Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.8

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

_Joy

Miałyście rację z tym Efronem:P Oglądałam wczoraj Szczęściarza:P

izka21gramowa

Ja nie wiem co wy wszyscy macie z tym Sparksem ;P mnie jego ksiazki kompletnie nie ruszaja, ekranizacje sa owszem fajne, ale jedyna, ktora mnie tak naprawde chwycila calkowicie za serce i poczulam sie absolutnie kupiona bylo "I wciaz ja kocham", pomimo, ze ksiazka wydawala mi sie mocno przecietna ;P

sandra_crashdown

Ale film był fajny zresztą tak jak i główny bohater:P Ja się nie jaram jego książkami, tylko jedną czytałam Pamiętnik, ale bez szału, przeciętna książka. Ale musisz przyznać, że ekranizacje ma fajne:P Muszę oglądnąć to "I wciąż ją kocham":P

izka21gramowa

No ekranizacje po prostu potrafia wykrzesac caly potencjal fabularny, poprawic to co przynudzalo w ksiazce i generalnie troche cala historie podrasowac ;P bo Sparks to nudziarz! Pelno w jego ksiazkach swietoszkowatych bohaterow, symboli religijnych i innych takich srednio do mnie przemawiajacych motywow ;P A, ze Efron jest slodziakiem to juz wczesniej mowilam i nie potrzebowalam tego filmu na potwierdzenie swojej tezy :D:D:D

sandra_crashdown

Ja właśnie potrzebowałam:P Niby mnie w Sylwestrze zaskoczył, ale mi było mało:P No ja jakos nie widzialm zadnych symbloi religijnych, ale owszem czasami wiało nudą, szczególnie w tych ich rozmyślaniach:P Ale kochana spr, przeczytać Coś pożyczonego:P Tam to dopiero jest masakra:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

To chyba jeszcze Sylwester zobaczę i się całkiem do Efrona przekonam, czemu nie?!

katia_2007

Sylwester bardzo fajny, polecam:D Efron tam ma rolkę z Pfeiffer bardzo fajną:P Zresztą inne historyjki też są fajne:P

izka21gramowa

Nom, ja tez uwazam, ze calkiem fajny film :) Lubie takie, gdzie na koncu sie wszystko sklada w jedna calosc :)

sandra_crashdown

Co do Coś pożyczonego to dodam jeszcze, że filmik bardzo fajny a książka jest za długa z tymi wszystkimi nie potrzebnymi wątkami i przemyśleniami.

izka21gramowa

No wlasnie mi sie film bardzo podobal, ale generalnie mam taka zasade, ze jak ogladne pierwszy film to ksiazki mi sie juz nie chce czytac pozniej ;D co innego na odwrot ;P

sandra_crashdown

U mnie to zależy jak książka się różni od filmu. W przypadku Coś pożyczonego film jest wiernym odzwierciedleniem książki i może też dlatego wydała mi się nudna. Inaczej było z Zieloną milą tu i książka i film były świetne mimo, że też film był wiernym odzwierciedleniem książki, ale to w końcu King to też zobowiązuje. Podobnie miałam z Milczeniem owiec, tym bardziej, że w filmie kilka rzeczy było pominiętych, bo wiadomo, że wszystkiego w filmie nie upchniesz. Czas zabijania z kolei był świetny jako film, ale jako książka... masakra nie skończyłam jej nawet czytać, już nie mówiąc o tym, że kilka rzeczy było zmienionych i to w filmie wypadło dużo lepiej.

_Joy

Ejjjj no! Bo ja mam wolny czwartek skoro Klaus przeszedl na emeryture ;P Kogo wstawiamy do grafiku? ;>

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

fajnie że chwalicie efrona :) siadam do oglądania tego przeklętego PLL zoabczymy czy coś ciekawego było:P

_Joy

http://www.youtube.com/watch?v=qr1bkbWKevE

No dziewczynki same powiedzcie: czyz ona nie jest najpiekniejsza kobieta na swiecie?! ;D

btw. uwielbiam ten utwor! ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Cheryl jest naprawdę piękną i zgrabną kobietą, bardzo lubię jej muzykę zaś ta piosenka jest średnia jak dla mnie :P zaś sama Cheryl jest bardzo sympatyczna, bardzo lubiłam oglądać ją w x-factorze.

Odnośnie programów rozrywkowych wczoraj oczywiście siedziałam pół nocy na you tube i znalazłam coś czym się zachwyciłam totalnie :) obejrzyjcie naprawdę warto

http://www.youtube.com/watch?v=9zEI8TtIip0&feature=share

Widziałaś Sandy nowy kawałek i teledysk Tulisy? naprawdę fajny i pięknie w nim wygląda.

http://www.youtube.com/watch?v=eP_eI5T_deU

Widziałyście to haha niezłe :P

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=417726458263933&set=o.291824160232&type=1 &theater

Odnośnie odcinka, to w skrócie przynajmniej jest przełom w sprawie Mayi.

Cieszy mnie że Emily zaczyna w końcu zapomniać o Mayi i wzięła się za Paige, należy się jej trochę szczęścia a do tego bardzo ładnie wyglądała w odcinku :)
Hanny z dnia na dzień coraz bardziej nie lubię, drażni mnie. Oczywiście nie pomyślcie że przez wzgląd że pocałowała Wrena bo to było nad wyraz sztuczne i dziwne.

Co do Spencer fajnie że chroni Jasona, z czasem stwierdzam że Toby nie jest dla niej...... nei wyczuwam między nimi takiej chemii jak kiedyś. Podobała mi się akcja Spencer- Caleb i powiem szczerze że tam wyczuwałam flirt i już w pewnym momencie że się pocałują. Caleb przy Spencer wydaje się zupełnie inny, bardziej męski :) Albo mi juz na oczy pada od tego wszystkiego.

Ezra nagle zrobił się milionerem i niebawem pojawi się jego przystojny brat :) Nie dziwić się że wybrał takie życie mając taką sukowatą matkę. Coś czuje że związek Arii i Ezry wisi na włosku i wcale jakoś mnie to nie martwi.

Co do Mayi i jej filmików czytałam SPOJLER że ona miała powiązania z Alisson jakby były razem razem tak jak z Emily i że znały się bardzo dobrze...... podejrzane wiec to może Maya była w ekipie A i za dużo się dowiedziała......

objerzałam kontynuację tres metros sobre cielo i powiem że nie jest taka dobra jak pierwsza część zaś aktor grajacy Hache jest niesamowity

monisia99

hahahaha Monia jaki esej :D

Zdjecie Fitzow muahahaha :P przeciez jak sie porowna tego goscia z prawej do ezry to na usta cisnie sie tylko jedno pytanie: czy Ezra jest adoptowany?! zlitowali sie nad nim, ze takie zgarbione, biedne, dziecko i je przygarneli ;P

Kawalek Tulisy znam i lubie :) aczkolwiek juz mi sie troche znudzil ;P Tez uwazam, ze jest sliczna, ale nie tak jak Cheryl ;P ale malo ktora jest jak dla mnie ladniejsza od niej, wiec wiesz ... ;)

sandra_crashdown

Szczerze mówiąc to ten brat Ezry to nawet niezły jest:P Mógłby odbić mu Arię;D <prosi> :D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Wracam pod dwudniowej weselnej nieobecności, a tu tylko cztery posty. Słabo dziewczynki. xD

Jeśli chodzi o Spencer i Caleba, to ja też zauważyłam tą taką więź, chemię pomiędzy nimi. Ale z tego co pamiętam, to w większości ich wspólnych scen tak było, choć nie było ich wiele.

katia_2007

Właśnie ja też co wchodzę to żadnego nowego postu:P Dopiero ja dzisiaj napisała, ale nikt mi nie odp. a sama z sobą pisać nie będę:P

Miałaś fajny wyjazd weekendowy??:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Właściwie do ostatnich minut stwierdziłam, że jest zdecydowanie średnio, ale tuż przed wyjazdem jakby się poprawiło, z tylko mnie znanego powodu xD
No i przystojniacy grali i śpiewali :P

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

ja ostatnio esej napisałam ą że nimt mi nie odpisał więc sama sobie też nie pisałam :P
serialowy Caleb fajnie śpiewa oto próbka :)

http://www.youtube.com/watch?v=aPUXTlp9ZF4&feature=player_embedded

Mała dygresja na temat TVD :)

TEFAN/ELENA/DAMON- przemiana Eleny w wampira i przypomnienie wszystkich wymazanych przez Damona wspomnień będą miały duży wpływ na jej relacje z braćmi Salvatore.

Wszystkie te rzeczy, jakich doświadczyła z Damonem i Stefanem będą miały inny kontekst dla niej jako, że ona staje się tą nową osobą- zdradza Plec. Ta okoliczność, która jest dość przerażająca, sprawi, iż wszyscy jeszcze bardziej będą się troszczyć o siebie nawzajem, kłótnie będą bardziej intensywne, urazy większe, a miłość tak mocna jak jest to tylko możliwe.

Mimo, iż Damon wraca do zachowania z 1 sezonu

to na pewno nie będzie to końcem Deleny, jeśli ktoś się tego obawia- mówi Plec. W rzeczywistości, w pewnym sensie jest to początek początków.

monisia99

No mam nadzieję, że w końcu to będzie prawdziwy początek Deleny<3;D

monisia99

Jej, wreszcie^^

Hoax

Nie pojawiają mi się powiadomienia, że ktoś napisał coś do tematu;/

izka21gramowa

Juz wczoraj zauwazylam, ze sie nie pojawiaja dlatego nie odpisywalam na zadne posty bo myslalam, ze nikt nic nie pisze :(

sandra_crashdown

Właśnie ja tak samo aż się wkurzyłam i po prostu spr i się okazało, ze posty są, ale ja o tym nic nie wiem;/

izka21gramowa

Wczoraj nie mialam tez w ogole procentow zgodnosci pod znajomymi, ale juz widze, ze dzisiaj mi wskoczyly :D

sandra_crashdown

A mi się dalej nie pojawiają powiadomienia;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nareszcie są powiadomienia :)

katia_2007

Ale odcinkow seriali dalej nie zaktualizowali :/ co im sie dzieje z tym FW :/

sandra_crashdown

Hahaha laski jaki news jest w najnowszym odcinku PLL to padniecie;D I dotyczy naszego "ulubionego" gargulca:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ok dziewczynki, wróciłam, więc teraz oczywiście od razu się zabieram za PLL ;D

_Joy

Haha padniesz:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

O mamo. Faktycznie Izka, padłam, po prostu padłam jak sie dowiedziałam o naszym Quasimodo ;P Szkoda tylko że Aria jednak weszła potem do jego mieszkania, ja bym gościowi sprzedała liścia za okłamywanie i wyszła nawet na niego nie patrząc ;P
Swoją drogą, to ten jego brat jest niczego sobie :> Tak właściwie to jest więcej niż niczego sobie ;D A teraz grzecznie proszę: niech on odbije temu gargulcowi Arie!!!! To już nawet nie musi być Jason, byleby tylko go zostawiła ;P A kiedy Aria sie go spytała co zamierza mu zabrać następne, to sobie automatycznie pomyślałam "ja myśle że ty dobrze wiesz co, a może raczej kogo" ;P
Cece jest podejrzana. Lubię ją, ale ta cała jej uprzejmość w stosunku do dziewczyn jest conajmniej dziwna.
Widzę że Jenna i Noel stali się demonicznym duo ;P Nienawidzę obydwu, dobrze że Spencer chociaż trochę pocisnęła Jennie w tej grze ;P
Hanna i Caleb byli do przewidzenia, ja w sumie liczyłam na to, że coś rozkręci się bardziej ze Spencer :( Chociaż jak C. powiedział że to on wysłał tą wiadomość to przez kilka okropnych sekund pomyślałam że on też działa z A ;P

Odcinek ujdzie w tłumie. Mają plusa za gorącego braciszka ;P No i za tego newsa o naszym frajerze-psychopacie, bo nieźle się uśmiałam jak to usłyszałam ;P

_Joy

Haha też tak myślę o braciszku:P A co do Cece też mi się wydaje podejrzana z tą całą swoją troską. A Aria to mnie rozwaliła dzisiaj jak na jego kilka razy wypowiedziane słowo: proszę ona od razu się zgadza jeszcze po czymś takim czego się dowiedziała WTF??

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Delena na endgame i koniec ;P Mam takie dziwne przeczucie, że w tym sezonie oni się zejdą, na serio ;D Bo jak nie to sie porządnie wkurze ;P

Tak btw. to nie wiem, czy tylko ja to zauważyłam w finałowym odcinku. A mianowicie chodzi mi o to, że podczas tego prawdziwego pierwszego spotkania D i E, on do niej powiedział "You want love, that CONSUMES you". W tym samym odcinku, Elena powiedziała do Matta "But Damon... When I'm with him, it just... CONSUMES me." No powiedzcie mi, może i mam obsesję, ale czy to był przypadek że oni tak powiedzieli i to jeszcze w tym samym odcinku? ;P

_Joy

No jak dla mnie to oni są po prostu sobie przeznaczeni:P Też mam takie wrażenie, że ich połączą w tym sezonie:P

_Joy

Jezu, czytam maile (początki Waszych postów) - patrzę temat "Słodkie Kłamstewka" i czytam: "delena" i myślę sobie - tak, muszą się zejść, w końcu odkrył, że to przez A zerwali... a po chwili: cholera... Delena? Coś mi tu nie gra. Moment konsternacji - no tak - Offtopy:D
Kręci mi sie już wszystko:D

Hoax

A i jeszcze dodam, że jak już się zorientowałam, że to o VD to popieram w 100% Waszą opinię;) muszą się zejść...

Hoax

Haha a wiesz, że miałam podobnie??:P Wstałam zaspana i też czytam i ten wątek o A też jakoś przez niego zgłupiałam;D

ocenił(a) serial na 7
_Joy

http://www.youtube.com/watch?v=cWX6FVar5YE&feature=related
Skoro już mowa o TVD, to tak na poprawę humoru ;P

_Joy

Wolałabym same sceny z Damonem:D Stefan fuj!:)

ocenił(a) serial na 7
Hoax

jestem po docinku PLL i powiem że był nawet nawet. newsy o Ezrze są dosyć ciekawe i do tego ta akcja z Maggie...... tego to ja się nie spodziewałam, braciszek oczywiście slodki ,matka Ezry przerażająca

Imprezka w stowrzyszeniu dosyć ciekawa, fakt myślę że Cece jest jakaś podejrzana i jej nie wierzę ,ciekawe czy z tym przyjęciem Spencer to nie jakaś podpucha...... nawiasem mówić Noel to cham i świnia gorsza chyba niż Jenna..... nagle taki chojrak się zrobił. Na Jennę bez okularów nie mogę patrzeć bo jest brzydka i do tego te jej chamstwo. Oni oboje cos wiedzą i ukrywają. Tylko czemu w samochodzie nie było Noela jak niby oboje znaleźli Emily......

Myslałam, że pokażą jakieś ciekawsze filmiki ze strony Mayi a tu nic ciekawego.

Caleb miał niezły pomysł i nie jestem pewna czy przypadkiem nie jest zamiszany we wszystko. może specjalnie pwoeidział że jest A bo współpracuje i teraz będzie wiedział że Hanna powie mu dosłownie wszystko i nie będzie się kryć. Co za tym idzie będzie wiedział wszystko ci i dziewczyny.

Szkoda że nie było Wrena i Jasona, brak jakoś przystojniaków :(

Dla tych co nie oglądali Magic Mike to muszę napisać że średni film oczywiście poza scenami rozbieranymi i tańczącymi. Film się gubił w fabule, która nie była nawet dobrze skonstruowana

monisia99

Jenna nie jest brzydka, jest specyficzna;)
No na mnie odcinek wrażenia nie zrobił. informacje o Ezrze też nie, bo mnie zdecydowanie wkurza sama jego obecność.
Na Caleba bym nie stawiała. Nie pasuje mi w ogóle do tej roli - lae oczywiście zdania mogą być podzielona.
Wrena i Jasona nie było, ale masz braciszka Ezry - za dużo ich być nie może;)
Ciągle liczę na przełom w tym sezonie, ale coś go nie ma - ogólnie z mojej 8 po drugim sezonie, na tę chwile spadło na 6. I jak się nie poprawi to spadnie jeszcze niżej.

Hoax

U mnie ciągle spada:P A Noel taki jest zły, bo w końcu Ezra mu odbił Arię:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ja też już obejrzałam. Miałam nadzieję, że jak Aria się dowiedziała o Maggie, a Ezra nic na to, to, że odejdzie i nie zatrzyma się. A może tam Maggie, to ta cała znajoma Ezry ze studiów. Jak ona się tam nazywała? Nie pamiętam. Może tylko po małej modyfikacji.
Braciszek Ezry niczego sobie, ale zbyt ładny jak dla nie, to znaczy ta porcelanowa twarzyczka mnie nie kręci xD

Kiedy Emily oglądała filmiki i był fragment wiersza: "...byłaś moją pierwszą, ale nie po raz ostatni...' to moa wrażenie, że to było o Alison.

Poza tym miałam nadzieję, na Wrena a nie tylko telefon od niego do Hanny :(

katia_2007

Kochana, ale sneak peek z Wrenem in Hanna z nastepnego odcinka jest fajny:P To tylko Aria co bys chciala:P
A jak tam z Twoim The Client List??:P Przy którym odc. jestes?:)

izka21gramowa

Wezcie mnie dobijcie :( te laski z PLL to sa jakies straszne frajerki :( czemu one zawsze jakos tak zle wybieraja z tymi kolesiami? :( i biedny Wren znowu pojdzie w odstawke ... No, a ten braciszek Ezry jest calkiem fajny :P na pewno sto razy lepszy niz brat ;D I z ta Maggie przegiecie na calego!

PS. czy was tez wkurza na maksa ten caly Pastorek? :/

sandra_crashdown

Aaaaaa, sorki za posta pod postem, ale piosenka Tylera Blackburna(Caleba), ktora leciala w odcinku jest swietna :P

http://www.youtube.com/watch?v=aPUXTlp9ZF4

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nawet nie wiedziałam że on śpiewa ;o Ale piosenka świetna, leci na moją playlistę ;D