Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73561
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offttopy cz.5

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 5 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A wiec... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krotki czas staliśmy się prawie rodzina ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-katia_2007
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA KLAUSA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Piątek-
Sobota-
Niedziela- (Proszę się tu nie burzyć, bo nie wiedziałam kto go chce na kiedy, więc napiszcie mi proszę ;P)

ocenił(a) serial na 7
monisia99

A ja muszę wykorzystać ten weekend, bo w tygodniu zapewne nie będę miała czasu i porządnie wziąć się za część 2 :)

_Joy

Hahahaha. Madzia, kocham Cie ;* wiedzialam, ze Peeta Cie absolutnie kupi :D tez bylam omamiona po przeczytaniu i tez wsciekalam sie na Katniss po zakonczeniu pierwszej czesci ;) ale ogolnie to ja lubie. W moim rankingu bylaby gigantyczna przepasc miedzy nia a Bella ;D Staram sie ja usprawiedliwiac, ze byla pod presja, tez nie wiem czy bym tak wszystkim ufala i wierzyla, gdyby mi przyszlo wystepowac w takich Igrzyskach ;)

A co do spoilera, na tej samej stronie jest link do artykulu o Kat! Powinnas sobie zerknac. Skoro scenarzysci nie przewiduja jej powrotu w najblizszym czasie to znaczy, ze to chyba jednak nie ona zginie :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja jestem jeszcze na świeżo po przeczytaniu, więc moje emocje na razie są zbyt silne ;P Dziękuję, ja Ciebie też ;* To było oczywiste, że on mnie kupi, przecież Ty go też uwielbiasz, a skoro mamy jedną duszę to było to oczywiste :P Gdybym ja miała występować w tych Igrzyskach, to chyba bym się od razu dała zabić przy Rogu Obfitości bo i tak bym nie miała szans ;P

Wiem, czytałam go. Mogę więc być spokojna, a Ty nie możesz mi grozić, że i tak umrę ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

hahaah nie możesz mi grozić że i tak umrę dobre Madzia :P

Chyba sobie obejrzę mój dzień z Marilyn.....

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Jezu, Madzia cieszę się że i tobie się spodobała ksiązka! ;**
Kurde, pamiętam jak ja od razu po przeczytaniu się zachowywałam :D Mialam niezła obsesje , kochałam Peete, Katniss po przez odrzucenie go uważałam za normalnie szmate, i nie mogłam się otrząsnąć i doczekać następnej części ! xd
Wgl przeczytałam troche dziś w empiku ale jeszcze mi zostało z 50 stron ,
A Sandra chodziło ci o ten fragment w którym Peeta mówi, Always? <3
I co do wywiadu to Paul nim dużo zyskał u mnie bo był taki jakiś pełen uroku :D

alexxa

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak <3 i o cala ta scene!

SPOILER SPOILER SPOILER! Zdecydowany zakaz czytania dla wszystkich oprocz Alex i Izy! ;)

Jak ona go caluje! <3 i prosi "Nie pozwol, zeby mi Cie odebral!" <3 kocham ten moment! Pamietam, ze wylalam przy nim morze lez ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

i tak przeczytałam bo obiegam wzrokiem całą wypowiedź no czytam jest w momencie jak zdecydowali ze zwycięzcy wezmą jeszcze raz udział w igrzyskach

_Joy

Wlasnie ostatnio czytalam wypowiedz fanki pod filmikiem na YT, ze jej strategia na Igrzyska byloby dac sie zabic jako pierwsza bo bylaby zbyt zajeta gapieniem sie na Peete podczas ucieczki wlasnie spod Rogu ;D

sandra_crashdown

Noo ta scena była boska;D I zgadzam sie co do określenia, że ta książka omamia;D To idealne określenie tego co się dzieje z człowiekiem po przeczytaniu jej;P Ja dzisiaj zamówiłam całą trylogię w przedsprzedaży, bo chcę ją mieć w domu, ale będzie dopiero 28 marca do odebrania;(

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

dopiero 28 marca? to nie bylo lepiej iść do księgarni i kupić a tak to tyle będziesz czekać......

monisia99

To ja już i tak przeczytałam wszystkie części:) Ale zobaczyłam, że są w promocji, więc postanowiłam je nabyć, żeby mieć je w domu:)

monisia99

Pewnie sie Izie trafilo cos w mega promo ;P

Monia, tylko kazda strone, a nie znowu co cztery :D:D:D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

czytam każdą a nie co cztery cwaniaro :P żeby nie było no możesz mnie potem odpytać w razie co jak mi nie wierzysz :P chpć byś się wstydziła siostrze która siedzi Ci w glowie nie wierzyć ...... :P

Nie wiem czy ktoś z Was ogląda ale dziś jest nowy x-factor na tvn

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

o tak :D
Ten fragment był świetny, strasznie się wzruszyłam i prawie piszczałam ze szczęścia ale starałam się tłumić uczucia bo obok z 10 osób czytało inne ksiązki :D
Wgl coś mi się wydaję ,że teraz Peeta zagości w naszym grafiku na pewno :D Co jest świetne ale kurczę Izka nasz plan wzięcia jak najwięcej dni się nie powiedzię bo coraz więcej wielbicielek Peety tutaj gości :D Co oczywiście jest świetne, i jestem zachwycona że również się w tej książce ( i Peetcie) zakochałyście ! <3

alexxa

Dokładnie;D Więc możemy przetrawić to, że nie będziemy mieć go tak często:P
Sandra no pewnie, że była:P Największa z wszystkich jakie widziałam:P
http://www.empik.com/igrzyska-smierci-collins-suzanne,p1046109487,ksiazka-p
no w empiku to jest fajne ze czlowiek sobie moze poczytac ksiazki i nikt Cię za to nie wygania czy coś:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

dokładnie a promocja super.... moze nawet sama się skuszę, muszę pomyśleć :)

monisia99

Pewnie skuś się:P Tylko musisz zamówić wcześniej, żeby Ci nie zwineli, bo ta babka mówila, ze jest ograniczona ilosc jakos tak. A zauwzylam, ze wznowili edycje bardzo fajnej ksiazki, ktora czytalam "Kwiaty na poddaszu". Tam tez narratorem jest dziewczyna, nastolatka.

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Oglądacie x factor dziewczyny?;>
Ja muszę, bo właśnie tyle łez wylałam,że muszę odciągnąć uwagę od Kosogłosa..

ocenił(a) serial na 7
alexxa

no właśnie oglądam i ten facet był niesamowity powalił mnie na kolana, ja cię kręce ale ma głos

alexxa

Ola pocieszę Cię:P Czytałam teraz nasz pierwszy SWJ i mi się przypomniało jak YHAM ,miała sen, że Ezra się nie umie całować:P I Madzia nasza miałą sen jak jej Ezra z szafy wyskoczył:P

izka21gramowa

ahahahaah pamietam to ;P bylo tez cos o wyjadaniu ryby z puszki :D:D:D

sandra_crashdown

Noo:P To JAson wyjadał rybę w kuchni YHAM:P I miał koszylke z napisem Aria Montgomery i Jason Montgomery;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ahahah, pamiętam tą naszą rozkminę, dlaczego Montgomery a nie DiLaurentis ;D

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

hahahahaha, oj szkoda że mnie wtedy z wami nie było :d
I masz racje Monia, gościu był super :P
A co myślicie o tym? Nazwa zespołu po prostu żałosna.. xd

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Hahaha, pamiętam ;D To było cholernie irytujące, bo potem mi się jeszcze parę razy przewinęło jak on z tej szafy wyskakuje :P Chyba też sobie kiedyś poczytam nasze wcześniejsze pierdoły, dla poprawy humoru ;D

Ja nie oglądam x factora, ogólnie bardzo rzadko telewizję oglądam, chyba że vivę, albo mtv.

_Joy

Własnie dlatego poszukalam tego tematu;D
no ja tez nie ogladam x factora, jakos teraz mnie nie kreca takie programy.
Jakie tam teksty tez odchodzily to mozna sie zdrowo posmiac;D;P

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

a idźcie :D
My z Monią tylko normalne jesteśmy :D :D ;*

alexxa

<foch z przytupem>:P:P:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Właśnie, a my to niby co, jakieś wyrzutki społeczne? ;P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no się nie fochaj , przeniosłyśmy się na gg żeby pogadać o x-factor :)

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

I tak mnie kochasz :D ;*

alexxa

Madzia padlam na tych wyrzutkach spolecznych;D:D:D
Tak ranking to jest swietna mysl:D
Ola no pewnie ze kocham mimo wszystko:P:*
nie focham zartuje:P:*

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Właśnie Olu, nie mam jeszcze numeru gg tylko od Ciebie, nie masz niv przeciwko żebym Ci podała swój? :)

ocenił(a) serial na 8
_Joy

hahah, OCZYWISICE ZE MAM COS PRZECIWKO! no jak to żeby taka Magda miała ten zaszczyt i miała mój numer gadu? No kto by to słyszał! Nie dorzeczne <3

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

To proponuję, żebyśmy wkleiły te najlepsze i zrobiły jakiś ranking ;D

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ta laska co śpiewala Selah Sue to była boska, ten co śpiewał Sen o Wiktorii też byl fajny :p

ale YHAM miała niezły sen chyba faktycznie poczytam te Wasze początki :P

monisia99

Aaa dziewczyny wlasnie musze Wam powiedziec cos:D Zaistniala mala szansa ze bede pracowac, ale nic narazie nie zdradzam bo nie chce zapeszac:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ooo, to gratuluje! :* Naprawdę dziewczyny, cieszę się razem z Wami, SWJ to już taka druga rodzina dla mnie :)

_Joy

Dla mnie tez:))) Nawet z Wami czesciej gadam niz z tymi w realu:D

ocenił(a) serial na 7
_Joy

no dokładnie gratulujemy pracy:P będziemy trzymać kciuki, no jasne że WRSJ :P jakby bez Was nudno było ojeje

oj żadne wyrzutki, tylko my tutaj się naoglądamy z Ola tych programów :P

monisia99

Dziękuje kochane za wsparcie:*:)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Ok, a więc ja i Iza chciałyśmy Was poinformować o super genialnym pomyśle, na ranking naszych najlepszych tekstów wszechczasów ;P Otóż postanowiłyśmy powklejać tu nasze najlepsze teksty(oczywiście popodpisywane ;P) z każdej części z osobna i wybrać z nich te najlepsze poprzez głosowanie. Iza wzięła 1 część, a ja 2, ale jakby ktoś chciał się zgłosić na wolontariusza, to będziemy wdzięczne ;D

ocenił(a) serial na 8
_Joy

kurde, ale ucichłyście tutaj :D
Ja niestety za bardzo dziś ani jutro i w tygodni teraz nie mam czasu :(

ocenił(a) serial na 7
_Joy

no super pomysł ja na razie zbytnio nie wiem na czym to ma polegać więc zobaczę co powypisujecie :) ...... czytam Igrzyska i jutro na pewno skończę drugi tom :)

_Joy

W ogole nie rozumiem o co chodzi ;D ale jako, ze jestem Dyr. Naczelnym to mozecie liczyc na moja pomoc ;P jak tylko sie uporam z pakowaniem walizki oczywiscie ;OP

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

aaaa no tak Ty się pakujesz z walizką do nas hehe przecież lecisz do Polski :)

monisia99

Nom lece :) juz sie doczekac nie moge ;P nawet nie przeraza mnie fakt, ze mam pociag na lotnisko wczesnie rano ;P

Wlasnie dostalam przydzial z tekstami i trafila mi sie jakas taka beznadziejna czesc, gdzie gadamy tylko o tym kto oglada jakie seriale :/ moze jeszcze sie rozkreci ;P narazie lece dopiero 2 strone ;D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ahahah, ja tu muszę czytać litanie do Dair ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

hehe to całkiem miła litania :P A ja tyle ściagnęłam filmów nowych że nie wiem, który zacząć oglądać :P jak na razie czytam Igrzyska

monisia99

Ale skoro masz 2 czesc to wtedy jeszcze nic nie bylo prawie z Dair ;D to juz jakies litanie sie pojawialy?;P I zgadzam sie, to calkiem przyjemna litania ;D