Kontynuowanie poprzedniego tematu - osiągnięto limi 1000 odp. ;)
Możliwe spojlery :)
Mithian prawdopodobnie nawet o tym nie wie, że prowadzi Artura w pułapkę. Inaczej chyba by o tym powiedziała. Przecież Artur i tak by jej pomógł znając go. ;P
A to nie był ten, co w 2 sezonie nasłał na Artura zabójcę? Artur zabił jego syna a on później cały czas się mści. No i przecież tych cyrkowców z 4 sezonu też on chyba nasłał...
Tak, to ten gościu na zdjęciu. Pojawił się też na początku S02E02 "Once and future gueen" (tylko trochę inaczej wyglądał). Arthur zabił mu syna, więc wynajął zabójcę, by go zabić. Król Odin był też wspomniany w S04E03 "Wicked day" i to on wynajął "cyrkowców", by zabili Arthura, ale zabili Uthera. :)
Moi drodzy Merlinomaniacy :) jak wchodzę wieczorem po powrocie z uczelni na to forum to rozwala mnie za każdym razem ilość postów ;p Ale oby tak dalej, lubię się tu wygadać. Moja koleżanka też uwielbia Merlina ale mnie się wydaje, że ja mam większego fioła bo mogłabym gadać o nim w kółko i tylko o nim ;p
Chyba zrobię sobie taka koszulkę z napisem z przodu AM a z tyłu anonimowi merlinomaniacy ;p
Co do Odina to agga_22 ma rację wszystko o nim można przeczytać na tej super stronce: http://merlin.wikia.com/wiki/Odin
Do tego czytałam parę starych spoilerów i ten mi się nasunął, dość ciekawy. Nie wiem czy go pamiętacie:
Bradley James (Arthur) has confirmed in an interview that Arthur is well ready to find out that Merlin is a sorcerer. He also stated the dynamic of the series is evolved around this and the creators are probably holding onto the reveal until the end as a tease. "I hope they don't hold on to it too much longer." said Bradley James.
No my tez mamy taką nadzieję :) ciekawe kiedy to było, no bo chyba gdyby kręcili takie sceny to by się zorientował, chyba że Bradley jest tak samo bystry jak Artur ;p
A ja sie obawiam, ze gdy Artur sie dowie, to zareaguje podobnie jak na zdrade Gwen... Czyli bardzo by sie zalamal, bo to w koncu przeciez jego przyjaciel i tak go oszukiwal przez caly czas..
I chcialam dodac, ze caly czas jestem na biezaco z waszymi wypowiedziami, jest to bardzo interesujaca lektura :) pozdrawiam wszystkich merlinowych maniakow :)
Ale ciekawie by było jakby na 1 sezon wygnali Merlina z Kamelotu a ten z partyzanta ciągle chronił Artura i nawet zbliżyłby się do Morgany :D
Ale pewnie zostawią moment ujawnienia na ostatnie dwa odcinki serii: Pokażą nam to, co chcemy zobaczyć, a jednocześnie zapewnią sobie oglądalność ewentualnej kolejnej serii.
Też tak myślę :-) ja czytałam na jednym merlinowym blogu że jest potwierdzona informacja że będzie 6 sezon :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
wybacz że z przerwami :) tylko na tym blogu jest dużo ponad 200 wpisów a nie pamiętam w którym to było. Lubię ten blog bo codziennnie są (czasem nawet 4) notki
Ja właśnie jestem ciekawa, ile będę miała powiadomień po dzisiejszym odcinku, bo chcę to sobie jutro na spokojnie ogarnąć ;)
Nie moge dzis obejrzec !! :( a pewnie jak jutro wejde na filmweba bedzie +400 odpowiedzi
Oj współczuję ;/
Trzeba się postarać, żeby przed dzisiejszym odcinkiem był nowy temat :D
Też twierdzę, że jeszcze będzie sporo nowych wypowiedzi, i to również w nowym temacie:)
Wystarczy przez parę godzin nie odwiedzać filmweba, a już jest ponad 100 nowych powiadomień.
Takie pytanko, wasi znajomi ogladają Merlina?
Bo z moich to żaden. Ale w sumie to nawet lepiej
Merlin jest tylko mój ;p
W 5 odc Te trzy wyrocznie wyznaczą Arturowi cenę za uratowanie życia Mordredowi ceną będzie przywrócenie magii do Camelotu a ponadto Merlin z jakiegoś powodu nie będzie chciał pomóc Arturowi ciekawe dla czego
U mnie tylko dwóch ogląda, ale oni nie oglądają jak ja, czyli oni tylko jakieś tam pojedyncze odcinki widzieli a ja wszystkie :D
moja jedna koleżanka tak, a druga wręcz nie znosi merlina i jak rozmawiam z pierwszą o merlinie to (ta 2) mówi nam że mamy bardzo małe zasoby tematów :) oj, troche pokęcona ta wypowiedź ale mam nadzieje,że wiecie o co chodzi
U mnie ogląda tylko jeden sąsiad ale on ogląda tylko jak w tv leci.
Jak czytałem wcześniejsze posty o tym że Merlin powinien mieć jakąś dziewczynę to wymyśliłem że Morgana by ją złapała a Merlin z Arturem wyruszyli by jej pomóc i Morgana chcę ją zabić a Merlin w ostatniej chwili używa jakiegoś zaklęcia przy Arturze żeby ją uratować.
Ja byłam pierwszym Merlinomaniakiem w moich kręgach. Dałam ten serial przyjaciółce i tez ją strasznie wciągnęło. Ma takiego samego fioła co ja. No może ciut mniejszego bo ja na dodatek nie mogę żyć bez tego forum ;p
Odkąd pojechałam do Pierrefonds tam gdzie kręcą Merlina i to i moja mama zaczęła oglądać ale to głównie dlatego, że była w tym zamku i lubi sobie na niego popatrzeć ale poza tym tez bardzo lubi Merlina. Reszta moich znajomych nie rozumie albo nie wie, że oglądam.
Wśród moich znajomych jest to jeden z tych dziwnych seriali, zrobiony przez tych "dziwnych Angoli". Jestem pierwszą i jedyną AM! ;)
U mnie też nikt. dobrze że jest to forum, bo nie miałabym z kim porozmawiać o przygodach naszych bohaterów. :)
Ja mam tak samo:) najlepszym lekarstwem na zmęczenie po całym dniu wykładów jest czytanie Waszych rozmów i śledzenie wszystkich nowinek :) A Merlina zawsze oglądam z siostrą, ona jest nawet bardziej obeznana we wszystkich odcinkach niż ja ;)
ja też jak wracam po wykladach od razu włączam komputer i sprawdzam nowinki ;) ale niestety moi znajomi wogóle nie oglądają Merlina
Chyba większość z nas tak robi :-) to naprawdę przyjemność porozmawiać z Wami ;P
Tak jak moi szanowni przedmówcy, przyznaję, że ja też od razu po powrocie do domu, włączam komputer i wchodzę tutaj na forum by przeczytać, co się dzieje. Rozmowa z Wami to czysta przyjemność :)
Odliczanie czas zacząć :D i czy czasem nie zostało 7h i 24 minuty? no i mamy już 934 posty :P
Ja dzięki oglądaniu Merlina po angielsku (oglądam na bieżąco od 3 sezonu) podskoczyłam w znajomości języka o 2 poziomy :D
Dokładnie, oglądanie serialów bardzo pomaga, nawet jak się z napisami ogląda. :)