PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73244
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

okej, myśle ze można juz zacząc nowy temat o nastepnym odcinku.

promo

http://www.youtube.com/watch?v=zsrLvz-GfLI

Aguslava

Wiem wiem, ale dla mnie ten jego cały przyjazd jest podejrzany;) Ale amerykańscy fani też go teraz zaczęli podejrzewać;)

choosingmyconfessions

Gorszy nawet od finału z Moną :/

ocenił(a) serial na 7
no_bo_co

ok. po kolei:
najpierw wszystkie WTF:
1. kiedy Spencer próbuje otworzyć drzwi i szarpie się z nimi, dość szybko jest jasne, że są zamknięte - i co robi? ciągle stoi odwrócona TYŁEM choć wie, że psychol dyszy jej w plecy - najłatwiej powalić przeciwnika plecami, nieprawdaż?
2. w pociągu z konieczności komunikacja jest tylko w 2 strony [zwłaszcza w jadącym], tutaj bez przerwy jakieś drzwi są zamknięte albo zablokowane - jak inni ludzie nie zorientowali się, że ciągle coś jest zamknięte?
3. rozdzielmy się, wtedy na pewno zwiększymy swoje szanse - kiedy szukają Arii, Page w swoją stronę [sama] reszta w swoją - no geniusz
4. łzawe podziękowania - najlepszy moment to ten kiedy nie można tracić ani chwili bo przyjaciółkę zaraz ktoś zabije
5. koleś w masce udający Caleba - jeśli Hanna nie jest w stanie zatrzymać kogoś i ściągnąć mu maski w wąskim przedziale kolejowym gdzie jest pełno ludzi i tylko dwoje drzwi do ucieczki a Caleb jest o pół kroku obok, to bez urazy, jest upośledzona
6. duch? serio? to jest Supernatural czy PLL?
pytania:
1. dlaczego właściwie Garret udawał, że zabił Ali? jaki miał w tym interes?
2. dlaczego ciało wykradzione z grobu, a więc z trumny, jest ciągle w worku zakładu pogrzebowego? i czy możecie mi przypomnieć PO CO ukradziono ciało Ali?
3. po co w pociągu który jest miejscem imprezy i prawdopodobnie jedzie w kółko i wróci do punktu wyjścia bagaże i walizki? pociąg nie zatrzymał się ani razu, więc nawet teoria, że mogli przy okazji rozwozić jakieś bagaże [czyje? tych dzieciaków co są na imprezie?] odpada
4. jeśli drzwi do przedziału są zamknięte co dało wybicie szyby? to nie jest kwestia sięgnięcia za klamkę z drugiej strony, bo jej tam nie ma
5. czy skrzynia jest w ostatnim wagonie? jeśli tak, to gdzie zwiała para A? wyskoczyła? kto jest ranny w rękę? jest jasne, że to mężczyzna i kobieta - co mówią za pierwszym razem, bardzo to niewyraźne?
6. gwoździe - kiedy Aria rzuca się w skrzyni, nie nabija się na żaden, kiedy upada [nie na gwóźdź] szczęśliwiec jest tuż nad jej głową. zastanawia mnie też w jaki sposób Aria mogła się znaleźć w tej pozycji - skrzynia jest pionowo oparta o ścianę a Aria widzi światło przez szpary, potem rzuca się i skrzynia upada na płasko tam gdzie jest wolna przestrzeń - teoretycznie Aria powinna upaść na twarz a światło mieć nad sobą a nie odwrotnie
poza tym Byron mógł zabić Ali później, mógł przyjść drugi raz - inna sprawa, że sposób zabójstwa nie pasuje mimo wszystko do Byrona - mógł zabić ja w szale ale nie wierzę, że zakopałby żywcem dziecko - chyba, że BYŁ PEWIEN, że ją zabił i w panice zakopał, nie wiedząc, że jeszcze żyje.
nie wiem, czy do dziewczyn dociera, ze skoro Garret nie żyje to raczej jego wersja z ojcem Arii ma duże szanse być prawdziwa - to może być jeden z powodów, przez który zginął
Ali oglądając w zamyśleniu kij może myśleć o zabiciu siostry i upozorowaniu własnej śmierci, ma przecież świadka w postaci Jenny - ale to nie wyjaśnia dlaczego ojciec Spencer tak pieczołowicie próbował zniszczyć ten kij?

anchema___

Na te pytania (cz. 1)jest jedna odpowiedź: PLL to serial nielogiczny.
Hm, a może Aria zabiła Ali? To byłoby fajne.
Mam nadzieję, że nie będzie głupiej bliźniaczki.

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

hmm całkiem logiczne. Aria zabija Ali za romansowanie z lowelasem Byronem (od początku miałam do tej postaci podejrzenia, nie wiem czy jest A, czy w A team' ie , czy może kogoś zabił, ale uważam, ze ma coś na sumieniu), a potem okazuje się, ze zabiła siostrę bliźniaczkę, co Ali jest na rękę, gdyż chciała się jej pozbyć i dlatego udawała przed Jeną (żeby mieć świadka), że Garret ją zabił. I tutaj zaczyna się cała zabawa, ukartowana przez Ali. Aria wyjeżdża potem wraca i wtedy Alison zaczyna. Spotkanie Arii i Ezry nie jest przypadkowe- zaaranżowała je Alison, a on sam jest w A teamie stąd wie wszystko o Arii i dziewczynach. Aria zawsze najmniej obrywała - ale chciała w końcu zabić Ali, dlatego ta w tym odcinku próbowała pomścić samą siebie:) Mona jest jej pionkiem - gdyż zawsze chciała przyjaźnić się z Ali, potwierdził to odcinek w sklepie, dlatego wykonuje jej każdy rozkaz będąc w A teamie. Toby myśli, że Garret zabił Ali- od Jeny która go kochała i jest w A teamie, żeby go zabić i uchronić Spencer. Zabił go w tym odcinku. Oj można by tak wymyślać i wymyślać:)
Jak na moje oko to odcinek dobry. Mogę powiedzieć, że nie zawiodłam się;) miejmy nadzieję, że nie spartolą kolejnej serii nudą jaką raczyli nas w ostatnich odcinkach.

kasia428

Bardzo ciekawa teoria :) Tylko dlaczego nikt nie wie o tej bliźniaczce - ani Jason, ani rodzicie (chociaż oni mogli to ukryć), ani nikt z sąsiadów?

kasia428

Tak jak było w kodzie Mony, "miss Aria, you're a killer" :D

kasia428

No, dobra teoria, ale obawiam się, że Marlena na to nie wpadnie;)

anchema___

"najłatwiej powalić przeciwnika plecami, nieprawdaż?" - przepraszam, ale mnie to rozwaliło. Ale myśl przewodnia prawidłowa.
1. On nie udawał, że zabił Ali. Nie odpowiedział po prostu Jennie, a potem już nie chciała mu wierzyć.
2. Ciało A mogło włożyć do worka, a wykradzione zostało przed ekshumacją, która została zlecona do sprawy Garreta.
3. Umknęły mi gdzieś te wszystkie walizki.
4. Może drzwi były zablokowane czymś?5.
5. Może w przedostatnim, poza tym może uciekli dachem - w końcu to PLL.
6. Może się odwróciła na plecy?:D Ogólnie mnie bardziej rozwaliło to, że ma zaklejone usta i nadgarstki, i zamiast zgiąć ręce i zdjąć taśmę z ust i wtedy spróbować przegryźć tę na dłoniach to się wierci... <facepalm>

Byron raczej nie zabił, prędzej przekupiłby Ali, by milczała, a ona by na to poszła. Zresztą nawet samo powiedzenie Arii, że jej ojciec tam był będzie wymagało dłuuuugiego czasu - gdyż Aria w to po prostu nie uwierzy.

ocenił(a) serial na 7
anchema___

jedyne pytanie na które można odpowiedziec w miare logicznie, to te walizki. Możliwe ze to była tylko atrapa, na potrzeby scenerii pociągu.

anchema___

Popieram Cię w 100%, ja też doszukałam się swoich WTF w tym fatalnie skonstruowanym odcinku dla upośledzonych!
Punkt 6. mnie rozwalił, bo tak się składa że oglądam SPN i nasunęło mi się to samo spostrzeżenie ; )

cristiano_ronaldo

Według mnie odcinek świetny :-) lepszy niż zeszłoroczny i nawet Ezra nie był wstanie go zepsuć. Duch tej małej dziewczynki utwierdził mnie w przekonaniu że historyjka Ali z zeszłego roku była prawdziwa, lub mogła być prawdziwa. Nadal nie mogę rozgryźć intencji Toby'ego ale jestem przekonana że to nie on był u Mony, bo poco mieli by mu zakrywać twarz skoro i tak wszyscy o nim wiedzą? Mona z każdym odcinkiem jest coraz lepsza i zaczyna być moją ulubioną postacią :-))) W tym odcinku polubiłam dziewczynę Em, zachowała się jak mężczyzna :-)))))) i pomogła Spencer. Jestem pewna że Gareth mówił prawdę ale to nasuwa pytanie czy Byron miał coś wspólnego ze śmiercią Ali i jeśli tak, czemu Gareth w tedy ukradł tę stronę z sekcji skoro ona go nie obciążała? I dla czego pozwalał tak sobą komenderować Jennie? A co do Jenny, ona chyba nie wie o Tobym i chyba nie współpracuje z A, bo po co miała by się z nim gryźć, udawać że tak bardzo się nie znoszą jeśli żadna z dziewczyn tego nie widziała?
Mona była w tym pociągu, to pewne, więc kto jej pomagał przesuwać tę skrzynię? Druga dziewczyna czy może chłopak. Toby'ego wykluczam, nie widziałam żeby krwawił czy jego ubranie było chociaż ubrudzone krwią, no chyba że się przebrał. Jednak jeśli nie on, to kto został dźgnięty przez Arię? A? I najważniejsze pytania: czyja to była dłoń? I czy to było wspomnienie powiązane z nocą śmierci Ali? Czy miało to jakikolwiek związek z tym co pokarzą w kolejnych odcinkach? I czy w tym worku naprawdę były zwłoki a może kukła zrobiona przez Monę?

Magi6

obczajcie 2 x 13 odc w 9 min na kogo Aria wpada jak przybiega dać swojemu ojcu walizkę

olllusia1

Na kogo?

Hmm_Ciastko

na Ezre ;)

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

na młodego Ezrę ;)

ocenił(a) serial na 10
olllusia1

Kazdy wie o tym , nic nowego nie napisalas

ocenił(a) serial na 10
Magi6

Hmm co myslicie na temat paznokcia, ktory odpadl? podejrzewam ,ze nalezal do jakiegos mezczyzny , poniewaz byl szeroki, Albo mi sie zdawalo, albo nie pamietam na ktorej minucie Jenna popatrzyla na stol, a tam lezal zabytkowy aparat, ktory kupil Ezra Arii??? szczerze mowiac, smieszy mnie to, ze Mona tak sobie wychodzi ze szpitala. Kogo ona sie boi, ze az tak chce tam zaststac , a tak na prawde jest cwana i jakby dowodzila...zawiodlam sie na odcinku, w sumie nic sie nie wyjasnilo, dalsze niejasnosci!!!!

bianka226

A tym aparatem to Lucas nie zrobił zdjęcia w końcówce?

ocenił(a) serial na 4
bianka226

bez przesady, że nic nie wyjaśnił - wiele rozmów mony i garreta z przeszłości które były nie do zrozumienia w przeszłości sa teraz jasne...

ocenił(a) serial na 8
Magi6

Mnie się wydaje, że były 2 głosy dziewczęce i Mona pomagała wypchnąć skrzynię Ali (bo coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że teoria z bliźniaczkami jest prawdziwa).

cristiano_ronaldo

odcinek faktycznie fajny!ale...z tą ręką to przesadzili no i z dziewczynką/duchem, była fajna, ale jeśli ma być wskazówką na temat bliźniaczki to się wścieknę! Obstawiam, że przebrany koleś w masce Caleba to Lukas i to on pomagał Monie zepchnąć Arię.
1) albo coś ominęłam albo nie obczajam, ale czy wyjaśniła się sprawa z tym kolczykiem z trumny Ali, który Spencer znalazła w torebce Paige? Najpierw dziewczyny (oprócz Em) jej nie cierpią a teraz mówią że razem z Emili słodko wyglądają? Może się czepiam ale nie trawie Paige :)
2) po co Gareth udawał że zabił Ali?
3) gdzie do diabła jest Melisa?tak się z Garethem kumplowali a nie odwiedziła go jak wyszedł z więzienia?
i co gorsza pewnie się okaże, że Ezra tak kręcił Arii bo był spotkać się ze swoim dzieciakiem i Magie a wcale nie jest zły do szpiku kości :)

ocenił(a) serial na 6
agniolki

Odcinek zdecydowanie lepsze niż zeszłoroczny, i dający wiele do myślenia. Noel jak udawał, że się krztusi haha, można było się tego domyślić. A ten piosenkarz co rozmawiał z Ali? Myślicie, że specjalnie do niej podszedł czy tylko może dlatego, że mu się spodobała :) A co z tą osobą z którą Jenna się spotkała kiedyś? Wyjaśniło się to czy nie? Bo trochę już zapomniałam. Jeżeli chodzi o rękę to pomyślałam sobie, że Ali się wydostaje jako zombi i zabija wszystkich haha :) wyobraźnia ;p Gdy Byron rozmawiał z Ali koło tego drzewa to na początku wzięłam go za tego pastora. A motyw z dziewczynką duchem jakiś dziwny i akurat dlaczego Mamie Hanny się ukazała. Kurczę mam nadzieję, że następne odcinki choć trochę nam wyjaśnią parę spraw. A jeżeli chodzi o Ezrę to nie wiem co myśleć bo on jest strasznie dziwny. Ale na samym początku jak zobaczyłam tą postać z tymi czerwonymi pazurami to wydawało mi się że to właśnie on.

ocenił(a) serial na 8
cycek123

Tak ogólnie w prawdziwym życiu AdAm LAmbert jest homoseksualistą : )

ocenił(a) serial na 7
cycek123

Miałam to samo hahaha, też myślałam, że to pastor xd

ocenił(a) serial na 9
agniolki

ja mysle, ze to Adam Lambert zamknął Arię w skrzyni, w końcu zagadywał do niej w pociagu:D

ocenił(a) serial na 8
skla

hahaha to samo pomyslalam :P:P Napewno to "A"dam Lambert jest winny wszystkiemu hehe a tak na powaznie to po obejrzeniu odcinka mialam takie wielkie WTF na twarzy... dla mnie Toby nie udaje przed Mona ( co mnie cieszy) on na bank jest w Ateam... byle do stycznia:D:D:D

agniolki

ale tak sobie myślę, że jeśli ta teoria z bliźniaczką miałaby się okazać prawdziwa to troche szybko Marlenka daje takie podpowiedzi biorąc pod uwagę fakt, że będzie jeszcze sezon 4 i ewentualnie 5:)

agniolki

Znając Marlenkę to ona może zakończyć wątek z bliźniaczka a w kolejnych sezonach powymyślać jakieś bezsensowne nowe wątki.

ocenił(a) serial na 7
agniolki

jeżeli watek z bliźniaczka jest prawdziwy, to podpowiedz jest na scianie w pokoju Ali i (taka bardziej konkretna) była w poprzednim odcinku Hallowinowym

cristiano_ronaldo

Ile było osób z A-team w tym odcinku?
Była osoba która dusiła Spencer, druga z maską Ali, dwie osoby które chciały wyrzucić skrzynie z pociągu i Toby. Co do Mony to nie jestem przekonana, że ona tam była. Czyli w sumie 6 osób.

ocenił(a) serial na 8
Aishowa

Mona musiala tam byc skoro zamiast niej byla kukla w lozku

Aishowa

Mona chyba musiała tam być, skoro podłożyła manekina (A przynajmniej jego głowę) na łóżku w szpitalu, inaczej po co by to robiła? no i przecież ta maska pod jej łóżkiem na koniec odcinka.
nie wytrzymam do stycznia.

ocenił(a) serial na 10
Aishowa

Mona była w masce Ali.

dzia_filmweb

Skoro była to jak zdążyła tak szybko wrócić, skoro nikogo z pociągu nie wypuszczali?

użytkownik usunięty
cristiano_ronaldo

Kim była ta osoba z trumny na ktorej bylo napisane Alison Dilaurentis?

to był jakiś koleś, dziewczyny wspomniały czyj to był dom i to chyba ona był tym "żartownisiem".

ocenił(a) serial na 8
cristiano_ronaldo

Heh a mnie rzuciło się w oczy, że Aria nie umie tańczyć :)

ocenił(a) serial na 6
dorottak

Czy tylko ja mam takie uczucie że z odcinka na odcinek wiem mniej niż wcześniej wiedziałam ? :)

Po tym odcinku mam nową teorie ( ha ha nie wiem, która to już jest)
Alison miała romans z starszym od siebie mężczyzną ( myślałam wcześniej o ojcu Spencer, tak jakoś mi przyszło do głowy) zakładając że Garett mówił prawdę, to był nim Byrom. Myślę że nie on zabił Alison, tylko Ezra i że Ezra był tym A, które prześladowało Alison. Myślę że mogła go rozkochać w sobie, lub bardzo mu się podobała a ponieważ bawiła się uczuciami większości osób, pewnie i z niego zakpiła. Ezra dostał świra na jej punkcie i zaczął ją prześladować. Dowiedział się o jej romansie z Byronem i się wściekł, zabił Al. Po tym zdarzeniu Byron wyjechał z rodziną, może się bał że śledztwo doprowadzi do niego i wyda się jego romans z nastolatką. Bał się że trafi za kratki. Ezra był Islandii w tym samym czasie, podczas kiedy rodzina Montgomery tam mieszkała. Pilnował ich, obserwował i zaczął tworzyć swój plan. Wrócił na czas przed nimi i upozorował spotkanie z Arią...resztę teorii doróbcie sami :)

ocenił(a) serial na 5
Katerinaxoxo

dokładnie o tym samym pomyślałam. tzn. myślałam już wcześniej o tym, że Ali miała romans z Byronem, i o tym, że Ezra jest zamieszany w jej śmierć. no, ale teraz jeszcze pokazali ten fragment i bardzo się cieszę, bo ta teoria coraz bardziej trzyma się kupy!

ocenił(a) serial na 10
bekah

Od początku wiedziałam, że Ali miała romans z Byronem. Domyśliłam się podczas gdy Aria pytała Meredith o to, czy kolczyk pochodzący z trumny Ali świadczący o zdradzie Byrona był jej. Okazało sie ze nie. Jestem pewna ze należał do Ali. Z reszta ona od początku naprowadzała Arie na to, ze jej ojciec zdradza jej matke. Mysle ze Byron ją odtrącił i bardzo ją to zabolało. Zwykle to ona zrywała znajomości. Mysle ze Ezra tez moze byc w to wszystko wkręcony.

shy1234

Albo było odwrotnie - Ali zobaczyła Byrona z tą blondynką i zaczęła go szantażować.

ocenił(a) serial na 5
shy1234

Ezra wtedy studiował w tym miejscu, gdzie pracował Byron, więc mógł poznać Alison, która była zrozpaczona brakiem zainteresowania ze strony Byrona, zakochała się z Fitzie i z nim też miała romans. I później ją zabił.

ocenił(a) serial na 10
kropkaaa

Prawdopodobne moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 10
Katerinaxoxo

heh dobre :)

ocenił(a) serial na 10
cristiano_ronaldo

Mnie zastanawia wątek Jason'a i Luckas'a...
1)Jak Jason przyszedł dopiero to Luckas coś do niego mówi.
2)Jak Jason rozmawiał z Spencer to Luckas na niego popatrz i pokazał, żeby poszedł z nim.

ocenił(a) serial na 9
dzia_filmweb

i potem jest jeszcze taka scena ze aparat lukasa lezy na jakims stoliku czy cos i jenna sie na niego patrzy

ocenił(a) serial na 10
dzia_filmweb

nołaśnie dziwne to było obaj według mnie są podejrzani

cristiano_ronaldo

Mnie się coś nie podobało w tym flashbacku,kiedy Garret udawał że zabił Alison - A w skrócie coś mi nie pasowała Ali i jej wygląd,i po przejrzeniu tumblra odkryłam tą rzecz a mianowicie włosy Alison które różnią się całkowicie od tych które miała w 1x1
24(.)media(.)tumblr(.)com(/)tumblr_mcf1boZSDu1qmn9fao1_500(.)jpg (Aby wejść w link trzeba usunąć nawiasy,wybaczcie ale jestem nowym użytkownikiem i nie mogę dodawać linków)
Poza włosami w tym co pisali na tumblrze jeszcze jest mowa o bransoletce,naszyjniku i kolczykach i że raczej to nie jest pomyłka tylko jest to wątek z bliźniaczkami czy coś :p

ocenił(a) serial na 9
Lady3x4

a ja sie zastanawiam co z ta dziewczyna ktora pracowala w sklepie z kostiumami? wlasciwie cale Pretty dirty secrret opierało sie na niej, odbierala jakies telefony , zapoznala sie z lucasem itp. wydawalo mi sie wiec ze to oczywiste ze bedzie w tym odcinku
dziewczynka ktora widziala ashley jest prawie identyczna a moze nawet to ta sama co z odc. hallowenowego w tamtym roku i opowiada to samo ze kluci sie z siostra o lalki - rok temu bylo pokazane ze wyrywaja sobie lalki i potem jedna ginie