Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.10

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 10 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

ocenił(a) serial na 8
monisia99

Jejku ale super :) Nie wiem czy to już pisałam czy nie ale spóźnione gratulacje Monia ;*
A co do PLL to w sumie zgadzam sie z Magdą bo dużo bardziej będzie mi szkoda kiedys skończy się TVD. Po prostu kocham ten serial, a Pll staje się coraz gorsze, bo już powinno się skończyć, ale oczywiscie jest oglądalność to czemu nie przedłużyć i zarobić więcej kasy..

alexxa

Chyba właśnie tak odróżniamy świetny serial od dobrego. Nie chcę ujmować PLL zasług, ale od kiedy sobie przypominam to tylko TVD potrafiło ekscytować mnie każdym odcinkiem i do tej pory czekam na piątek z utęsknieniem :P przy czym jeśli o PLL chodzi to zapomniałam już nawet, że wraca za kilka dni xD Nie mniej jednak ostatnie 2 odcinki były naprawdę dobre, a Halloweenowy odcinek to jeden z lepszych w historii tego serialu imho ;) co by nie powiedzieć jedna jaskółka wiosny nie czyni i żałuję, że będą ciągnąć PLL do momentu aż sięgnie dna w dziedzinie absurdów :/

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A ja właśnie kończę drugi sezon, i uważam, że jest dużo lepszy od pierwszego. A może tylko potrzebowałam tyle czasu na tzw. ogarnięcie tego serialu?

katia_2007

Ale ktorego PLL??

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nie, TVD :)

katia_2007

A no bo drugi sezon TVD był lepszy od pierwszego z tego co pamiętam :) 3 tez świetny ;) a 4 pomimo narzekań wielu mi się podoba :)

sandra_crashdown

Nic dodać , nic ująć;)
Tak TVD z pierwszego sezonu to był jak dla mnie trochę irytujący.

izka21gramowa

Był, był ... i w ogóle jakoś tak długo się rozkręcał. Dopiero ostatnie odcinki były fajne. Do tej pory pamiętam scenę na ganku z Damonem jak myślałam, że w końcu się z Elką pocałowali a tu taki zonk i się okazało, że to Kat ;P i potem scena jak odcięła palce Johnowi ;D hehe to był faktycznie odcinek na miarę finału ;)

sandra_crashdown

No dokładnie i wprowadzał do dużo lepszego 2 sezonu;)

"jeśli nie zaczniesz wykorzystywać swojej naturalnej kobiecej wyższości, nie wiem co z tobą zrobię" ;D

A dialogi Jace'a i Simona są boskie;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

To teraz już mam pełnym obraz xD

_Joy

Hahaha, a w ogóle wiecie co jeszcze wraca oprócz PLL?! The Lying Game :D:D:D zapomniałam już chyba o czym to jest :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Wiemy, że wraca. Coś tam jeszcze pamiętam. xD
Wraca też Switched at birth.

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

No i jeszcze dzisiaj Zemsta :) Dogoniłam was już i jestem na bierząco :D

_Joy

Ktoś oglądał już nowy odcinek OUaT?! jakiś taki nudnawy jak dla mnie jak na odcinek po przerwie :/ szkoda mi Reginy :( chciałam, żeby naprawdę się zmieniła i żeby pomagała Emmie i reszcie w walce ze swoją matką ;) czekam na następny odcinek i liczę, że będzie lepiej. Po promo wnioskuję, że będzie dużo Hooka, a to już plusik na wstępie :P

sandra_crashdown

Ja oglądałam wczoraj i też jestem deczko rozczarowana, bo zawsze te odcinki były wciagające a ten rzeczywiście był nudny. A ja myślę, że w końcu im pomoże w wojnie przeciw Corze. Ale zauważyłaś, że Emma wyjątkowo kiepsko wyglądała w tym odcinku?? Zawsze miała ładnie włosy zrobione a w tym to jakby wstała prosto z łóżka:P

Dobijcie mnie mam masakryczny egzamin w sobote a tak mi do głowy nic nie wchodzi;( Za każde przeczytanie pytania nagradzam się jednym rozdziałem Miasta szkła:p I skończyłam Miasto popiołów:P

izka21gramowa

Ahaha xD jakie tempo kosmiczne :P i jak tam Twoja sympatia względem głównych bohaterów??? ;> ja wciąż nie potrafię ruszyć z "Finale", utknęłam gdzieś w połowie :/ nudniejszej części chyba jeszcze nie było ;P nic się tam zupełnie nie dzieje :/

Na włosy Emmy jakoś specjalnie uwagi nie zwróciłam ;P może taki miał być efekt po prostu?! takiego artystycznego nieładu? xD

sandra_crashdown

Z artystycznym nieładem nie miał nic wspólnego:P Artystyczny nieład powinien być uroczy:P

Heh Clary nawet mnie jakoś nie wkurza, ogólnie dużo bardziej się z nimi zżyłam w tej 2 części;) Cieszy mnie to, że Simon został wampirem, pasuje mu to:P

Spr gg;)

izka21gramowa

Dziewczyny idę dzisiaj na "Bejbi blues" dam znać czy mi się podobało ;) ostatnio oglądałam "Jesteś Bogiem" i jestem generalnie zachwycona tym filmem :) Paktofonika to kawał mojej młodości i pomimo, że nie jestem jakąś fanką polskiego hip-hopu to film mnie bezapelacyjnie oczarował, a w końcówce ryczałam jak głupia ;P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ogółem to Clary jest jedną z nielicznych głównych bohaterek, które darzę dość dużą dawką sympatii, ale trochę działała mi na nerwy w 3 części. Tak tylko ostrzegam Izzy ;P

Jeju, Dziewczyny moje, musicie mi wybaczyć, ale ostatnio intensywnie randkuje z polskim i angielskim. Myślę że coś z tego będzie ;P

_Joy

Ale jak z oboma??:P Musisz któregoś wybrać chyba, że zrobisz z tego trójkąt;P Ostatnio jest dość modny:P
No właśnie czytam 3 część:P No ja ją lubie, ale bez szału:p Po prostu lubię, nic ponad to:P

Ja romansuje z prawem konkurencji, ale nic z tego nie będzie;P To nieodwzajemnione uczucie:P Tzn z mojej strony:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Już ich rzuciłam, teraz spotykam się z historią, ale to tylko na parę wieczorów... ;P

_Joy

Dzieweczki, gdyby któraś się zastanawiała nad pójściem do kina to te "Bejbi Blues" takie średniawe. Momentami bardzo szokujące, ale też i mocno przekoloryzowane. Na pewno warto oglądnąć, ale bez żadnych rewelacji ;)

W przyszłym tyg.planuję się w końcu wybrać na Hobbita :) mam nadzieję, że będzie znacznie lepszy ;P ktoś już widział i zechce się podzielić opinią ??? ;)

sandra_crashdown

Mój kolega był i mówił, że jest zachwycony;) Zresztą co gdzieś nie przeczytam to też tak piszą;)

Haha skończyłam mordować dzisiaj to prawo nieszczęsne:P
Męczę teraz Miasto szkła:P Tzn nie męczę, bo mi się bardzo podoba:P Dajesz wiarę, że 2 część przeczytałam jako ebook i tą też tak samo??:P A nie lubię czytać z ekranu:P Człowiek to się poświęca:P

izka21gramowa

No prawdziwa męczennica z Ciebie xD jak ja nigdzie nie dostanę tej Twojej książki to też może zacznę czytać w formie ebooka. Początek chociaż, przynajmniej będę wiedziała czy warto dalej :P

Zerknij na gadulca w wolnej chwili ;)

sandra_crashdown

To nie wystarczy Ci moje słowo, że warto??:P Oooo Ty:P <foch z przytupem>

izka21gramowa

Wiesz , ze nie zawsze nasze gusta się pokrywają (patrz lamentująca Clary, czy chociażby rozpieszczony Daniel z Revenge ;P)

sandra_crashdown

O Clary to my jeszcze nie gadałyśmy tak poważniej a do Daniela tracę sympatie przez to jak się staje podobny do ojca:P
Jeju ale tu nie chodzi o jedną, pojedynczą postać tylko o całą książkę:P

izka21gramowa

Przecież nie mówię, że nie przeczytam, wręcz przeciwnie ;) chcę dać jej szansę, ale pierw muszę przebrnąć przez to co już czytam, a łatwo nie będzie :/ ta książka jest tak nudna, że odbiera mi ochotę do czytania wszystkiego ;P ostatnio coś nie mam szczęścia do książek i chyba się zraziłam do lektury całkowicie :(

sandra_crashdown

Ja wprost na odwrót;P Gdyby nie ten egzamin to już bym kończyła miasto szkła;D Czasu mi dosłownie brakuje;P

_Joy

Dziewczyny alarm!!! Oglądnęłam nowy odc PLL i jestem załamana końcówka:((( Co oni chcą zrobić z naszym Jasonem do cholery ja się pytam????????????<beczy>

SPOILER
Czy tylko mi się wydaje czy ta dziura którą opatruje Mona to ta sama co Aria zadała komuś przez te skrzynie??;/:( Błagam niech to będzie zmyłka!!!<prosi>:(((

izka21gramowa

Izka wystraszyłaś mnie tym smsem rano ;P już myślałam, że Jason umarł ;P przecież nawet jak będzie w Ateamie to jeszcze nic strasznego ;D chociaż Toby to tam się teraz jak rasowy psychol zachowuje odkąd się okazało, że jest w drużynie A. ;P

Wszyscy mnie wkurzali w tym odcinku, a Aria to już chyba najbardziej! jakaś taka życiowo nieogarnięta jest ostatnio :/ zamiast załatwić sprawę z Ezrą, potem z ojcem to ta się ociąga :/
Ktoś mi powie co takiego wie Lucas skoro nagle jest w centrum zainteresowania wszystkich?! :P najpierw Jason zanim idzie przez pół pociągu, teraz Toby chce go przejechać samochodem, aż w końcu Mona coś mu mówi na ucho ;P nie ogarniam już tego serialu! powinni zrobić z Rosewood miasteczko psycholi, wszystkich ich pozamykać i by był git ;P

sandra_crashdown

W zasadzie wystarczyłoby zamknąć bramy miasteczka:P Taki obóz zamknięty:p
A ja się przeraziłam, bo co jak co, ale psychola to ja sobie nie życzę, żeby z niego zrobili!;/ Swoją drogą YHAM mi uświadomiła, że przecież on ma tą ranę z boku to jak niby pchał tę skrzynię, leżał na niej??:p
A nawet mi nei mów o Arii, bo z mojej ulubionej postaci na początku stała się irytującą, przygłupią idiotką cieszącą się z dziurkowatego krążka na rzemyku, porażka co zrobili z tą postacią;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

jej ten odcinek nakłada na wszystkich tylep odejrzeń że aż ciężko się połapać, odcinek PLL powiem że mi się podobał. Mona struga niewinną i to ona na pewno podpaliła te pomieszczenie co była Meredith, żeby zrzucić winę na Arię i dziewczyny. Ojciec Arii jest dziwnie podejrzany i nagle zaczął podsłuchiwać swoją córkę.....
Jason niby uświadamia Spencer że wszystko ok i jednak nie ufa Monie a tu nagle Mona go opatruje. Toby i jego miny są straszne, wcale mi się nie podobają, Lucas jest też podejrzany.

Najgorzej martwi mnie Jason ..... ale jego rozpięa koszula była boska :P a do tego jakieś mam głupie czucie że Alisson żyje i tamten facet prowadzi dla neij dziennik pod jej nieobecność...

Revenge średniawe nic ciekawego podobnie OUAT

monisia99

Monia, co do koszuli się zgadzam! cud, miód i inne słodkości! :P:P:P

Dopiero Twoja wypowiedź sprowokowała u mnie pewne myśli, mianowicie: może to Jason próbuje zintegrować się z Ateamem, żeby dowiedzieć się coś więcej na temat śmierci swojej siostry, a Toby rzuca mu te spojrzenia bo najzwyczajniej w świecie mu nie ufa ;P co myślicie??? ;>

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

nie no o tym też pomyślałam i fakt masz rację co do Tobego ale ja wiem po psojrzeniach Jasona to wiem że Jason nie ufa Tobemu tylko moze nie wie że on jest w A teamie.... więc to może być ciężke, zaś sama mona nie jest na tyle głupia żeby nie być podejrzliwą w stosunku do Jasona tylko struga niewinną.....

ja akurat oglądam Lying game zobaczymy co ciekawego w tym nowym sezonie.

monisia99

A mi się wydaje, że ona chce go w coś wrobić. On takl ufnie na nią patrzył a on tak jakby jej spojrzenie mówiło: mam cię w garści.:P

monisia99

Za The Lying Game też się kurde muszę zabrać. Albo mi Monia dasz znaka kiedy coś będzie między Emmą i Thayerem i wtedy zacznę nadrabiać :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

narazie powiedzmy flaki z olejem przez jakieś 20 min zobaczymy co dalej ....

monisia99

Jeśli planujesz oglądać na bieżąco to daj znać jak się już będzie coś działo między E. i T., wtedy zacznę oglądać ;P

monisia99

Haha też zobaczyłaś i zachwyciłaś się tym Jasonem boskim XD Zresztą nie sposób się nie zachwycać;P

_Joy

Dziewczynki moje kochane pamiętacie jak był pomysł, żeby z każdego tematu zrobić ranking naszych najlepszych wypowiedzi??:P
Jakoś umarło śmiercią naturalną i dzisiaj sobie o tym przypomniałam i tak po weekendzie i tym głupim egz myślę to dokończyć:P Także kto tam coś ma to proszę o wysłanie, bo wiem, że ktoś za któreś części miał się wziąść:P resztę zrobię sama, chyba, że ktoś miałby chęć mi pomóc to zapraszam:P Wyślijcie mi na maila jak coś macie:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ło jejciu, ja je miałam ale musiałam usunąć jak mi te 30 wirusów zainfekowało prawie wszystkie pliki ;/ Pamiętam że chyba Sandy miała mi na maila jakieś wysłać, ale one nie doszły. Ja mogłabym oczywiście to przejrzeć jeszcze raz jak już będę mieć weekend, tylko powiedz które części.

_Joy

No jak chcesz i jak masz czas, bo pewnie koło półrocza jesteś zawalona.

No ja zrobiłam 1 część, to nie wiem jak to się umawiamy??:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

dziewczyny kto widział to ? nie wiem czy zwróciłyście uwagę ?

http://screenshooter.net/3897459/bfsayid

A to na osłodę :P
http://scr.hu/screenshooter/3897459/riygbsu

ocenił(a) serial na 7
monisia99

kto lubi jennifer lawrence, jessie j i pamiętnik pozytywnego myslenia to mu to się spodoba :)

http://www.youtube.com/watch?v=dSLOR2cRouU

ocenił(a) serial na 8
monisia99

piosenka fajna, a filmu już po prostu nie moge się doczekać! Tyle nominacji do oskarów , musi być dobry :)
A swoją drogą wielu rzeczy jak dla mnie zabrakło w tych nominacjach, przede wszystkim Marion Cotillard z De Rouille et d'os , bo choć jeszcze go nie widziałam po samym zwiastunie widać świetną gre tej niesamowitej aktorki .. No szkoda Ale czuje że i tak film będzie świetny :)

alexxa

No ja chyba zrobiłam duży błąd, że jak leciał ten film u mnie w UK to nie poszłam na niego do kina. Za niedługo wyjeżdżam z Polski i się rozminę z nim :(

Piosenka może być, ale jakoś mnie nie zachwyca :P może zyska przy kolejnym odsłuchaniu ;) Za to klata Wrena, mrauuu <3 ;D

A co chodzi z tym screenem ręki Alison??? tatuaż ma czy co to jest???

sandra_crashdown

To ta bransoletka co ją dziewczyny znalazły z jej imieniem, tak mi się wydaje przynajmniej.

izka21gramowa

Czyli że co?! :P że ktoś jej musiał ją ściągnąć jak umierała?! :P nic już nie czaję ;D

sandra_crashdown

A myślisz, że ja czaje??:P Ja nawet nie wiem czy sami twórcy czają co robią a ty się mnie pytasz:P
Cyrk dosłownie:P Oni się już chyba pogubili sami co robią, ale nie wiem jacyś najarani piszą te scenariusze:P