Proponuję otworzyć nowy temat w ktorym bedzie dalszy ciąg zabawy w pytanie i odpowiedzi, ponieważ stary temat z tym quizem został już przepełniony. Więc kto zaczyna?
Winona Ryder zagrała Melisse Warburton.To koleżanka Rachel ze studiów. Podczas jakiejs imprezy upiły się i całowały.Po kilku latach spotykaja sie w CP i umawiaja sie na kolacje.Rach idzie na nia razem z Pheebs ale Melissa udaje,ze nie pamieta tego pocałunku,pozniej jednak sobie przypomina kiedy Rach całuje ja ponownie.To tak w dużym skrócie ;]
pyt: Jaką 'nieodpowiednia' piosenke spiewał Ross Emmie?
song
http://www.wrzuta.pl/audio/rvKbNZYBrv/06_-_sir_mix-a-lot_-_baby_got_back
clip
http://www.youtube.com/watch?v=47Lljxre0OM
Sorry myślałam że chodziło o piosenke jeśli chodzi o maskotkę to chodziło o pingwina przytulanka
Było wiele takich sytuacji (m.in. możemy dowiedzieć się w sezonie drugim kiedy Phoebe zadeklarowana wegetarianka próbowała czegoś innego). Ale chyba masz na myśli ciążę, tak?
mix version "Baby got back"
http://www.youtube.com/watch?v=p9yzwQ5fetg&feature=related
http://tvseriesfinale.com/articles/friends-kudrow-and-aniston-return-to-central- perk-and-talk-reunion/ właśnie oglądam telewizyjne wywiady z przyjaciółmi ...
a wracając do gry, to może zadam ^^ :) Jak wiemy każdy odcinek ma tak zwany wstęp wraz z piosenką, klip ten zmienia się mniej więcej do dwa epizody, ale jest taka scena przy fontannie, chyba nawet stała ... widzimy wtedy Rachel siedzącą przy fontannie i ... co pływa w wodzie?
asai_2 / Doul ? Nie wiem, może to jest jakieś powiedzonko Carol, byłej Rossa ?
Rachel karmi gumową kaczkę w fontannie. Jeśli chodzi o moje pytanie to podpowiem że DOUL to skrót który wymyslił Joey.
tutaj też się ciut pomyliłam bo sktór to DOOL. Mam nadzieję że juz się wyjaśniło.
DOOL to jest początek drugiego sezonu, kiedy Joey otrzymał rolę w serialu "Day of our Lives". I to jest skrót nazwy tego serialu. DOOL
Co było wcześniej w lokalu, w którym obecnie przybywają w wolnym czasie przyjaciele, co było przed "Central Perk" ?
był tam bar ;p
Jakie imiona dostały córki Franka i Alice które urodziła Phoebe???
Lesly i Chandler.
Co było napisane na pamiętnym małym T-Shit Rossa,w którym uwielbiała sypiać Rachel?
To była chyba nazwa College'u do którego chodził Ross, ale co było na niej napisane ... hmm... " Guitar Army " ?
Co za wymówkę wymyślił Ross, aby nie spotkać się z tatą Rachel (?) Przypomnę że rozmawiali w kawiarni o wspólnej kolacji, na której ma się pojawić tata Racheli.
Jego odpowiedź jest oczywista(zresztą, każdy by tak zrobił na miejscu Ross'a),powiedział, że skacze z Empire State Building na rower bez siedzenia:)to mogłoby byc ciekawe doświadczenie...
pyt. w którym odcinku wystąpił mąż Courtney Cox i kogo wtedy zagrał?
Jeśli dobrze pamiętam prześladowcę Ursuli;) odc 3x03
Jak Rachel poznała Marka?
Wiem, że teraz odbiegnę trochę od temtu watku, ale muszę przyznać Sunny, że piszesz całkiem wciągające recenzje filmowe. Znać lekkość pióra. Doceń komplement, bo jest szczery i bezinteresowny(!)
Rachel spotkała Marka całkiem przypadkowo, gdy wyjeżdżała na swoim fotelu z byłej pracy. (?)
thevodka/ Nawet nie wiesz (a może wiesz, tym lepiej), jak miło usłyszeć od kobiety takie słowa ^^ :) dziękuję :)
a nieprawda, bo Rachel poznała Marka w knajpce, w której pracowała Monica(miała wypychany biust hehe). Rachel akurat narzekała na swoją aktualną pracę i Mark usłyszał to niechcący(albo chcący, nie wnikam)
Sunny a jaka jest różnica między miłymi słowami z ust kobiety a miłymi słowami z ust mężczyzny?:)ja do tej pory żyłam w przekonaniu, że ludzi trzeba dzielić na mądrych i głupich;)błądziłam?
pyt. Jak się nazywał salon masażu w którym pracowała Pheebs w tajemnicy przed resztą przyajciół?
thevodka/ Masz rację, tak wyglądało ich pierwsze spotkanie :) Ponieważ miły mężczyzna wcale nie musi być głupi, a miło mówiąca kobieta zawsze jest od niego mądrzejsza ^^ :) błądziłaś :) to dlatego nie mogłem Cię znaleźć ^^
Dowiadujemy się o tym gdy Rachel, wybiera się do salonu masażu. Phoebe nie chce aby Rachel i przyjaciele dowiedzieli się że Phoebe zdradziła własne przekonania co do wielkich korporacji. Ale jak nazywała się ta firma ? Na pewno sobie przypomnę :)
Sunny, bo w złych miejscach szukałeś:) To piękne co napisałeś o miło mówiącej kobiecie, obawiam sie jednak, że w praktyce to świadczy nie o mądrości tej kobiety, a o jej....interesowności/przebiegłości/jednym i drugim(niepotrzebne skreślić).W każdym razie ZAWSZE jest to podejrzane. Oczywiście mój komplement w Twoją stronę jest tu wyjątkiem. Wszyscy, którzy twierdzą, że wyjątek potwierdza regułę kłamią.
W praktyce gdybyś tak mi powiedziała to uśmiechnąłbym się i powiedział coś podobnego do tego co przed chwilą ode mnie usłyszałaś :) Pewnie też zaproponowałbym kawę pitą z dużych filiżanek :)
Co do Twojego pytania to odp>: SOHO ... (jak dobrze pamiętam) Phoebe wtedy zmieniła głos i przedstawiła się jako Szwedka o dźwięcznym imieniu IKEA.
Jaką piosenkę zaśpiewała Phoebe wraz z Chandlerem. W woli przypomnienia byli wtedy w apartamencie.
Poproszę o parę linijek tekstu piosenki :)
Soho to miasto w którym ten salon się znajdował, ale to nie nazwa salonu :P a piosenka była Lionela Richie pt."Endless love",ale proszę, nie każ mi śpiewać!
Więc Twoje pytanie nadal jest otwarte, ponieważ nie wiem jak nazywał się ten salon ... może SPA ?
:) Chociaż zanuć refren ^^
"Endless Love" w wyk. Diana Ross i Lionel Richie
http://www.youtube.com/watch?v=iLN_SVtOhDg
Właściwie nie słychać różnicy między tym wykonaniem i śpiewem duetu Phoebe&Chandler :-]
Gdybyś mi w parktyce zaproponował kawę, pewnie bym odmówiła-jest zbyt banalna, nawet pita z dużych filiżanek. Ale już na przykład zaproszenie na....hmm np. porywający spektakl teatralny mogłabym rozważyć:-]
Więc w takim razie lubię banalność, prostotę czasami też. A jak byś odmówiła ? Tak jak przed chwilą ? :)