okej, myśle ze można juz zacząc nowy temat o nastepnym odcinku.
promo
http://www.youtube.com/watch?v=zsrLvz-GfLI
A mnie zastanawia kto aż tak bardzo nienawidzi naszych kłamczuch,co one takiego zrobiły że tak się ktoś mści na nich,odcinek zdecydowanie fajny,jak zwykle dalej nic nie wiemy,i więcej pytań niż odpowiedzi.Co do głosów wydaje mi się że to jednak głosy kobiety i męzczyzny,przyszła mi na myśl postać Ezry,może dowiedział się że jednak Aria wie o jego dziecku i mu nic nie powiedziała z tąd słowa ''Oszukałaś mnie a nie wolno Ci tego robić''
Nawiązując do słów @Liwkaaa: może jego słowa "Znalazłem Cię" na końcu odcinka, jak wparował do pociągu, były wyrazem rozczarowania? Bo miał nadzieję znaleźć ją, ale martwą, po wyrzuceniu z pociągu? ;)
Hmmm bardzo możliwe że był w lekkim szoku,że właśnie w takiej postaci ja znalazł,stąd lekkie zdziwienie,może się okazać że on też lekko psychiczny jak Mona
W sumie nie wiem, czy to już zostało zauważone, bo nie ogarniam wszystkich wypowiedzi.
Według mnie jedną z osób spychających skrzynię jest Mona, tak mi się wydaje jak mówi: Shut up! Come back here! w 37:16.
Poza tym spycha ją osoba, która była przebrana za Jokera, bo widać błyszczący czerwony materiał 36:11.
A druga to chyba Jason..
Producent, Oliver Goldstick, odpowiada na pytania:
http://tvline.com/2012/10/26/pretty-little-liars-season-3-spoilers-producer-buri ning-questions-halloween/
Kurcze że ja angielskiego nie umiem:-(z tego też powodu dalej nie oglądnęłam GG odcinka 3:-(dobrze mama mówiła Ucz się
Tłumaczenie:
Czy Aria jest "A"?
Nie mogę tego potwierdzić. Wiecie o tym. Straciłbym za to życie [śmiech]! Mogę Wam jedynie powiedzieć, że ludzie są bardzo spostrzegawczy, i że "A" może być bliżej niej, niż sądzi.
Dlaczego wydaje nam się, że Ezra jest w A-Teamie?
Widzieliście jego twarz. Nie wzbudziło to w Was żadnych podejrzeń? (...) Sezon 3b jest pełen nowych, niespodziewanych podejrzanych. Może przez cały czas było kilka rzeczy, dotyczących tej postaci i w tym sezonie wyjdą one na światło dzienne, zrealizują się. Ojciec Arii jest kolejną z osób, na którą reagować będziecie: "O mój... Wow."
Czy teoria, że Ezra był ze swoją byłą i ich synem w Halloween, jest prawdziwa?
Muszę temu zaprzeczyć. W odcinku finałowym [3x12] Maggie nie powiedziała mu nic o ty, że mają syna, więc to, że Ezra był z nimi w Halloween, nie ma sensu.
Co łączy[ło] Byrona z Alison?
Spodoba Wam się początek sezonu 3b (...). Nawet dorośli w Rosweood mają na koncie kłamstwa - mają na sumieniu prawdziwie ciężkie sekrety do ukrycia! W pierwszych odcinkach nowego sezonu dowiecie się znacznie więcej o związku Byrona z Alison... Rodzic mógł zabić jedną z przyjaciółek córki. To ogromny sekret, który został zamieciony pod dywan. Jak może to wpłynąć na jedną z rodzin z miasta, jeśli jedno z rodziców pójdzie do więzienia?
Czy Aria będzie zmagać się z plotkami, dotyczącymi jej ojca?
Oh, cały pierwszy odcinek Aria będzie negować tę wieść. Nie ma absolutnie żadnej możliwości, by jej ojciec mógł być w jakimkolwiek związku z Alison.
Czy dowiemy się, do kogo należały głosy w momencie wypychania skrzyni z Arią z pociągu?
Będą pewne domysły co do tego na początku sezonu 3b. Pamiętajcie, że Aria kogoś dźgnęła. Zraniła kogoś śrubokrętem i w premierowym odcinku będzie o tym wspomniane.
Czy możesz potwierdzić, że osoba, która zaatakowała Spencer, to mężczyzna?
N-I-E.
Czy ręka, wystająca spod ziemi na końcu odcinka to flashback?
Mogę to potwierdzić. Szczerze powiedziawszy, jesteśmy trochę źli o tę scenę. Zawsze robimy scenę flashback, a w tym wypadku nie wypaliło. Nie mieliśmy na celu wprawić ludzi w zakłopotanie. To scena z przeszłości i nigdy nie miała to być scena teraźniejsza, z tego dnia Halloween. (...)
Czy Jenna flirtowała z Paige w pociagu?
Jeśli z nią flirtowała, to tylko dlatego, by ją zmanipulować. Jesteśmy pewni, mogę to potwierdzić, że Jenna jest w 100% heteroseksualną dziewczyną, która była tam z Noelem. Wiemy także, że zainteresowana była Tobym.
Kto był w torbie na ciało z zakładu pogrzebowego?
Nie sądzę, by był to sekret - to szczątki Alison.
Jak głośne będzie śledztwo w sprawie śmierci Garreta?
Nie tak bardzo, jak można by było sądzić. Jest o tym mowa w pierwszych kilku odcinkach, lecz potem na kilka chwil ucichnie, by powrócić. W odcinku premierowym usłyszycie ojca Emily, który mówi, że jego śmierć wygląda na (act of vigilantism - nie wiem, jak to przetłumaczyć :/ vigilant = czujny). Dziewczyny oczywiście pragną znać odpowiedzi, na początku sezonu nie mają żadnych wskazówek, ale zaczną je pozyskiwać. Jednak ta sprawa nie zdominuje sezonu 3b.
Czy to, że Jason podążał za Lucasem po pociągu, nie wygląda podejrzanie?
Nic sobie nie wyobrażasz. Obiecuję, że zobaczycie więcej.
Lucas nie wygląda już groźnie - dlaczego?
To naprawdę dobre pytanie i też poznacie na nie odpowiedź na początku sezonu. Lucas tak jakby zacznie pękać w 3b.
Czy Ashley zobaczyła ducha tylko na potrzeby odcinka Halloweenowego?
Tak, ale także oddajemy hołd książkom. Jak wiece, motyw bliźniaczek w książkach jest szeroki , więc to nasz ukłon w stronę książek.
Jakieś plany, by rozwinąć motyw bliźniaczki Ali w serialu?
Nie zobowiązaliśmy się do tego, lecz będziemy kontynuować oddawanie hołdu książkom.
Czy Toby jest tak zły, na jakiego teraz wygląda?
Tak. Tak. W 3b zobaczycie pewne rzeczy, i zrozumiecie, skąd pochodzi. Zdacie sobie sprawę, że topór, który ma do naostrzenia Toby, to wcale nie jest mała siekierka - może być ona całkiem spora. Wiecie, dlaczego nienawidził Alison, ale może mieć też powód to tego, by nienawidzić jej całej świty.
Mam nadzieję, że coś zrozumiecie z mojego tłumaczenia:)
Jesteś cudowna,bardzo Ci dziękuje,anie ogląda czasem GG?bo nie ma napisów polskich:-(a świetnie znasz angielski:-)
Nie ma za co :)
Angielski znam dobrze, może nie świetnie, ale nie mam większych problemów. A Gossip Girl (o ten serial chodzi?) nie oglądam...
O bliźniaczkach, szukają biologicznej matki. Zamieniają się miejscami, itd itp xD
Act of vigilantism- można dwojako rozumieć. Choć bardziej się skłaniam do interpretacji,że jest to czyn z pobudek społecznych. Mam na myśli,że mieszkaniec Rosewood (niezadowolony z oficjalnego wyroku) wymierza sprawiedliwość na własną rękę uśmiercając "podejrzanego".
Plus łapa w ziemi to retrospekcja, która wyraźnie nie pykła, duch, którego widziała Ashley to hołd książce i - co najważniejsze - wskazuje na skłanianie się do motywu bliźniaczek również w serialu i to całkiem na serio (a przynajmniej ja tak zinterpretowałam kontekst tego, co gość powiedział).
Mnie zastanawia jeszcze jedno : Aria celowo napisała drugie A jak a od A? Pamiętacie karteczki od A? Literka A wyglądała podobnie jak ta, którą napisała Aria.
Też mi się tak wydaje :) a w poprzednim odcinku Halloweenowym za Bonnie i Clyde'a przebrali się Mellisa i Ian :)
Marlene zaprzeczyła temu,że film będzie miał identycznie zakończenie jak książka,tak?Więc liczę na coś innego,niż motyw bliźniaczek..
Jeśli Ezra jest A to można wytłumaczyć dlaczego nagle Aria przestała być chroniona... Wróciła dawna miłość Ezry z czasów liceum + odkrył kłamstwo Arii na jej temat i stracił zainteresowanie kłamczuchą.... To mogłoby wiele wyjaśnić - obecność Ezry w pociągu, jego dziwną reakcję na widok Arii żywej, brak ujawnionej obecności na imprezie (spotkanie w sprawie biografii bliżej nieokreślonej osoby? akurat nagle tego dnia ta sprawa wypływa? nie ma zainteresowania strojem Arii? przecież mógł prosić by od razu go założyła lub chociaż pokazała?) Jak ktoś również wspomniał śmierć Arii dałaby mu świetne alibi - w końcu to była jego ukochana dziewczyna...
Sądzę również, że flashbacki i różne stroje Alison w noc jej śmierci to nie przypadek... A Byrona od dawna podejrzewałam o romans z Ali... jeśli jej nawet nie zabił to ten wyjazd na Islandię po jej śmierci można tłumaczyć tym, że bał się, że podczas śledztwa wyjdzie na jaw, że się spotykali... Hmm, nie wiem czy mają sens te moje wieczorne teorie, co myślicie?
bardzo możliwe . Byron zabił Ali , chciał uciec od problemów ,więc wyjechał z rodziną do Islandii . To by było nawet dobre !
Ja także mam pytanie, można powiedzie, że spoza tematu. Mianowicie za kogo był przebrany Jason.
Cały czas mi chodzi to pogłowie, ten charakterystyczny stój: czerwona kurtka, biały tshirt, ale za nic nie moge sobie przypomniec postaci -.-
Pomoże ktos?
Aha, to musiałam po prostu sie pomylic.
Aczkolwiek nadal mi sie kojarzy ta czerwona kurtka zapieta na pierwszy guzik, biała koszulka + tenisówki. i Włosy charakterystycznie ulizane ; dd
Tu jest dokładnie opisane kto się za kogo przebrał:
http://www.youknowyoulovefashion.com/prettylittleliars
a co to był za czarny worek????? i co znaczył ten napis na nim???
odcinek megaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :O ale przyznam szczerze, że PLL jest nieźle zakręcone....
Jason - niby Brandon Walsh... a worek to Alison w srodku. Napis na worku to logo zakladu pogrzebowego, Jason rozpoznal itd...
A ja mam pytanie inne, ale nei chce zakladac nowego tematu bo nie wiem czy juz to bylo
co sie stało z dzieckiem Ezry? Aria mu powie czy nie?
co sie stało z dzieckiem Ezry?
Dziecko Ezry to chłopiec. Maggie, jego ówczesna dziewczyna miała usunąć ciążę na wyraźne polecenie jego matki i dostała za to pieniądze. Maggie nie usunęła jednak ciąży, zniknęła z życia Ezry i sama wychowuje ich synka. Aria dowiedziała się od brata Ezry, że ten zapłodnił dziewczynę w liceum i jego matka zainterweniowała w tej sprawie. Aria w tajemnicy przed Ezrą spotkała się z Maggie (oczywiście Maggie nie wiedziała, że Aria to obecna panna Ezry) i przypadkiem dowiedziała się o istnieniu chłopca. Powiedziała o tym fakcie jego bratu, ale jeszcze mu nie powiedzieli. Aria biła się z myślami, czy to zrobić. Pewnego dnia Ezrę niesodziewanie odwiedziła Maggie. Oczywiście poznała Arię i gdy Ezra poszedł parzyć herbatę, Maggie poprosiła Arię, by na razie nie mówiła Ezrze o dziecku.
Aria mu powie czy nie?
Hmmm, sami nie wiemy. To wiedzą raczej tylko scenarzyści :)
Jak już jest wyżej... Spencer - Bonnie (z Bonnie i Clyde), a Emily za Barbarellę.. wystarczy poczytać trochę.
Dokładnie :) pomijając fakt, że nie trzeba przeszukiwać 11. stron, by znaleźć odpowiedzi na pytanie o stroje z Halloween. Są po prostu wyżej ^^