Znów mam tą przyjemność, tym razem po raz 4 zacząć nowy część SWJ. Dlatego właśnie, Sandra, Sylwia i ja chciałyśmy podziękować wszystkim członkiniom! Bez Was, pewnie w ogóle nie skończyłybyśmy 2 części :P Jesteście wielkie, Dziewczyny!
A więc, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P)innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
KAŻDY CZŁONEK SWJ, POWINIEN PRZESTRZEGAĆ PARU ZASAD:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-_Joy
Niedziela-
Enjoy! :D
Ej ja ogladam wszystko na serialachonline i jeszcze ni dawno były linki zablokowane ! Musze obczaić :)
Kurcze dalej nie chce mi się pisać rankingu..:D
Ti Ty też jeszcze nie napisałaś??:P Myślałam, że tylko ja zostałam:P U mnie tragedia, z tym rankingiem, bo wypisałam sobie seriale, kilka wykreśliłam i zostało mi za dużo:P
A w między czasie oglądam Pingwiny z Madagaskaru drugą serie;D
Iza odczytaj PW dotyczące Supernatural i wyślij Oli :) Zabieraj się do rankingu seriali :) mi się zdaję że mogą być wszystkie seriale :)
ale ja od wczoraj tu dopiero weszłam niedawno wczoraj była 8 strona a dziś już 10
Ola nie wiem czy czytałaś, ale są zapisy do dzisiejszego wieczoru do psychiatry i lekarza od tasiemca :) Jeżeli chcesz zdążyć się zapisać to daj znać :) Informacja bodajże na tronie 8:)
Dziewczyny, jestescie moze zarejestrowane na lubimyczytac.pl ? ;D bo ja sie wlasnie zarejestrowalam i calkiem fajny portal :) wszystko w jednym miejscu jak na Fw tylko, ze o ksiazkach :)
nie nie jestem zalogowana, ale niedawno się zastanawiałam czy jest taka strona właśnie z książkami.... po zalogowaniu jakie są opcje?
Podobne jak tu :) mozesz ogladac ksiazki, dodawac do przeczytanych, do ulubionych i do tych co chcesz przeczytac w przyszlosc :) oczywiscie jest tez opcja dodaj znajomych itp. :)
obejrzałam dziś TSC i zapomniałam podzielić się wrażeniami.....
Odcinek nawet dobry, zaskoczył mnie romansik Jake'a i Faye - ale mogę stwierdzić że to pożądanie jedynie....
szkoda że Adam i Cassie się kłócą i nie mogą znaleźć nici porozumienia
ciekawy przypadek Medium i powrotu faceta który chciał zabić Blackwella... to chyba tyle :)
Damon :)
http://pu.i.wp.pl/k,NDEyNzUxODEsNDkzNDIxNDY=,f,756575_84177_ian_somerhalde_big.j pg
http://pu.i.wp.pl/k,NDEyNzUxODEsNDkzNDIxNDY=,f,664973_damon_02_big.jpg
http://pu.i.wp.pl/k,NDEyNzUxODEsNDkzNDIxNDY=,f,98174_iannnn_big.jpg
Hahaha boskie to bylo ;P Zaczelas tak niewinnie, ze to niby recenzja TSC, a na koniec oczywiscie ... zdjecia Damona ;P;P;P
To kiedy pierwsza wizyta u dr Sullivan? bo nasza obsesja tylko postepuje ;D
wiesz jakoś za dużo nie miałam do napisania więc coś musiałam wstawić :) No Oli nie ma więc nie wiem czy zapisuje się z nami, ale najwyżej dopisze się później :)
Wszem i wobec ogłaszam iż oprócz Oli (która może dopisać się później) WSZYSTKIE ZAPISAŁYŚMY SIĘ DO PSYCHIATRY I LEKARZA OD TASIEMCA :)
Kontaktowałam się z Dr. Sullivan w sprawie naszej sesji-obsesji :) i dowiedziałam się że ma wolny każdy poniedziałek. Mogłaby Nam wtedy zrobić grupową sesję. Jeżeli Wszystkim odpowiada proszę dać znać.
Zaś jeśli chodzi o LEKARZA OD TASIEMCA to ma wolne ŚRODY :)
Pamiętajmy przed pójściem do lekarzy zróbmy sobie rachunek sumienia :) O kim mamy obsesję, z kogo chcemy się wyleczyć lub tym podobne tematy- to się tyczy Pani Dr. Sullivan :) Nie można przyjść nie przygotowanym- uprzedzam- MOŻE TO SKUTKOWAĆ DOPŁATA DO SESJI LUB EWENTUALNIE CZYMŚ GORSZYM- a tego żadna z Nas nie chce :)
Co się tyczy LEKARZA OD TASIEMCA- musimy przedstawić plan czego z naszego jadłospisu chcemy się pozbyć :)
Należy również być przygotowanym bo TASIEMIEC A raczej lekarz od niego stosuje bardzo srogie kary, które mogą skutkować odwrotnym skutkiem do zamierzonego ...... (np. jak nie będziemy przygotowane każe nam zjeść w ramach kary po misce popcornu, do tego wypić butelkę picia gazowanego, zjeść po hamburgerze i porcji frytek- co może skutkować dodatkowymi kilogramami):):):) Więc proszę o przygotowanie się :)
PONIEDZIAŁEK- Dr Sullivan
ŚRODA- lekarz od Tasiemca
:)
Hahaha boskie ;D juz nie moge sie doczekac tych naszych spotkan ;P oczywiscie obiecuje zrobic rachunek sumienia ;)
Klaus i ciekawe info :)
http://pu.i.wp.pl/k,ODA1OTkwODcsNDkzNDIxNDY=,f,003259_cu_big.jpg
ale fajnie, że akcja się zagęści :) sprowadzili na ziemię ale on ma wobec niej jakieś szczególne względy :)
Dziewczyny ja jestem zachwycona tym wykonaniem ;P
http://www.youtube.com/watch?v=ik46441kFtk
Tak wiem Monia nie podobal Ci sie odcinek ;D musialam Cie uprzedzic bo czulam co napiszesz w komentarzu ;P
smooth criminal jest boskie :0 zaraz na facebooku wkleję :)
aaaa odcinek taki sobie ale wykonanie boskie :)
Ja dziś obejrzałam jeszcze raz odcinek i to napięcie między S. i S. jest widoczne przez cały odcinek.
Ja już jestem po i nie wiem jak wytrzymam do następnego tygodnia. Przy ostatniej minucie szczęka mi odpadła.
I już wiem z kogo pierwszego będę się leczyć.
oj to przepraszam, już mi się oczy zamykają i źle widzę :) dobranoc uciekam :)
Oj zaległości mi zrobiłyście ;*
Oczywiście że chce chodzić z wami do psychiatry i lekarza od tasiemca :D
I wgl zaraz się zaloguje na tą str z książkami :)
I już, już będę pisać ranking..:D
Pamiętniki w TVN7 :)
Pamiętniki Wampirów wejdą na antenę 12 marca z premierą 2 sezonu! Odcinki emitowane będą w każdy poniedziałek o godzinie 22:00.
Najprawdopodobniej oglądalność serialu będzie miała wpływ na emisję dalszych sezonów.
A więc mój ranking ;
1. The Vampire Daries - nie musze mówić dlaczego to oczywiste :) Świetna fabuła, dużo momentów trzymających w napięciu, brak nudy. Plus niesamowita postać Damona <3
2. Pretty Little Liars - choć przy ostatnich odcinkach zauważyłam już brak mojej wielkiej, wcześniejszej ekscytacji , nadal uważam ten serial za bardzo dobry. Fajny pomysł i przede wszystkim fajnie wykorzystany :)
3. Grey's Anatomy - moj kiedyś najlepszy serial. Teraz dalej go oglądam ale jak to bywa w 8 sezonie już nie jest tak świetnie jak w pierwszych 3. W zasadzie w tym przypadku pierwszych 5. Świetni bohaterowie, bardzo fajna fabuła, polegająca na ciekawych przypadkach chirurgicznych i życiu prywatnym lekarzy :)
4. Lost - jezu jak ja to kochałam. Chyba jedyny aż taki zagmatwany, ale jednocześnie świetny i wciągający serial. Pierwsze sezony bombowe , później jak dla mnie troche za bardzo pogmatwali choć i tak został wielki sentyment i wspaniałe wrażenia :D
5. Gossip Girl - tak jak u was , kiedyś pewnie znalazłoby się wyżej, ale teraz już dużo mniej mnie zachwyca i wciąga. Nie mniej jednak dalej lubię ten serial i chętnie go oglądam :)
6.Bones - choć nie oglądam go jak pozostałe seriale na bieżąco , to i tak oglądnęłam dużo docinków żebym się w nim zakochała :) Fajne zagadki i atmosfera a przede wszystkim wspaniała Bones :D
7. Dr House - tu niestety przestałam oglądać najnowszy sezon, ale jest wielki sentyment do tego chama z niesamowitym poczuciem humoru :D
8. Awkward - strasznie lubię ten serial. Jest zabawny, taki inny i świeży :)
9. Glee - nigdy jakoś nie zachwycałam się tym serialem. Oglądałam go tylko dla świetnie wykonanych piosenek, bo fabuła i postacie była za bardzo przesłodzone. Nie miej jednak wciągnęłam się i już lubię serial jako całość :)
10. Gotowe na wszystko - po prostu uwielbiam te 4 przyjaciółki :D
Ufff, w końcu napisałam :D
Zabieram się zaraz za nowy odc TSC :)
http://www.plejada.pl/25118,1,2,10-powodow-dla-ktorych-kochamy-ryana-goslinga,fo togaleria.html
hehe bosko :)
ah,ah,ah <3
Kocham go! Świetny artykuł :)
Wgl dzisiaj mi się on śnił ! (trochę wyższy i grał w kosza)
Ale ja mam ostatnio super sny :)
No znalazloby sie nawet i 20 powodow mysle ;D
Piekny usmiech, przeszywajace spojrzenie, cudowne usta, nieziemski talent i zajebiaszcza klata .... ;P no i pare innych rzeczy :D:D:D
jeje oglądałam film Wojownik.... niesamowite wrażenia ale ubeczałam się jak krowa.....
Właśnie mam zamiar sb go ściągnąć, bo już wcześniej go zobaczyłam a dziś musiałam dać że chce oglądnąć bo inaczej bym o nim zapomniała :)
Jejku, nie ma was cały dzień , a ja sb siedze i się nydze a teraz już mnie oczy bolą więc pewnie za niedługo będę wyłączać laptopa :(
No tak :)
A tego twojego filmu to nawet 1 nie widziałam :P Ale gra tam Josh czyli Peeta, więc pewnie po Igrzyskach jak dobrze się sprawdzi to sb oglądne :D
Hahaha nawet nie masz pojecia jak ja sie dzisiaj ucieszylam bo byla kolej mojego ksiecia na wybor filmu na jaki pojdziemy do kina ;P i juz sie balam, juz obgryzalam paznokcie, ze znowu przyjdzie mi ogladac jakas kleske ;P a tu Ksiaze, ze on chce Journey 2 bo to w 3D :D:D:D moja pierwsza mysl to oczywiscie "Josh Hutcherson" ;P i oczywiscie obylo sie bez narzekan :):):)
oj ja też siedzę cały dzień i patrzyłam nikogo nie było wiec się nudziłam troszkę...... no ja właśnie Ola widziałam że chcesz oglądnąć po dawałam ocenę...... ale film naprawdę dobry
No to pewnie jutr sb obejrzę :)
No nie dziwie sie ci się bo już go w sumie kocham za sam fakt że będzie grać Peete :D
Dobra zmykam z komputera , papa ;*
DZIEWCZYNY
chciałabym przypomnieć, ze w jutrzejszym dni mamy wizytę u Pani Dr. Sullivan..... Obecność obowiązkowa, spotkanie odbędzie się na FW w późniejszych godzinach wieczornych prawdopodobnie po 21
Zróbcie rachunek sumienia i zacznijcie się bać :) Dr. Sullivan już po Was idzie :)
TOP 10 najlepszych seriali wszechczasów by Izka :P
W rankingu znalazło się kilka seriali, które cały czas trwają, choć uważam, że seriale powinno się oceniać po skończeniu, bo mogą się zepsuć w kolejnych sezonach, ale zaryzykuję ;P
1. Vampire Diaries – szczyt miejsca dla mnie tym bardziej dziwny, że byłam dość długo sceptycznie nastawiona do tego serialu wbrew uwielbienia innych. W tym serialu jest wszystko co kocham i co wciąga: wyraźni soczyści, niejednoznaczni bohaterowie, którzy ewoluują w trakcie trwania serialu, wartkie dialogi (i nie mówię tu o wisience na torcie czyli tekstach Damona, które są wprost genialne), ale też o pozostałych dialogach. Ciekawe pomysły co do fabuły, nagłe zwroty akcji przy, których zostajemy z otwartymi szeroko oczami i słowem „wow” na ustach… Są też pary, które budzą emocje wprost porównywalne z wybuchem wulkanu! Mogłabym tak wymieniać bez końca, ale niestety nie ma na to miejsca;P
2. Veronica Mars – zwrócił moją uwagę ze względu na chemię głównych bohaterów, którzy wtedy się jeszcze nienawidzili… Potem wciągnął ze względu na fabułę no i rozwijającą się chemie Veronici i Logana:P Świetnie zagrane postaci, ciekawa historia w każdym odcinku, jak i zagadka prowadząca w każdej serii, trzymająca w napięciu do samego końca i bez łatwych odpowiedzi. Serial, który nie da się zapomnieć.
3. Pretty Littre Liars – hmm nudziłam się na wakacjach i gdy zdecydowałam plakat i krótki opis, postanowiłam oglądnąć. Po oglądnięciu 1- go odcinka, nie mogłam wydobyć słowa, kopara w dół i wielkie „wow”. Każdy następny odcinek mnie oczarował. Ciekawy pomysł na serial, intrygi w każdym odcinku, mnóstwo tajemnic i 4 główne bohaterki, każda inna, każda posiadająca swoje sekrety… No i 2 wątkowa fabuła oparta na tajemnicy : kto jest „A” i kto zabił Alice… Urzekło mnie w tym serialu wszystko od postaci, poprzez ich stroje, dekoracje, muzykę po akcję i zagadkowość. Pierwszy sezon był genialny jak dla mnie, 2 się trochę popsuł, ale mam nadzieję, że się poprawi a scenarzyści nas nie zawiodą jeśli chodzi o „A” i zabójcę.
4. Internat – niby serial o nastolatkach, ale w jaki nietypowy sposób przedstawiony. Mroczny klimat, barwne postaci, wielowątkowość historii, mnóstwo tajemnic, inteligentny humor na który składają się nie tylko wypowiedzi dorosłych bohaterów i młodzieży, ale też wypowiedzi najmłodszych dzieciaków, scenki sytuacyjne w każdym odcinku były niezastąpione i co tu dużo mówić nowatorskie, w żadnym innym serialu tego nie widziałam.
5. Supernatural – dwóch przystojniaków łapiących różne potwory, ale to serial nie tylko o tym. Mamy 2 różne od siebie charaktery braci, takie typowe: grzeczny Sam i niepokorny Dean. Z biegiem czasu i rozwijającej się akcji zmieniają się całkiem wbrew ich emploi. Nie mogę też nie wspomnieć o świetnie zrobionych dialogach i ironicznym poczuciu humoru Deana, w ogóle dialogi są świetne;D
6. Zaklinacz dusz – już sam tytuł mnie zachwycił, potem było tylko lepiej. Sama istota przeprowadzania dusz na drugą stronę jest bardzo interesująca, zawsze lubiłam tą tematykę. Na początku serial był dość „spokojny” później zyskuje mroczniejszy klimat. Zdarzały się w nim sytuacji przerysowane , ale jestem w stanie mu to wybaczyć przez stronę wizualną. Cudne miejsca, domy, wnętrza, sklep z antykami Meliny no i to co mnie zachwyciło w każdym odcinku to jej garderoba, co ja bym dała, żeby ją mieć! ;D Sama postać Meliny jest też bardzo ciekawa, ewoluuje z postępem serialu, zresztą bardzo lubię te aktorkę. Taki magiczny serial
7. Faceci bez odznak – mam ogromny sentyment do tego serialu. Świetne postaci, dialogi są genialne, barwne i zabawne. Kłótnie głównych bohaterów – malina ;D Świetne efekty specjalne, szybka akcja ciekawa fabuła.
8. Gotowe na wszystko – 4 żywe panie i 1 martwa. Razem tworzą mieszankę wybuchową. W tym serialu jest wszystko: śmiech, łzy, akcja, wzruszenia, przygody, morderstwa, kłamstwa… i tak można wymieniać. Wszystko to łączy przyjaźń głównych bohaterek ciągle utrzymana mimo różnych problemów. Na to wszystko patrzy ich nieżyjąca koleżanka, która na końcu odcinka wszystko podsumowuje, uwielbiam te jej cytaty.
9. Kochane kłopoty – kolejny sentymentalny serial tym razem mojego dzieciństwa. Opowieść o matce, która zachowuje się jak nastolatka i jej córka nastolatka, która jest za poważna jak na swój wiek. Sielska atmosfera miasteczka i ludzie którzy ich otaczają tworzą świetny zespół, tytuł tu naprawdę jest idealny. Uwielbiałam relacje jakie łączyły matkę i córkę – były dla siebie wsparciem nawzajem i najlepszymi przyjaciółkami.
10. Roswell – ostatni serial na liście. Serial na, który czekałam z wypiekami na twarzy. Fajny pomysł, ciekawe postaci, wątki poboczne i zwroty akcji, które mnie przyprawiały o zawał serca ;P Do tej pory uwielbiam piosenkę przewodnią Dido „Here with me”.
Czyli wszystkie sie stawiamy o punkt 21:)
Przepraszam, że wczoraj nie wysłałam tego rankingu, ale po studiach nie miałam już sił jeszcze zmarzłam i prosto do łóżka i spać;) Przepraszam też za długość rankingu ale juz krótszego nie moglam i tak skaracalam z pierwotnej wersji;P Co do serialu Faceci bez odznak to grał tam Peter Facinelli tak tak ten sam który gra Carlisle w Zmierzchu:P Tylko tam miał włoski dłuższe i ciemne:P Oto zdjątka: http://famewatcher.com/wp-content/uploads/2010/07/peter-facinelli.jpg
http://www.telefilmzone.it/imgImmagini/Attori/PeterFacinelli/peter2.jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/3100000/Fastlane-Still-peter-facinelli-3 101295-2560-2008.jpg