Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73561
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.6 

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 6 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krotki czas staliśmy się prawie rodzina ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-
Czwartek-
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Poniedziałek-
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-
Niedziela-

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA NOELA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-katia_2007
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-
Niedziela-_Joy

DLA KLAUSA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Piątek-monisia99
Sobota-izka21gramowa
Niedziela-monisia99

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Sobota-
Niedziela-sandra_crashdown

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

I jeeee, TWOJEGO ślubu? ;oooo

_Joy

No raczej ;D chyba, ze ksiaze za kogos innego wychodzi i mi nie powiedzial ;) a ja se glupia nadzieje robie xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

O Boże, no to gratulacje kochana!!!!! :**** I JA, ja Twoja druga połowa duszy się o tym ostatnia dowiaduję?! :P Kochana, musimy kiedyś w końcu pogadać :D

_Joy

No musimy ;D bo ja na przyklad strasznie cierpie z tego powodu, ze nie wiem co jest takiego wspanialego w Warszawie, czego nazwy nie mozna wymawiac? xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

To moja słodka tajemnica :P

_Joy

Klub z meskim striptizem?! xD LOL

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

taaa Sandrunia ja mam nadzieję że już przyszykowałaś dla Nas wirtualne zaproszenia :P

monisia99

Mysle, ze spokojnie moge ustawic video konferencje na skypie ;D ktos potrzyma dla Was laptopa i dzieki temu bedziecie mogly we wszystkim uczestniczyc nie ruszajac sie nawet z domu ;P i za prezenty nie trzeba placic ;P znalazlam dla Was najlepsze mozliwe rozwiazanie;D cieszycie sie? xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

hehe dobra ja to kupuję ,sama nawet hcciałam to zaproponować :P nie no wystarczą fotki kochana nam i Wasze szczęście .

_Joy

No i koniec swiata Madzia: najbardziej nas lacza Igrzyska Smierci ;*;*;* <3

sandra_crashdown

Nie, że nie można wymawiać tylko, że gadałyśmy o tym na priv i nie chciałam tu zaśmiecać o czymś o czym wnie wie nikt poza nami:p Ale nic strasznego to nie jest:P
A Sandra już głodnemu chleb na myśli:P A właśnie chyba wieczór panieński jakiś robisz??:P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

a po co Ty miałaś jechać do Wawy ?

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Do Wawy jechałam po prostu pozwiedzać no i odwiedzić krewnych, bo jeszcze nigdy nie miałam okazji tam być, a mamy akurat długi weekend :)

A Sandra oczywiście zgadła :P Klub ze striptizem to właśnie to do czego nie chcę się przyznać :P

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Sory dziewczyny że mnie nie ma wgl ostatnio! ;*
Ładna pogoda wolne, to cały czas mnie w domu nie ma, jakieś ogniska mam czy grille :D Bardzo fajnie ogólnie jest :)
I gratuluje Sandra! ;**
Czekamy na zdjęcia!
A ja w sumie jeszcze nigdy w życiu nie byłam w Wawie.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Oglądał ktoś TVD? ;D

Odcinek był całkiem ciekawy, pomimo widocznego braku Deleny, ale jestem skłonna przymknąć na to oko :P
Od czego by tu zacząć? Może od sceny, w której Klaus chce się dostać do domu Eleny, ale braciszkowie dzielnie walczą :D To było epickie i jeszcze ta piosenka xD
Stefan i Damon-Ich rozmowa w aucie była dosyć poważna jak na nich, (prawie) żadnych chamskich tekstów... Chociaż jest mi ich trochę żal, że się tak cieszą ze swojej 'wygranej', bo coś czuję że Klaus jeszcze wróci i dopiero wtedy będzie "Epic fail" :P
Klaus-Ahh, cudny był w tym epizodzie :)))) Chociaż trochę mnie wkurzył z tym porwaniem Elki, skoro nie planuje stworzyć już 'super armii hybryd'. Mógłby się z nią dogadać, czy coś, a ten od razu chce ją wysuszyć :P Jak już mówiłam, nie sądzę żeby całkowicie umarł, więc nie rozpaczam.
Elenka-Wyjątkowo mnie nie wkurzała. Kurde, ja nawet jej trochę, troszeczkę, minimalnie współczuję. To wszystko przez co przeszła, wybór brata, a teraz jeszcze ta porąbana sprawa z Alariciem. No i co to było pod koniec? ;o
Jeremy-Jak ja chcę mieć takiego brata! Przecież on w tym odcinku przeszedł samego siebie pod względem słodkości :) To jak powiedział, że nikt nie będzie walczył o Elkę mocniej niż on, że nie może jej stracić... No, po prostu nie dało się nie uśmiechnąć!
No i super było zebranie wszystkich w kuchni. Takie... rodzinne. Widać, że nie trzeba więzów krwi, żeby być rodziną :) No i Matt i jego super tekst o poskromieniu Klausa i umiejętnościach ninja :P To widać gołym okiem, nie musiał nawet mówić :P

Ogółem, odcinek bardzo przyjemny ;D

ocenił(a) serial na 7
_Joy

A co mi tam, wklejam promo do nowego odcinka :P
http://www.youtube.com/watch?v=UFbUfMvyPIs

SPOILERY
Aaaaa! Będzie Elijah! :D:D:D:D:D
No i ogólnie to ten wypadek Elenki na moście, trochę mi przypomina sytuacje z książki, w której
Spoilery odnośnie książki
Elenka jechała na tym samym moście i też miała drugi wypadek, tyle że tym razem nikt jej nie uratował i umarła, po czym stała się wampirem. To właśnie po tym wydarzeniu te książki zaczęły się stawać coraz bardziej porąbane. Boże, prooooszę, żeby tylko scenarzyści nie poszli w tą stronę, proszę, proszę, proszę!

_Joy

Aaaaaaa jak mi sie podobal ten odcinek! <3 Zaczne od tego, ze owszem szkoda mi Klausa i troche sobie nie moge wyobrazic nastepnego sezonu bez Niego, ale .... wyjatkowo mnie wkurzal w tym odcinku! Myslalam, ze pozwoli Elce odejsc, ze tak jak Magda napisala "jakos sie dogadaja". Np. jak skonczy mu sie krew to bedzie mogl wrocic po wiecej i Elka mu spusci troszku bez gadania ;P

Alaric i jego nowe alter-ego mnie niemilosiernie wkurzaja! Chyba mamy juz kandydata na ofiare finalu, pytanie tylko czy bedzie jedynym bohaterem z ktorym sie pozegnamy?!

Tyler byl dzisiaj niesamowicie slodki w tym odcinku :) znowu kocham Forwood calym sercem :) i fakt faktem ta ich imprezka na koniec byl super :) Matt- hahahaha, gosc mnie rozbraja ;P czy on tam w ogole jeszcze cos robi oprocz rzucania kretynskimi tekstami, po ktorych mam ochote zmierzyc mu poziom IQ ;D

Oczywiscie to zadna tajemnica, ze jestem #Team Salvatore all the way! Uwielbiam te przesiakniete emocjami rozmowy braci :) I zart Damona o zarowce ;P buahahaha

Ciekawe co sie dzieje z Elenka?! Ja akurat nie mam nic przeciwko, zeby Elenka zostala wampirkiem ;D w ksiazce odchodzily krzywe jazdy, ale moze tutaj bedzie inaczej ;P

PS. Ukrzyzujecie mnie za to wyznanie, ale podczas rozmowy Elenki z Jeremym wyczuwalam nienaturalna chemie ;d nawet na moment zapomnialam, ze sa rodzenstwem i czekalam az sie pocaluja ;D hahaha
PPS. Elencia, nie wybieraj :) bedziecie najslodszym i najcudowniejszym trojkacikiem w historii wszechswiata ;P <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

"PPS. Elencia, nie wybieraj :) bedziecie najslodszym i najcudowniejszym trojkacikiem w historii wszechswiata ;P <3"

Zaraz zwątpię w swoją egzystencję. Sandra, złamałaś mi serce.

_Joy

Ale co ;P to bylo w imie zasady "miec jablko i zjesc jablko" :) Nie chce Steleny :)

I mam propozycje w zwiazku z tym, ze za tydzien final proponuje, zeby kazda z nas oddala glos na osobe, ktora waszym zdaniem wybierze Elena :) Oczywiscie nie na osobe, ktora CHCIALYBYSMY, zeby wybrala tylko na ta, na ktora MYSLIMY, ze wybierze. Now, wiec ja zaczne:

... z bolem serca, ale ........... STEFAN ;(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Niestety, ja również głosuje na Stefcia.

Jeszcze niedawno byłabym za Damonem, ale moja nadzieja wygasa z każdym dniem :( A już całkowicie się załamałam czytając wywiad z Ianem. Na pytanie czy Damon będzie z Eleną odpowiedział: "Może. Kiedyś."
Jakby nie to 'kiedyś'... ;(

_Joy

Buuuuu ;( Tym bardziej ... Stefan ;(

sandra_crashdown

A ja wbrew Wam mówię twarde... Damon ;D Bo wszyscy myślicie, że będzie z Damonem:P
Madzia przecież Ian nie powie, ze tak Elena będzie z Damonem, jemu nie wolno mówić takich rzeczy, specjalnie wodzi nas za nos:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Równie dobrze mógłby nie dodawać tego 'kiedyś' i nikogo by nie przyprawił o depresję, a nic by nie ujawnił :P

_Joy

To Ian specjalnie tak powiedział;P

izka21gramowa

Iza to doprawdy budujace, ze ktos jeszcze ma w sobie tyle wiary, zeby postawic na Delene ;P

sandra_crashdown

Budujące?:P A ja myślałam, że po prostu mnie uznacie za wariatkę:P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Jak ja bym chciała, żeby ona chociaż ten JEDEN JEDYNY RAZ przestała patrzeć na Stefana przez pryzmat męczennika i jej 'wielkiej epickiej miłości' i rozważyła to, że Damon był dla niej ZAWSZE podczas kiedy Stefcio próbował ją zabić na tym samym moście, na którym zginęli jej rodzice i robił wiele innych cholernych świństw, kiedy już NIE BYŁ pod wpływem Klausa.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

no co ty o tym trójkąciku to było dobre :P Jak ktos będzie robił ta część z najlepszymi tekstami to pewenie Sandry wypowiedź na pewno tam się znajdzie :P

sandra_crashdown

Wiem też to wyczułam:p A to wszystko przez Jerem'ego bo on tak rzuca tym swoim seksapilem na prawo i lewo i tak samo z siebie mu to wyszło:P No nie chłopaka wina:P

izka21gramowa

On jest cudowny! <3 dzisiaj mnie jakos tak urzekl na nowo ;P Az sobie pomyslalam, ze zaluje, ze sa rodzenstwem bo Jeremy bylby fajna ludzka alternatywa dla Elenki :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Wiesz Sandy, teoretycznie to oni nie są rodzeństwem... :P

_Joy

Ahahahahaa, faktycznie ;P zapomnialam, ze tylko kuzynostwem ;P w GG im to nie przeszkadza i pomimo tych wszystkich adopcji, malzenstw rodzicow dalej sie miedzy soba lacza w pary, wiec moze w TVD tez jest szansa ;)

sandra_crashdown

No w zasadzie to jedyna ludzka alternatywa:P

izka21gramowa

A gdzie tam ;P A Matty-super-hiper-hero?! xD

sandra_crashdown

Zapomniałaś o ninjy:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

I jeszcze o pogromcy pierwotnych ;P

_Joy

Kurde no juz sie w tym gubie wszystkim ;P

izka21gramowa

Ojej, zapomnialam, ze do jego listy szlacheckich tytulow doszedl dzisiaj jeszcze jeden;P Poprawiam sie zatem ;) Matty-super-ninja-hiper-hero :):):)

A moze Elena zostanie lesbijka iii .... a nie ;P normalnych dziewczyn tam juz tez nie ma ;D

sandra_crashdown

No proszę Cię:P
A Wam też tak Alaric działał na nerwy, że kibicowałyście, żeby mu to serce wyrwali??:P

izka21gramowa

Ej bez kitu! Jak nie Alaric! Praktycznie pozegnalam sie z ta postacia w tym ostatnim odcinku i teraz podchodze do tego tak jakby to byla zupelnie inna postac i nie mam juz w stosunku do niego zadnych cieplych uczuc ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Mi się nowy Alarick spodobał nawet :P ale jako nowa postać nie pamiętając o naszym kochanym Alaricu. Dosyć wrednie grał w odcinku i sprawdziłby się jako czarny charakter.

Co do tego kogo wybierze Elena : serce jest za Damonem (Damon forever) zaś rozum patrzy rozsądnie i myśli Stefan. Więc jestem rozdarta i sama nie wiem. W zasadzie jak któregoś wybierze to jeden odjedzie i nie będzie takiej zabawy już. Cieszy mnie jedynie to że zdaje sobie sprawę że kocha dwóch i oni o tym wiedza. a do tego ich te minki przy drzwiach i w samochodzie.

Co do Klausa cholercia no nie mogę co oni mu zrobili jak Stefan trzymał rękę w jego sercu smutno mi było bo Klaus jaki jest ale to Klaus :P Myslę że to tak się nie skończy i on wróci do żywych. Pewnie zrobią że Elka zachoruje i będzie im potrzebny Klaus.....

Jeremy jest cholernie seksowny i te jego buntownicze miny jej...... bonnie niech zniknie na zawsze.......

monisia99

Wiesz normalnie to bym pewnie obstawiala, ze nie wybierze nikogo, ale we wszystkich wywiadach trabia, ze dokona wyboru :/

Zgadzam sie co do Klausa. Uwazam, ze zdanie "bo Klaus jaki jest ale to Klaus" doskonale podsumowuje moje odczucia ;P hehe

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Klaus nigdy nie był dobry i zło ma we krwi albo się go kocha takiego takim jest albo nienawidzi ....... mi go szkoda strasznie bo jego postać dużo robiła w serialu i po mimo że szkodziła to jednak działo się wiele. Podobało mi się to też jak działał na Caroline i momentami miałam wrażenie jakby byli razem to wyszłoby mu to na dobre.

monisia99

Moze by sie chociaz ograniczyl w tej obsesyjnej checi zlikwidowania Elenki ;P

Na Klaroline juz raczej nie ma co liczyc no chyba, ze Tyler zginie :( bo to, ze Klaus powroci predzej czy pozniej jest chyba jasne dla wszystkich ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no oczywiście że tak przecież musi ktoś tam robic zamieszanie :P a reszta to nagle jakaś spokojna się zrobiła i nudzi :P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ja już się pożegnałam z moim prawdziwym Alaric'iem i teraz po prostu mi zwisa i powiewa co z nim zrobią, urwą łeb, przebiją serce kołkiem, wysuszą... Byleby szybko, bo koleś jest irytujący :P

_Joy

No to ja tak samo Alaric odszedł a to coś co jest w środku ciała naszego Alarica niech zdycha z powłoką:P Dupek jak męczył Caroline to myślałam, że mu oczy wydrapie!;/

izka21gramowa

Straszne to bylo! Te olowki, a potem jak jej jeszcze wpychal ta szmatke nasaczona werbena ;( Zabic gada!!! ;P

sandra_crashdown

A wcześniej pomęczyć!:P Albo jak Damon dowalał Klausowi z Caroline hahaha genialne to było;D

izka21gramowa

No pelno bylo dzisiaj tych perelek w odcinku xD dlatego tez byl chyba taki fajny :) Szkoda tylko, ze nie dali Bonnie umrzec ;P juz myslalam, ze swoje serce zatrzyma i poswieci ;P I niech trzyma swoje wstretne lapska z dala od Jerra ;P