Otwieramy D-Team , czyli detektywi - team.
Zasady tego wątku są proste, śledzimy poszlaki na podstawie dowodów analizujemy wszystko co wiemy po kolei. Prosiłabym skupić się na konkretach i powstrzymać się od komentarzy typu " o nie tylko nie on ja go kocham"
Najpierw wypiszmy wszystkie podpowiedzi co wiemy potem zbierzemy je w jeden post i będziemy wstawiać dowody w postaci cytatów, zdjęć itd. I analizując.
I tak jestem pewna, że w ostateczności znajdziemy lepsze A.
Proponuje też przeanalizować wątki jak A dobierało współpracowników, jaki mogło mieć motyw i jak przejęło tą grę. Czy Ali też można zaliczyć do kłamczuch.
Czy przypadkiem Shana nie była marionetką A ?
I proponuje tez rozdzielić co było w wiadomościach od A jak było nią Mona, a co po jej zdemaskowaniu
1. A pojawia się w pierwszym odcinku
2. Nosiło kaptur ( i tu zagadką jest dla mnie czy nie chodzi o odcinek specjalny gdzie pokazali różne wersje jednej sceny pod radley gdzie kilka aktorów grało jedną scenę w kapturze - w ostateczności wybrano Tobiego )
3. A miało motyw
No i zapomniałam co miałam więcej wypisać :)
Liczę na pomoc do dzieła !
A tak z innej beczki myślicie, że kto jest czarną wdową z pogrzebu ?
identyczny strój w odcinku świątecznym miała Pani D.
Kawałek scenariusza 5 x 24
https://twitter.com/__pllspoilers/status/450469464233218048
5 x 25
https://www.youtube.com/watch?v=5o_VvICg26c
https://twitter. com/pllxliars
Cholera! Dolewasz oliwy do ognia!
Aż parzy! Z niecierpliwością czekam na 24 odcinek ;)
Ile ma być w 5 sezonie? 24? 25?
Wiedziałam, że coś z Bethany będzie powiązane. Najpierw pomyślałam, że to będzie jednak ta siostra bliźniaczka Alison... potem że to Mona ze zmienionym dowodem tożsamości w ramach zemsty ... ech. Ciężko jest cokolwiek już stwierdzać jak świerzbi żeby dalej oglądać!
Ten drugi filmik co podesłałaś... SZOK ;)
- Shana siostrą Maya... - nieźle!
- Tata Emily umrze? - więcej go nie było niż był ;P - just die!
- Aria w ciąży? - z Ezrą? Dziecko będzie mieć dziecko - perfect! :D
- Ezra się ożeni? - z Arią? :D
- Emily znów będzie HETERO? Albo BISEKSUALNA? - to mi się podoba bo oprócz Paige nikt inny z jej dziewczyn mi do niej nie pasował. ;)
- "A" będzie chciało zabić Spencer? - ciągle to robią ale na razie udaje się jej 'uciec' ;)
- Aria w Radley? - jako pacjent bueheheh (małe heheszki)
- Ojciec Emily umrze a zza światów wróci Maya? - przejmie jego duszę? Albo jak? (No chyba, że ciągle żyła - tak jak Alison). MARLENE, PLS!
- Ashley wyjdzie za mąż? - za pastora? Albo JASONA? :P (znowu małe heheszki)
- NOLISON scene - no no no no no :D czyli już nie będzie HOT SCENE with EMILY i Ezry z Arią :P (no i ta przecudowna piosenka mmmmmm)
- Pam will get back .. . .. . - przecież ona zawsze wraca :P
- Aria i Toby dołączą do "A" by znaleźć "BIG A" - no nie mogło być lepiej :D byleby nie była z nim w ciąży :P (znowu heheszki)
- Bethany Young żyje - to nie byłoby takie dziwne :D
- Mama Mony zginie - aj aj aj... zagrała 2 odcinki! To musiało być wyczerpujące :P
- 5x25 ma być straszniejszy? - W końcu! No nie mogę się doczekać! :D
I najlepsze - Season 7 is the last ONE, but maybe, they will make a PLL movie - "HIGH FIVE!" :D
Z tym Shana i Maya to bym się nie zdziwiła.
Co do śmierci ojca Em. to już się nie zgadza odcinek 5x13 mamy za sobą ;p
w 5 x 25 dziewczyny zostaną porwane przez A i zamknięte w domu dla lalek prawdopodobnie będzie tam Mona w przebraniu Alli z nocy zaginięcia.
też tak myślę, ale zobaczymy... odcinek 24 to chyba będzie proces i oskarżenie dziewczyn o współudział - ciekawe jakimi dowodami
Kurcze, zdjęcie jest strasznie niewyraźne, tak naprawdę może to być każda dziewczyna w blond peruce. Trochę wygląda mi jak Aria (ta po lewej, znaczy, ta po prawej, to Ali), ale ciężko powiedzieć, bo dodatkowo widać tylko profil:/
A jeśli CeCe to Bethany, albo CeCe jest jakoś powiązana z Bethany ?
A Bethany to fałszywe imię i nazwisko ?
Pani D. nie chciała, żeby Ali spotykała się z CeCe wspomniała nawet że psycholog powiedział że to toksyczna przyjaźń.
W innym odcinku Pani D. Kupiła ubrania które przekazała CeCe gdy ta była ścigana przez policje.
JAson mówi, że nie był pewien czy tamtej nocy widział Cece czy Alli, ewentualnie Bethany ( jeśli to nie jest ta sama osoba)
Co też do teorii, że Bethany to przyrodnia siostra Arii to hmmm ojciec Arii od tak by nie wiedział, że miał córkę nie ruszyła go informacja, że to Ona jest w grobie Alli ? Do tego Matka Arii która mówi do męża "Ona wie" od tak spokojnie przyjęła by taką informacje? Zdrady z Meredith nie wytrzymała.
W sumie, albo Brthany musiała by być adoptowana o czym świadczą kwiaty do rodziny Bethany, albo ojciec Bethany to po prostu postać X, której nigdy nie poznamy.
W każdy bądź razie A = osoba która uderzyła Alli kamieniem.
http://halodesfocado.com.br/wp-content/themes/halodesfocado2/timthumb.php?src=ht tp://halodesfocado.com.br/wp-content/uploads/2014/07/hd11.png&h=300&w=740&zc=1
i próbowało ją kilka razy ponownie zabić:
http://i2.wp.com/www.theyoungfolks.com/wp-content/uploads/2014/07/tumblr_n8gnq5K W361sbybkfo6_500.gif
I co do noc zaginięcia
http://spencersbarn.tumblr.com/post/95652228618/melissa-buried-ali-ali-hit-betha ny-and-mrs-d
Tutaj sa ssy więc wzorując się na tym.
Niby Kiedy Allison została uratowana przez Panią G. która ją wyciągnęła z grobu, a Mellisa zdążyła zakopać tam Blondynkę X ( Marlene kiedyś napisała, że to B jest w grobie).
I pamiętajmy, że to Pani D. zakopała Alli - no chyba, że Alli znowu kłamie.
Czyli tak :
1. Alli zostaje zraniona przez A ( ? ) Bądź osobę, która leży w grobie (x)
2. Pani D. zakopuje własną córkę - kryjąc A lub X
3. Pani G. odnajduje Alli.
4. Siła wyższa odkopuje grób
5. Kłótnia Spencer i Alli [ i tu się pojawia błąd scenariusza]
6. Ktoś uderza osobę X kamieniem
7. Melisa widzi Spencer idąca z łopatą - zakopuje osobę X.
ok inna wersja
1.Spencer pokłóciła się z Alli
2. Spencer wraca z łopatą [ załóżmy, że stała gdzieś przez dłuższy czas.] Melisa w tym czasie rozmawia z CeCe.
3. Ktoś uderza Ali
4. Pani D. ją zakopuje
5. Pani G. Odnajduje Ali
6. Melisa widzi Spencer z łopatą, przestraszona wraca do Państwa D.
7. Melisa zakopuje blondynkę X.
Tylko ja się pytam co z tym rozkopanym grobem kto zdążył rozkopać z powrotem ten dół pod altankę, zresztą gratki że oni wylewkę pod altankę robią na głębokość 1m :D chyba że ktoś był tak uprzejmy, że wykopał to wcześniej.
https://screensandwriters.files.wordpress.com/2014/07/bethanyyoungpaintings.jpg
patrząc na 4 rysunek mam wrażenie, że Bethany nienawidziła Pani D. za to, że rozbiła jej rodzinę. Może Pani D. Zajmowała się nią w szpitalu bo chciała jej jakoś wynagrodzić wszystko - wtedy Bethany by trafiła do Redley z powodu rozwodu rodziców.
Jeśli idąc wskazówką Marlene, że w grobie leży B i jest to Bethany, to bym obstawiała, że A. jest spokrewnione z Bethany i nie wiem czy tu nie postawić na Cece.
Teraz mi przyszło do głowy, że może Bethany musiała tam nadal na coś czekać, albo wróciła się by odegrać się jeszcze na Pani D. ?
Mona już dobrze wiedziała, że Ali żyje i co się jej stało więc pomogła Ali uciec gdy ta zasnęła w motelu, Mona wróciła pod dom Państwa D. Spotkała Bethany więc ją uderzyła i zakopała, żeby nikt nie zorientował się, że Ali żyje.
Mona usłyszała nadchodzącą Mellise i uciekła ta za nią skończyła - i UWAGA to mona kopała grób.
No ale kolejna opcja mi się nie zgadza zakładając, że A uderzyło Ali na podstawie filmiku jak zakopuje Panią D. To jeśli Mona zabiłaby Bethany, a A. miałoby być z nią spokrewnione to dlaczego A miałoby z Moną współpracować? Chyba, że A o tym nie wie, Albo Bethany zakopała by jednak Ali tylko jak ona to wszystko w czasie zdążyła zrobić?
Właśnie obalam sama swoją teorię o spokrewnieniu A z Bethany - bo mi się czas nie zgadza z "tamtej nocy"
Jeśli motywem A ma być miłość a my mamy mu współczuć, to gdyby A było spokrewnione z Bethany to nic dziwnego, że odgrywa się na dziewczynach.
Bethany zginęła i cierpiała z powodu Pani D i z powodu Ali, może A. karze dziewczyny za ich kłamstwa ponieważ one doprowadziły do tego, że prawda nie wyszła na jaw o Ali i Bethany.
CZYLI Bethany to Cece ze zmienionym dowodem tożsamości? Taką masz teorię na to?
To jak... Cece aka Bethany walnęła Ali kamieniem, więc Pani D. ją widziała. Żeby nie wyszło na jaw to Cece też pozbyła się Pani D? Tak?
Gdzieś wyczytałam, że Marlene na temat tej osoby w "A" powiedziała iż to jest LUBIANA OSOBA przez widzów. Cece była aż tak lubiana? Hm.... Ona zagrała kilka odcinków... Poza tym, dodano, że o "A" dowiemy się już na początku 7 sezonu. Chyba, że chciano nas zmylić... Ale to też byłoby trochę głupie...
Jednak Cece to CZŁOWIEK ZAGADKA w każdym bądź razie. Jak się poznała z Ali? Skąd ją zna? Jak to w ogóle z nimi było. I czemu akurat "Kłamczuchy" nic nie wiedziały o psiapsiółce Ali ;)
Ja się pogubiłam sama w tym co myśle xD
ale myślę, że Bethany może być powiązana z Cece.
A osoba X która walnęła Ali = A :D ale się gubię jak to wyjaśnić bo mi się zdarzenia z nocy zaginięcia Ali nie zgadzają!
To jest bardziej zakręcone niż słoik ogórków.
A pamiętasz jak Toby chciał potrącić/przejechać (?) kolesia na deskorolce?
Zauważyłaś, że Mike na niej jeździ?
Więc... dlaczego Toby chciał go zabić (?)...
Jego postać też nie jest mi do końca dobrze przyjmowana. Niby wielki policjant ale w stosunku do Spencer zrobił się niemiły (rozumiem, że kryje jej dupsko przed panią Tanner ale to jest trochę przegięcie - unikanie z nią rozmów i całej osoby).
To Lucas jechał na desce i go chyba chciał przejechać za to że odmawiał Monie, albo że z Hanna gadał.
Co do Tobiego to ja uważam, że Spencer jest sama sobie winna ^^ po pierwsze go okłamywała a po drugie to całuje się z każdym na każdej napotkanej sytuacji. Mało tego jemu mówi tak, a robi tak. On ją kryje a ta do niego z płaczem, ze się na niej odgrywa itd... osobiście nie lubie takiej postawy u dziewczyn.
Aj! Przyznam Ci rację. Pospiesznie skomentowałam swój nieprzemyślany komentarz.
W ogóle, tak śledzę sobie odcinki na YT... i przykułam uwagę na wymowę pani Grunwald, gdy spotyka Alison. Pamiętasz jak łapie ją za dłoń by coś "wyczuć"? (W końcu ma taki dar). Wymawia --> "MYŚLĘ I MODLĘ SIĘ ZA CIEBIE... (dziwny wzrok i przerwa, gdy wymawia jej imię) ALISON". Czyżby Pani Grunwald wiedziała, że Bethany żyje i miała z nią do czynienia dlatego chciała sprawdzić czy to naprawdę ALISON? ;> Hmmm... ?
Ale Bethany jest starsza sporo i wątpie by wyglądała identycznie jak Bethany? No genetycznie nie możliwe. Tu coś jest grubo namieszane co chcesz pójść logicznie to się gubisz. może policyjna tablica jest jakimś ułatwieniem ?
Może z tą modlitwą chodziło jej ,że wie co ją czeka.Może przyszłość Ali nie była różowa czy coś w tym stylu,że zostanie posądzona o morderstwo,ktoś ją goni,znęca się nad nią,chce zabić.Ali musiała domyślic się kim była Bethany i kto jest A ,dlatego A je tak traktuje ,żeby nie wygadały niczego.Bo wiadomo Ali by powiedziala dziewczynom kim jest A gdyby nie to,że A ją gnębi.
Grunwald dobrze wiedziała, że ktoś próbuje Ali zabić i ją gnębi, bo przecież sama Ali jej o tym powiedziała i szukała u niej pomocy zanim zniknęła;P
No tak ale Grunwald nie powiedziała jej całej przyszłości,chyba ,że Ali ma rozdwojenie jaźni i raz jest A a raz jest Ali,a Grunwald mówiła,że będzie się modlić za nią bo sama Ali nie zdaje sobie z tego sprawy
Nie wiem, czy ona widzi przyszłość:P Gdyby tak, to od razu mogła jej powiedzieć, żeby w noc zaginięcia nie wychodziła z domu. No ale pewnie po prostu przeczuwała, że wydarzy się coś złego.
Moim skromnym zdaniem Toby teraźniejszy to nie prawdziwy Toby tylko jego bliźniak,który był w A-teamie. Ktoś w serialu ma bliźniaka także możemy każdego podejrzewać.Prawdziwy Toby zginął
a ten jest jego bratem i dlatego dostał się do akademii i jest oschły dla Spence i w ogóle się nie widują.
A kiedy niby Toby miał zginąć? Bo jeśli wtedy, gdy Spencer myślała, że znalazła jego zwłoki w lesie, to przecież Emily widziała później to ciało i to był jakiś obcy koleś.
Może wtedy ,gdy miał wypadek drogowy,kiedy połamał nogę.Mogło być wiele możliwości.W tym serialu wszystko jest możliwe. A z tym lasem to mogli później podłożyć innego kolesia ,żeby dziewczyny myślały,że Toby żyje.
No właśnie nie, też byłam pewna, że to on, ale aktor, który go grał, zaprzeczył. :O
Opcjo edycji, gdzie jesteś, jak Cię potrzebuję.
Jednak to nie był ten aktor, a Bryan Holdman, jeden ze scenarzystów PLL.
szczyt marzeń zagrac trupa w PLL.
No to A nie pozbyło się faceta, który śledził jego pionka ? To co z tym detektywem ?
No właśnie nie wiem. Mieli nam to wyjaśnić chyba w czwartym sezonie, co to był za trup w kostnicy. Kończy się sezon piąty i nikt o nim słowem nie wspomniał. -_- Tyle odpowiedzi, hurra.
Tak samo będzie pewnie z Sarą Harvey:P Też Marlene obiecuje, jak ją ktoś o to zapyta, że dowiemy się, co się tej dziewczynie przydarzyło, ale pewnie i o niej zapomni:P
Ale czegoś jeszcze nie czaję w tej wersji z bliźniakiem. To znaczy, napisałaś, że dostał się do akademii policyjnej, bo jest bliźniakiem, to znaczy, że w akademii podał prawdziwe nazwisko i nie wiążą go z poprawczakiem, czy jak? Bo Tunner przecież zwraca się do niego Toby i wszyscy inni.
No właśnie ta przyjaźń CeCe i Ali może być kluczem do rozwiązania zagadki Bethany. Bo to jest bardzo podejrzane, że dziewczyny nic o niej nie wiedziały, nie wiadomo, jak i kiedy się poznały, zwłaszcza, że CeCe studiowała w innym mieście, no i jest, jakby nie patrzeć, sporo starsza od Ali. Poza tym CeCe udaje głupiutką blondyneczkę, którą interesują tylko ciuchy i kosmetyki, a jednak skończyła UPenn, co zdziwiło samą Spencer, która mówiła, że to bardzo dobra uczelnia.
No i dodajmy fakt, że Pani D, pomagała Cece więc musi być jakieś nawiązanie. Po co miałąby pomagać osobie której nie lubiła?
z drugiej strony Ali chyba wyjechała do babci coś mi się kojarzy z tą papugą może coś tam znalazła a propo sekretów mamusi.
Na pewno znała sekrety matki i może to ona próbowała zabić Ali? Wcale nie jest powiedziane ,że mówiła prawdę odnośnie tego ,że widziała jak ktoś próbuje ją uderzyć.Może to pani D chciała zabić córkę po tym jak dowiedziała się ,że córka zna jej sekrety ,nie chciała ,żeby wyszły na jaw bo były okropne.Może to ona była tą siostrą która zabiła bliźniaczkę? Później sama została zamordowana i zakopana bo ktoś to widział.
Jakby planowała morderstwo Ali, to nie byłaby taka przerażona, gdy widziała, że ktoś ją uderza, a w retrospekcjach była zrozpaczona i machała rękami, żeby ten ktoś tego nie robił.