Moze w miedzyczasie zapodam proste moze pytanko co?? Chandler zapytal sie Moniki o pewna rzecz bardzo ja akcentujac Monika odpowiada Mu dokladnie z takim samym akcentem??? Co i gdzie (narazine bez podpowiedzi)
Bardzo blisko i radze wziac pod uwage to "zaakcentowanie" lub ten sam ton uzyty!!!!:):)
To nie chodzi o psa:) Jeszcze raz powtarzam ze wskazowka jest tonacja w jakiej obydwoje to powiedzieli...podsumowujac Ch sie o cos pyta w specyficzny sposob a M w ten sam sposob Mu odpowiada:):)...dodam ze nie byly to do konca ich naturalne glosy...
skojarzyl mi sie beautiful guest room ( geśt mum) ale tam bylo odwrotnie :) musze pomyslec...
z pluciem to jeszcze rachel wypluwa ciastko upieczone przez phoebe, a potem bierze spowrotem do buzi, zreszta podobnie bylo chyba z ciastkami moniki nie?
monika wylizuje kubek kawy, a potem wypluwa to bo okazalo sie, ze to po jakims kliencie
w bloopersach w rozmowie moniki i rachel jedna pluje drugiej do oka niechcacy
byl plujacy ksiadz, ktorego nie chcieli monica i chandler na slub
ross chyba oplul phoebe w CP jak mowila say it don't spray it i I asked about news, not about the weather
...
moze why would I be afraid of a little baby?
why would you be afraid of a little girl? - czy jakos tak, (toilet paper)?
w tym samym odcinku co "beautiful geśt mum" jest motyw ze znakiem nad lozkiem, ktory ch chce powiesic ( ochryplym glosem) ch: ...MERGE? m: ...NO! jak nie to to juz nie wiem?
aha rachel jeszcze wypluwa szampana na weselu ch i m
rossa oplul w kolano jakis dzieciak w nowym budynku.
Brawo wydawalo mi sie to calkiem proste bo tylko wtedy obydwoje mowili takim zachryplym glosem...:):):)
Twoje to raczej rzadko bywaja latwe myszowata ;)
wymien osoby i sytuacje, kiedy friendsi sa nazywani po samym nazwisku ( zero imion, czy mr/ mrs/ ms)
Mi sie najbardzie podoba scena kiedy na urodzinkach Emmy a M i Ch chcieli wyjechac na likend i sie spieszyli a Ona jeszcze spala co R im oznajmila co Monika na to "Are you freaking kidding me, Green??!!!:):)
merry nie nerwuj sie :) twoje pytanie jest z serii jak to o serialach, na raty sie przypomni. z bloopersow na razie nie kojarze- no chyba, ze jak ross wyplul deser przy it tastes like feet :D
are you freeking me greene dobre jest :) ja mam na mysli niezbyt duzo, podpowiem, ze nie przypominam sobie zadnego na temat phoebe - chyba nikt nie wola ey, buffay?
Cicho zapomnialam o najlepszym kiedy Mental Geller mowi do Joey'a..." Hey Tribbiani, give me that coffee! Now! a Joey zwalil Go na ziemie (lalam z tego wczoraj)
brawo- to moj cichy faworyt hihhi. mam jeszcze tylko 3, ale az nie chce mi sie wierzyc, ze nie ma wiecej?
znalazlam w blupersie jeszcze jak ch opluwa monike. a regular za trojkatna hulajnoge nie wiem, moze jakas podpowiedz?
A ja jeszcze o nazwiskach. Joey do Rachel o zjedzeniu calego indyka w TOW Rumor...Cause I’m a Tribbiani! And this is what we do!!...
o widzisz, tego nie mialam. mam takie, gdzie inne osoby mowia z nazwiska do kogos. czyli darujmy sobie juz greens don't quit ;)
Ja się nie nerwuję :P Z bloopers to jeszcze pamiętam, ża CH wypluwa
popcorn. A z regular, ktoś opluwa Phoebe w dawnych czasach :D
Klepiacy po tylku szef Ch mowil do Niego - Bing i Hilda z muzeum dzwonila w sprawie slubu Geller - Bing...cdn:P:P
mam tylko jeszcze jedno ( tzn 2), ze starych odcinkow, oba nazwiska padaja jedno zaraz po drugim...
No i już będę grzeczna :)
Z nazwisk:
- Big Green poker machine,
- Your money's mine Green, your fly is open Geller.
- Treeger Tribbiani do J, kiedy tańczyli razem
- Your money's mine Green, your fly is open Geller. o to chodzilo autorowi:)
ale nie wiem kto teraz zadaje :|
tzn merry dala "ostateczna" odp, ale myszowata chyba wiecej all in all, your call :)
Ok. To może sytuacje kiedy ktoś kogoś lub coś kopie (nie tylko główni
bohaterowie) :):) To Ty Satie myśl a ja lecę na kawę kawusię :)
dopiero teraz zaczynam myslec- gadalam z friendka :) na dobry poczatek- rachel dziewczyne, ktora bije joey'ego
hmmm mam trudnosci z przypomnieniem sobie porzadnego kopania, oprocz tego, o ktorym napisalam...
kopanie w trakcie uprawiania sportow i walk- np rugby, football, pete i ultimate world champion, dziewczyny na zajeciach self defense i potem z rossem unagi, kopanie pilki musialo w takim razie gdzies nastapic...
ross i rachel sie kopali delikatnie w czasie rozmowy, takie niby zaczepki i konskie zaloty
sporo osob w trakcie serialu "kopnelo w kalendarz" :D
phoebe kopie joey'ego w krok ( ten ma niby kulki ochronne, ale nie pomogly)
rachel kolanem kopie tez joey'ego przy brutalnej grze wstepnej ( soldier down)
na pewno ktos jeszcze kopnal w cos, ale na razie nie kojarze
aaa jest mowa o kopaniu? brawo za refleks, satie!
mowa o kick in the nuts w szpitalu- erica
czesto np phoebe I'm gonna kick some ass
nie wiem, czy sie liczy side-kick vunda?
ross grozil, ze skopie ch tylek jak ten da ciala w zwiazku z monika
rachel powiedziala, ze monika ja kopnela w kostke/ kostki, zeby uniknac biegania z phoebes
joey jak mial gadac z rossem o tym, ze kocha rachel bal sie, ze min ross go kopnie
rozumiem, ze jak cos "ma kopa" to sie nie liczy, bo tez mam przyklad
phoebe kopie psa buffay'ów, jak sie przyczepil do jej nogawki
poki co no ideas i embargo na kompa, moze wejde pozniej :)
Side-kick Vunda niech będzie. Jak coś ma kopa możesz podać bo jestem
ciekawa co to :)
No to jeszcze mi brakuje 7 sytuacji :)
sok po rachel sfermentowany np
niech myszowata sie wysili teraz, ja ewentualnie lejter :)
Krótko trwało to embargo na kompa. Zainwestuj w swój sprzęt (chociaż ja po
takiej inwestycji jeszcze się bujam ze spłatą), ale co moje to moje :)
no wlasnie!!! sprzet jest moj, tylko zostalam wykolegowana, ale co jakis czas sie tu wpycham i sprawdzam i ogolnie jestem posadzana o obled ;)
pytanie na szybko - podaj conajmniej 2 przyklady poprawiania gramatyki przez rossa ( przyklady, nie sytuacje)
ooo- skjarzenie - joey kopie dziure na plazy i metaforyczna dziure w bloopersach
ross - wykopuje skamieliny i do fanki - I dig you