

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Jak Morgana nie kapnie się że to Merlin nią rzucił o ścianę to będzie normalnie bardziej ślepa niż Artur!!!

agga_95

A pewnie sie nie kapnie choc ja mam nadzieję, że jednak tak.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Coś czuję, że gdyby się kapnęła, to już w tym odcinku na koniec by pokazali scenkę gdzie Morgana ogarnia co się stało i mówi: "Merlin", czy coś. Ale miejmy nadzieję, że jednak wie ;)

ocenił(a) serial na 6
agga_95

Właśnie pomyślałam o tym samym. To będzie co najmniej dziwne, jak się okaże, że ona nie widziała, co Merlin robił w jej kierunku.

xena_4

Pewnie będzie tak, że będzie wiedziała że ktos uzył przeciwko niej magii ale nie będzie wiedziała kto to.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Nie było tam zbyt wiele osób. Wszystko wskazuje na Merlina, ale może w tym zamieszaniu się nie kapnie.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

No bo kto inny mógłby to zrobić? Nikogo oprócz jakichś rycerzy Odina tam nie było, a Morgana nie jest taka głupia żeby pomyśleć, ze to któryś z nich... mam nadzieję

xena_4

Pewnie będzie przypuszczać że to Merlin ale to będzie dla niej tak niewiarygodne, że będzie wypierac tę myśl do nastepnego odcinka kiedy dojdzie to prawdziwej konfrontacji.

ocenił(a) serial na 6
carolina8977

Już to może być bardziej prawdopodobne. Swoją drogą, biedny Merlin przez cały odcinek tyle razy chciał już użyć magii, a tu kicha - bo Artur był za blisko niego:) Ale za to, jakiego dał czadu potem ;D

xena_4

Dokładnie :D Uwielbiam sceny, kiedy Mierlin używa magii! Wygląda tak.... władczo :P

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

I jeszcze jako Władca Smoków jest swietny :P

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Przecież to takie oczywiste! Nagle trzęsienie ziemi i pojawia się Merlin. Zbieg okoliczności? Nie sądzę. Ależ oni są ślepi...

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

No dokładnie! Każdy głupi by się zorientował, że coś za dużo tych zbiegów okoliczności!

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Przecież trzęsienia ziemi są bardzo często spotykane w tej okolicy ( to nic że przez 4 sezony nie było ani jednego) i nie ma potrzeby aby łączyć pojawienie się Merlina z tym zjawiskiem;)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

A ta krwawiąca rana na głowie? Przecież Merlin ma takie zdolności do regeneracji! :D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Ale dosyć szybko potem zasuwał po lesie :D Po takim urazie

ocenił(a) serial na 10
agga_95

No ba, mógłby pretendować do jakiegoś człowiek z żelaza czy coś :D a jak w 4 sezonie jako jeden z niewielu przeżył atak ducha i potem na dodatek ozdrowiał i wrócił z Lancelotem (sorki za chaos :)) to nie było w tym niiic dziwnego itp. itd. :D

ocenił(a) serial na 6
Nimfadora_2

No i jakoś tak szybko ta rana zniknęła ;D

carolina8977

Ten serial z sezonu na sezon, z odcinka na odcinek jest coraz lepszy!

ocenił(a) serial na 6
Exis_26

Zgadzam się. I podobało mi się, jak na końcu Merlin przyhamował Artura, jak ten chciał ściąć głowę. Normalnie jestem z niego dumna :)

xena_4

Merlin jest najmądrzejszą postacią w serialu :) Gdyby nie on, to wolę nie myśleć co by było :) Podobało mi się jak uderzył ręką o ziemię i wywołał to trzęsienie :) I potem jeszcze z mieczem wpadł :)

użytkownik usunięty
xena_4

Ja tam bym wolał żeby mu ten łeb obciął. To było takie... tanie? Przewidywalne? No nie wiem...

ocenił(a) serial na 8

Pewnie gdyby nie Merlin to by tak zrobił.

xena_4

Merlin strasznie Arturem rządzi jak na sługę...:P

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Raczej jest po prostu najlepszym przyjacielem :P sługa to po prostu dodatek :D

ocenił(a) serial na 6
ayramia128

Świetne to było na początku, jak przyjechała do nich ta dziewczyna, a Merlin nie chciał do niej wpuścić Artura ;D Hehehe... Boski on jest w tym akcjach :D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

I własnie to o czym myślałam! Odcinek spoko, jak dla mnie bez fajerwerków (przynajmniej po ostatnim :P ale jest mroczny i to jest fajne ;D) ale zwiastun nastepnego pobił wszystko! Nie mogę się doczekać! :d

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Taaa zwiastun kolejny zapowiada się obiecująco.
Ten odcinek jak zwykle był świetny, ale szału nie ma. xD

Lellandra

Na początku było nieźle, ale skończyło się jak zawsze :/

ocenił(a) serial na 8
ayramia128

No niestety. :(

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Padło, niestety ;(

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

No i po Merlinie... Przez cały odcinek myślałam Merlin dawaj! A tu nic. A przecież było widać, że go korci, żeby użyć magii.
Myślicie, że Morgana się kapnie kto ją tak załatwił? :>

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Znając życie to nie :( Ale jak go dusiła to sobie już myślałam: tak, tak! Użyj magii! A tu jak zwykle nici...

ocenił(a) serial na 10
agga_95

No właśnie! Ile można ciągnąć to że nikt o magi Merlina nie wie?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Własnie ten odcinek jakoś mnie rozczarował trochę... może nawet nie pod względem, że nikt się nie dowiedział, był dla mnie po prostu taki.... nijaki, był mroczny, ale za to nie było słownych przepychanek, jakiegoś czegoś... coś mi brakło ;(