PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Kontynuowanie poprzedniego tematu - osiągnięto limi 1000 odp. ;)
Możliwe spojlery :)

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Mithian prawdopodobnie nawet o tym nie wie, że prowadzi Artura w pułapkę. Inaczej chyba by o tym powiedziała. Przecież Artur i tak by jej pomógł znając go. ;P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

A to nie był ten, co w 2 sezonie nasłał na Artura zabójcę? Artur zabił jego syna a on później cały czas się mści. No i przecież tych cyrkowców z 4 sezonu też on chyba nasłał...

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Bardzo możliwe. Nie pamiętam już 2 sezonu tak dokładnie.

Lellandra

Tak, to ten gościu na zdjęciu. Pojawił się też na początku S02E02 "Once and future gueen" (tylko trochę inaczej wyglądał). Arthur zabił mu syna, więc wynajął zabójcę, by go zabić. Król Odin był też wspomniany w S04E03 "Wicked day" i to on wynajął "cyrkowców", by zabili Arthura, ale zabili Uthera. :)

Kitty456

Moi drodzy Merlinomaniacy :) jak wchodzę wieczorem po powrocie z uczelni na to forum to rozwala mnie za każdym razem ilość postów ;p Ale oby tak dalej, lubię się tu wygadać. Moja koleżanka też uwielbia Merlina ale mnie się wydaje, że ja mam większego fioła bo mogłabym gadać o nim w kółko i tylko o nim ;p
Chyba zrobię sobie taka koszulkę z napisem z przodu AM a z tyłu anonimowi merlinomaniacy ;p
Co do Odina to agga_22 ma rację wszystko o nim można przeczytać na tej super stronce: http://merlin.wikia.com/wiki/Odin

Do tego czytałam parę starych spoilerów i ten mi się nasunął, dość ciekawy. Nie wiem czy go pamiętacie:
Bradley James (Arthur) has confirmed in an interview that Arthur is well ready to find out that Merlin is a sorcerer. He also stated the dynamic of the series is evolved around this and the creators are probably holding onto the reveal until the end as a tease. "I hope they don't hold on to it too much longer." said Bradley James.

No my tez mamy taką nadzieję :) ciekawe kiedy to było, no bo chyba gdyby kręcili takie sceny to by się zorientował, chyba że Bradley jest tak samo bystry jak Artur ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

A ja sie obawiam, ze gdy Artur sie dowie, to zareaguje podobnie jak na zdrade Gwen... Czyli bardzo by sie zalamal, bo to w koncu przeciez jego przyjaciel i tak go oszukiwal przez caly czas..

I chcialam dodac, ze caly czas jestem na biezaco z waszymi wypowiedziami, jest to bardzo interesujaca lektura :) pozdrawiam wszystkich merlinowych maniakow :)

ocenił(a) serial na 10
emi_95

Ale ciekawie by było jakby na 1 sezon wygnali Merlina z Kamelotu a ten z partyzanta ciągle chronił Artura i nawet zbliżyłby się do Morgany :D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Morgan też mówił, że najwyższy czas by Artur się dowiedział.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Ale pewnie zostawią moment ujawnienia na ostatnie dwa odcinki serii: Pokażą nam to, co chcemy zobaczyć, a jednocześnie zapewnią sobie oglądalność ewentualnej kolejnej serii.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Też tak myślę :-) ja czytałam na jednym merlinowym blogu że jest potwierdzona informacja że będzie 6 sezon :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Wspaniała wiadomość w tym brzydkim, zimnym dniu :). A mogłabyś podać link?

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

w w w . p h o t o b l o g . p l / p r z y g o d y m e r l i n a /

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

wybacz że z przerwami :) tylko na tym blogu jest dużo ponad 200 wpisów a nie pamiętam w którym to było. Lubię ten blog bo codziennnie są (czasem nawet 4) notki

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ja właśnie jestem ciekawa, ile będę miała powiadomień po dzisiejszym odcinku, bo chcę to sobie jutro na spokojnie ogarnąć ;)

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Nie moge dzis obejrzec !! :( a pewnie jak jutro wejde na filmweba bedzie +400 odpowiedzi

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Oj współczuję ;/
Trzeba się postarać, żeby przed dzisiejszym odcinkiem był nowy temat :D

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Już jest 912, a do 21.25 duuuuuuuuuuuuużo czasu :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Też twierdzę, że jeszcze będzie sporo nowych wypowiedzi, i to również w nowym temacie:)

klaudia_915

Oczywiście, kolejny temat nazywamy "5 sezon - kontynuacja kontynuacji tematu" :P

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Wystarczy przez parę godzin nie odwiedzać filmweba, a już jest ponad 100 nowych powiadomień.

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Takie pytanko, wasi znajomi ogladają Merlina?
Bo z moich to żaden. Ale w sumie to nawet lepiej
Merlin jest tylko mój ;p

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Jeszcze przed czwartym odcinkiem będzie tysiąc odp. w takim tempie :)

ocenił(a) serial na 10
iwek33

W 5 odc Te trzy wyrocznie wyznaczą Arturowi cenę za uratowanie życia Mordredowi ceną będzie przywrócenie magii do Camelotu a ponadto Merlin z jakiegoś powodu nie będzie chciał pomóc Arturowi ciekawe dla czego

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Coraz ciekawiej.... hm? (nie wiem jak dodać zamyśloną minkę)

ocenił(a) serial na 6
Zielonoo

U mnie tylko dwóch ogląda, ale oni nie oglądają jak ja, czyli oni tylko jakieś tam pojedyncze odcinki widzieli a ja wszystkie :D

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

moja jedna koleżanka tak, a druga wręcz nie znosi merlina i jak rozmawiam z pierwszą o merlinie to (ta 2) mówi nam że mamy bardzo małe zasoby tematów :) oj, troche pokęcona ta wypowiedź ale mam nadzieje,że wiecie o co chodzi

Zielonoo

U mnie ogląda tylko jeden sąsiad ale on ogląda tylko jak w tv leci.
Jak czytałem wcześniejsze posty o tym że Merlin powinien mieć jakąś dziewczynę to wymyśliłem że Morgana by ją złapała a Merlin z Arturem wyruszyli by jej pomóc i Morgana chcę ją zabić a Merlin w ostatniej chwili używa jakiegoś zaklęcia przy Arturze żeby ją uratować.

Zielonoo

Ja byłam pierwszym Merlinomaniakiem w moich kręgach. Dałam ten serial przyjaciółce i tez ją strasznie wciągnęło. Ma takiego samego fioła co ja. No może ciut mniejszego bo ja na dodatek nie mogę żyć bez tego forum ;p
Odkąd pojechałam do Pierrefonds tam gdzie kręcą Merlina i to i moja mama zaczęła oglądać ale to głównie dlatego, że była w tym zamku i lubi sobie na niego popatrzeć ale poza tym tez bardzo lubi Merlina. Reszta moich znajomych nie rozumie albo nie wie, że oglądam.

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Wśród moich znajomych jest to jeden z tych dziwnych seriali, zrobiony przez tych "dziwnych Angoli". Jestem pierwszą i jedyną AM! ;)

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

U mnie też nikt. dobrze że jest to forum, bo nie miałabym z kim porozmawiać o przygodach naszych bohaterów. :)

carolina8977

Ja mam tak samo:) najlepszym lekarstwem na zmęczenie po całym dniu wykładów jest czytanie Waszych rozmów i śledzenie wszystkich nowinek :) A Merlina zawsze oglądam z siostrą, ona jest nawet bardziej obeznana we wszystkich odcinkach niż ja ;)

ocenił(a) serial na 10
maryLin

ja też jak wracam po wykladach od razu włączam komputer i sprawdzam nowinki ;) ale niestety moi znajomi wogóle nie oglądają Merlina

ocenił(a) serial na 8
maryLin

Pierwsze co robię jak włączam komputer to właśnie zaglądanie na to forum. :P

Lellandra

Ja też :) To już się zrobił z tego mały rytuał ;p

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Chyba większość z nas tak robi :-) to naprawdę przyjemność porozmawiać z Wami ;P

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

W pełni popieram Twoją wypowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Tak jak moi szanowni przedmówcy, przyznaję, że ja też od razu po powrocie do domu, włączam komputer i wchodzę tutaj na forum by przeczytać, co się dzieje. Rozmowa z Wami to czysta przyjemność :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Również :D

Nimfadora_2

Przypominam, że Merlin dziś o 21.20!!!!! Czyli jeszcze 6 h i 38 minut :D

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Odliczanie czas zacząć :D i czy czasem nie zostało 7h i 24 minuty? no i mamy już 934 posty :P

agga_95

Nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 10
Exis_26

ja też ale szkoda, że dopiero jutro będę mogła obejrzeć po polsku :(

Milka3105

No wiem :( Ale i tak szybko pojawiają się napisy. :) Na HoD to muszę czasem czekać kilka dni :/

Milka3105

To jest motywacja do nauki języków! Na mnie np. działa :)

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Ja dzięki oglądaniu Merlina po angielsku (oglądam na bieżąco od 3 sezonu) podskoczyłam w znajomości języka o 2 poziomy :D

agga_95

Wow, podziwiam :) Ja oglądam kilka seriali "na żywo" lub bez napisów, ale angielski dalej kuleje :(

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Dokładnie, oglądanie serialów bardzo pomaga, nawet jak się z napisami ogląda. :)

agga_95

No patrz liczyć nie umiem ;p 6 h 45 min

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

6 h 30 min :-)

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Zazdroszczę możliwości oglądania już dzisiaj!