Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.9

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)

patii12

Też ich uwielbiam, jak dla mnie taka idealna para;)))

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

ja bardzo lubię Forwood, ale chyba nic nie pobije Deleny , przynajmniej dla mnie <3 a co myślisz o Klaroline ?

patii12

No właśnie tu miałam problem, bo jakoś od początku podobało mi się Forwood, ale potem Klaus jak zaczął pokazywać swoją inną stronę przy Caroline, to też mi sie zaczęli podobać, ale Klaus to potem zepsuł i moja sympatia do niego spadła diametralnie, zrobili z niego teraz takie zimnego bezuczuciowca;/
Co do Deleny to jasne, żebym ich chciała i mam taką cichutką nadzieję, że może teraz jak Elenka jest wampirem to ją popchnie w stronę Damona, ale to tylko moja nadzieja...

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

nie tylko twoja :) a co do Klausa, to przy Caroline tez mi się podoba <3

patii12

Właśnie mi się wydaje,ze scenarzyści się trochę pogubili przy nim teraz i przegięli w tą "zlą" stronę...;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Nieee, Sandy się właśnie chyba jara, to ja tu jestem tą osobą, której Forwood zwisa i powiewa ;P

_Joy

Masz szczęście, że tylko to, bo jakbyś ich nie lubiła byłoby gorzej:P
Ja ich uwielbiam normalnie:P
A tak sobie pomyślałam ostatnio, że Jer potrzebuje jakiejś kobity u boku, chłopaczyna biedny, samotny jest, ja się zgłaszam na ochotnika;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Lepiej nie Izzy, bo jeszcze tam zginiesz i co my poczniemy bez Ciebie :c (Jerr ma takie szczęście do dziewczyn, że mu umierają xD)

_Joy

E tam przywiozę go tutaj:P
Ja bym zginęła, ja??:P Wykończyłabym tam co niektórych i wróciła z Jer i jeszcze kilkoma co byście chciały:P

izka21gramowa

Przywiez ich wszystkich :) fajnych ciasteczek nigdy za wiele :P

A tak w ogole to slyszalam, ze Jerr ma krecic z ta April cala :P w spoilerach cos bylo :P

I w ogole Mirabelko jak moglas napisac, ze nie lubie Forwood :( kocham ich miloscia szczera i prawdziwa ;D a Tyler ostatnio jest najbardziej wartosciowa osoba w tym ich gangu, co chwile im ratuje tylki! :)

sandra_crashdown

To swoją drogą, że tyłku ratuje, ale też z Caroline tworzą cudowną parę;D
Tak powiedziałam, bo nie mogłaś sie zdecydować pomiędzy nimi a Klausem i Caroline:P
Jejku nie dość, że dziewczyna się nazywa jak miesiąc mojego urodzeniu to jeszcze będę musiała ją załatwić:p

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Szczerze powiedziawszy, dla mnie ten odcinek za bardzo ciekawy nie był ;P Oczywiście Damon bezapelacyjnie królował w tym epizodzie ;P W sumie to zgadzam się ze wszystkim co napisała Sandy. Ostatnia scena piękna była :(

Wkurzała mnie po całości Stelena. Te teksty; '-Eleno, zraniłaś mnie, jak wgl. mogłaś pić krew Damona?' '-Wybacz mi Stefanie, ja nie chciałam, jest mi tak przykro!' Jezuu, może jeszcze niech skombinują jakąś grupę wsparcia, usiądą w kółeczku i złapią się za ręce :/

No i też mi zajechało Mortal Instruments po tej scenie z tatuażem. Ciekawe co znowu wymyślili dla biednego Jerra ;d

_Joy

Hehe jak widac TVD dzieli ludzi jak zwykle ;D nawet takimi prostymi, nieskomplikowanymi epizodami :P

Ktos w ogole oglada American Horror Story bo wlasnie zaczal sie drugi sezon a ja nie mam z kim o tym pogadac :( :P ten serial to dopiero rujnuje mi psyche :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ejj, przeglądałam sobie tumblr i znalazłam coś, co idealnie opisuje mój stan po tym jak Elenka puściła lampion za siebie :

"Of course Elena would try to make the paper lantern ceremony about herself.

Even though she was surrounded by 3 other vampires, two friends who have both died and come back and a brother who has died more times than I can count, she OBVIOUSLY is the only one who can grieve her own death.

Forget the countless people on the show who have actually died due to her shenanigans and don’t get the luxury of having another chance of life.

But Elena dying is the real tragedy if you ask her."

No dokładnie ;P

_Joy

Wiesz mnie to już nie dziwiw ani nie szokuje, bo niczego innego się po niej nie spodziewam;P Jej to przydłby się taki obóz przetrwania może Rebecka by się pisała jako trenerka to by ją może naprostowała, że nie jest pępkiem wszechświata:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Wiem, wiem, ale ona mnie tak strasznie irytuje :/ A z tym obozem to całkiem dobry pomysł ;D

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Rebecka by jej dała popalić, w końcu ktoś, kto nie latałby wokół niej i pytał się , czy wszystko w porządku

patii12

Haha Rebecka to by jej dała taklą szkołę życia, że by Elenka chdziłą jak w zegarku:P

izka21gramowa

Wyobrazcie sobie jakim ona by byla nieporadnym czlowiekiem! Wchodzic w dorosle zycie kiedy kazdy na Ciebie chucha i dmucha :/ w koncu wszystko by ja przeroslo bo mialaby zerowe przygotowanie do tego jak naprawde wyglada swiat! szybko nastapiloby przykre zderzenie z rzeczywistoscia ...

_Joy

That is soooooo f*cking true!!!! ;)

sandra_crashdown

A dlaczego aż tak rujnuje Ci psyche??:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

ja jestem po odcinku Nikity i jestem zachwycona to mój numer jeden jak narazie :) a kiedy odcinek Glee ?

monisia99

Heh Monia chyba zacznę oglądać Switched at bird:P Jak zobaczyłam, że gra tam aktor, którego lubię to stwierdziłam, że trzeba:P

monisia99

A czy Austin Butler tam gra jakas wieksza role czy tylko epizodyczna???

izka21gramowa

Ejjjj no jakbys ogladala to bys wiedziala dlaczego ;D ja generalnie nie jestem calkiem normalna jak juz powszechnie wiadomo, ale niestety na ten serial chyba jestem zbyt normalna ;P

sandra_crashdown

No to nie wiem czy go zacznę oglądać:p Mimo tego, że też jestem trochę walnięta:P

izka21gramowa

No ja sie niestety juz wciagnelam :/ poza tym Evan Peters jest mega slodziakiem i glownie dla niego to ogladam :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

film jest inny od wszystkich typu TVD, GG ma fajną fabułę i dzieją się rózne rzeczy. Austin nap oczątku pojawiał się częściej ostatnio w drugim sezonie narazie go nie ma ale Evan Peters kogo on gra ? W serialu występuje paru fajnych kolesi :P A najelpszy jak dla mnie jest pewien pan przystojniak szef restauracji :P który bedzie odgrywal ciekawą postać :P

sandra_crashdown

Oglądałam jeden czy 2 odcinki tego serialu i teraz jak popatrzyłam na zdjęcia tego kolesia, to nie ten psychol co przychodził do tego doktorka??:P Gdzie Ty w nim widzisz słodziaka??:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

to ja już się pogubiłam o czym wy gadacie kurde .....

izka21gramowa

ejjjj nie nazywaj go psycholem :D tzn. on de facto jest psychiczny, ale jakbys ogladnela caly sezon to bys wiedziala jaki on jest kochany :P hehe, no dobra! moze to tylko ja i moja slabosc do "specyficznych" kolesi :P:P:P

Monia widze, ze sie pogubilas :P Evan Peters to AHS ;) a o Austina pytalam wczesniej :D a tak btw. to wczoraj byl x factor :P dzisiaj wieczorem wyniki :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

a to już wiem czemu nie zajrzyłsm bo AHS nie oglądam, zaraz patrzę na yt czy cos jest nowego umieszczonego :)

monisia99

On jest cudowny <3

http://www.youtube.com/watch?v=QukmpmDFXTw

sandra_crashdown

No to weź mi wytłumacz jak ten psychiczny stał się kochany??:P

Monia czytałaś co pisałam??:P Mam zamiar oglądać Switched at bird a Ty nic:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no czytałam tylko myślałam wcześniej że zaczęłaś :) Ale nie wiem czy Ci spodoba bo on taki spokojny ten serial :P nie będziesz miała pola do popisu :P hehe ja oglądam x-catora tylko ciii bo dopiero jedną osobę zoabczyłam :P

Ja sobie dzisiaj chyba zacznę oglądać nowego nieustraszonego z 2009 bo gra tam koleś co mnie interesuje :P

Stwierdzam ostatnio że wolę oglądać Bones, Nikitę i żonę idealną niż te wszystkie wybryki typu 90210, GG czy cokolwiek innego no oprócz Glee bo trzyma poziom

monisia99

Monia a myślisz, że o jaki m ja kolesiu mówię:p O tym samym a lubię go i znam właśnie z Nieustraszonego;D
Jak zobaczyłam zwiastun tego serialu i jego to sie zainteresowałam:P
No wypraszam sobie też spokojne seriale lubię:P

izka21gramowa

Hahaha przeciez napisala, ze jest tam pelno fajnych kolesit itp. :D i ze serial inny niz wszystkie ;)

No jest wlasnie kochany .... pomimo tego, ze jest psychiczny to poznajemy jego druga strone i to jak sie troszczyl o Violet :) potem sie okazuje, ze te dzieci sa wlasnie takie wykrecone przez ta matke ich - swiruske :P i wlasnie o to w tym serialu chodzi, ze nic nie jest takie do konca czarne, ani biale :D a w drugim sezonie juz gra zupelnie inna postac i dopiero jest slodziakiem :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no kolesie są fajni zależy co kto lubi :p ale coś innego niz te nasze wybryki trochę Ciebie uspokoi choć zawsze coś się znajdzie z postaci która Ciebie powkurza :P

monisia99

Niz te nasze wybryki??? hahaha, ale jakie wybryki??? :P nie rozumiem :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

seriale hehe typu GG czy PLL bo tam to już telenowela się robi lub parodia :P

Jamesa jeszcze nie oglaałam ale oglądam Jamahe choć muszę napisać że jego najgroszy występ i jego wokla zaczyna mnie kwurzać, MK1 miało świetny występ podobało mi się :P teraz na tapetę idzie Jade Eliss

monisia99

Nie lubie jej :/ ale zespoly sa ogolnie swietne w tym roku! zobaczysz jak District 3 fajnie zaspiewaja :) jeden z najlepszych wystepow wczoraj :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Jade Eliis fajnei ząśpiewała ale jak dla mnie ta laska nie ma osbowości i nie widzę jej w przemyśle, Jamesa piosenka dziwna choć nie powiem fajna interpretacja ale nie powaliło mnie to na kolana , zaś jego wykonanie świadczy o tym że jest unikatowy , kolesie z Union J są słodcy i mają fajne fryzurki - wykonanie ok

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

a zna ktoś z was jaki serial gdzie akcja zaczyna się na studiach i właśnie o to studenckie życie chodzi ? tylko nie greek bo to juz oglądałam i to nie jest chyba dla mnie :P

patii12

A więcej szczegółów??:P Bo tak to jakoś mało mi do głowy przychodzi,w zasadzie nic:P

patii12

Mi wlasnie tez nic :/ wszystkie seriale sa albo o dzieciakach w liceum albo juz o doroslym zyciu :P hehe tak jakby na studiach bylo nudno i nieciekawie :P

sandra_crashdown

No może oni tam na zachodzie mają nudno:P No właśnie albo seriale zaczynają się w liceum i potem owszem jest życie studenckie ale słabo pokazane.

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

no właśnie brakuje mi seriali o takiej tematyce bo w tym roku będę szła na studia i chciałabym tak się "wczuć" w to, a niestety takich seriali mało :(

patii12

Wiesz co nawet patrząc na takie seriale to nie bardzo możesz się wczuć w to, bo rzeczywistość studencka tam a tu jest inna. Tak samo jak w liceach. Ale jeśli bardzo chcesz to troszkę tego było w Veronice Mars, 90210. nie wiem jakie Ci jeszcze mogę polecić.

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

90210 oglądam, wiem że rzeczywistość jest inna, ale teraz będąc w liceum oglądam właśnie seriale takie jak 90210, gossip girl,a teraz bym chciała coś innego, ale właśnie wybór jest mały, a te licealne już trochę mnie nudzą ... a znasz jakieś o dorosłym życiu ?

patii12

Hmm, ale takie normalne??A lubisz polskie??