PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 353492
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zabawa cz.2

ocenił(a) serial na 10

Proponuję otworzyć nowy temat w ktorym bedzie dalszy ciąg zabawy w pytanie i odpowiedzi, ponieważ stary temat z tym quizem został już przepełniony. Więc kto zaczyna?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

... albo w salonie masażu, którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć ^^ :)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

...i już sobie nie przepomnisz, raczej nie zapada w pamięć. Ja sama dopiero teraz zwróciłam na tę nazwę uwagę.

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Nazwa tego spa to SOHO

Jak nazywała się babcia Rossa i Monici?

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

nie! to nie Soho...już pisałam, że to nie to

ocenił(a) serial na 10
thevodka

a ich babcia miała na imie Althea(uroczo!)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Lavendar Day ;)

a ja mama banalne pytanie: Dlaczego Joey zgodził się udzielić lekcji tańca(partnerować) Treeger'owi?

ocenił(a) serial na 10
poally

otóż dlatego, iż ponieważ Treeger zagroził, że doniesie, że Rachel nielegalnie mieszka u Moniki:)piękne zdanie mi wyszło, moja polonistka byłaby ze mnie dumna.
pyt.jakie dwie fryzury i dlaczego nosiła Monika na Barbadosie?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

thevodka / może coś w stylu "Pleasure And Beauty" lub "Body And Soul" (?)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

thevodka / to była odpowiedź w sprawie nazwy salonu ... pamiętam że nosiła wpierw miała na głowie postach minionych nocy, czyli tak zwaną Hairstyle a'la Witch, a warkoczyki ponieważ musiała uratować włosy przed wilgocią i słonecznym powietrzem ? tak?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

"słonecznym powietrzem"?;D nieźle to ująłeś;p
Ale zgadza się, znaczy bardziej z tym wilgotnym, b dobrze pamiętam te odc na Barbados, wiec moge poręczyc, mam nadzieje, że thevodka się nie obrazi:)
dawaj pytanie!:D

ocenił(a) serial na 10
poally

Co się zmieniło w wyglądzie Richarda, gdy po wielomiesięcznym rozstaniu z Moniką, znowu mieli to przeznaczenie przed sobą, znowu spotkali się razem?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Zgolił wąsy(ale nie jestem pewna, więc czekam na potwierdzenie:)

ocenił(a) serial na 10
poally

poally / very well :) wiesz że nawet go nie poznałem na początku bez tego charakterystycznego wąsa ^^ :) dobra, teraz Ty >

ocenił(a) serial na 10
Sunny

I dobrze, że zgolił, ochydaaa;p
a pytanie następujące: Dla kogo zaadresowany był superpyszny sernik, którym tak chętnie zajadali się Chandler i Rachel?;>

ocenił(a) serial na 10
poally

Do pani Braveman, która mieszkała na dole w tym samym budynku co przyjaciele.to chyba mój szczęśliwy dzień!:)

ocenił(a) serial na 10
poally

poally dawaj pytanie!tylko jakieś dobre, żeby można było się pogimnastykować umysłowo:D

ocenił(a) serial na 10
thevodka

na szybko nie mogłam nic lepszego wymyślić, ale następne będzie arcytrudne;p

ocenił(a) serial na 10
Sunny

cały wieczór nad tym myślałeś?:)ale muszę przyznać, że to bardzo oryginalne nazwy. Wezmę je pod uwagę w przyszłości, jak będę otwierać własne, luksusowe SPA (no co?pomarzyć nie wolno?)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

to było do sunny'ego a propos jego jego nazw salonu masażu:)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Lavender day spa ?

Jezeli to dobra odpowiedz to moje pytanie nadal aktualne;]

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

to dobra odpowiedź,ale niestety ubiegła Cię poally, a na Twoje pytanie ja też zdąrzyłam odpowiedzieć:)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

znaczy się "zdążyłam". nie cierpię błedów ortograficznych, wybaczcie mi to:/

ocenił(a) serial na 10
thevodka

eee sama znalazłam więc satysfakcja pozostaje,to kto teraz zadaje pytanie?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

pyt. Jak się nazywała wypożyczalnia sukien ślubnych, z której Phoebe wzięła suknie by sobie w niej pochodzić?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

WIem!:D Z wypożyczalni "Nigdy nie jest za późno!"

Kto do kogo tak powiedział:
"Pół życia spędzasz w łazience, czemu nigdy nie wyszłaś przez okno?" ??

mam nadzieje, że trudne;)

ocenił(a) serial na 10
poally

Jak już powiedziłam to mój szczęśliwy dzień:)To zdanie powiedział ojciec Emily do swojej irytującej żony.

ocenił(a) serial na 10
thevodka

ehh chyba nie nadaje się do tego:/

<:>

ocenił(a) serial na 10
poally

poally no co Ty gadasz!świetnie ci idzie. ani mi sie waż teraz wycofywać!

ocenił(a) serial na 10
thevodka

pyt. Jakiej piosenki jako pierwszej Ross nauczył się grać na keybordzie. Odpowiedź będzie w sezonie 6. podać tytuł i wykonawcę. a co!jak szalec to szaleć!

ocenił(a) serial na 10
poally

poally / Trudniejsze niż sądziłaś. Może Chandler do Rachel ? (zgaduje więc nie pytaj się kiedy tak powiedział, ale z tym cytatem skojarzyła mi się ucieczka sprzed ołtarza)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

thevodka / Może ... Beverly Hills Cop ... to znaczy Harold Faltermeyer - Axel F

ocenił(a) serial na 10
Sunny

nie, to nie to, ale w zasadzie możemy uznać to za poprawną odpowiedź, bo boję się, że inaczej wątek utknie w martwym punkcie. no to dawaj Sunny some good question:)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

thevodka / To powiedz chociaż co to jest za piosenka ^^ :) jestem ciekawy, no powiedz :)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

A moje pytanie brzmi ^^ Jak wiemy podczas oglądania serialu, mogliśmy poznać drugie imiona przyjaciół, jednak drugie imiona Moniki i Phoebe nie zostały nam przedstawione. Jakie imię wymyśliła Phoebe dla Moniki, kiedy odbierała w jej imieniu nie nudne łóżko? and ... A na jakie imię i nazwisko Phoebe zmieniła swoje dane osobowe?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Proszę uprzejmie Sunny, ze mną jak z dzieckiem, mówisz i masz: to była "Barrcuda"zespołu Heart. Phoebe ochrzciła Monikę imieniem Velula, a sama przybrała pseudonim artystyczny Regina Phelangie. chyba, że chodzi o prawną zmianę nazwiska poślubie?bo jeśli tak, to wtedy tytułowała się princess Consuela bananahamak(nie wiem jak to sie pisze, ale wiem że to był rodzaj męskich gatek)Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Jak najbardziej, sam nawet nie wiem jak pisze się to nazwisko, ale jest chyba jedna z części kobiecego bikini. :) (mogłaś zadać pytanie) :) ... do zobaczenia ... pa...

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Ok to jedziemy dalej: Co trzymała Monika w pomieszczeniu za zielonymi drzwiami, obok balkonu?nie chciała tego zdradzić nawet Chandlerowi.

ocenił(a) serial na 10
thevodka

To była mroczna strona Moniki ^^ czyli jeden wielki bałagan lub jak wolisz niepoukładane rzeczy, które nawarstwiały się przez lata. Rzeczy typu "może się kiedyś przyda".

ocenił(a) serial na 10
Sunny

W jednym z odcinków właściciel kawiarni chciał na próbę wynająć profesjonalną piosenkarkę. Rachel chcąc ratować sytuację i to że Phoebe zawsze była na muzycznej scenie "Central Perk" umilając wszystkim czas, postanowiła porozmawiać z właścicielem. Jednak Phoebe nie zgodziła się z faktem że Rachel zaproponowała mu jej występy za friko. Wtedy widzimy jeden występ nowej piosenkarki ...

Jak ona się nazywała i jaki nosi tytuł piosenka którą wykonywała?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

uuuuu trudne :-/dlatego ja sobie grzecznie usiąde i poczekam aż ktoś inny odpowie.

ocenił(a) serial na 10
thevodka

To może ^^ chociaż parę wersów tej piosenki :)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Podpowiedź to jest ta piosenka ...
http://www.youtube.com/watch?v=cbUNVm1k3nU

Więc nowe pytanie brzmi kto zaśpiewał w oryginale ten utwór, a kto w serialu "Przyjaciele". ?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

znaczy sie, że nie uznajesz mojej odpowiedzi?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

thevodka / Nie ponieważ odpowiedziałaś na inne pytanie, które chciałem zadać w najbliższym czasie. ^^ :p :)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Piosenkę napisał Chip Taylor (urodzony jako James Wesley Voight). Oryginalne wykonanie to Merrillee Rush & The Turnabouts.

Więc pytanie brzmi kto zaśpiewał ją w "Przyjaciołach"?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

W "Przyjaciołach" zaśpiewała ją Stephanie Schiffer.Teraz już straciłam orientacje o co chodzi :-/

ocenił(a) serial na 10
Sunny

http://www.youtube.com/watch?v=fKwG6uDLdTM (tutaj jest klip Friendsów i ten performing, ale pytanie nadal aktualne)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Yyyy Sunny to chyba należy mi się chyba jakaś gratyfikacja za wyprzedzanie Twoich myśli :P

ocenił(a) serial na 10
thevodka

thevodka / Stephanie Schiffer - piosenkę wykonywała Chrissie Hynde "The Pretenders" więc mogę uznać :) w ostateczności :)

ocenił(a) serial na 10
thevodka

a nie, jednak nie będę grzecznie siedzieć: to była Stephanie Schiffer, która śpiewała piosenkę o swojej pierwszej miłości
pyt.Jak były imiona bliźniąt Monici i Chandlera?