PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Otwieramy D-Team , czyli detektywi - team.
Zasady tego wątku są proste, śledzimy poszlaki na podstawie dowodów analizujemy wszystko co wiemy po kolei. Prosiłabym skupić się na konkretach i powstrzymać się od komentarzy typu " o nie tylko nie on ja go kocham"

Najpierw wypiszmy wszystkie podpowiedzi co wiemy potem zbierzemy je w jeden post i będziemy wstawiać dowody w postaci cytatów, zdjęć itd. I analizując.
I tak jestem pewna, że w ostateczności znajdziemy lepsze A.
Proponuje też przeanalizować wątki jak A dobierało współpracowników, jaki mogło mieć motyw i jak przejęło tą grę. Czy Ali też można zaliczyć do kłamczuch.
Czy przypadkiem Shana nie była marionetką A ?
I proponuje tez rozdzielić co było w wiadomościach od A jak było nią Mona, a co po jej zdemaskowaniu
1. A pojawia się w pierwszym odcinku
2. Nosiło kaptur ( i tu zagadką jest dla mnie czy nie chodzi o odcinek specjalny gdzie pokazali różne wersje jednej sceny pod radley gdzie kilka aktorów grało jedną scenę w kapturze - w ostateczności wybrano Tobiego )
3. A miało motyw
No i zapomniałam co miałam więcej wypisać :)
Liczę na pomoc do dzieła !

ocenił(a) serial na 10
akima_

Nikt nie zauważył zachowania matki Hanny? Od kilku odcinków próboje coś powiedzieć córce . Zawsze powtarza to moja wina to ja byłam zła matka itd. Zawsze Hana ja pociesza ale po wyrazie twarzy matki widac że nie o to jej chodziło. Bo w oczach Hany jest idealna matka i boi się że gdy wyjawiła by córce prawdę to ta by od niej się odwróciła. We see all składało przysięgę do końca życia. W jednym odcinku dziewczyny były otoczone przez A. Akcja w jakimś parku każdy w przebraniu A. Kim byli?

Ohatsu

W ostatnim odcinku matce Hanny chodziło raczej o to, że miała romans z Jasonem i przez to sędziowie uznają, że zmienił zeznania, żeby chronić córkę kochanki;) Ale też mi się wydaję, że Ashley o czymś nie mówi. Chociaż wątpię, żeby miało to jakiś związek z A, prędzej więcej takich sytuacji, jak z Jasonem czy Wildenem.

Ohatsu

To był chyba Team Mony.

ocenił(a) serial na 9
Ohatsu

Romans mamy Han z Jasonem to nie to co ona próbuje jej powiedzieć,raczej tu może chodzić o związek z black widow. Gdzieś czytałam porównanie jej i mamy Han

efta18

No nie mówię, że to konkretnie, bo o tym przecież Hanna wie. Ale więcej takich sytuacji z jej życia

akima_

No racja racja, ale kto byłby tkaim psycholem, żeby dalej je za to gnębić i jakiś rozsądne wytłumaczenie. Może serio to ma powiązanie z NAT.
Jeśli widzisz wszystko to wiesz wszystko... a A. wie i widzi.
A no wiesz mi się skojarzyło, że wyjawienie prawdy o A i tak pociągnie za nimi ich kłamstwa bo w końcu musiały by pokazać wszystkie wiadomości itd.
Co do kłamania to Spencer wpadła na to w 3 sezonie, ale jakoś już dziewczyny zapomniały o tym.
Kolejna opcja jest taka co mi przyszła do głowy, że cholera zapomniałam co chciałam napisać a propo 3 sezonu :D
A i gdzieś wyczytałam, że Charlie to może brat bliźniak Jasona,

Chile91

No właśnie to powiązanie A z NAT było przez pewien czas w serialu bardzo realne, ale jakoś nagle to urwali (jak jeden z wielu wątków) i już nawet nie pamiętam dlaczego. Zastanawiam się też, jakie było powiązanie Melissy z NAT. Bo wiadomo, ze spotykała się z Ianem, przyjaźniła się z Jasonem i Garethem, ale czy ona też należała do tego klubu? A Jenna?

akima_

Może Melissa chciała odzyskać te filmy, żeby chronić Spencer albo Iana.
Zresztą od początku mówiła, że chroniła. Spencer w tym wszytskim - poza tym ona się zachowywała jakby coś wiedziała. Pamiętasz tą scenę z tymi maskami co Melissa je niszczyła?
To wtedy do spencer powiedziała, żeby to odpuściła bo będzie jeszcze gorzej.
wstawiłam wyżej link do tej karteczki z podpisem PV

Chile91

btw. ale aktor który w śniadanie u tiffaniego grał Paula przypomina mi Andrew z wyglądu, a tak jeśli chodzi o postać to Ezra.
Widziałam dziś wywiad z Marlene wspominała, że maja cierpliwych fanów ( o i to jak ) do tego, że już jedna czy tam niewiele osób zgadło kto jest A, ale nie odgadli motywu A. no i że bliźnięta będą ale nie chodzi tu o bliźniaczkę Ali.

Gra A jeśli chodzi o karanie dziewczyn za ich kłamstwa przypomina strategie Piły. W sumie dziewczyny ponoszą jeszcze większą karę, bo A musi serio darzyć je nienawiścią jeśli chce je wszystkie w więzieniu za morderstwo Mony.
Zresztą kłamczuchy miały wybór mogły wziąć odpowiedzialność za swoje małe kłamstwa i to by się tak nie odbiło na nich wszystkich jak teraz gdy brnęły w to dalej dalej i dalej.
Piła robił to samo z ludźmi w bardziej sadystyczny sposób chciał by grali według zasad, ale przede wszystkim brali wspólnie odpowiedzialność za swoje czyny - jeśli błąd popełniła cała grupa, wiadomo jak jedna osoba to jedna osoba.
Teraz się tak zastanawiam czy tu się nie powtórzy wątek Shany, że to chodzi o karę za to co dziewczyny zrobiły Jennie. Tak na prawdę oficjalnie się nie przyznały, nie pomagały jej jakoś nie powiedział, że to Alli a same jej tez nie powstrzymały.
Albo jest inna osoba, która została skrzywdzona przez Alli i ślepo w nie wpatrzone kłamczuchy i teraz tak się na nich odgrywa.
Tylko też dobre pytanie by było, kiedy A dowiedziało się że Ali tak na prawdę żyje i czy to jest ofiara Alli czy bliska osoba ofiary.

ah te myślenie o A sprawia, że ja już śniłam o PLL, że mnie i moje koleżanki A szantażuje po 5 latach dowiadujemy się kto jest A. Okazała się taka jedna stara znajoma z dzieciństwa. No, ale my byłyśmy takie mądre, że jak A. kazała nam siedzieć cicho w kościele i słuchać jej oskarżeń to my wykorzystałyśmy 5 vs 1 i ściągnęłyśmy jej maskę :D i znalazłyśmy jej notatki z imionami i wypisanymi osobowościami, boże dziwne sny !

Chile91

Potrzebny Ci odwyk:P Na szczęście niedługo finał i przerwa;)
Z tymi bliźniętami, to już Sasha dawno mówiła, tylko to mnie zastanawia, bo ona to mówiła jakoś w poprzednim sezonie, a nie wydaje mi się, żeby aktorzy mieli wgląd w scenariusz tak daleko w przód. Podejrzewam, że sama Marlene go wymyśla z odcinka na odcinek, dlatego tyle tam zapomnianych wątków i niewyjaśnionych spraw. Jak dla mnie, to Mona będzie miała bliźniaczkę;P
Jeszcze sobie myślę z tym motywem A, że naprawdę bardzo mi tu Lucas pasuje. On mógłby mieć motyw nieco inny niż tylko zwykłe wyśmiewanie się. Wydaje mi się, że słusznie ktoś tu kiedyś zauważył, że Ali przezywała go hermafrodytą, ta sama osoba wspomniała, że to może przez to, że się przebierał za dziewczynę, ale mi się bardziej wydaje, że on może być rzeczywiście obojga płci. I z tym związany jest jakoś jego motyw.

akima_

No dobrze, ale jeśli nawet był obu płci, albo wolał damskie ciuchy to gdzie tu motyw miłości i jak tu połączyć motyw karania dziewczyn za ich kłamstwa?

Chile91

Nie wiem, może najpierw był zakochany w Ali, która poznała ten jego sekret i wszystkim o tym mówiła śmiejąc się z niego i na korytarzu szkolnym nazywając hermafrodytą, a później zakochał się w Hannie, która też go odrzuciła. Początkowo nie chciał pomagać Monie, bo kochał Hannę, ale Mona go szantażowała, a później, gdy został odrzucony, sam przejął grę Mony i stwierdził, że dziewczyny będą cierpieć za swoje sekrety i kłamstwa tak, jak on.

akima_

Może ta żółta sukienka ze wspomnień Ali była właśnie dla Lucasa, bo jak był mały, to matka ubierała go, jak dziewczynkę;p Tu już może za daleko poszłam z fantazją, ale kto wie;)

akima_

oooo Akima i ot by miało sens ! :D myślę że 2-3 dni przed ostatnim odcinkiem trzeba wrzucać swoje werdykty kto będzie A ^^
W sumie to by miało sens też do wytłumaczenia, że w 3 sezonie mówiono o A jak o dziewczynie, może Lucas przebierał się za kobietę, żeby zmylić osoby które zatrudniał.
Ale skąd by miał tyle kasy na wszystko itd.
Kolejna opcja jest taka, że mógł być zatrudniony jako członek NAT wiemy, że specjalizował się w fotografii.
Patrze cały czas na ta karteczkę i nie wydaje mi się, że to karta członkowska NAT.

Chile91

A wróć no to jest Social Security number czyli karty ubezpieczeniowej.
Czyli A niszczyło lewe dokumenty Varjak-a.
Tylko ten orzeł w logu daje mi domyślenia.
Mama Alli prócz salonu sukien ślubnych prowadziła sprzedaż nieruchomości czy ubezpieczenia ?
Może A. jako Paul Varjak pobierało z czyjeś polisy pieniądze ? Albo wpłaciło pod tym nazwiskiem kasę, żeby od siebie odsunąć podejrzenia.
Przynajmniej wiemy, że A się ubezpiecza :D

Chile91

Jessica miała agencję nieruchomości;) A Lucas kasę mógłby mieć właśnie z jakichś przekrętów. Skoro A jest takim geniuszem informatycznym, to pewnie mogłoby sobie tworzyć fałszywe konta i włamywać się na cudze rachunki;) Nie musiałoby być samo bogate. To tak samo, jak w Supernaturalu, nikt się nie zastanawia, skąd bracia biorą wciąż nowe fałszywe karty kredytowe, którymi za wszystko płacą, bo przecież nigdzie nie pracują i nie zarabiają.

ocenił(a) serial na 9
akima_

A jest tak sprytne ,ze podrobienie konta czy włamanie to dla niego pikuś;)

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Moim zdaniem to nie ma sensu ,bo po co miałaby pani D.kupować sukienkę skoro wiedziała ,że to chłopiec.Ona tę sukienkę kupiła dla bliźniaczki Ali bądź Jasona.

efta18

Bo może właśnie Jessica nie wiedziała, że to chłopiec, albo wiedziała, ale matka ubierała go jak dziewczynkę i nie widziała w tym nic złego, dlatego Ali miała nic nie mówić ojcu, bo jemu się to nie podobało.
Ali nie będzie mieć bliźniaczki, mówiła o tym już i Sasha, i Marlene.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Melissa może myśli ,że to Wren i z nim współpracuje ,lecz kilka razy udało jej się przechytrzyc go i ochronic spence

efta18

To by też miało sens bo Melissa w którymś odcinku powiedziała Spencer, że to nie właściwe towarzystwo

efta18

No ale terax Melissa znowu jest z Wrenem. Dodatkowo chce, żeby Spencer zamieszkała razem z nimi w Londynie, jakby myślała, że to Wren i chroniłaby Spenc to chyba nie chciałaby jej sprowadzać do Anglii.

ocenił(a) serial na 9
akima_

Może on był w A-teamie kiedyś a teraz już nie jest.

efta18

Spenc też była i co?:P

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Dużo osób z obsady mówiło o bliźniaku ale nie będzie go miała Ali. Może Charlie to damskie imię niekoniecznie męskie,stąd te dwie sukienki w fortepianie,być może to właśnie bliźniaczka Jasona,którą mama zostawiła w szpitalu i ojciec o niej nie wiedział.Dziewczynka później trafiła do Radley ,pani D.zmieniła jej wcześniej imię i nazwisko na Bethany Young,a dziewczyna która była w grobie to Sara Harvey.

efta18

Bethany jest młodsza od Jasona o jakieś dwa lata. Poza tym, czemu Jessica miałaby zostawiać jedno, dopiero co narodzone dziecko, w szpitalu?

ocenił(a) serial na 9
akima_

Tylko zastanawia mnie właśnie to,że motywem A ma być miłość i mamy mu współczuć,chociaż nie wiem jak mam mu współczuć za to co robi dziewczynom ;)

efta18

może one mu wyrządziły jakąś krzywde o której my nic nie wiemy.

A lubi stare klasyczne kino, fracje, starą muzykę oraz jest bogatym psychopatą o.O

btw. na odtwarzaczu Mony widnieje litera A.

http:/ /prettylittleliars .alloyentertainment.com/files/2015/03/crosley.jpg

Chile91

Spoilery co do 5 sezonu :
- Alison zostanie skazana a dziewczyny będą aresztowane za współudział,
- "ktoś" porywa dziewczyny w drodze do aresztu/więzienia i umieszcza je w "domku dla lalek", kontroluje każdy ich ruch i przydziela im zadania,
- Mona żyje i też będzie w tym domku przebrana za Ali w ubraniach jak w noc jej zaginięcia,
- będzie jakieś nawiązanie do historii Ali o bliźniaczkach (pierwszy halloweenowy odcinek), być może chodzi o matkę Toby'ego i Jessicę
- będzie jakieś nawiązanie do matki Toby'ego - tu czytałam różne wersje: Toby znajdzie filmik z nocy jej śmierci/będzie flashback.
- dziewczynom uda się uciec z tego domu, to okaże się, że są jeszcze uwięzione za jakimś ogrodzeniem/murem. Caleb i Ezra mają podobno współpracować i szukać dziewczyn. [ tu by się zgadzało co do zdjęć z finałowego odcinka ]
Mamy też dowiedzieć się DLACZEGO A znęca się nad dziewczynami, a nie kim on/ona jest.

ocenił(a) serial na 10
Chile91

A. To nie jedna osoba! Pamiętajcie o tym.

Ohatsu

Ale wiesz karty rozdaje i dyryguje all Big A. to big A ma powody do szantażowania ludzi których werbuje przeciwko kłamczuchą tak jak było pomiędzy Moną, a Lucasem. I to big A decyduje o all.

ocenił(a) serial na 7
Chile91

Ten serial jest tak"zagmatwany", że oglądając już się nic nie wie.... . Mam nadzieje, że zakończenie będzie ciekawe.

ocenił(a) serial na 8
agdaaa

Męczy mnie już to,że trzeba się ciągle domyślać, ciągle jakieś nowe wątki, poszlaki, które w nawet nie zostały wytłumaczone jak np. beczka.
Czekam na finał tego sezonu, mam nadzieje.że się nie zawiodę i czegoś się dowiemy....

ocenił(a) serial na 8
arbuzowykoktajl18

Zwracałyście uwagę na szczegóły w serialu? Gdzie są "A" wkładane itd?
Że ja to oglądam i tego nie widziałam...
- napis "A" na dzbanku z "dziwną herbatą" przez którą Aria była na 'haju'. (Alison mówi żeby jej nie piła)
- napis "A" na gramofonie Mony,
- napis "A" na telewizorze czy DVD u Arii w domu albo Ezry...

Shieeet.
Ja biorę pod lupę Wren'a, Andrew i Lucas'a... 3 panów na dziewczyny? Brzmi naprawdę słodko ;)

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Tylko,że właśnie scenarzyści mówili,że próbują wszędzie i jak najwięcej "pchnąć" literek "A", więc też nie wiadomo kiedy odróżnić te ważne od tych mniej ważnych.

Ja bym chciała,żeby to była któraś z dziewczyn :D

A tak w ogóle to gdzie jest Jenna?

ocenił(a) serial na 8
arbuzowykoktajl18

O to samo mogę zapytać - GDZIE JEST WREN (i jego boski, brytyjski akcent)? :P

Z Kłamczuch to stawiam na dziwną Bethany... może to jakaś siostra Alison... Jej zachowanie w więzieniu jest zupełnie inne od tego co pokazano na samym początku serialu (rozchodzi mi się o sezon 1). Jej pyskowanie i cięte teksty do dziewczyn i wszystkich innych których napotkała na drodze.
Albo się mylę albo po prostu zmieniła się od czasu swojej "ucieczki"/"zaginięcia" - przestraszona faktem, że teraz ludzie mszczą się na niej.

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

I jeszcze jedno... Co sądzicie o ranach na ręce Alison (będącej w więzieniu)? Ktoś jej to robi czy ona sama sobie zadaje taką krzywdę?

ewe_lenka2

Raczej prawdopodobne, że A opłaciło kogoś do tego.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Te dziewczyny, które ją zamknęły wtedy w pralni, ale ciekawe jak A się z nimi skontaktowało...

arbuzowykoktajl18

Ktoś napisał teorie, że wsadzało dlatego banknoty do biblii

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Ktoś jej musiał to zrobić, ponieważ ona była przestraszona i dlatego też chciała przez pewien moment powiedzieć,że to ona zabiła Mone.

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

właśnie przed chwilą na blogu o pll dziewczyna w komentarzu dała teorię,którą znalazła na youtube,że Bethany jest siostrą Arii
filmik nazywa się: "PLL Bethany and Aria are sisters + Bethany's killler "

Co o tym sądzicie?

arbuzowykoktajl18

https://www.youtube.com/watch?v=QgsjMjVQv_U
Wkładam filmik z tą teorią

ewe_lenka2

Aktor, który gra Wrena podobno już nie chce grać w serialu i możliwe, że już nie wróci, dlatego pewnie to nie on jest A;) Tak ktoś mi tu gdzieś pisał.

arbuzowykoktajl18

Jenny nie ma, bo aktorka, która ją gra urodziła właśnie dziecko, nie wiadomo na razie kiedy wróci;)

ewe_lenka2

To też są moje męskie typy, ale przez cały 3 sezon i początek 4 cały czas są poszlaki, że A to Kobieta !

Wiem, że te poszlaki są durne z A tu i Tu, ale wiesz :D ten serial już ogłupia

Ohatsu

A skąd wiadomo, że to nie jedna osoba? Marlene właśnie napisała na Twitterze, że jedna:P

Chile91

http://prettyandlittlesecrets.tumblr.com/image/113428143153 Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 4
Asia_____

Alli i Bethany ?