Znów mam tą przyjemność, tym razem po raz 4 zacząć nowy część SWJ. Dlatego właśnie, Sandra, Sylwia i ja chciałyśmy podziękować wszystkim członkiniom! Bez Was, pewnie w ogóle nie skończyłybyśmy 2 części :P Jesteście wielkie, Dziewczyny!
A więc, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P)innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
KAŻDY CZŁONEK SWJ, POWINIEN PRZESTRZEGAĆ PARU ZASAD:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-_Joy
Niedziela-
Enjoy! :D
Na to wygląda. Ale to trochę dziwne. Przecież ją pochowali. To co, wygrzebała się z tej ziemi sama? xD I Rebekah przecież mówiła, że nie można być jednocześnie wampirem i czarownicą, no ale ok...
TOP10 najlepszych seriali wszechczasow ;P
1. The Vampire Diaries --> Nie starczyloby mi znakow, gdybym miala wymieniac wszystkie pozytywy tego serialu, wiec wspomne tylko o tych najwazniejszych: konsekwencja w prowadzeniu watkow, nietuzinkowe postaci, sypanie jak z rekawa momentami OMG, po ktorych niejednokrotnie jestem zmuszona zbierac szczene z podlogi i oczywiscie calkowity brak nudy w opowiadanej historii :) Oczywiscie scenarzystom TVD naleza sie szczegolne brawa za stworzenie tak niesamowitej postaci jaka jest Damon Salvatore, bez ktorej serial nie bylby nawet w polowie tak swietny jak jest teraz :)
2. Lost --> serial-legenda. Wszystkie 6 sezonow ogladalam z zapartym tchem i nie przegapilam nawet pol epizodu ;P Ciekawy, zaskakujacy, inny niz wszystkie :)
3. Dawson's Creek --> troche z sentymentu, a troche dlatego, ze byl po prostu dobry. Pionier wsrod ciekawie opowiedzianych seriali dla mlodziezy :) W pelni zasluguje na wysoka lokate.
4. Pretty Little Liars --> glownie za to, ze jest inny niz wszystkie. Glowne bohaterki sa fajne, prawdziwe, dzisiejsze i lubie popatrzec na ich kreacje ;P Poza tym PLL co chwile serwuje nam nowych przystajniakow a obok tego nigdy nie moge przejsc obojetnie ;P Watek z A. trzyma w napieciu a to jest chyba najistotniejsze przy wyborze interesujacego serialu.
5. Gossip Girl --> byloby wyzej, ale 5 sezon ciagnie ten serial w dol. Mam wrazenie, ze scenarzysci zamkneli sie w swoim swiecie i odgrodzili od widzow bo to co dzieje sie na ekranie podoba sie chyba tylko im ;P Nie moge zniesc glupich watkow i tego jak niszcza moje ulubione postacie, ale caly czas mam w pamieci ta GG, ktora tak kochalam w 1 i 2 sezonie, wiec zrobilam maly rachunek sumienia i wyszlo mi 5 miejsce ;P Pozycja wyzej za mojego ulubienca DH ;P
6. O.C. --> bo Seth i Summer rzadza w serialowym swiecie ;P Lubie ten serial :) nawet nie ma w nim zbytnio zadnych nad wyraz irytujaych bohaterow co pozwala mi sie zrelaksowac za kazdym razem kiedy ogladam ktorys z odcinkow ;P I tak cokolwiek bym nie wymyslila to i tak wiadomo, ze zamiescilam tu ten serial tylko przez wzglad na Setha, wiec co ja sie bede dalej wysilac ;D
7. Roswell --> bo kiedys uwielbialam ten serial! Pamietam, ze moj swiat zamieral w sobotnie popoludnie, kiedy puszczali go na Polsacie ;P Ciekawe watki, wartka akcja. Ogolnie bardzo, bardzo milo go wspominam ;)
8. Glee --> nie wiem czy nie za nisko, ale bylam chyba troche rozczarowana druga polowa 2 seoznu i Glee spadlo w moich notowaniach o kilka pozycji ;P W kazdym razie w ogolnym przekroju serial jest swietny, ale ja uwielbiam wszystkie filmy o motywach muzyczno-tanecznych, wiec akurat tutaj nie ciezko jest mnie zadowolic ;P
9. Sex and the city --> widzialam kazdy z epizodow chyba po kilka razy. Serial jest realistyczny i zyciowy, a Carrie i jej przyjaciolki genialne. Oczywiscie stylistycznie tez jest na co popatrzec, a bonusem sa niezapomniane i jakze prawdziwe cytaty i dialogi glownych bohaterow :)
10. Prison Break --> bez zbednego przedluzania, wszystko dzialo sie tak jak byc powinno i trzymalo w napieciu :) stwierdzilam, ze nie dam go wyzej go na koncu zabili mi mojego Michaela, wiec zasluzyli tylko na miejsce 10 ;P
Kurcze ja chyba też bo jakoś nie mam siły dzisiaj pisać tego wszystkiego :)
Skończyłaś już Sandra?;>
A dziewczyny to któraś z was w końcu czytała Pll ?
No ja pożyczę, bo są nawet wolne tylko miałam dzisiaj jechać, ale stwierdziłam, że jest tak zimno, że mi nawet myśli będą zamarzać w autobusie i pojadę we wtorek, przy okazji sobie włosy obetnę;P No i koniecznie wypożyczę Igrzyska, już się nie mogę doczekać;P
Ja też jutro zamieszczę swój ranking:)
Wypożyczaj ! :)
I wgl w sumie czasami rysuje i nawet dobrze mi to wychodzi i chyba właśnie wezmę udział w konkursie na okładkę książki. I teraz myślę nad jakimś fajnym pomysłem.. Koniecznie z ludźmi bo ja własnie ich umiem rysować :) Więc jak macie jakiś fajny pomysł dziewczyny na okładkę jakieś książki, to chętnie posłucham ;* Jak macie jakiś super a książki nie kojarzę to pewnie jak najszybciej przeczytam :D
A od ciebie Sandra oczekuje kreatywności co do Igrzysk ;*
hahahha, świetne co nie? :D
Napisze do ciebie w prywatnych żeby tu dziewczyną nie spoilerować :)
TOP 10 NAJLEPSZYCH SERIALI JAKIE OGLĄDAŁAM:
1. The Vampire Diaries - Mogłabym się rozpisywać, rozpływać i chwalić ten seriali długimi godzinami :P Przejdę więc do konkretów. Za co aż tak bardzo go kocham? Bo fabuła trzyma się kupy, nigdy się nie nudzę oglądając odcinki, bo niektóre sceny są tak cudowne, że nie da wyrazić się tego słowami, teksty/dialogi czasem zwalają z nóg/nie mogę przestać się po nich śmiać, bo scenarzyści liczą się z opinią fanów (pomijam tu Delenowy incydent :P) i w końcu ostatni, najważniejszy punkt: BO POSTAĆ DAMONA JEST CUDOWNA! :D
2. Supernatural - Sezon 7 zniszczył ten serial doszczętnie i nie mam pojęcia jak scenarzyści mają zamiar przywrócić mu swoją dawną chwałę, ale po prostu nie mogłam umieścić go niżej, zbyt duży sentyment. Kiedy oglądam ten serial, czuję się, jakbym jechała na jakimś rollercoasterze emocji-śmieję się jak głupia, a parę scen później jestem zalana łzami. Jestem cholernie zła, by zaraz potem stwierdzić, że się cieszę. Naprawdę, jeszcze żaden serial nie wzbudził we mnie tylu uczuć. A już absolutnie uwielbiam braterski wątek Sama i Deana-to wręcz niemożliwe, jak mocno się o siebie troszczą, chociaż traktują się nawzajem jak wrzody na tyłkach :P No i wielbiłam też Castiela, zanim całkowicie go zniszczyli... Jego kolejną zaletą jest bardzo ciekawa i nietuzinkowa fabuła, oraz uczucie lekkiego strachu, które towarzyszyło mi, kiedy oglądałam pierwsze 2 sezony. Gorąco polecam ten serial.
3. Pretty Little Liars - Serial jest dosyć nietypowy, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wątek z 'A' trzyma w napięciu, rozterki sercowe dziewczyn są bardzo dobrze ukazane, stroje dziewczyn zawsze są modne no i jest tam wielu przystojniaków, a to jest to, co tygryski lubią najbardziej ;D
4. True Blood - Hmmm, pomyślmy... Eric, Eric, Eric... Wspominałam już coś o Ericu? :P A tak na serio, to podoba mi się, że scenarzyści nie mają żadnych ograniczeń. Owszem, niektóre sceny są pokazane aż nazbyt dobitnie, ale można to przemilczeć :P Mimo iż 1 sezon był do dupy, to nie poddawałam się i dzielnie oglądałam dalej. I zostałam mile zaskoczona. A więc za co aż tak mocno lubię ten serial: wątek wampiry-ludzie-został tu ukazany nieco inny świat, wampiry nie żyją w ukryciu, ujawniły się, co sprawia, że serial staje się oryginalny. Wątek Sookie-Eric - to jest wręcz niemożliwe, jak bardzo ich razem uwielbiam ;D Troszkę mi to przypomina Delenę, tylko, że bardziej śmielej ukazany. Niektóre momenty naprawdę potrafią chwycić za serducho, niektóre potrafią rozbawić do łez, niektóre trzymają w napięciu... TB może i jest trochę kiczowaty, ale to tylko dodaje mu oryginalnego charakteru :P
5. Gossip Girl - Kiedyś ten serial znalazłby się o wiele wyżej, ale teraz przypomina mi to bardziej telenowelę. Zrobiło się z tego teraz takie 'każdy z każdym'. Kiedyś lubiłam go za... kurczę, no za wszystko! Bohaterów, fabułę, fantastyczne stroje, Chucka i Blair... Szkoda, że teraz stoczył się na dno :(
6. Grey's Anatomy - Bo mam słabość do seksownych lekarzy :P Ogólnie, jakoś nigdy wcześniej nie lubiłam seriali, w których akcja toczyła się w szpitalu, ale Chirurdzy całkowicie zmienili moją opinię. Najbardziej podobała mi się w nim sensowna fabuła i brak jakże Plotkarowego wątku 'każdy z każdym', o którym już wspominałam wyżej :P Mam ogromny sentyment do tego serialu.
7. Bones - Co tu się rozpisywać... Wszystko jest idealne, oprócz ostatniego sezonu :P Serial jeszcze mi się nie znudził, mimo, że akcja opiera się przeważnie na jednym i tym samym.
8. 90210 - Tylko i wyłącznie ze względu na Annie i Liama, bo stracił swoją dawną chwałę i klimat :(
9. New Girl - Bo kocham Jess! ;D Serial jest naprawdę zabawny, ale również strasznie życiowy, ukazuje problemy współczesnych ludzi.
10. The Secret Circle - Bo jest ciekawy, a fabuła zaczyna się w końcu rozkręcać. Mam wrażenie, że może wyjść z tego coś na miarę PLL (bo TVD nic nie dorasta do pięt :P).
a ja dopiero przyszłam i czytam co pisałyście :) jutro zrobię ranking :) tylko muszę sobie jakoś to w głowie poukładać :)
Znowu jestesmy wszystkie zalogowane ;P a przynajmniej bylysmy w momencie, w ktorym pisalam ta wiadomosc ;D
hehe :D
Ja na razie zrobiłam listę wszystkich seriali jakie oglądałam i eliminuje te najgorsze. A pierwsze miejsce już mam chyba obstawione :)
no ja też mam zamiar sobie zrobić listę co oglądałam i tak mniej więcej po punktować:) Ale wiem, że będzie ciężko :)
no i prawidłowo bo Wy jesteście Rada Nadzorcza :) Ja przyszłam na kompa dopiero o 23:30 :) więc tak i tak jutro ranking na spokojnie zrobię :)
hehe wymówkę mam, okupacja komputera przez męża caluśki dzień :) i faktycznie przyszłam na kompa tak późno :) Ale dzisiaj wezmę się do roboty :)
Ej...ja byłam ale tek jakby mnie nie było, bo forum miałam załączone a robiłam co innego.
Dziewczynki moje macie moze link zeby ogladnac TVD online tzn ten najnowszy odc bo nigdzie nie moge znalezc a ponoc byl nieziemski;(
Ja ogladalam na watchseries.eu
A odcinek byl taki sobie. Wcale nie jakis obledny :/ TVD sobie w tym sezonie tak wysoko postawilo poprzeczke, ze takie odicnki mnie po prostu nie zadowalaja ;P
Moje wrażenia z najnowszego odc TVD kto nie oglądał niech nie czyta!!!:P
No i masz rację, nie był;/ A ja się tak jarałam...;/ Ale to wszystko po przeczytaniu jakiś wypowiedzi, że ta doktor mu ręke odetnie z pierścieniem to same rozumiecie, że się przeraziłam;( Ogólnie scena z Ellijahem mi się podobała, że jednak nie stanął po stronie Klausa, ale ich matka z tym jednoczeniem rodzinki mi się zupełnie nie podoba... Źle tej kobicie z oczu patrzy i boję się, że będzie chciała zabić Elenę, żeby Klaus już nie mógł produkować więcej hybryd. Rebeka się chce zemścić na Elenie, no niedobrze mam nadzieję, że zmieni zdanie. Ale nikt mi nie powie, że scena Caroline z ojcem nie była wzruszająca;( Normalnie się popłakałam jak on do niej mówił;( Natomiast rozśmieszyła mnie rozmowa 4 panów przy stole jak sobie dogryzali i ta sielankowa wizja o przyszłości Eleny z Mattem;D Tylko zastanawia mnie pewna nieścisłość, bo skoro jaskinia była objęta zaklęciem i wampiry nie mogły do niej wchodzić to jak u licha matka pierwotnych mogła z tam tąd wyjść?? No bo chyba jest wampirzycą skoro żyje i była w trumnie?? Z kolei czytałam gdzieś, że któreś mówiło chyba Rebeka, że nie można być jednocześnie i czarownicą i wampirem?? Mam nadzieję, że to logicznie wyjaśnią. No i ostatnia zagadka kto chciał zabić Alarica a wcześniej ojca Caroline???
Po obejrzeniu promo nasuwa mi się przypuszczenie, że w scenie gdy Elena wznosi toast z Ellijahem to Katherina... Macie podobne przypuszczenia??:)
Cos mi sie wydaje, ze zabojca bedzie nie lada zaskoczeniem. Ewidentnie ktos probuje pozbyc sie czlonkow rady :/ tylko kto i po co?! w tym wypadku mozemy smialo stwierdzic, ze szeryf Forbes, mama Tylera i Damon sa nastepnym celem :(
Alaric, przez moment sie balam, ze pierscien nie zadziala i sie nie obudzi ;P ale wtedy jakos wydaje mi sie od poczatku montaz sceny bylby bardziej dramatyczny ;)
Scena kolacji czworki panow rzeczywiscie dosc zabawna. I Klaus robiacy te swoje przeciagle, sarkastyczne miny - gosciu jest swietny ;P mowcie se co chcecie :D
Czy tylko mnie przeraza napomkniecie o jakiejkolwiek ewentualnej przyszlosc Eleny z Mattem?! A potem jeszcze to jej blaganie, zeby z nia zostal :/ jesli scenarzysci pojda ta droga to ja nie wiem co sobie zrobie :/
Najlepszy moment odcinka to bez watpienia scena ze zwiastuna, S: "I love her Damon" D: "So do I" ... <3
No właśnie Damona spojrzenie było takie stanowcze, on sobie teraz nie da i będzie walczył o miłość do Eleny. No proszę, Cię ten scenariusz Klausa o słodkim życiu Eleny i Matta a gromadką dzieci to tylko jego wymysł scenarzyści nie są głupi, żeby coś takiego zrobili wyobrażasz sobie fanów Deleny czy Steleny??:P Toż to by był lincz:P A pamiętaj, że na początku dzwoniła do Damona jak gadał w lesie ze Stefanem i ją odrzucił, więc sądzę, że jego chciała, żeby do niej przyszedł chciała po prostu nie być sama:)
Mi się najbardziej podobało jak Klaus dogryzał im z Eleną:P Wyraźnie to wkurzało Stefana:P
Wiem, ze bylby lincz, ale scenarzysci juz niejednokrotnie udowodnili, ze nie obchodzi ich zbytnio to co mysla sobie fani TVD ;D a juz tym bardziej Delenowcy :(
No Klaus i jego poczucie humoru - bezcenne ;P Czyli wychodzi teraz na to, ze ta laska, w ktorej kochali sie Klaus i Ellijah to przodkini Eleny? ta, z ktorej pochodza wszystkie jej klony? ;P bo juz nie wiem;D czy to nie mialo absolutnie zadnego zwiazku? Juz sie pogubilam ...
No ja to tak zrozumiałam, że to przodkini Eleny:)
Wiesz może co to była za piosenka gdy Damon rozmawiał ze Stefano i Elena czekała aż Alaric się obudzi??
Kochana mam do tego swietna, sprawdzona strone :) oni tam wszystko maja. Klikasz na serial, epizod i jest opisane jaka piosenka grala w jakiej scenie ;P
http://www.tunefind.com/
Dzięki kochana już ją mam w ulubionych;*;)
Najgorsze jest to, że ciężko jest wiele z tych piosenek potem ściągnąć;(
sciagnij sobie youtube downloader :) on zrobi to za Ciebie :) wystarczy, ze zaznaczysz w jakim formacie chcesz sciagnac dany plik :) wybierasz mp3 i juz masz :)
Dzięki kochana:*
Tak się dzisiaj miotam, bo robię ściągi na jutro na zajęcia bo mamy zaliczenie i można mieć notatkii inne pomoce a że ja zawsze wszystko zostawiam na ostatni moment to mam sajgon bo mamcie mam chorą doszły różne obowiązki domowe no i nowy odc TVD, którym się zawiodłam jeszcze te mrozy już jest -19:(
Co do rankingu zamieszczę go jutro, bo muszę się nad nim zastanowić a dzisiaj nie dam rady.
MOLE OSOBISTE TOP10 SERIALI
1. Dawson's Creek - Tutaj nie ma zaskoczenia. Bo serial ten uważam za ponadczasowy i dla mnie jest to coś w rodzaju dzieła, chodzi oczywiście o fabułę.
Był pionierem, przecierał szlaki, szokował. Bo chociażby pocałunek Jack z chłopakiem był pierwszym pocałunkiem dwóch facetów w najlepszym czasie antenowym i zapewne też w serialach młodzieżowym. Inny przykład to 14 czy też 15 letnia dziewczyna uprawiająca seks w łóżku rodziców, a przypomnijmy to była połowa lat 90. i nawet za oceanem mogło to być szokujące. Otwarte mówienie o religijności a raczej jej braku. Można by tak jeszcze długo opowiadać ale przede wszystkim jest to serial bardzo ciepły pokazujące życie nastolatków i nawet dzisiejsza czy jutrzejsza młodzież będzie mogła się utożsamiać z jakimiś wątkami.
2. Lost - Choć obejrzałam chyba tylko 3 sezony bo potem za bardzo zaczęli mieszać to uważam, że ten serial otwierał nową serialową epokę. Można powiedzieć, że od tego momentu seriale dzielimy na te przed lostem i na te po. Podniósł nesamowicie poprzeczkę, jest intelignetny.
3. Fringe - Co łączy ten serial z pierwsża dwójką, z tym pierwszym Josh Jackson, o którym musiałam wspomnieć, bo od czasu DC znacznie polepszyła się jego gra aktroska i to on był ogniwem, które przyciągnęła mnie do tego serialu. A z drugim J.J. Abrams producjent, który ma niesamowita rtękę do dobrych seriali. A teraz powróćmy do serialu. Jak już wspomniałam to dla Josha zaczęłam oglądac serial ale w miare szybko uświadomiłam sobie, że nie ma w nim słabego ogniwa aktorskiego, każdy idelanie gra 2, 3 albo i 4 różne postaci. Poza tym fabuła, kótra niesmowicie wciąga i wszystko się z sobą zazębia, nagle istotne jest coś co zdażyło iśe w pierwszym sezonie toswiadczy o bardzo dobrych scenarzystach z kolei.
4. Glee - I nastepny niemal legendarny serial. Telewizja niesamowicie zaryzykowała by go wyprodukowąc ale opłacało się. Może drugi sezon był nieco słabszy pod względem fabularnym natomiast muzycznie był zawsze bardzo dobrzy. Mnie właśnie do niegu muzyka przyciągnęła no i Will ;P
5. Pretty Little Liars - Zastanawiałam się czy nie dać mu niższego miejsca, bo ekscytacja już opadła i coraz bardziej widzę słabe punkty serialu. Jednak tajemnica to jest to co trzyma przy tym serialu. Scenarzyści naprowadzają na kązdego i na pradę trudno się domyslać kto jest A.
6. Gossip Girl - Jakiś czas temu byłby wyżej, teraz to chyba pozostał sentymnet. Bo serial a raczej mało realną fabułę i takna prawdę moją ocenę podwyżają Dair. To też serial, kótry w pierwszym sezonie był jakby innowacyjny.
7. Chirurdzy - Przystojni aktorzy, piękne aktorki a do tego całkiem sensowna fabuła to raczej żadko się zdaża. A tym razem się udało i do tego jest to serial medyczny moim zdaniem nieco bardziej realistyczny niż House. A poza tym bardzo podoba mi się forma w jakim jest nam podawany.
8. Internat - Musiałam go tu zamieścić choć to nie jest amerykanski serial. Ale kiedy zaczęłam go oglądać zmienił się całkowice mój pogląd na tema seriali dla młodzieży i o młodzieży. Bo nie musi być wcale błachy i kolorowy. Może wymagać od wiza nieco więcej myślenia i wtedy po porstu wciąga.
9. Friends - Tutaj niewątpliwie mamy do czynienia z legendą, legandarny serial a w dodatku kultowe postaci i chyba nie ma człowieka który choć troćhe interesuje się serialami i nie wie co to Friends. Coc byłam mała jak go oglądałam po raz pierwszy to do teraz pamiętem niektóre wątki i dialogi.
10. Hart of Dixie - Takiego serialu chyba jeszcze Amryka nie miała. Podbny trochę do przystanku alaska i uwaga faceci ze względu na krajobraz. Ale dla mnie ma w sobie coś magicznego jest taki ciepły, owczem nie jest arcy dobry ale na mojego ulubieńca aspiruje.
No nareszcie ktos sie wywiazal ze stowarzyszeniowego obowiazku ;P Dostajesz odznake ;P Mozesz sobie nawet wybrac ;D
http://klub.chip.pl/asnieg/foto/072.jpg
TOP TEN NAJLEPSZYCH SERIALI :)
1. Pamiętniki Wampirów- nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć :) ten serial jest niesamowity i wciągający jak nie wiem co :) Wampiry i spółka to moje klimaty. Sezon 3 jest nieziemsko dobry i czekam na dalszy ciąg z niecierpliwością:) Poza tym występuje tutaj tylu przystojniaków :) Damon, Klaus, Jeremy, Alaric, Stefan :) A do tego Delena :) Cud, miód i czekolada :)
2. Glee- Kocham ten serial ponad wszystko, przede wszystkim za ciekawa fabułę ale przede wszystkim za śpiew i taniec :) Nie jedna piosenka znalazła się na moim mp 3 a do tego serial wcale mnie nie nudzi. Nie raz wracam do ulubionych odcinków co na pewno świadczy o tym że jest po prostu świetny :)
3. Nikita 2009- Serial z inne beczki dlatego też jest tak wysoko :) Nie ma tu miejsca przeważnie na miłostki ani tego typu sprawy. Jest zaś akcja, ucieczki, pogonie i wszystko co możliwe :) A do tego fabuła serialu nieraz zaskakuje i z utęsknieniem czeka się na kolejny odcinek :)
4. Gossip Girl - Plotkara zajmuję czwartą mocną pozycję :) Wiadomo z jakich powodów :) Serial jest wciągający, zawirowany a do tego pokręcony jak szwajcarski ser. Te zwroty, akcji, kłótnie, uniesienia miłosne głównych bohaterów i plotki są interesujące same w sobie. No i wiadomo czekam cały czas na Dair :):):)
5. Pretty Little Liars- PLL na półmetku rankingu. Dlaczego? może dlatego że wcześniejsze seriale zdecydowanie bardziej mnie ujęły ...... Choć czekam na każdy odcinek z niecierpliwością i na dalsze informacje kim jest A, momentami też się wkurzam. Mam nadzieję, że scenarzyści nie zawiodą moich przypuszczeń :)
6. Żona idealna - typowo prawniczy serial, który wprost uwielbiam. Wielcy bohaterowie, a do tego super wątki prawnicze :) W dalszych ciągu czekam że Kalina i Cary zejdą się :)
7. Bones – serial kolejny z innej beczki zaś go uwielbiam. W końcu doczekałam się związku Temperance i Bootha :) za każdym razem czymś mnie zaskakuje i wiem że nigdy się na nim nie zawiodę
8. Pogoda na miłość – tak wiele czasu spędziłam na oglądaniu tego serialu, że wstyd byłoby nie umieścić go w rankingu To już 8 sezon a ja dalej chce go oglądać
9. Prison Break – serial ten oglądałam z zapartym tchem. Michael Scotfield podbił moje serce na samym początku i jedynie żałuję, że koniec był jaki był. Oglądałam go z moją mamą i nieraz miałam Michaela na tapecie Sentyment jednak pozostał……
10. Gotowe na Wszystko- cztery zdesperowane kobiety które podbiły moje serce odp pierwszego sezonu
Małe wytłumaczenie dlaczego w moim rankingu nie znalazł się :
The O.C. – Ten serial nie znalazł się w moim rankingu gdyż szczerze to jedynie podobał mi się sezon 4 pozostałe sezony (wcześniejsze z Marissą w roli głównej) dobijały mnie momentami
No to teraz moja kolej.
Zasiadłam dziś do tego odcinka, podekscytowana jak nie wiem co. Miałam nadzieję, że epizod będzie równie dobry jak poprzednie. A jak to mówią, nadzieją matką głupich :P
Jedynym chyba plusem tego odcinka jest Elijah. No i Rebekah.
Od samego początku byłam pewna, że Elijah jest po stronie D i S, ani przez moment nie zwątpiłam :D Ogromnie się za nim stęskniłam, dlatego byłam przeszczęśliwa widząc jak krzywdzi Klausa :P Pierwotna Mamusia-już jej nie lubię ;P Przykro mi, ale jej nie lubię i tyle :P Jakaś taka dziwna się wydawała. Fajnie było zobaczyć 2 pozostałych Pierwotnych, mam nadzieję, że dowiemy się o nich czegoś więcej. Scena z Caroline i jej tatą-chociaż gościa nie cierpiałam, to się poryczałam :( Jestem za słaba psychicznie na takie sceny :P Myślę, że chociaż dr Fell nie stoi za tymi zabójstwami, to macza swoje paluchy w czymś równie złym :P Wiedziałam, że Alaric przeżyje, szkoda mi tylko go było, biedak nie może być szczęśliwy choć przez chwilę :( No to skoro Barbie Klaus jest wśród żywych, nasza Elenka ma przesrane :P Może być ciekawie ;D
A co do tego promo-nie sądzę, żeby to była Katherine tylko dlatego, że ma kręcone włosy, albo wznosi toast z Elijah'em, nie wpadajmy w paranoję ;P Zapewne znowu zawarła z nim jakiś super-ekstra-nigdy nie sprawdzający się układ ;P
Haha ;D ale ostatnio na imprezie tylerowo-klausowej sie sprawdzilo ;P byla inna fryzura i okazalo sie, ze to Kat ;D
Mamusia rzeczywiscie jakas taka wkurzajaca. I kolejna z pierwotnych rzucajaca te nudne teksty o byciu szczesliwa rodzinka ;P jeszcze raz i chyba zwymiotuje ;P
A ogladalyscie TSC? ;D
Troche chyba przekombinowali z tym wszystkim, szczegolnie z koncowka :/ Jake i Faye?!?!?!?!? A co sie stalo z moim ulubiencem Lee? :(
No i kto mi wytlumaczy co mialo oznaczac to "daddy", ktore wypowiedziala Cassie? Polaczyla sie z nim jakos mentalnie?! dala mu znak do powrotu czy jak?;P
Tak, ale gdyby to Katherine tam przyszła i to ją Damon zaprosiłby do tańca, tak pięknie się przy tym uśmiechając, to byłoby to nieco... dziwne :P
No ja też obejrzałam i faktycznie nadzieją matką głupich :) fakt że matka pierwotnych w tej trumnie leżała trochę mnie zdziwił bo nie myślałam o tym....... biedna Caroline...... i tekst Stefana do Damona : Ja ją kocham Damon...... dziwny jak nie wiem co prawie oczy mi wyszły na wierzch.... To Stefanek jednak ma uczucia.... a to Ci psiukus :)