PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73451
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.4

ocenił(a) serial na 7

Znów mam tą przyjemność, tym razem po raz 4 zacząć nowy część SWJ. Dlatego właśnie, Sandra, Sylwia i ja chciałyśmy podziękować wszystkim członkiniom! Bez Was, pewnie w ogóle nie skończyłybyśmy 2 części :P Jesteście wielkie, Dziewczyny!

A więc, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P)innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D

KAŻDY CZŁONEK SWJ, POWINIEN PRZESTRZEGAĆ PARU ZASAD:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy

NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown

NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka

NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-_Joy
Niedziela-

Enjoy! :D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

ja wiem co będzie na końcu ale zdaję mi się że to ściema , dziewczyny nastał moment jak wszystkie jesteśmy na FW a żadna nic nie pisze no ładnie :)

monisia99

No wiesz co mam nadzieję, że to ściema, bo byłabym bardzo rozczarowana gdyby to ona była plotkarą;/
Ja pisz, nie bij:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nie bije :) no ja też ale czytałam że ta pani ma wrócić na jakiś okres do GG i mieszać więc wątpię.....

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Drogie Panie oto i Jason :)

http://pu.i.wp.pl/k,ODA1OTkwODcsNDkzNDIxNDY=,f,pll_s2ep19_2_pG_big.jpg?0.2420997 6796932897
http://pu.i.wp.pl/k,ODA1OTkwODcsNDkzNDIxNDY=,f,pll_s2ep19_3_sf_big.jpg?0.3816050 2925476414

monisia99

To powiedz mi jeszcze z kim w końcu Blair miała to dziecko?? Wiem, że straciła je w wypadku z Chuckiem a w ogóle je kochała??Bo znając egoizm Blair...

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

myślę że dziecko kochała bo była załamana po jego stracie ale jak to Blair szybko się otrząsła
myślę że dziecko było Lois dlatego ze on zabrał tą kopertę z wynikiem i nic z nią nie zrobił ale pewności nie mam
jeje buty proszę o pomstę do nieba.....http://screenshooter.net/3897459/ctukvxu

monisia99

No buty masakryczne;D
A w których odcinkach tak rozpaczała, bo muszę to zobaczyć, bo nie uwierzę...:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nie w dzisiejszym tylko wcześniejszym bodajże 12 odcinek ...

Damon i jego klata :)
http://screenshooter.net/3897459/kquorfi

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Buty okropne, okropne, okropne!

Jason-cudowny, boski, wspaniały, jak zawsze ;D Szkoda tylko, że tam naprzeciw niego stoi Spencer a nie Aria :P

Damon-cud, miód i czekolada ;D Czytałyśmy z Monią, że

SPOILER
Damon ma się obudzić w łóżku z jakąś dziewczyną, której nie będzie pamiętał, a Elenka ma ich nakryć.

To nam nieco komplikuje Delenę. Znowu.

_Joy

Nieee! Czy oni choć na chwile nie mogą być razem no 3 odcinki pazerna nie jestem, żebyśmy nacieszyły oczy i serca??:(

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Dokładnie. Nawet już mam dla nich pewien schemat:

1. Są najlepszymi przyjaciółmi. W końcu zaczyna się między nimi coś dziać.
2. Damon robi coś głupiego. Elena oczywiście go nienawidzi.
3. Czekanie pół sezonu aż znów zaczną ze sobą rozmawiać.
4. Znowu najlepsi przyjaciele, jakieś romantyczne sceny.
5. Znowu dzieje się coś, przez co się do siebie nie odzywają.

No bo powiedzcie dziewczyny: nie jest tak? :P
Teraz się tylko boję, żeby Elena nie rzuciła się w ramiona Stefciowi, bo przekona się, jaki Damon jest 'okropny' :/

ocenił(a) serial na 7
_Joy

tak Madzia podzielam Twoje zdanie może tak być czego bardzo się obawiam....

_Joy

No dokładnie już ten schemat jest powielany tyle razy, że aż boli... chcemy, wręcz żądamy jakiejś odmiany!!! Myślę, że w tej kwestii nawet dzieci prohibicji i okupu będą z nami zgodne przynajmniej zdecydowana większość!!! Mam dość oglądania Eleny prawie śliniącej się do Damona, bo przecież widać, że chcę go pocałować tylko ma wyrzuty sumienia... No ile można czekąć się pytam?? Co oni myślą, że będą nas karmić jednym pocałunkiem przez pół sezonu a my będziemy jeszcze klaskać??;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Słyszałam, że do tego pocałunku miało w ogóle nie dojść, kiedy mieli czytanie scenariusza w ogóle nie uwzględnili takiej sceny. Podobno fani Deleny tak mocno się wnerwili po tych wszystkich prawie-że-pocałunkach, że producenci się bali, że zmniejszy się oglądalność. Jakby nie to, to dalej by zapewne nie doszło do żadnego pocałunku ;/

ocenił(a) serial na 7
_Joy

no nieźle , niech się boją bo widzowie dla nich kasę robią oglądalnością, jak tam będą nas karmić jednym pocałunkiem to zacznę się wkurzać porządnie

_Joy

No nie Ci scenarzyści są beznadziejni kompletnie;/
Podsumowując żadna z moich par nie jest razem i się nawet na to nie zapowiada:
90210: Liam i Annie
TVD: Damon i Elena i Tyle i Caroline
PLL: Jason i Aria
Beznadzieja <beczy>;(((

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Coś czuję w kościach, że i tak kiedyś ze sobą będą/do siebie wrócą, bo sporo osób ogląda jeszcze te seriale tylko i wyłącznie dla nich. Np. ja 90210 dla Annie i Liama, bo inaczej już dawno bym przestała to oglądać, tak samo zresztą GG-tylko dla Dair :P

_Joy

Ja przestałam oglądać 90210 bo mnie już wkurzało, ale jako przeczytałam gdzieś, że ma się coś wydarzyć pomiędzy tą para to znowu zaczęłam i nic...;(((
Obyś miała rację;);*

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

dla rozluźnienia parę fotek z sesji serialowej Blair :)
http://iheartgossipgirl.net/Galerij/albums/LeightonMeester/Photoshoots/2012%20Ma rk%20Liddell/003.jpg
http://iheartgossipgirl.net/Galerij/albums/LeightonMeester/Photoshoots/2012%20Ma rk%20Liddell/004.jpg
http://iheartgossipgirl.net/Galerij/albums/LeightonMeester/Photoshoots/2012%20Ma rk%20Liddell/002.jpg
http://iheartgossipgirl.net/Galerij/albums/LeightonMeester/Photoshoots/2012%20Ma rk%20Liddell/001.jpg

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/90210/season-4/promotional-episode-photo s/Episode%204.15%20-%20Trust,%20Truth%20and%20Traffic/0003_595.jpg

Iza to Cię raczej nie pocieszy odcinek 15 sezonu 4

monisia99

Wiem widziałam spojler . Właśnie jestem w trakcie oglądania odc. 14 tylko mi tnie i oglądam w częściach, chce zobaczyć czy Liam się dowie, że to ona go potrąciła czy nie...
A co do sesji Blair ni4ezła, a buty z drugiej fotki ma dość ciekawe, ale i tak nie przebiją butów Arii o pięknym kolorze kamizelek ratunkowych;DDD

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

taaa buty żółte to tandeta jak nie wiem co :D a ja odcinka nie obejrzałam bo tak mi się cięło, że nie dało rady oglądać..... chyba ściągnę i obejrzę

ocenił(a) serial na 7
monisia99

przez was musiałam koniec odcinka GG obejrzeć

a co do Damone to...cute
Ale ja dziś się Ivanem ekscytuję http://lh4.ggpht.com/_UNHIosQWa28/TAj5gU66rLI/AAAAAAAAE28/b67pwbtdyeM/Yon_Gonzal ez_must_00_01.jpg

katia_2007

Serio?! To jest ten wielki epizod GG, ktorym sie wszyscy tak zachwycali? :/ oprocz koncoweczki to nic w nim ciekawego nie bylo! I tez uwazam, ze to wcale nie ONA jest prawdziwa GG. Moze sie pod nia jakos podszywa czy cos:/ W kazdym razie w krotce sie pewnie okaze.

Po dzisiejszym odcinku przestalam miec nadzieje na Dair. Juz nie wierze w ten watek :( bede to ogladac dla jakichkolwiek, minimalnych interakcji tej dwojki.

Sesja Leighton bardzo fajna :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ooo Sandrunia się obudziła ze snu zimowego :) tak myślałam, że nadrabiasz zaległości, no ja slyszałam że odcinek dobry i właśnie siadam do tego oglądania....

monisia99

Sandrunia sie obudzila, ale Sandrunia jest zla :/ bardzo, bardzo zla ;P moje seriale staczaja sie na dno :(

Ide ogladac PLL, mam nadzieje, ze sie nie zawiode :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

oj to nie dobrze, ja wczoraj też nie miałam humoru- Madzia coś o tym wie :)

Jak dla mnie PLL średnie jedynie koncówka dobra, ja jestem w trakcie oglądania GG

monisia99

Wiadomo, ze srednie skoro Jasona nie bylo ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

będzie w następnym odcinku :)

ocenił(a) serial na 7
monisia99

obejrzałam odcinek GG i jestem mile zaskoczona :)

Po pierwsze bardzo spodobała mi się postawa Chucka.... Ograł księżulka co było sprytnym zagraniem.
Po drugie mama Blair zachowała się cudownie :) poszła do Chucka i prosiła żeby przerwał całe te przedstawienie. Jednak zna swoją córkę i wie kogo ona kocha.....

Serena też widać zachowała się fajnie odradzając Blair ślub.....
Lois to skończony cham, ale co się facetowi dziwić.... kobieta którą kocha okłamuje go, więc zgotuje jej piekło. Niezły plan zatwierdzony z mamuśką...

Serena wyznająca Danowi miłość to żenada a do tego ten wstęp z jej śpiewaniem paranoja,musiałam przewinąć.... ale muszę przyznać, że pięknie wyglądała....:)

Georgina jak dla mnie nie jest Plotkarą....

monisia99

Dziewczynki musicie zobaczyc sobie najnowszy odcinek Glee! jest niesamowity! Smooth Criminal w wykonaniu Santany i Sebastiana przejdzie chyba do historii tego serialu :)

Tak cos czulam, ze odcinek w calosci poswiecony MJ nie moze byc zly i rzeczywiscie jest po prostu genialny!

btw. Zacznijcie czytac Igrzyska Smierci, ksiazka jest jedna z najlepszych pozycji jakie mialam okazje przeczytac od dluzeszego juz czasu :)

No i w ogole to mam nadzieje, ze kazda z Was bedzie miala udany dzien dzisiaj :) przesylam mentalne buziaki ;) ;*

sandra_crashdown

Kochana dziękuję;* No ja mam ściągnięte w postaci e-booka, ale zacznę je czytać jeśli jutro nie będzie wersji papierowej w bibliotece, nie lubię czytać z ekranu. Ja jestem świeżo po oglądnięciu 2 ostatnich odc. 90210 i jestem pod wrażeniem 15 naprawdę mi się podobał, praktycznie wszystko oprócz tego, że Liam jest z ta blondi...

izka21gramowa

Ktos mi wytlumaczy dlaczego ja jeszcze nie ogladam tego 90210?! ;P

A no i ja tez nie znosze czytac ebookow :/ ale Igrzysk przeczytalam dwa rozdzialy , ktore to dopiero zachecily mnie do kupna ksiazek :) teraz chyba bede tak robic - czytac najpierw kawalek ebooka i dopiero pozniej decydowac czy ksiazka warta jest zakupu ;P

sandra_crashdown

No bardzo ekonomiczny pomysł;P Ja nawet nie pamiętam dlaczego zaczęłam oglądać 90210, może z sentymentu do starego wydania??Nie pamiętam, w każdym bądź razie na początku nie byłam zachwycona, ale po kilku odcinkach się przekonałam. Teraz jest 4 sezon i są już na studiach, szczerze mówiąc ta konwencja mi się nie podobała i w ogóle ten sezon był słaby, ale najnowsze odcinki podniosły trochę poziom.
A Veronice Mars oglądałaś??:)

izka21gramowa

Wlasnie nie. tzn. widzialam chyba kilka odcinkow gdzies przypadkowo w tv ;P ale ogladam teraz Ringer i zdaje sie gosciu, ktory tam gra jedna z takich powiedzmy epizodycznych rol chyba wystepowal tez wlasnie w Veronice Mars ;P tak mi sie cos kojarzy ;)

sandra_crashdown

Do tego Ringer się muszę zabrać, bo gra tam Sarah a bardzo ją lubię;) I fajny ten serial??
Co do Veronici to świetny serial, niestety był bo go ściągnęli;(

izka21gramowa

No Sarah tez bardzo lubie :) oczywiscie sentyment po Buffy pozostal ;P ale Ringer jest w sumie taki sobie, jakos do mnie do konca nie trafia :/ troche inny niz te, ktore zwykle ogladam moze dlatego.

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Miałam troche nadrabiania w postach i zaraz się zabieram do Pll i GG bo jeszcze nie oglądałam ;)
I Sandra przeczytałaś już Igrzyska? :D

alexxa

Bozee jeszcze nie, ale jestem tak podjarana ta ksiazka, ze szok ;D wczoraj sie poryczalam jak glupia przy tym dialogu jak Peeta wyznal w wywiadzie dlA TV, ze od zawsze sie kochal w pewnej dziewczynie i potem sie przyznal, ze chodzi o Katniss ;D normalnie myslalam, ze tam zejde na zawal ;D ta ksiazka jest tak napisana, ze chlone kazde zdanie ;P

To teraz mozesz mi tylko potwierdzic czy bedzie jakis watek milosny?! ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja już jestem po GG i PPL. W PPL właściwie tylko ten wątek z fałszywym prawem jazdy mnie zaciekawił no może jeszcze sprawa z Kate. Tak jak ostatnio odcinek skradł Wren, tak tym razem był to Noel, choć niewiele go było.

A GG no cóż dość przewidywalny jak dla mnie. Ten ślub a potem ucieczka z Danem. Miłym zaskoczeniem była Georgina, którą zawsze jakoś lubiłam mimo wszystko.

Ja mam nadzieję, że nie będzie następnego sezonu 90210 a jak będzie to zdecydowanie odpuszczam.

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Jezu, ta ksiązka jest niesamowita ! :D Ja już przeczytałam 2 części i po 2 tygodniach dalej o nich myśle! Plus super sie czyta jak zauważyłaś :)
No takim strasznym wątkiem miłosnym to to nie będzie ale jednak jest :D
I kocham Peete ! <3

ocenił(a) serial na 8
alexxa

http://data.whicdn.com/images/21541489/tumblr_lxm73aE22d1r5xlt2o1_500_large.png

http://data.whicdn.com/images/19612980/317843_264644743577447_100000957716579_71 9408_493075668_n_large.jpg
http://data.whicdn.com/images/20627194/tumblr_lqp4bkh3ki1qbwhbto1_500_large.jpg
Jezu, nie mogę jakie to jest świetne i jak bardzo ja to przeżywam :)

alexxa

Czytam 14 rozdzial i juz nic z tego nie czaje ;D dlaczego on im pomaga na nia polowac? ;P OMG, dawno mnie ksiazka do tego stopnia nie wciagnela ;P

I jeszcze dzisiaj ogladnelam zwiastun filmu i juz w ogole mam faze caly dzien ;P

http://www.youtube.com/watch?v=4S9a5V9ODuY

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Ah, zobaczysz ! Czytaj dalej żebyśmy wszystko dokładnie obgadały :D
I pewnie tak jak mi, faza będzie ci bardzo długo trwać :)
Ale teraz mam problem bo została mi 3 część , i ogólnie gdy tego nie znałam to pożyczyłam książkę od koleżanki i teraz nie wiem czy czekać aż ona kupi czy sama kupić. Ale głupio mieć tak jedną część tylko w domu..

alexxa

No ja sobie kupilam wszystkie 3, wiec na szczescie nie mam takiego problemu ;)

Ciesze sie, ze mi polecilas ta ksiazke akurat teraz kiedy wiekszosc moich seriali przezywa kryzys i nic mnie w nich nie ekscytuje ;P wyjatkiem jest oczywiscie najnowszy odcinek Glee;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

obejrzałam odcinek i jedyne co mi się nasuwa na język to .... smutny odcinek. Jak dla mnie jedynie smooth Criminal i Black and White były świetne. Po docinku jakoś bardziej doła mogłam załapać niż się cieszyć... Jak dla mnie najgorszy odcinek wszystkich sezonów....

ocenił(a) serial na 8
monisia99

Jezu, Sandra mówi ,że najlepszy , Monika ,że najgorszy ;o
Lece obejrzeć!

ocenił(a) serial na 7
alexxa

no jakiś dla mnie trefny ja nie wiem.... idę kończyć oglądać TLG

alexxa

Haha moim zdaniem sie nie sugeruj ;P ja mam krzywo w glowie ;P Lepiej posluchaj Moniki :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

nie no moim tak samo ja mam ukośnie :) sama obejrzyj i zdecyduj :)