Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.9

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)

_Joy

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mc08boWbGt1qgwegvo1_400.jpg

Wytlumaczcie mi dlaczego stracilam 5 lat swojego zycia na ogladanie tego glupiego, pozbawionego sensu serialu?!?!?!

sandra_crashdown

No też tego nie rozumiem, bo też bym chciała, żeby Nate był z Sereną;/ Ale pięknie wygląda na tym zdjęciu;)

izka21gramowa

I zeby tego bylo malo znalazlam swietne porownanie relacji jakie lacza Serene z Danem i Natem i przy tym niesamowita logike scenarzystow:

Nate: You are the most beautiful, amazing, alive person I've ever known.
Dan: There would be the kind of desperate, attention-seeking stunt that would prove you're every bit as shallow and sad as the character in my book.
Nate: Ever since last week, every since three years ago when you left... just stay here with me, just give me a chance.
Dan: Serena there is no us. There's only you.
Nate: We are here to help you.
Dan: I don’t even know what I’m doing here.
GG writers:
GG writers:
GG writers:
GG writers:
GG writers:
GG writers: DAN AND SERENA ARE GETTING MARRIED!

sandra_crashdown

No widzisz tam logika się rządzi innymi prawami...

izka21gramowa

Ogladnelam Beauty and the beast :) strasznie lubie Kristin Kreuk- ona jest taka sliczna, ze nie moge <3 Bylam zaskoczona, ze to wszystko sie tak szybko potoczylo, znaczy sie, ze juz w pierwszym odcinku poznala tozsamosc bestii :P hehe zwykle to trwa przynajmniej przez caly jeden sezon :P ale to dobrze bo chociaz raz pani detektyw nie jest totalna idiotka, ktora nie rozpoznaje czlowieka tylko dlatego, ze ma na twarzy kilka ekstra blizn :P lub jak to bylo w przypadku Lois Lane - okulary :D

sandra_crashdown

Haha taa:P A propo Lois to w Smallville to straszelnie lubiłam Olivera i właśnie jak był z Lois (nie wiem dlaczego, ale Clark wybitnie mi działał na nerwy i w ogóle mi się nie podobał):P I chyba od tego czasu mam słabość do Green Arrow:P A co do Kristin to też ją uważałam za skończoną piękność jak oglądałam młodego supermana, ale teraz jakoś tak inaczej wygląda, już mnie nie porywa, tzn. owszem bardzo ładna jest, ale jakoś tak mniej mnie zachwyca:P Ale mimo wszystko ją lubię;)

izka21gramowa

Ja ogladalam Smallville tylko wyrywkowo, jak trafilam w tv na niego :D ale zawsze zachwycalam sie uroda Lany :D bardzo dobrze pamietam za to Nowe Przygody Supermana bo jako dziecko uwielbialam ten serial i zawsze mnie to dziwilo, ze Lois Lane, taka rozgarnieta dziennikarka, ktora wielokrotnie prowadzila roznego rodzaju sledztwa na wlasna reke, przez kilka ladnych sezonow miala problem z rozpoznaniem w Clarku Supermana :P

A w ogole ten gosciu, ktory gra tego nowego GA to gral goscinnie w TVD, zdaje sie chlopaka tej wilczycy, ktora byla kumpela Tylera, co potem torturowal Caroline :P pamietam, ze juz wtedy zwrocilam uwage, ze jest przystojniakiem :P

sandra_crashdown

A no może rzeczywiście to był on:P
Ja ten serial też oglądałam:P Ale ogólnie pierwszy odcinek całościowo jak Ci się podobał??:)

izka21gramowa

Beauty and the beast czy Arrow??? :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

jeje nie znoszę Sereny i jak biedny Dan wpadnie w jej łapy to oj tragedia, dla Natea chciałabym jakos fajną laskę co faktycznie on by się w niej zakochał ....

sandra_crashdown

Arrow mi opisywałaś teraz pytam o Beauty:P

izka21gramowa

podobal mi sie :) nie tak bardzo jak Arrow, ale na tyle by chciec ogladnac nastepny odcinek :P

Wlasnie skonczylam OUaT :) Charmingowi w koncu przywracaja jego charm :P a tu macie cos z czego niewatpliwie bedziecie obie z Monia zadowolone :P

http://www.youtube.com/watch?v=enL-BdWUov8

sandra_crashdown

Widziałam to już:P
Mówiłam Ci, że Charming sie musi rozkręcić:P
No to ja oglądnę następny odcinek i pewnie kilka kolejnych, ale jak mnie nie będzie ciekawił to go porzucę, mam nadzieję, że sie rozkręci z czasem.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

a żesz jego w carę mikołaja jaki on przystojny nasz Hook :P ale mam problem z tym serialem bo nei moge zmusić się do jego oglądania ......

Jakie zmiany na FW ja ostatnio w opcje nie wchodziłam więc nic nie wiem.....

A taaa tej telenoweli nei opłaca się oglądać

Beauty and Beast też mam zamair zacząć oglądać ze względu na Kristen Kreuk :)

monisia99

No to wejdź sobie w byle jaki film:p

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no właśnie weszłam i juz wiem o co chodzi jakaś porażka ..... co to w ogóle jest jakiś kanciasty ten FW się zrobił.

Co do filmów skończyłam oglądać wieczór panieński a teraz siadam do rock of ages .....

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Mówiłam że już się nie opłaca oglądać tej telenoweli? Mówiłam! ;P

_Joy

Ja pierdziele jakie zmiany na tym fw, ciężko ogarnąć;P

izka21gramowa

Ale o co cho? ja wlasnie nie ogarniam bo nic mi sie nie chce wyswietlic oprocz forum :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

znajdź jakiś film jakikolwiek i wtedy zoabczysz wygląd

Sandy a kiedy jest x factor uk kolejny odcinek ?

monisia99

No wlasnie problem tkwi w tym, ze mi sie nic nie chce otworzyc na FW procz forum SWJ :D

Xfactor byl w weekend teraz to juz chyba wiesz kto odpadl, prawda? ;) i teraz znowu bedzie sobota, niedziela :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

czekaj kto odpadł rylan ? bo mi się już pokiełabasiło.....

oglądam Sandy rock of ages i cudna ścieżka dźwiękowa jest, kawałki które śpiewają zaś sam film jak narazie nie powala :P

monisia99

Odpadla Melanie .... ;)

no wlasnie ja bylam zachwycona coverami, ale sam film troche rozczarowuje dlatego ostatecznie dalam tylko 7/10 :/

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

czekaj a która to Melanie jej ..... zapodaj linka z yt

monisia99

http://www.youtube.com/watch?v=vmQtU-3Jl4k

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

o kurde to ja jeszcze nie oglądałam tego odcinka dopiero siadam coś mi się pomieszało, ojej szkoda bo ona bosko śpiewała

monisia99

James jak zwykle cudo, tak samo Ella, no i Union J byli swietni <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ścieżka jest cudna do rock of ages właśnie już mam na kompie :P jak Tom tak śpiewa to go kocham hahaha :P ale tylko za śpiewanie, wykonanie caterine w kościele boskie się naśmiałam jak nei wiem i jaka ona wysportowana hehe :P

monisia99

No Tom w piosence bon Jovi kozaczy! :P w ogole jakis taki sympatyczniejszy sie wydawal w tym filmie ;) pokazal, ze ma dystans do siebie taka rola :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

haha a już myślałam że wrócimy do starych perypetii że niby kocham Toma :P

Sandy pamiętasz to ? ojej cudo kocham Blaine
http://www.youtube.com/watch?v=HkDj4RIhMnE&feature=related

monisia99

ojjj :( nie otwiera mi sie link :( przeslij z innego zrodla jak mozesz :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

http://www.youtube.com/watch?v=HkDj4RIhMnE

monisia99

On jest w ogole jak taki diamencik w calym tym serialu :)

http://www.youtube.com/watch?v=3vO3ZaWH15U

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

oglądam na zmianę race of ages i x factora ale muszę napisać że scena jak śpiewał tom i ta laska i się rozbierali jakby mieli się seksować była niezła hehe, Diego Luna wygląda bardzo hot a do tego te laski w klubie co na rurach tańczyły a raczej wyginały się były boskie hehe mistrzostwo świata :)

a tak pisoenka wzruszająca a miny oglądających powalające

monisia99

Okay juz mi sie otwiera :P fajnie, ze powiekszyli rozdzielczosc, przynajmniej wreszcie cos widac na tych fotkach, a nie ze trzeba sie domyslac jak aktor w rzeczywistosci wyglada :D no i wasze avki tez widze wyrazniej :P:P:P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

cudowne wykonanie union j bosko normalnie :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

póki pamiętam to napiszę że sceny Toma w tym filmie są powalające a dziewczyna na dodatek że super tańczy jest piękna to zabójczo śpiewa a wykonanie stop belivin boskie można porównać do wykonania Glee :) kładę się do spania z dobrym humorem i z rozśpiewanym umysłem tralaalalalalalalalalalala

monisia99

hehe Monique zgadzam sie :) rola Toma najlepsza :) a laseczka to chyba ta sama co grala w Footloose :) Mi sie strasznie podobala dziennikareczka :) taka ostra byla, bo ta glowna bohaterka za bardzo na barbie zrobiona i sztucznoscia od niej bilo po oczach :P watek dziennikarki i Toma byl chyba generalnie najciekawszy :P

_Joy

Kto juz ogladal TVD? :) po mega sredniawym, a w zasadzie zaryzykowalabym nawet stwierdzeniem, ze slabym 4x01, 4x02 prezentowal sie znacznie lepiej :)

Gwiazda odcinka byl bezapelacyjnie Damon, ktory w kazdej scenie sypal takimi tekstami, ze umieralam :D

* "Am I wearing my #I blew up the council# t-schirt?" hahahah
* do lowcy wampirkow: "Enjoy your stay, the scenery is to die for" --> kocham go!
* po przezegnaniu sie woda swiecona: "I don't know why this always makes me smile" z glupim usmieszkiem na twarzy :) byl gosciu dzisiaj nie do przebicia <3

Forwood i ich "I love you" scene :) cuuuuute <3 tez Was kocham! :P pomimo sentymentu do Klaroline oczywiscie ;)

Damon dzielacy sie krwia z Elenka w toalecie --> prawie jakby orgazm przezywal :P hehe

No i o co cho z Jerr'em??? teraz zamiast duchow tatuaze widzi?! :P

Koncowka --> powiem tylko tyle: OMG!!! tego sie nie spodziewalam i generalnie widok Alarica rozlozyl mnie na lopatki! po prostu zabilo mnie to!!! "I miss You too" noz kurde, kurde, kurde!!! ja tez za Toba tesknie, Alaric :( i nie boje sie do tego przyznac :( glupio mi tylko, ze potrzebowalam takiej scenki, zeby to sobie uswiadomic :D

sandra_crashdown

SPOILER SPOILER SPOILER #do otwarcia po ogladnieciu 4x02 tylko i wylacznie# ;)

http://annelli0t.tumblr.com/post/33879537589/thevampirediaries-theyre-floating-l anterns-in
http://annelli0t.tumblr.com/post/33879439877

sandra_crashdown

Heh dość fajny odcinek;)
Nie mam dużo do dodania, bo w większości się z Tobą zgadzam co do opisu odcinka oprócz sentymentu do Klaroline:P
I choć Elenka mnie wkurza to zaczynam widzieć,ze po zmianie coraz bardziej ją ciągnie do Damonka:P

izka21gramowa

W ogole jeszcze tylko dodam, ze ten watek z Jerrem, ktory jako jedyny widzi tatuaz lowcy skojarzyl mi sie odrazu z Miastem Kosci ;D tam tez chyba normalni ludzie nie widza tych ich dziar :P czyzby Julie zapozyczyla sobie watek od pani Cassandry?! ;>

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ja wiem czy ten odcinek był ok, średni jak dla mnie zaczyna mnie denerwować że teraz przez cały sezon będą się użalać nad biedną Eleną- wampirem i co tu zrobić żeby miała lepiej.

Taaa te picie krwi to rpawie jak sex w ich wykonaniu tym bardziej że Elena pijąc c krew Damona odczuwa inne emocje....

Jer widzący tatuaże od razu zdradził się z tym że nie jest normalny.....

Ten koleś Connor to dziwny facet jak widać nie ugięty i będą z nim problemy ..... Czemu Caroline paliła lampion za Tylera czyzby jednak nie przeżył raczej nie bo by nei była taka psokojna....... Elena wymiotująca krwią hahap owiem że całkiem dziwny widok

monisia99

Caroline palila lampion za ojca Tylera a nie za samego Tylera ;)

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

zgadzam się, że dobry odcinek :) jest jeszce nadzieja dla tego serialu

patii12

Taa ja się znowu zaczynam jarać tym, że coś będzie między Elenką i Damonem;D

izka21gramowa

A ja wrecz przeciwnie :/ pozegnalam sie z Delena i postanowilam zaczac sie cieszyc innymi aspektami TVD, zeby nie psuc sobie ogladania xD

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

ja też , może w końcu Elena oprzytomnieje <3

patii12

Ja jej mogę z przyjemnością reseta walnąć;D

Sandy a jakie masz inne??:P Jeremy może??:P Bo Forwood jak ja się chyba nie jarasz??:P

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

ja się jaram Forwood :) są uroczy <3