PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.11

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 11 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

No i macie tego Olliego, niech już stracę :P (zamawiać)

katia_2007

Wspolczuje <pocieszacz>
Ale mam nadzieje ze juz dobrze??

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

tak, miałam cały tydzień l4, ale i tak nie udało mi się seriali nadrobić xD

katia_2007

To wiesz jak sie jest chorym to sie nawet nie chce.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ale od wtorku jest już dobrze

katia_2007

No to super:) Ja tez chorowalam ale juz doszlam do siebie.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nie umiem się jakoś wczuć w to(tamto) forum

katia_2007

No bo na poczatku jest troche dziwnie. Ja teraz nie mam czasu bo mam poprawke ale musze tam uzupelnic ksiazki, filmy itp. Wczoraj dzielnie bronilam Jasona:D Byl na niego napad:D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Czytałam to od razu jak się zarejestrowałam, o Wrenie też się źle wypowiadają, jak mogą xD

katia_2007

Tez tego nie rozumiem:D
Sluchaj tam kilka lasek mnie wspomaga w walce przeciw Ezrze,ale musicie mi pomoc:D

izka21gramowa

Poki co nie jest tak zle, Mirabelcia ;) dajemy rade :D na Jasona az tak nie hejtuja jak na Ezre :P

sandra_crashdown

Zreszta ja sie nie zamierzam poddawac:D Luz blues:D

Jak ja lubiejak tak do mnie mowisz Mirabelciu ;*<3

_Joy

Pewnie i tak mi nikt nie odpowie ale widzieliście jakieś filmy z głównymi aktorkami PLL? Ostatnio oglądałam film Soriority Wars z Lucy Hale (Aria) i Amandą Schull (Meredith) -grają tam razem. No i znów Odtwórczyni roli Meredith jest tą złą. Można zobaczyć choć film mnie nie zachwycił. Już lepszy był Geek Charming z Disneya z Sashą Pieterse (Alison) . W przerwie między PLL postanowiłam obejrzeć filmy z odtwórczyniami głównych ról. Tylko ciężko utożsamić dziewczyny z inną rolą. Kiedyś jeszcze Cinderella story z Lucy widziałam ale już nie pamiętam czy fajny. A Wy jak ? Polecacie coś?

ocenił(a) serial na 7
Malazaa

Ja niestety nie widziałam żadnego filmu z żadną z odtwórczyń głównych ról w serialu.
Może z jednym wyjątkiem, bo Lucy grała epizodyczną rolę siostry głównej bohaterki w "Stowarzyszeniu wędrujących dżinsów 2".

Więc ja niestety nie pomogę.

ocenił(a) serial na 7
Malazaa

Cindirella story całkiem fajny taki lekki, z serialową Hanna na pewno jest ostatnia chyba część drużyny z drużyny i gra główną bohaterkę z resztą to chyba nic nie widziałam....

Odnośnie odcika TVD to powiem ze dziwny a najlepsza była moja mina jak jeden z 5 dopadł Damona i skręcił mu kark...... Doktorek psychol wie co robi, szoda tylko ze te ćwiczenia nic nei dały naszemu łowcy bo to bez sens że tyle się szkolił a nic nie umiał się obornić..... Klausa chcialam znienawidzić ale się nie da bo wiedziałam że uratuję Caroline, no cóż miłosć nie wybiera :) taaa stiwrdzić mogę że Rebeka i Stefan byliby fajną parą i czuć między nimi chemię, żaś Damon i Elka są wkurzający, wolałam Elkę która nie hcciała Damona niż na odwrót przynajmniej ciekawiej było .....

siadam do Glee

monisia99

Mi sie Glee nie podobalo :/ ani fabularnie ani muzycznie(no moze poza "Bring him home" bo ostatnio jestem zakochana w sciezce dzwiekowej do Les Miserables :P). Nie wierze w ta cala wielka milosc Sama i Santany do Britt :/ gdyby to jeszcze o kogos wartosciowszego chodzilo(bez obrazy dla jej fanow oczywiscie :D).

Ta scena, w ktorej Tina smaruje tym olejkiem spiacego Blaine'a byla niesmaczna i nawet pod molestowanie podchodzila :D:D:D hahaha, tak samo Tina tanczaca w tym rozowym body czy co to bylo xD Gee, ta postac generalnie mnie odpycha xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Tina akurat mi się podobała :P śmeiszna była ale wykonanie Sana i Santany boskie poza tym odcinek średniawy ostatni był boski

Malazaa

Z Lucy Hale ogladalam "Kopciuszka" i "Krzyk 4". Kopciuszek jak to Kopciuszek, ta sama historia, napisana na troche inny sposob. Film sredni(wersje z Selena Gomez i Hilary Duff zdecydowanie lepsze, jesli mialabym wybierac!). Krzyk to juz film dla koneserow gatunku. Mi sie podobal, aczkolwiek sama Lucy sie w nim zbytnio nie nagrala ;)

Widzialam tez "Dziewczyny z druzyny 4" oraz taka swiateczna produkcje pt. "Christmas Cupid" z Ashley Benson. Oba mocno srednie niestety :/ Czekam za to na "Spring Breakers" i mam nadzieje, ze sie nie zawiode. Fajna obsada, wiec kto wie ;)

Malazaa

W Sorority row gra Wren, ale nie wiem czy o aktorów Ci też chodzi czy o same aktorki;)

izka21gramowa

Jesli o aktorow tez to Julian Morris gra jeszcze w Klamstwie z Jonem bon Jovim :D calkiem przyjemnie sie oglada ;)

sandra_crashdown

Wspomniane filmy z epizodycznymi z aktorkami oprócz cupid christmass widziałam. Choć nie jestem pewna co do dziewczyn z drużyny... tyle było części. Z Wrenem muszę zobaczyć. Jedyny aktor który mi się podoba z PLL. Szkoda, że go tak mało w serialu. Mogliby go ze Spencer połączyć jak już nie jest z Tobym :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

z Julianem to jeszcze ja widziałam Whirlygirl. Wcale nie taki najgorszy film.

katia_2007

A gra tam jakas konkretna role, czy epizod?! ;> w zasadzie wystarczy, ze mnie zapewnisz, ze jest tam super cute to i tak ogladne xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

główną rolę właściwie, jest chyba równie cute co w woli Wrena

katia_2007

I wiecej mi do szczescia nie trzeba ;D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

napisz potem jak się podobał

katia_2007

Oglądnełam nowy odc PLL i musze przyznac ze byl na prawde ciekawy;D Co prawda mi serce stanelo w jednym momencie, bo myslalam ze stala sie ta straszna rzecz, ale potem gdy sie okazalo ze to nie prawda to odetchnelam z ulga;D

Hahahaha "nauka" Spencer i Andrew baardzo mi się podobala:D Ten Andrew calkiem niezle wygladal bez koszulki i okularow;D Tak jak oni to ja sie tez moge uczuc XD

Nie myslalam, ze to kiedys napisze ale Emily mi sie dzisiaj podobala jak pyskowala do Spenc:P

Caly watek Hanny i Caleba jak zwykle slodki, szkoda ze tatus sie okazal zlodziejem parszywym;/

Nie wiem czy Marlenka sama postanowila ubierac bohaterki?? Jakby kompletnie stylistki je olały...

No i teraz ochy i achy , bo pojawia sie Jason;D a min pozniej Wren:D <3
Tak badalam minuty jak sie pojawiali obaj panowie i praktycznie w kazdym przypadku bylo tak ze w danej minucie pojawial sie Jason a w nastepnej scenie/minucie byl juz Wren;D Genialne polaczenie <3
Pierwszym szokiem byly te butelki poustawiane na schodach i ganku Jasona... WTF??

Swoja droga to emily po kilku godzinach spedzonych z Jasonem spokojnie moglaby zmienic orientacje:D

I ta Cece to jest na bank zwiazana z A, cos kreci.
Haha i Aria z Wesem fajnie wygladala:D I jak on ja pocalowal a ta idiotka powiedziala ze nie moze <facepalm>:P

Prosze nowe wspomnienie Jasona o rozmowie Melissy z Cece, ktora byla ubrana tak samo jak Ali??

Spencer mnie zawiodla bo przeciez mogla bardziej dowalic ten Monie, wyrwac jej troche wlosow, sprzedac kilka prawych sierpowych itp:P Zreszta wystarczylo jej powiedziec ze Spenc ma przyjaciol w przeciwienstwie do niej i nie musiala nigdy udawac idiotki zeby ktos na nia zwrocil uwage i nie byla ofiara losu i popychadlem jak Mona;D
Aaa i jeszcze bym jej powiedziala na miejscu Spencer ze jak tknie palcem mojego brata to bedzie miala do czynienia z Izka i potym jak z nia skonczy to sama bedzie chciala trafic za kratki:P Łapy precz od JAsona!!!:P

No i 2 piekna scena jak sie Emily zaciela w windzie z Jasonkiem:D Ja tez chce sie z nim zaciac w windzie:D Rozwalilo mnei pytanie Emily jak jej kazal skakac jak spytala go czy juz to robil XD Jasne Jason sie zacina w windach srednio raz na tych i sobie wyskakuje takie hobby XD Widac tu "palec" Marlenki;D
Ale niestety nie bylo mi juz do smiechu jak ta winda spadla <beczy> przez jedna straszna chwile myslalam ze go zabili <beczy>.

I teraz drugi szok, bo gdzie on polazl do cho**ry??
I to 2xA na koncu to ma oznaczac ze to nowi czlonkowie A teamu?? Chyba by nam pokazali normalnie mone i Toby'ego gdyby to byli oni??

izka21gramowa

"Jasne Jason sie zacina w windach srednio raz na tych i sobie wyskakuje takie hobby XD" hahaha padlam xD

Jezuuu jaki to byl odcinek emocjonujacy :P i prawie nam Stowarzyszenie padlo xD hehehehehe generalnie tyluuuuuu, normalnie tyluuuuuu fajnych kolesi w jednym odcinku to juz dawno nie bylo :P Jason, Wren, Wesley i Andrew i jego klata :P:P:P w ogole Spencer i ten jej "rozbierany poker" hehe byla calkiem fajny :P "I was about to show Andrew my cupcakes" hahahaha, rozwalil mnie ten tekst :P

Ktos wie przez ile jeszcze odcinkow beda nas meczyc tym watkiem ojca Caleba?! taka zapchaj dziura straszliwa:/ no i Caleb oczywiscie dalej nie umyl wlosow :P:P:P

O nieeee, Mona wyslala Wrena(ktory btw.wygladal super cute!!!) do Spencer --> nieeeeeeeeeeeee!!! dlaczego?! why?! ja nie chce, zeby byl w ateamie!!! ;(

Jason jaki dostal przyjemny gift :D po co odrazu wyrzucac?! ja tam bym sie cieszyla, zostawila na specjalna okazje, obdarowala przyjaciol :D tylko boshhh, serducho mi zamarlo jak ta winda leciala :D zastanawialam sie czy mam juz wpadac w histerie czy jeszcze poczekac chwile ;D wybralam opcje druga i slusznie ;) tylko gdzie on sie podzial do jasnej ciasnej?!?!?!

PS. Melissa i CeCe, wtf?!?!?!
PPS. Go get her, Wes!!! hell yeah!!! ich pocalunek byl zabojczy!!! tyle chemii to ona nie miala z Ezra przez 3 sezony :P nie wiem czy zauwazyluscie, ale Aria ma zajebista chemie z kazdym kolesiem poza tym, z ktorym ja tak na sile wiaza desperacko :/ fail tego serialu na calego :D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Przepraszam wszystkich za to, co zaraz napiszę (chodzi o pewnego rodzaju reklamę).
Jeśli byłybyście zainteresowane gadżetami, a dokładnie koszulkami i torbami związanymi z Pretty Little Liars to zapraszam Was serdecznie na mojego bloga: polainwonderland.blogspot.com
Jeszcze raz przepraszam za tę reklamę. Jestem studentką, a każdy student orze jak może. Chcę tylko, by ktoś o mnie usłyszał. Tak więc zapraszam Was serdecznie. Można mnie znaleźć także na fb: http://www.facebook.com/#!/pages/Pola-in-Wonderland/538083612882360?fref=ts
Pozdrawiam wszystkie fanki PPL, a tym bardziej wielbicielki Jasona :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ja nie wiem jak dla mnie ten odcinek był dziwny, Wren podjerzany jest tym bardziej że bez problemu mógł z Moną spiskować w szpitalu a teraz możliwe że robią z niej sami wariatkę i chcą ją wsadzić do psychiatryka, Cece też podejrzana podobnie jak dalej Mellisa i Wilden. Niedługo zrobi nam się z A pół miasteczka. Jason pewnie uciekł bo boi się o siebie oraz jest coraz bliżej prawdy..... Aria i ten koleś to porażka. Ten koleś to wogóle nie wiem co to jest jakiś dzieciak, smarkacz normalnie, Hanna i Caleb są nudni, a Mona jest calkiem przebiegła i sprytna

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Mnie się nie bardzo podobał ten odcinek, mimo Wrena i Jasona. Dla mnie Wren nie jest podejrzany, tylko ma takie szczęście, że znajduje się w niewłaściwym momencie i niewłaściwym czasie. Nie wierzę w niego jako "A" bo przecież gdyby miał być to nie podsuwaliby nam go aż tak.
Już bardziej podejrzane wydało mi się to zniknięcie Jasona, jakoś nie wierzę, że uciekł ze szpitala gdzie jest bezpieczny bo się boi o swoje życie.
Czy Cece była pod tym budynkiem gdzie byli Emily i Jason?

katia_2007

Kasiula ogladnelam WhirlyGirl ;) powiem tak: nie tego sie spodziewalam, co nie znaczy, ze nie byl dobry. Taki zakrecony na maksa. Nie zadna typowa Rom-Kom. Ale co on tam slodziakowal ten nasz Julian <3 rany boskie :D i jeszcze taki mlodziutki byl :P po prostu ogladajac ten film mialam ochote go przytulic i wytarmosic te jego slodkie polisie :D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

No Julian jakoś nie miał szczęścia do tej pory grać w ambitnych filmach, albo komedie romantyczne albo horrory. Choć w zeszłym roku w jakimś dramacie grał, ale nie widziałam.
Ale z nim to nawet największy gniot dałabym chyba radę obejrzeć, bo nie zwracałabym na nikogo innego uwagi.

sandra_crashdown

wytarmosic te jego slodkie polisie :D????????

Sabdy przerazasz mnie:P

izka21gramowa

A co w tym jest takiego strasznego??? xD przeciez polisie Juliana sa takie pocieszne :D

sandra_crashdown

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nadal mnie to przeraża:P:P:P:P:P:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

przez przypadek natknęłam się na fotki Spencer ze szpitala tego w którym Mona leżała, czyli norma wsadzili ją do psychiatryka tak jak myślalam....

ocenił(a) serial na 7
monisia99

obejrzałam o dicnek tvd i powiem że był mocno krwawy i zaskakujący a do tego doznacie szoku na końcu odcinka .....

monisia99

<beczy> Ja nie chce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech go oddają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<beczy>

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

o boże ;o nie mam słow do tego co się stało w tvd! ;((

alexxa

Nawet i nie mów załamali mnie kompletnie;(((

izka21gramowa

Wdziewam czern i czekam na wasze kondolencje! No brata mi zabili no ! :(:(:( Chrzanie takie TVD bez Stevena i Michaela i w ogole:/ i jeszcze moze ta frajerka Bonnie bedzie zyc?! i ten frajer nad frajerami Matt?!?!?! a idzcie wy durni scenarzysci ;(

sandra_crashdown

<beczy> A mi ukochanego!!!:( <beczy>

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Hej dziewczyny :) Należą Wam się olbrzymie przeprosiny za to że mnie tutaj nie ma tak długo. Po prostu moje życie ostatnio to jedno wielkie nieporozumienie i bałagan. Wybaczycie? :*

_Joy

No nie wiem Madzia, będziesz się musiała postarać:p I wytłumacz powody swojej nieobecności:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Jak już to na gg Izzy ;)

_Joy

Nie ma sprawy;)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

A więc oglądałam wczoraj TVD i mój i tak już zły humor pogorszył się jeszcze bardziej.

Serio? Akurat ON? Czemu akurat zawsze ktoś kogo ja lubię? :((( No i jakkolwiek kocham Katherine to teraz mnie zdenerwowała. Co, weźmie to lekarstwo, stanie się człowiekiem i co dalej? I myśli że pozostali na czele z wkurzoną pierwotną jej nie znajdą i jej nie zabiją? Świetny ruch, nie powiem.
Wgl. ten odcinek taki smutny był :( Nawet Forwood mnie za serce ruszył, a to się aż tak często nie zdarza ;P

No i Glee.... CO TO MA BYĆ?! FINCHEL... SERIO?! Jak to jeszcze będzie jego dziecko to już wgl. będzie katastrofa... Jeszcze bachorów mi tam brakuje. No i kogo oni do cholery chcą zrobić z Brody'ego? Jakiegoś żigolaka? ;/
Klaine... A miałam taką nadzieję że Blaine coś poczuje do Tiny ;<
Santana i Quinn, to może być całkiem ciekawe ;D Chyba jedyna jasna strona tego odcinka.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Przepraszam za posta pod postem, ale może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na fw pisze że pierwszy odcinek "Cult" leci za 3 dni, skoro ja go widziałam już dzisiaj? ;P Nawiasem mówiąc całkiem fajnie się zapowiada, no i Alaric <3

_Joy

Faktycznie i to jest dostepny od wczoraj. Co ten fw odstawia to ja nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no ja właśnie mam się zabrać za cult ze względu na Alarica :) No niestety Glee było kiepskie aż źle się oglądało .....