Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.9

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)

sandra_crashdown

Nie kochana to chyba chodziło o Stefcia w tym tekscie:P Albo ja juz slabo kojarzę:p

No nie nagrał ale ja tam jestem p4ełna podziwu, bo dobrze odegrał swoją rolę wg mnie;)

izka21gramowa

Nie no chodzilo o to, ze mowil do Stefana, ze dzieki jego heroicznym poczynaniom swiat zyskal kolejnego rozgrywajacego :P z taka ironia niby :P przeciez Stefan nie jest rozgrywajacym tylko Matt ;)

A wlasnie mialam Cie jeszcze spytac bo widzialam, ze widzialas juz oba piloty seriali, ktore tez chce ogladnac mianowicie Arrow i Beauty and the Beast :) powiedz mi prosze, ktory Ci sie wydaje lepszy :P wiem, ze ciezko stwierdzic po Pilocie, ale moze akurat ;)

sandra_crashdown

Kochana sorki, że tak długo musiałaś czekać na moją recenzję, ale zwyczajnie nie miałam jak.
Nie wiem kochana czy Ty już oglądałaś i chcesz porównać z m9ją opinią??
W każdym bądź razie zacznę od tego, który mi sie bardziej podobał: zdecydowanie Arrow! Miałam trochę rozbudować moją wypowiedz, ale nie wiem czy już oglądałaś, więc żadnych spojlerów nie będę Ci tu rzucać;) Bestia mnie zawiodła szczerze mówiąc. Niby ta akcja jest, ale jakaś taka dziwna. chemia też niby jest jakaś pomiędzy bohaterami, ale też to wszystko takie bez wyrazu. Ja bym klimat tego pilota określiła jako letni. Takie to wszystko jest nijakie. I główny wątek czyli zabójstwo matki i jakieś jej powiązania( bo w końcu jest jakiś powód dla którego ją kropneli i śledzą "piękną"). Mam nadzieję, że akcja będzie się rozkręcać z każdym następnym odcinkiem, bo jak na razie to jest średnio. A co Arrow...mmm malinka. Główny bohater ciacho nieziemskie, bardzo mi się spodobał, bo w zwiastunie to o tak sobie. Akcja wartka, efekty specjalne świetne. Dekoracje w tym dom-zamek Olivera jest cudny. Cała historia jest też dużo ciekawiej opowiedziana. Reszta bohaterów też świetnie dobrana, w tym jego była dziewczyna Lauren( swoją drogą lubię tą aktorkę i znam jeszcze z Supernatural- Sandi jako rasowa fanka przystojniaków jak możesz nie oglądać Supernatural??:P). Przemiana głównego bohatera mi się bardzo podoba. No i końcówka, która zachęca do oglądania następnego odcinka;)

izka21gramowa

Nie widzialam jeszcze ani jednego z tych dwoch seriali, ale mam wielkie checi ku temu dlatego pytam ;)

Swoja droga dziekuje za wyczerpujaca recenzje :* a co do Supernatural to nie wiem jak to sie stalo, juz chcialam kiedys nadrobic, ale przeraza mnie ilosc odcinkow, ktora tylko sie powieksza :P

sandra_crashdown

A tam ważne, żeby zacząć, powoli nadrobisz:P Ja nie mam do tej pory jednego sezonu i kilku odcinków z innych i oglądam:P
nie ma za co kochana, liczę na to, że jak oglądniesz to się podzielisz wrażeniami, bo jestem bardzo ciekawa;)))

izka21gramowa

A widzialas juz moze nowe OUaT??? ;>

sandra_crashdown

Nie a Ty????

izka21gramowa

Jeszcze nie :P

sandra_crashdown

No właśnie ja też ani tego ani Revenge:P

_Joy

ejjj bez jaj tez przeczytalam tego newsa i nie ogarniam! zapowiadalo sie, ze watek Jacksona jako wilczka bedzie podstawowym w 3 sezonie, a tu .... :/ troche to glupie!!!

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Noo, dokładnie ;/ Jestem ciekawa jak oni się teraz z tego wyplączą, no ale ok.

_Joy

Wkurzyl mnie ten news strasznie :/ ale to juz chyba niestety pewne bo Colton pozegnal sie z fanami na Twitterze :(

Jeden plus calej tej akcji: Lydia+Stiles :):):)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Jeej, w końcu ktoś go pokocha ;3 xD

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Dziewczyny, chyba rozkminiłam co ten pastor zrobił ;D On ich przemienił w wampiry! Przecież wcześniej zabrał Meredith jej zapas krwi, mógł im ją do herbaty wlać, czy coś. No i na końcu powiedział "Ja was poprowadzę". Poprowadzi ich jak już przejdą transformację. Jestem genialna ^^ xD

_Joy

Tez o tym w sumie pomyslalam, ze pewnie chce zwalczyc armie wampirow inna armia wampirow, ale to czemu by im po prostu tego nie powiedzial?! :P no i on chyba jako pastor, gleboko wierzacy w Boga nie moze byc wampirem xD No i jedno mnie jeszcze nurtuje, po co im byly te galazki werbeny, ktore trzymali?

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Też tak pomyślałam na początku ale jak się dłużej nad tym zastanowić, to przecież on ich spalił. To jak mogą stać się wampirami jak będą spaleni? Może znowu jakieś duchy będa? Mam nadzieje, że nie..

alexxa

Najbardziej prawdopodobna wersja wydaje sie ta, ze to jednak sprawka Damona, ktory gdzies tam rzucil zdaje sie jakims tekstem, ze, cytuje "zajme sie tym", wiec moze to on zauroczyl Pastorka, ktory przeprowadzil sieczke :D

_Joy

Nie wiem czy chcecie to ogladac bo wiem, ze wam to zlamie wasze dairowskie serca tak jak zlamalo moje, ale .... to bylo do przewidzenia :/

Zdjecia ze slubu Chucka i Blair:

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mbxxidSakL1rw40rko1_r1_500.jpg

oczywiscie jakosc fatalna bo cykane z ukrycia ;)

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

najgorzej! Już nie ma po co oglądać tego serialu ;( Strasznie wszystko przewidywalne zrobili.. Powinno być tak że na koniec Blair jednak ucieka od Chucka i idzie do Dana z którym jest już przez całe życie :D Hahahah, nawet dla mnie to się wydaje absurdalne , w życiu nie zniszczą Chucka i Blair..

alexxa

Wiecie co?! Ja juz mam tego serdecznie dosc! Inwestuje emocjonalnie nie w te pary co trzeba :P czy ja jestem jakas kurde nienormalna, ze zawsze widze lepsze polaczenia gdzie indziej niz scenarzysci??? co jest ze mna nie tak?! xD

_Joy

Dziewczyny ogladnijcie sobie najnowszy teledysk Leony Lewis ;) poznajecie tego Pana??? :P

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D5U6CaNlyEQ#!

sandra_crashdown

Jak on tu wygląda super sexi:P Bardzo lubię tego aktora, już dawno mi w oko wpadł:P a Sandi oglądnij dzisiaj Arrow, bo taka jestem ciekawa Twojej reakcji na innego pana:P

izka21gramowa

Colton jest czaderski! <3

Nom, ogladne dzisiaj przed zasnieciem ;) obiecuje :P :*

sandra_crashdown

Super dziękuję;*;) Ale jak przed zaśnięciem to tym lepiej, bo Ci się może przyśnić;P
A teraz ciekawostka:
http://www.filmweb.pl/person/Steven+R.+McQueen-541517
http://www.filmweb.pl/person/Colton+Haynes-830845
Popatrzcie na ich daty urodzin:P

izka21gramowa

Jak do tego doszlas??? :P

sandra_crashdown

A jakoś tak przypadkiem, bo po ostatnim odcinku TVD mi słabość do Jeremego wróciła i był news, że Colton nie wróci do TW i ich spr a zawsze zwracam uwagę na daty urodzenia a już szczególnie jak ktoś jest z mojego roku czy zodiaku:P

izka21gramowa

Wiesz jakos tak po ogladnieciu tego teledysku zrobilo mi sie jeszcze bardziej smutno, ze Colton nie wroci do TW :(

sandra_crashdown

No nie dziwię Ci się, bo ja jeszcze nie zaczęłam oglądać tego serialu na dobre, ale już wiedziałam, że 9on tam występuje i już się cieszyłam;(

izka21gramowa

Pamietacie te czasy kiedy osoba o rok mlodsza wydawala wam sie takim gowniarzem??? :P a teraz nie mysle o niczym innym jak o tym, ze Colton i Steven to niezle ciasteczka :P

sandra_crashdown

Haha ja tam się z 4 lata młodszym spotykałam:P No pewnie, że ciasteczka:P

_Joy

Okay, tak jak obiecalam Izus :* recenzja pilotazowego odcinka Arrow ;)

Zacznijmy od glownego bohatera --> bezwarunkowe ciacho! i to takie ciacho przez duze "C" :P hehe skad on zna te wszystkie sztuczki?! cos mi sie nie cce wierzyc, ze sam sie tego nauczyl na bezludnej wyspie :P

Katie Cassidy --> eeee :/ nie przepadam za nia, ale dam jej szanse :P moze sie sprawdzi i czyms mnie zaskoczy ;) podoba mi sie to, ze juz nam zaserwowali poczatek trojkacika, czyli juz jestesmy w mojej ulubionej bajce :P hehe oczywiscie fakt, ze jej siostra zginela podczas namietnej nocy z jej chlopakiem troche komplikuje sprawe, ale jak zdazylismy zauwazyc sama Katie nie ma specjalne mu tego za zle, bardziej obwinia o wszystko zmarla siostre :P muahaha, wygodne to, nie powiem ;)

Zaskoczyl mnie fakt, ze pan detektyw okazal sie ojcem dziewczyn! no i juz go lubie po tekscie o rozeslaniu listow gonczych za Robin Hoodem :P heh, facet strzelil w 10tke bo Oliver rzeczywiscie wydaje sie byc takim wspolczesnym Robinkiem :P

No i jak kazdy serial musi miec osobe, ktora go kradnie i po 1wszym odcinku to chyba bedzie przyjaciel naszego glownego bohatera, ktory rzuca swietnymi tekstami na prawo i lewo :P "Zauwazyles, ze twoja siostra wyrosla na niezla laske?" <zabojczy wzrok Olivera> " ... bo ja nie!" hahahaha :P albo "Czym jest zmierzch?" > "lepiej, zebys nie wiedzial" hehe, troche oklepane, ale nie wiedziec czemu wciaz smieszy :P

Cliffhanger tez mi sie podobal: mamuska w roli evil queen :P bardziej stawialam na jej nowego meza, a tu prosze - psikus! ;) i to lubie! element zaskoczenia :)

Podsumowujac: bardzo, bardzo pozytywnie! :) i to by bylo na tyle ;)

sandra_crashdown

Zapomniałam o jego koledze i jego tekstach;D A ten ojciec to w ogóle ciekawa postać i to jego spojrzenie zanim walnął tym tekstem o Robin Hoodzie;D Wiedziałam, że powie coś w tym stylu;D
Teraz jeszcze musisz drugi serial oglądnąć i je porównać;P

izka21gramowa

Narazie jestem w trakcie domkniecia The Client List, ale stwierdzam z przykroscia, ze nie czuje zadnej chemii miedzy Riley i Evanem i brakuje mi tego :(

sandra_crashdown

Ej no tam przy końcu jak się pocałowali to coś iskrzyło:P

izka21gramowa

Bede dopiero ogladac ten odcinek, w ktorym sie pocaluja :P niemniej jednak jeden epizod to za malo. Brakuje mi tesknych spojrzen, przeciagania wzroku, przypadkowego otarcia :P takich tam malych rzeczy, ktore jednak ciesza :D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Sandy Ci Anglicy przyjeżdzając do nas na mecz ściagneli nam deszcz który u Was pada non stop. Oj mecz się chyba się nie odbędzie.

Ja oglądam revenge teraz :)

monisia99

Jak się nie odbędzie, przecież to jest na narodowym a on jest kryty.

monisia99

A wiesz co jest najzabawniejsze w tym wszystkim, ze u Nas sloneczko swieci non stop od kilku ladnych dni :) zeroooo, doslownie zero deszczu :)

No, a nasz madry PZPN postawil sobie dach nad stadionem, zeby byl bo jak juz trzeba go zamknac to nie, bo po co?! jeszcze sie poniszczy :D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no niestety kochany PZPN tak zaprojektował stoadion że nie można go zamknąć podczac deszczu bo groziłoby to załamaniem konstrukcji która mogłaby spaść na kibiców, a do tego jełopy zamiast od razu zamknąć dach to jak zwykle o tym niep omyśleli. Do tego nawet nie wpuścili maszyn do zbierania deszczu z boiska.

Obejrzałam odcinek revenge ale szczerze to końcówka najlepsza......... siadam do oglaania GG

monisia99

Ze jak?? Serio tak mowia ze jak beda zamykac w czasie deszczu to sie konstrukcja zalamie??

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no tak niby gadają że może to zaszkodzić konstrukcji jakaś paranoja totalna

monisia99

Lepiej sobie odpusc bo nudyyyyy jakich malo :D oczywiscie na koniec juz widze jak beda probowac nam sprzedac cos tak oczywistego jak coreczka nowego chlopaka Sereny bedzie Plotkara :D mam nadzieje, ze nie :P fanfary oczywiscie naleza sie jak zwykle tylko mojemu kochanemu Danowi za rozmowe z Natem <3 http://doe-eyed-girly-evil.tumblr.com/post/33700236383

Brakuje juz tylko jednego --> Dan, a teraz grzecznie podnies karabin, nacisnij spust i strzelaj na oslep :P That really would made my day :)

sandra_crashdown

No wiem wiem:P On to tak na nią bosko patrzy, tylko ona jest jakaś dupowata:P

A czego nie lubisz Katie Cassidy?? I myślisz, ze szybko ich połączą z Oliverem??

izka21gramowa

Pewnie nie szybciej niz pod koniec sezonu :)biorac pod uwage to, ze kreci sie kolo niej jeszcze ten jego najlepszy kumpel :P A Katie nie lubie po Gossip Girl, jej postac wyjatkowo dzialala mi na nerwy i nie pasowala do Nate'a :/ ale biorac pod uwage fakt, ze ma pojawic sie w finale, mozliwe ze zrobia z niej endgame dla niego ku mojej rozpaczy :/

sandra_crashdown

No coś Ty ona gra teraz w Gossip girl?? Ja ją kojarzę przede wszystkim z Supernatural, tam grała dość ciekawą rolę. E mi się wydaje, że wcześniej coś będzie:P

izka21gramowa

No w Gossip Girl grala goscinnie, teraz juz jej nie ma, ale ma sie znowu pojawic, przynajmniej tak spoileruja w sieci ;)

sandra_crashdown

I grała kolejną z panienek Nate??:P

izka21gramowa

No miala troche wieksza role :D grala siostre goscia, ktory trafil przez Serene i jej matke do wiezienia :P chciala sie na niej zemscic, a po drodze zakochal sie w niej Nate i takie tam rozne jak to w GG :P

sandra_crashdown

No no taka Moda na sukces dla nastolatków:P wiem wiem:p A nasz przystojniak Nate to w kim się teraz kocha/bzyka(u niego to na jedno wychodzi):P

izka21gramowa

Moj slodziuski Nate, ktory (o dziwo!) jest tam teraz jedyna trzezwo myslaca postacia, zaraz obok Dana, aktualnie bzyka 17latke, ktora jest corka nowego faceta Sereny :) hehe Na szczescie juz tylko przez 8 odcinkow :) skoro nie moge liczyc juz na Dair to licze chociaz na Serenate, ale to tez raczej bez szans bo ponoc w finalowym odcinku, jesli wierzyc spoilerom, Serena hajta sie z Danem :P czyli biedny Nate zostanie sam, wzglednie z Katie Cassidy wlasnie xD