Czyli tak: jedna osoba zadaje pytania i udziela odpowiedzi np.
Ja:PYTANIE
użytkownik: ODPOWIEDZ
użytkownik :PYTANIE itd.
zaczynamy:
Ile Pheoby urodziła dzieci?
heh podchwytliwe ;p
pyt: Wymień co najmniej 3 tytuły filmów dla dorosłych, o których była mowa w serialu, które nawiązywały do tytułów prawdziwych filmów (nie xxx) ;]
ale baba i 40 rozbójników
inspekcja gadżet
buffey poskromicielka wampirów
pyt. w wywiadzie który joey udzielał dla gazety co wymienił że robi w wolnych chwilach ???
na pewno, że dużo czyta ( ;) ) , i poonadto, że jest autorytetem dla dzieci czy jakoś tak ..
pyt. ponawiam, jak miała na imię babcia susan?
odp: prawnikiem z bardzo dużymi sukcesami
pyt: Gdzie Phoebe wypożyczyła swoją suknię ślubną?
ps. zawsze bawiły mnie te tytuły, więc dla ciekawostki przytoczę te które zapadły mi w pamięc (tytuły ang.):
Doctor Do me a little
Good will humping
Buffay the vampire layer
Clockwork Orgy
:D
odp: w sklepie " it's not too late" ( nie jest za pozno)
pyt: gdzie Monika zgubila swoj sztuczny niebieski paznokiec?
ps. niestety bardzo duzo humoru slownego gubi sie w tlumaczeniu, mnie bawi Rachel i officer handsome ( it's hanson), a potem Ross - officer pretty ( it's petty)
odp: W kiszu (taka potrawa, też nie wiem z czego zrobiona ;])
pyt: Kiedy Chandler chciał zmienić imię, jak chciał żeby tymczasowo na niego mówiono?
ps. popieram, tłumaczenie często zabija dowcipy, dlatego oglądam już nawet bez napisów. A lektor to już w ogóle kicha jakich mało.
odp: Clint, a potem Mark Johnson albo John Markson
pyt: czym Chandler roznil sie od innych ludzi w sensie budowy anatomicznej?
odp. Reese Witherspoon i Christina Applegate ;) (ciacha)
pyt. dlaczego ciekawski miś (nie pamiętam imienia, Georg bodaj) Rachel przestał być ciekawski?
bo małpka Rossa go wykorzystała :)
pyt. Jak nazywa się 1 pediatra Emmy ?????????????
dr Winer (nie jestem pewna czy dobra pisownia)
pyt.jakie imiona podał Ross gdy wybierali imie dla emmy w szpitalu?
isabela i dilajla
pyt. ile ważył indyk którego Joey miał zjeść prawie sam na święto dziękczynienia ??
19 pounds
gdy Pheobe obcicała Monice to ta chciał miec fryzure jak pewna znanna aktorka, o którą aktorke chodzilo Monice?
odp: Carl (jedna z pierwszych kwestii serialu ;])
pyt: Jak na imię ma ojciec Emily?
odp: 1200$
pyt: Ile Chandler wygrał na wymyślonej przez Eddiego wycieczce do Las Vegas?
odp: Atlantic City w stanie New Jersey
pyt: po utracie roli w Days of our lives, jaka jest pierwsza rola o jaką ubiega sie Joey i w czym?
odp: w filmie, chyba nie było tytułu - kierowcę taksówki
pyt: do jakiego stanu dzwoniła Phoebe z reklamacja telefonu?
ps. w Another World ( to chyba telenowela) i owszem, kierowce taksowki nr 2 :P
odp: Utah
pyt: jak dlugo Phoebe pozostawala w malzenstwie z gejem- nie gejem Duncanem?
odp:6 lat
pyt: dziewczyna Rossa Mona - przy pierwszym spotkaniu - jakimi imionami się Ross poprawiał nawiązując do sławnej p. botanik, pierwotnie też Mony
PS. Ktoś do nas jeszcze dołączy?
odp: bardzo pokretnie zadane pytanie, ale chyba chodzilo o najpierw Linda a potem Martin
pyt: kto i w jakich okolicznosciach powiedzial " I'm David Bowie!"
ps. mysle, ze dolaczy ;P
odp: Ross Gellar, Will Colbert, i studnet z Tajlandii, nie wspomniany imiennie ( albo wspomniany a ja mam zespol)
pyt: w ktorym odcinku Joey i Chandler staja sie posiadaczami magicznych skorzanych foteli rozkladanych?
odp: The One Where Ross and Rachel, You Know, odc 215, sezon 2
pyt: Jaki był wynik po meczu friendsów w football?
wygrali chyba 2 punktami ( bo potem było jak piłke złapali monica i ross i żadne nie chciało puścić)
Dokładnie, 2 punkty przewagi. Wcześniej było 42-21, więc możnaby myśleć że na końcu wynik to 42-44, ale tego nie wiemy.
Proszę o pytanie :)
odp: Na przykład przed imprezą z obsadą "Days of out lives". W całej okazałości widziała go również Monica w dniu, w którym się on wprowadzał.
pyt: Co czyniło kąpiele Chandlera bardziej męskie?
odp. lodz podwona albo statek wojskowy (nie wiem dokladnie ale jedno z dwoch;p)
pyt. ile razy Rachel miala na sobie suknie ślubną?
odp: dwa
pyt: jaki tytul miala ksiazka, ktora czytaly dziewczyny ( ta o boginiach, wietrze, wewnetrznej sile i sprawach damsko- meskich)?
odp: "Be your own windkeeper"
pyt: Dlaczego Joey cieszył się, że w nowym mieszkaniu (Casa de Joey;]) miał w łazience lustra na przeciwległych ścianach?
odp: bo wtedy mogl sikac tak, jakby byl z cala druzyna Rockets
pyt: czyja bielizna wisiala na slupie telegraficznym i w jakich okolicznosciach sie tam znalazla?
Bielizna należała do Moniki.
Znalazła się tam po seksie na tarasie z Fun Bobbym
Czego najbardziej boi się Rachel?
odp: jak jej sie robi cos z oczami, ryb, huśtawek.... ( cos pominelam?)
pyt: gdzie dokladnie prawdopodobnie pracowalaby Phoebe, gdyby nie myslala, ze wszystko co sie rymuje jest prawda, gdy dostala propozycje?