Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73558
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.6 

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 6 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krotki czas staliśmy się prawie rodzina ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-
Czwartek-
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Poniedziałek-
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-
Niedziela-

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA NOELA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-katia_2007
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-
Niedziela-_Joy

DLA KLAUSA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Piątek-monisia99
Sobota-izka21gramowa
Niedziela-monisia99

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Sobota-
Niedziela-sandra_crashdown

izka21gramowa

Cudny masz avatar, nawet nie przypuszczałam, że w tym kolorze jej tak ładnie;P
Widzę, że oglądałaś Spadkobierców, spodobała mi się ta starsza córka, chętnie bym ją zobaczyła w roli Belli w Zmierzchu:P wydaje mi się, że będą z niej ludzie:P

izka21gramowa

Dokladnie. Tez zwrocilam uwage na ta aktorke. Zagrala wysmienicie jak dla mnie :)

A no i dziekuje za pochwalenie avatarka ;) tez mi sie jej kolorek podoba na tym zdjeciu :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no to ja chyba też ten sylwester ściągnę, będzie co wieczorem oglądać

a co do Wade'a jest boski! Tylko to ich miotanie się między sobą zaczyna mnie już trochę męczyć :D

sandra_crashdown

Dokładnie młoda aktorka a widać, że utalentowana. Podoba mi się sposób w jaki wyraża emocje jeszcze z tą lekką nutką ironii:P

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Wiem że już nie w temacie, ale po prostu kocham sałatke z gyrosa ! :D Sama z mama wczoraj cały dzień 3 ciasta piekłam, a szczerze nie jestem niestety z tych co w kuchni lubią siedzieć.. Mąż mi będzie gotować :D

alexxa

Dobrze gada w górę dziada!;D Całkowicie się z Tobą zgadzam, facet mi będzie gotował:P Ja też ją kocham po prostu miłością bezdyskusyjną;P Wszystkie inne są tylko zamiast gdy tamtej brak:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

widzę że zachwalacie Spadkobierców..... akurat mam na kompie i chyba sobie obejrzę :P

ja wczoraj zorbiłam 3-bita a dzisiaj sałatkę z ananasem, kukurydzą, paluszkami surimi i czerwoną cebulą :P pychota :P

do hart of dixie się przymierzam ale jakoś rachel bilson mnie odstrasza po oglądnięciu The O.C. Mam nadzieję że tak gra troszkę fajniejszą postać.

monisia99

Hahaha to zabawne bo Zoe to taka troche dorosla Summer mi sie wydaje ;P tyle, ze bez Setha ;) ale nie sugeruj sie Monia, Hart of Dixie jest calkowicie inne od O.C i jest duzo trojkatow :D:D:D

izka21gramowa

Hahaha Iza Twoje teksty mnie rozbrajaja ;P

Ja akurat lubie gotowac, sprawia mi to przyjemnosc kurde no ;D ale to nie znaczy, ze jestem jakas matka Polka ;D czasem mi sie nawet nie chce herbaty zrobic dla Ksiecia ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Też lubię gotować - zwłaszcza omlet z grzybami, posypany cukrem pudrem ; )
Hmm.. zaciekawiłyście mnie tym sylwestrem - wreszcie mam co obejrzeć przez weekend ; D

accidenti

Ja lubię gotować tylko jak mam gotowy przepis (niech żyją pomysły na...;):D
accidenti zaciekawiłaś mnie tym zestawieniem smakowym grzyby i cukier puder?? i mówisz, że bomba??;)
Monia weż mi wytłumacz bo ja prosta dziewczyna jestem co to są te paluszki o dziwnej nazwie:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

paluszki krabowe- surimi takie czerwono białe :P kupiłam wl idlu :P a sałatka jest super bo słodka :P

Ola Ty to masz talenta do rysowania, zazdroszczę :) Masz jeszcze jakieś swoje rysunki ?

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Słodkość cukru, idealnie się łączy ze słonymi pieczarkami i lekko mdłym w smaku omletem ; D

accidenti

Muszę kiedyś wypróbować:P

ocenił(a) serial na 8
accidenti

Ja sb ściągnęłam i chyba też obejrzę dzisiaj ;)
Widzisz Izka kolejna rzecz w której jesteśmy takie same :D
I zrobiłam zdj temu rysunkowi ale strasznie mi się nie podoba ;o Jakoś wyglada inaczej i przede wszystkim wgl nie widać cieni na twarzy a włosy są jakieś dziwne ;o Ale i tak wam pokarze ;)
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547572_335665326492278_1000014643 92089_948913_665193103_n.jpg

alexxa

Tak myślałam, że coś z owocami morza ma wspólnego;P I te wszystkie składniki wymienione powyżej mieszasz i już ??:P A jakiś sos do tego jest??:P
Ola wydziwiasz supr Ci rysunek wyszedł:P Nie da się ukryć tego podobieństwa:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Sandra to są paluszki krabowe ale tak naprawdę to mieszanka białej ryby np mintaja, dorsza itp. w formie paluszków. W sałatce ich naprawdę nie czuć bo są bardzo delikatne :) Musisz spróbować i zobaczyć.

alexxa

Wow, jak ja bym chciala umiec szkicowac ;)

Szkoda, ze nie jadam owocow morza bo bym zapozyczyla sobie przepis ;P

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Też tworzę i muszę przyznać, że świetnie Ci wyszła ta Dalana ; D Ja nie potrafię tak dobrze ludzi rysować.. zawsze ich hiperbolicznie zniekształcam ; )

ocenił(a) serial na 8
accidenti

Dziękuje wam kochane ;*
Ja własnie jedyne co umiem w miare dobrze to ludzie :)
A niestety wasze dania ten omlet czy twoja sałatka z ananasem Monia nie podchodzą mi bo nei lubi połączenia słodkiego i słonego :( Owoców morze zresztą też. Wgl ja mało lubie z kuchni ;o

ocenił(a) serial na 7
alexxa

dokładny przepis jest taki :)

opakowanie paluszków surimi, puszka kukurydzy, puszka ananasa, dwie czerwone cybule , zioła prowansalskie, sól pieprz i majonez

ostatnio robiłam naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i serem :P

monisia99

Uwielbiam nalesniki ze szpinakiem :) polecam jeszcze z parowka i zoltym serem :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ja ostatnio od siostry zapożyczyłam przpeis na naleśniki ze szpinakiem :) akurat z parówkami i żółtym serem to robiłam krokiety z ciasta francuskiego lub normalnego :P

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Też lubię krokiety z parówkami ;DDD Ja dzisiaj dla odmiany posprzątałam w pokoju i upiekłam 3 ciasta, jestem z siebie dumna.

A rysunek Olki jak zawsze, czyli świetny :)

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Dzięki raz jeszcze :)
Ogl GG i skomentuje to tylko jednym zdaniem; seks w windzie Blair I Dana , aa <3
Też oglądałam to tylko dla ich scenek :D
A tak wgl to w 90210 pojawił się już u mnie Liam, a Silver zaczyna świrować... Kurcze jestem taka empatyczna że wstydzę się czasami za nią i mówie jej weź się ogarnij i zachowuj tak jak wcześniej bo stracisz Diksona :D

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Haha, ja też tak mam, że czasem jak coś oglądam/czytam, to się wstydzę za jakieś durne kwestie :P

A GG było świetnie, ale tylko ze względu na Dair, bo reszta strasznie nudna.

Dziewczyny, na Święta życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia, duuużo miłości i żebyście (nie zwracam się tu do Sandry i Moni, bo im już nie trzeba :P) znalazły swój odpowiednik Peety. No i oczywiście mokrego dyngusa :D

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Dziękuje ;*
I również życzę wam dużo szczęścia, miłości, dużo nowych kolegów poznawanych w autobusach ( w szczególności do Magdy i Izki ) dużo wspaniałych przyjaciół i żebyście dalej były takie fajnie jak jesteście :D
I też życzę mokrego dyngusa ale chyba w tym roku będzie biały..o.O

alexxa

Hahaha dla kogo bialy dla tego bialy ;P

Dzieki Kochane ;* oczywiscie tez zycze Wszystkiego co Najlepsze: milosc, radosci i innych slodkosci ;) ;*

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

taaaa Kochane, dziękuje za życzenia :)

W Te Święta Wielkanocne życzę Wam Wszystkiego dobrego, dużo szczęścia, miłości , smacznego jajka i mokrego Dyngusa Dla Wszystkich Panienek :P

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Dziękuję ;**

Mnie tam całe szczęście już nie ma kto polać ;P W zeszłym roku zostałam przeniesiona prosto z łóżka do wanny. Z lodowatą wodą. W piżamie :P

W empiku bardzo namiętnie ostatnio promują książkę "Niezgodna" i robią z tego takie drugie Igrzyska. Szkoda, bo wielu ludzi na pewno coś takiego zniechęci, a słyszałam, że wcale nie jest taką super kopią Igrzysk i podobno jest bardzo fajna. Nie wiem jak Wy, ale ja się niedługo zabieram za czytanie :D

_Joy

Hmmm zaciekawilas mnie z ta ksiazka musze przyznac. zaraz szybko przeczytalam o czym to mniej wiecej jest i chyba tez przeczytam. Wprawdzie dopiero co zamowilam "Cisze", ale juz przynajmniej wiem za co sie zabiore pozniej ;) A to tez jest dopiero pierwsza czesc jakiejs wiekszej calosci?! ;>

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Kochane...wszystkiego dobrego na te święta i oczywiście po świętach też. Szczęścia, zdrowia i radości i najważniejsze dużo miłości, tej prawdziwej.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja dopiero co zaczęłam czytać "Piękne istoty", ale za tą książkę się zabieram zaraz jak skończę.

Chyba ma powstać trylogia, ale nie jestem pewna do końca.

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Jak tam u was dziewczyny?;>

alexxa

A dobrze :) Ogladnelam wlasnie GG <3 Kocham Dana jeszcze bardziej oczywiscie <3 Piszcie cos bo chce juz kolejna czesc i Dana w grafiku ;D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

hahaha, ja jeszcze nie oglądałam ale pewnie zaraz sb włącze :) U mnie też dobrze ale szkoda że już koniec wolnego i do szkoły.. Oblali was w poniedziałek? :D

alexxa

Tak trochę chu**o szczerze mówiąc;/
No mnie nikt nie zlał chyba za stara jestem, że mnie nikt nie chce oblewać:p

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Mnie oblali niestety, ale tylko raz i całe szczęście nikt mnie do wanny nie wrzucił :P

Ja zaraz się zabiorę za GG, tylko skończę oglądać Grę o tron (którą już z czystym sumieniem mogę polecić)

_Joy

Też zaczęłam oglądać;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

I jak? ;)

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Chyba też zacznę to oglądać ale może w wakacje bo teraz mam zapie rdol cały czas ;o Już pierwszy dzień szkoły i mam dosyć ;/ Myśle co by tu zrobić żeby zostać w domu ale ostatnio cały czas gdzieś chodzę...

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Ja się dzisiaj dowiedziałam że jutro nie mam prawie połowy lekcji, więc nie narzekam ;D

A na "Niezgodną" sobie jeszcze poczekam bo nie ma jej jeszcze w wersji ebooka a teraz nie mam nawet czasu żeby iść do księgarni :/

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ja nic nie obejrzałam bo nie miałam kiedy ale jutro nadrobię bo dziś to juz trzeba iść spać :P Ja szczerze powiem z moim wyglądem to bałam się chodzić po osiedlu że mnie obleją więc miałam transport :P

_Joy

No i mi się podoba:P Jeszcze jak przeczytałam, że jest na podstawie "Sagi o ludziach lodu" to już w ogóle:P
Zawsze chciałam przeczytać te książki!;D

izka21gramowa

A ogladal ktos Glee?! Blaine to taki slodziak <3

OMG! Saga o ludziach lodu?! Boze, przeciez to jest takie stare ;D pamietam jak moja babcia to czytala jak bylam jeszcze malolata ;P

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Ja jakoś wole ostatnio czekać na napisy.. Jak było Pll to wszystko ogladałam po angielsku a teraz się rozleniwiłam :D
Wgl dziewczyny skończyłam 1 sezon 90210 :) Spodobało mi się i jeszcze bardziej się cieszę jak słyszałam od was że 2 sezon będzie lepszy. Strasznie polubiłam Navida taki z niego słodziak że szok :D Liam też jest świetny i z wyglądu i przez to że jest taki buntowniczy i nieokrzesany . Tylko co on robi z tą głupiutką Naomi ;o Jak słyszałam jakie ona głupoty wygaduje i jak się zachowuje to myślałam że coś mi się stanie. I z dziewczyn chyba najbardziej lubie jak narazie Silver, ale Adrianna jest strasznie ładna, napatrzeć się nie moe ;)

alexxa

A ja skonczylam "Hart of Dixie" i teraz bede juz nabiezaco ;P Dobija mnie czekanie na nowe odcinku, ale coz ... :(

Wczoraj zobaczylam sobie pilota "Once upon a time" i calkiem niezle sie zapowiada ;P chyba dojdzie mi kolejny serial do kolekcji ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A ja przestałam to oglądać po 5 odcinkach, wkurzała mnie strasznie główna bohaterka, chociaż to może mogło mieć związek z tym, że mam do niej uprzedzenie po roli przebrzydło słodkiej Cameron, która pod koniec okazała się zwykłą sucz (której również z całego serca nienawidziłam :P) z Dr Housa :P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ja ostatnio też się rozleniwiłam i wolę poczekać na odcinki z napisami, zaś oglądam teraz Glee. Na GG nie mam weny ostatnio i nie kręci mnie ten serial a odkąd Blair i Dan są jawnie ze sobą zrobiła się jakaś monotonia i nie cieszy mnie nic jak oglądam odcinek.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Mam takie małe pytanie do tych, którzy oglądają Hart of Dixie. Kogo chcielibyście widzieć z Zoe? George'a czy Wade'a? Bo ja szczerze powiedziawszy zmieniam zdanie co 5 sekund :P Jest jakaś słodka scena z G., myślę sobie "O Boże, oni MUSZĄ być razem!". W następnym odcinku słodka scena razem z Wadem-"Jak ja mogłam myśleć, że wolę ją z Georgem? Wade jest świetny, oni muszą być razem!". I tak w kółko :P Zastanawiałam się, czy tylko ja mam taki dylemat :P