Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Nasze własne PLL.

ocenił(a) serial na 9

Chciałaś kiedykolwiek przeżyć taką historię, jak dziewczyny z PLL, mimo wszystko? Wiemy,
jak wiele złego ich spotyka, jednak my z pewnością nie posuniemy się tak daleko. A zresztą
- dreszczyk adrenaliny każdemu by się przydał, co?
Moja oferta jest prosta - ktoś jest A., ktoś jest ofiarą. Kto kim? Czekam na Wasze propozycje.

Proponuję to zrobić tak: czy jest jakaś chętna osoba do bycia A.., która bardziej chciałaby
wysyłać wiadomości i trochę szpiegować niż takowe otrzymywać? Bo domyślam się, że
chętnych na potencjalne ofiary będzie więcej. I tutaj myślę o oddaniu sprawy w ręce
potencjalnej dziewczyny, która będzie A. - niech ona spośród chętnych wybierze 4
dziewczyny, które zechce trochę nAstraszyć. Niech będą to osobowości najciekawsze i te,
które najbardziej ją zaintrygują. Skąd będzie wiedzieć, kto jaki jest? Wypełnimy jakieś
ankiety, formularze... To się jeszcze dopracuje. Teraz jednak podstawowe pytanie;

CZY JESTEŚCIE CHĘTNE?

użytkownik usunięty
wikitoriwikens

dobra, chyba zamykamy zgłoszenia. teraz -A rozdzieli was i wkrótce dowiecie się co i jak. ;)

ocenił(a) serial na 8
wikitoriwikens

A ja dosłałam właśnie parę informacji przydatnych. ;)

ocenił(a) serial na 9
feya87

wow, czyżby właśnie wybiła 20? mam być w gotowa na to, że niedługo/jutro dostanę smsa od naszej A.?

feya87

Ja mam nadzieję, że dostanę. Jutro ciężki dzień w szkole :/

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

A ja jutro leniuchuję, postanowiłam nie pojawić się w szkole, a co tam. :)

ocenił(a) serial na 8
feya87

Wredna małpa, z Ciebie wiesz, dżdżowniczko(?)?

ocenił(a) serial na 9
LittleNala

Wiem, karaluszku, ale mam to we krwi, cóż poradzić! Jutro sobie będę leżeć, pić herbatkę, czytać 'Kod Leonarda da Vinci' i czasem zrobię jakiś test, żeby podczas egzaminu wyjść na ludzi. Uhm, czujesz to? A Ty będziesz w szkole.. ojojojo, biedny dziubasek!

ocenił(a) serial na 8
feya87

Tak, tak dobij mnie jeszcze, żuczku! Ale.. Twoim zadaniem będzie mi pisać piękne, pocieszające sms'y jak bardzo za mną tęsknisz i mnie kochasz. Może być?

ocenił(a) serial na 9
LittleNala

Oczywiście, o ile nie prześpię Twojego momentu pobytu w szkole, albo - co gorsza - z niej wyjścia.
PS. Trochę sobie prywaty tu urządziłyśmy, sądzisz że ktoś ma nam to za złe?

ocenił(a) serial na 8
feya87

W takim razie perfidnie zadzwonię do ciebie już o... 10! To będzie OKRUTNE.
PS. Chyba nie.. w końcu nie piszemy jeszcze nic sprośnego. Haha.

ocenił(a) serial na 9
LittleNala

O 10? Co Ty, chcesz specjalnie wyjść z lekcji, żeby do mnie zadzwonić? ARE YOU SERIOUS?!
PS. Kwestia czasu, huehuehue.

ocenił(a) serial na 9
feya87

też nie chcę iść do szkoły ><
jeszcze muszę napisać na wos a mi się nie chce, jezuuuuu.

ocenił(a) serial na 9
alefajnienie

WOS! ZŁO, ZŁO, ZŁO! Ja, jako niespełniony umysł ścisły, nie toleruję tego przedmiotu!

ocenił(a) serial na 8
feya87

Tak, akurat mam informatykę, więc najwyżej chamsko mu wyjdę a i tak się nie skapnie.
PS. ZBOCZENIEC.
PS2. Też nienawidzę WOS'u. To jest.. przedmiot, który śni mi się po nocach. ;c

ocenił(a) serial na 9
LittleNala

ścisły umysł NIEE :(
ja human, aczkolwiek mam taki dzień, że rzygam tym wosem z każdej strony.
3 strony opinii własnej + 5 stron z internetu, mam dopiero 3 zdania.

ocenił(a) serial na 9
LittleNala

Mnie uczy WOSu facet, który ma duże... W ogóle jest duży, słowem. Jest też miły, ale czasem mnie wkurza, bo regularnie powtarza: "dziewczyny, nie rozmawiajcie", tłumaczy, rzeczy oczywiste, jak: "to jest telewizor, gdyby ktoś nie wiedział" i... Wszystkich Ogarnia Senność.

ocenił(a) serial na 9
feya87

moja nauczycielka też jest ogromna, ledwo mieści się w drzwiach i jej nienawidzę. lekcja wygląda tak, że wchodzi do klasy, dyktuje nam z ksiązki wszystko, my to piszemy ( tak z 7 stron), uczymy sie, ona pyta i tak ciagle. wez tu zyj z takim czlowiekiem

ocenił(a) serial na 9
alefajnienie

Nie ma to jak dobry wykład lekcji, co? Nie ma to jak wytłumaczyć temat, przekazać wiedzę. Dyktować każdy głupi potrafi. Oh, man, co za naród!

ocenił(a) serial na 9
feya87

no, niezły wykład. z taką lekcją to wos na maturze zdam na 100%.

ocenił(a) serial na 9
alefajnienie

Nauczyciele w ogóle są świetni w dzisiejszych czasach, serio. Zero wkładu własnego - albo fanatycy swoich przedmiotów, albo mają wszystko gdzieś. Uroczo.

feya87

Ezra ma cudowny wklad wlasny ;d bardzo sie angazuje ;p a co do wos'u to tez mam jutro, tylko ze moja nauczycielka jest calkiem spoko ;)

ocenił(a) serial na 9
Cassie_Cath

Haha, no Ezra aż za bardzo wczuł się w rolę, to fakt. Ja WOS mam w środy. (;

feya87

<nie może się doczekać>...

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

lexi była na filmwebie i nawet nie raczyła tutaj nic napisać, hmm..
pochwalę się, napisałam pracę aa. jeżeli mi ta jędza nie zaliczy, to ją chyba uduszę.

alefajnienie

Jakby co, ja przesłałam listę do Uli, ona napiszę jeszcze do pozostałych A.
ja póki co jedynie stu procentowo wiem, że pod swoimi skrzydłami mam Ciebie, feya87 :) a co do reszty, nie mam pojęcia jak dziewczyny się podzielą między Wami.

ocenił(a) serial na 9
wikitoriwikens

ale po co mowiłaś kogo masz? to miała być niespodzianka :D

alefajnienie

A może kłamałam ? :D W końcu mi czyli A. nie można wierzyć w żadne słowo. :D

ocenił(a) serial na 9
wikitoriwikens

skoro w żadne, to pewnie jesteś facetem po 40 :D

alefajnienie

Może.. :D Moim mentorem jest Ezra, więc kto wie, buahaha. ;D

alefajnienie

LOL.
A bierze w tym udział w ogóle jakiś chłopak?

ocenił(a) serial na 7
feya87

Tak się chciałam wtrącić, bo czytam te forum jakos ponad rok i z nie wiadomych powodów nigdy nie założyłam konta, ale patrzę na tę Waszą akcję i mi się coś przypomina, więc postanowiłam założyć w końcu to konto i się z Wami podzielić moją zyciową historią ^^ Pewnie weźmiecie mnie za psychopatkę (jak Ezrę, lol) ale trudno :p
Chcę tylko powiedzieć, żebyście nigdy nie wpadły na taki chory pomysł, nawet jeśli w zamierzeniu miałybyście to co ja i moja koleżanka czyli posiadanie wspólnych sekretów, mniej nudne życie, zgranie się z przyjaciółkami. NIE WIEM CO NAS DO TEGO PODKUSIŁO.
Więc jeszcze w poprzedniej klasie (2 gim) z moją koleżanką, która też jest fanką PLL wpadłyśmy na "cudowny" pomysł posiadania takiego zycia jak dziewczyny, a że nie było jak, zaczęłyśmy same do siebie (i naszych trzech przyjaciółek) wysyłać smsy podpisane -P zaczeło sie oczywiście od jakiś głupot, potem zaczęłsmy się w to niebezpiecznie wkręcać, i pisałysmy ostrzejrze smsy, a propos jakiś naszych tajemnic, wyjawienia ich itp. az w końcu jedna z naszych koleżanek od nas "odpadła", co zakończył pamiętny do dziś sms 'N wypadła, kto dalej?' Potem nie pamiętam nawet czemu skończyłyśmy pisać, i sprawa ucichła, ale na początku 3 klasy znowu cos się zgadało i znów się zaczęło. Znowu smsy, nawiązujące do jakichś sekretów, rozmów itp. oczywiście podejrzenia kierowałyśmy w stronę ludzi z klasy itepe, ale kto niby by nas podejrzewał? w końcu też "dostawałyśmy' smsy. Po jakimś miesiącu doszły karteczki i jeszcze więcej smsów. "Wszystkie" czułyśmy się obserwowane, i atmosfera między nami zaczynała byc napięta. Dziewczyny miały dość tego szpiegowania, chciały za wszelką cenę wiedzieć kto to robi, ale my byłysmy tym już tak zajęte, że tylko nas to bawiło. Po kilka godzin siedziałyśmy na telefonie ustalając, co, kiedy i do kogo napiszemy. Chowanie się w toaletach, chodzenie 'do sklepiku', wszstko aby tylko miec okazję wysłać wiadomość. W końcu kiedy smsy stały się już naszą codziennością i nie robiły na nas taiego wrażenia jak kiedyś wpadłyśmy na inny plan- kradzież pamiętnika który prowadziłam z dwoma niewtajemniczonymi koleżankami. Po długim wymyślaniu idealnego planu - udało się nam. Na początku byłyśmy zszokowane i załamane, bo były tam spisane 3 lata naszego życia. Oczywiście mnie to nie przejmowało, bo pamiętnik leżał sobie spokojnie u mnie w domu, ale dziewczyny zaczęły wariować. Chciały komus powiedzieć, nawet iśc na policję. My im to odradzałyśmy, ale ile można gadać to samo i tłumaczyć, że "będzie dobrze" i ' w końcu odda", kiedy wszystko ciągnęło się już tygodniami? Ciągle się kłóciłyśmy, miałyśmy zły humor, byłyśmy bezradne. Najgorsze, że chociaż to wszystko widziałyśmy, nie mogłyśmy przestać! W końcu było tak "ekscytująco". W końcu po długim gadaniu i kłótniach poszlyśmy do zaufanej nauczycielki i wszystko opowiedzialysmy. My dwie dobrze wiedzialysmy ze to nic nie da- w końcu to my byłyśmy "-P', więc plany nauczycielki jak to ona nie dowie się kto to były dla nas dość śmieszne. Atmosfera się nie poprawiła, nauczycielka nie złapała nikogo kręcącgo się koło szafek ( wiedziałysmy przecież, że tam będzie) wszystko stało w miejscu. Któregoś dnia nasza koleżanka dowiedziała się o zaginionym pamiętniku i tak to się rozeszło. Wiedziała cała klasa, więc wszystko było skończone. Jako "pseudo A" nie miało to już dla nas sensu, więc zwróciłyśmy pamiętnik do szafki, wczesniej dopisałyśmy jakieś teksty i wyrwałyśmy kilka kartek. Czasami zaczynamy o tym gadać i raczej się z tego śmiejemy, ale mysl że NIGDY nie będę mogła im powiedzieć prawdy jest okropna. Więc naprawdę- cieszę sie, że po prostu się bawicie a nie wpadacie na takie chore rzeczy jak ja z kumpelą :]

shutupandlovme

Chciałabym przeżyć coś takiego, ale nie jako pseudo A, a 'ofiara'. Tylko bez szantażów.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Teraz widzę jak się rozpisałam :O Sorki.
Też chciałam, tylko coś nie wyszło, haha. Na szczęście nie zrobiłyśmy nic na tyle...dużego żeby miało jakieś konsekwencje, bo tak naprawdę na co dzień o tym nie pamiętamy.

shutupandlovme

Choć chamskie, musiało to być także ciekawe.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Nawet nie wiesz jak, inna sprawa, że chociaż chciałyśmy to naprawdę trudno było się od tego oderwać. Btw. też myślę, że byłoby ciekawie jakby Aria była 'A', a teraz już spadam z tego tematu bo nawet nie biorę udziału ;)

shutupandlovme

Ja stawiam na Ezrę, Spencer/Arię albo ew. Lucasa/Noela. To moje typy, ale chciałabym (choć to pewnie niemożliwe), żeby A to była Emily na przykład.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Ja myślę, że to EzrA, ale kto ich tam wie... Spencer też była by dobra, mogłaby mieć właśnie jakieś rozdwojenie jaźni czy coś, ale że jest główną bohaterką, to raczej byłoby to widać... Ta, nagle wyskakuje 'bad Emily' w rękawicach i próbuje zabić Arię czy kogoś, haha. Nie no, ona czy Hanna to rzeczywiście najmniej prawdopodobne osoby.

shutupandlovme

Nie, nie byłoby widać, bo A to świetny aktor.

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

to jak dowiemy się co dalej?:D

alefajnienie

To pewnie będzie albo drugie A, albo coś o tym zabójstwie więcej....

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

chodziło mi o naszą zabawę (:

alefajnienie

Ah. No nie wiem... na razie brak odzewu.

Hmm_Ciastko

Ej, ej, dziewczyny organizatorki, coś ustalone?

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Hm, no nie wiem, jak Wy, ale ja już dostaję wiadomości od A.

feya87

Ja nie... pewnie zapomniałam podać numeru kom. :D

feya87

Hmmm... Ja podalam numer a jeszcze nie dostalam wiadomosci.

Cassie_Cath

No, a ja nie, bo sprawdziłam. To trzeba być mądrym xD

Może masz innego A?

feya87

Jak to jest z tymi wiadomościami? Mamy po prostu je czytać, czy... no nie wiem, np. pisać ,,kim jesteś?" itp?

feya87

Ja jeszcze nie dostałam.
Ogólnie czy ktoś podliczył ile jest A, a ile jest ofiar? ^^

amanda_

9 ofiar, 3 A.
Wybaczcie opóźnienia, ale zaistniała sytuacja niezależna od Claaret.
Poszły już informacje do pozostałych dwóch A. i na dniach zaczniecie dostawać smsy.

W sumie ciekawie by było po otrzymaniu odpisać czasem, by móc dociekać kto jest Waszym A. ;)