PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 8
mrfred

Raczej nic jej nie będzie. To nie pierwszy raz kiedy coś takiego wymyślają. A ja się pytam: jak ona się stamtąd wydostała?

mrfred

O matko i tak wkoło. Jak się zaraz ktoś nie dowie to oszaleje!

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Co odcinek mamy to samo. xD No cóż, kiedyś w końcu się doczekamy.
Może właśnie to oczekiwanie w naszym gronie, będzie najlepszym wspomnieniem. :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Na razie się na to zanosi...
Ale ja chcę czegoś znacznie więcej
PS: Jestem baaardzo wymagająca :D XD

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

I Merlin jakoś dziwnie wyglądał jakby był zły w scenie kiedy jest w koszuli nocnej zresztą mamy zobaczyć jego ciemną stronę i jak urzywa czarnej magii i jej bezwzględny może to się zaczyna w tym odc

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Skąd masz te informacje? Nie słyszałam o nich, ale brzmi nieźle :P

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

jego ciemna strone mielismy juz zobaczyc w 4 sezonie

ocenił(a) serial na 6
carolina8977

Właśnie zauważyłam te kilka przegięć w serialu. Niezniszczalna Morgana i ślepcy nie widzący, co robi Merlin :0 Z drugiej strony, trochę boję się, że jak Artur się dowie, kim naprawdę jest Merlin, to ich przyjaźń się skończy.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Eeee tam :) Merlin tyle razy ratował dupę Arturowi, że na pewno ich przyjaźń się nie skończy. Poz tym oni tak dużo razem przeszli... No i Artur wybaczył Gwen zdradę, to czemu Merlinowi miałby nie wybaczyć?

agga_95

Ja sie boję że jak się dowie to się serial skończy

ocenił(a) serial na 9
kamil1735

Ja też... ale chyba nie zrobią nam tego, nie?

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Nie mogą tego nam zrobić.
Zresztą podobno ma być 6 sezon...

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

ponoć gdzieś w necie jest petycja, żeby zrobili 6 sezon :D

ocenił(a) serial na 6
agga_95

Ale wiesz, jednak to, co wpił wcześniej jego tatuś może jakoś zmienić jego sposób oceniania Merlina. Ja mam nadzieję, że prędzej mu wybaczy, niż będzie kazał spalić na stosie.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

nie jestem nawet w stanie sobie wyobrazić tego, że Artur chciałby zabić Merlina. Ich przyjaźń za daleko już zaszła

ocenił(a) serial na 6
agga_95

Obyś miała rację. Swoją drogą, ciekawa przyjaźń, skoro Merlin wyraźnie boi się powiedzieć mu o swoich zdolnościach.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

co nayżej Merlin będzie musiał uciekać z Camelotu, taki mały drobiazg :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

O większości ratowania "tyłka" przez Merlina nie wie...

ocenił(a) serial na 9
monika1144

Ale o części wie :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Oby to pomogło.

agga_95

Bo to nie chodzi tylko o jego reakcje...
A jakby ktoś jeszcze się dowiedział? Ludzie mogliby nie być zadowoleni z króla-hipokryty który mówi że magia jest zła a sam przyjaźni się z magiem...

ocenił(a) serial na 9
ayramia128

Ostatnio pokazał, że nie myśli tak do końca że magia jest zła: uwolnił tamtą kobietę, która była oskarżona o stosowanie magii

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Jak dla mnie przegięciem też było, że Gaius nie poznał Morgany. Tak się jej przyglądał i nic. A przecież mimo wszystko to widać, a znał ją przecież dobrze.

Lellandra

No właśnie, tez myślałam, że ją pozna. przeciez tyle razy ją leczył. Juz myśląłm, że powie to sa oczy Morgany albo cos w tym rodzaju.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Mnie to samo zastanawiało. Byłem pewny że Gajus ją pozna, przecież zna ja odkąd się urodziła...

ocenił(a) serial na 10
mrfred

mnie też:D

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

W tej scenie, jak tak na nią patrzył, to sobie myślałam, że się już domyślił. A tu kurcze nic. Dawno nie widziałam w tym serialu tak niedopracowanego odcinka.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Właśnie widać było, że ona się tego boi. Ale najwyraźniej Gajus niedowidzi.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Te oczy pod koniec miał takie dziwne :D co zrobić, starzeje się gościu :)

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Wątpię (lub to tylko moja nadzieja..), przecież Artur chyba nie jest aż tak ślepy, żeby nie widzieć wiary Artura w królestwo Merlina (nie, czekaj, przecież nigdy nic nie widzi z magii Merlina...)
No teraz, to sama już nie wiem
Przepraszam za chaotyczną wiadomość, ale to musiałam tak napisać:)

ocenił(a) serial na 8
monika1144

Chyba na odwrót. :)

Lellandra

Królestwo Merlin :D To by było cos :D

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Jak dla mnie bomba. xD

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

sorki - chodziło o wiarę Merlina w królestwo Artura - zresztą wiecie.
Uśmiałam się teraz sama z siebie :D:D:D

ocenił(a) serial na 6
monika1144

Nie martw się, zanim ja sama dojdę do siebie po seansie, też jeszcze długo będę pisała bez sensu ;P

Lellandra

Może właśnie to jest ta klątwa tych kapłanek? Mordre zaatakował Artura bo jest pod ich wpływem, może tak większośc mieszkańców ma.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Mnie te podziemia ciekawią tak jakbym gdzieś je widział.

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

To akurat jest bardzo prawdopodobne :D Fajnie by było

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Zwiastun, jakby ktoś chciał raz jeszcze obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=7waT67BOdmU&feature=g-user-u

ocenił(a) serial na 9
Ascello

hehe szybko dodali

Ascello

Jakby się urywał w trakcie. No dziwny zwiastun. I ten Merlin na końcu. Nie wiem co o tym myśleć. Własnie może o to chodzi producentom. Nie rozbudzili w nas nadziei więc pewnie Artur się dowie ;p Zawsze miałam przeczucie, że to już w następnym odcinku i nic się nie działo. Teraz nic nie czuję więc może właśnie się dowie.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Myślicie, że to był ten rodzaj krzyku? "Merlin! Masz magie!" ? Ja obawiam się, że jednak nie...

ocenił(a) serial na 9
Ascello

tak się teraz dobrze przyjrzałam, i zauważyłam, że Merlin na ostatnim ujęciu jest albo czymś przerażony albo w ciężkim szoku. Chociaż skłaniam się ku przerażeniu...

agga_95

Faktycznie :/
Czyli raczej jeszcze nie teraz się dowie...
A zdanie o magii ze zwiastuna odnosi się pewnie do kapłanek

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Może np te kapłanki jakoś wywlekły jego przeznaczenie na zewnątrz i zaatakował...
Znaczy eee no wiecie co mam na myśli. xD
Ale bardziej skłaniam się do sklejki.
Chociaż z drugiej strony Mordred wyglądał na wkurzonego.
Nie wiem już. xD

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

A zauważyliście, że ten wąwóz, gdzie wpadli w pułapkę Merlin i Arthur już był? Wtedy, co Merlin uciekał przebrany za rycerza Camelotu (ech, wyglądał bosko :P) Chyba że mam przewidzenia...

użytkownik usunięty
carolina8977

To ujęcie kiedy Morgana już dusiła Merlina (samo ujęcie!) sugerowało, że zaraz wyciągnie rękę i...
I jak zwykle :(

Jezu, ale wy tu spamujecie :D Przed 5 odcinkiem na 100% nowy temat trzeba będzie przez was założyć :)

ocenił(a) serial na 10

Bez przesady, dopiero zbliżamy się do 300.

Ascello

300 postów a temat 6 godzin temu założony ;p W tym tempie na pewno dojdziemy do kolejnego przed kolejnym odcinkiem

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ale w środku tygodnia posty wolniej przybywają.