SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 5 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A wiec... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krotki czas staliśmy się prawie rodzina ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-katia_2007
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA KLAUSA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Piątek-
Sobota-
Niedziela- (Proszę się tu nie burzyć, bo nie wiedziałam kto go chce na kiedy, więc napiszcie mi proszę ;P)
Ty? Biedna? ;D Dziecko miało 6 latek ;D a Ty zbeształaś jego idolkę ;P
Ty nie masz 6 lat, a pomyśl jak reagujesz jak ktoś źle wyraża się o Peecie i mówi, że go nie lubi i woli geja? ;P
Faktycznie o tym nie pomyślałam:p Ale mam coś na swoją obronę:P Ona wcale taka niewinna i bezbronna nie jest:p Pierze jak płótno chłopaków w przedszkolu:p Do tego męczyła mi kota, a jak jej zabroniłam to się obraziła:P Mnie torturować piosenkami HM może ,ale kota jej dręczyć nie pozwolę:P
Zresztą ja się zachowuje jakbym była niewiele starsza:P
Moja kolej, po ciężkich eliminacjach wytypowałam:
16. 1 pkt
33. 1pkt
40. 1 pkt
52. 1 pkt
55. 1 pkt
81. 1 pkt
83. 1 pkt
85. 1 pkt
86. 1 pkt
91. 1 pkt
Hehehe no dobra, męczenie kota wszystko usprawiedliwia ;P
Zmykam pod prysznic i do łóżeczka Kochane ;* Sweet dreams ;*
Ja znowu dzisiaj dziewczyny nieobecna, wróciłam padnięta do domu niedawno. Ale mam dla was zdj pewnej pani, a mianowicie Lany Del Rey ;
http://data.whicdn.com/images/24218983/tumblr_lw9ajrn9pr1qgngcgo1_500_large.jpg
http://data.whicdn.com/images/24238891/tumblr_m0c8e5pW6D1qd7w9fo1_500_large.png
http://data.whicdn.com/images/24226197/tumblr_m0anvf4o2W1r4kinjo1_500_large.jpg
Mi osobiście się niesamowicie podoba :D
Mam coś dla Was i nie przysypiajcie! ;D
http://collider.com/hunger-games-images/149024/
Zeskrolujcie[Boże jakie obrzydliwe spolszczenie;P] tam stronę w dół :) są naprawdę świetne foty :)
jej dziewczyny jak ja się za Wami stęskniłam :) Od rana do wieczora nie miałam kiedy wejść, żeby z Wami tutaj pogadać i nadrobić zaległości z tego co napisałyście (a trochę nasmorawałyście :P) Fakt faktem możliwe że w quizie się pomyliłam a tak poza tym znowu jestem zasmarkana i pociągająca :(
Fotki z Igrzysk dosyć ciekawe i te stylizacje bohaterów dosyć śmieszne, Katniss w tej czerwonej kiecce wyglądała nad wyraz świetnie :)
A ja się całkowicie dziś i wczoraj pochłonęłam w Kosogłosie. No i jestem świeżo co po przeczytaniu :) Ale muszę Wam powiedzieć, że nieco się zawiodłam na 3 części. 1 i 2 były super, ta jednak kulała i to mocno przy zakończeniu. Może najpierw napiszę, co mi się nie podobało, żeby potem popaść w uwielbienie do pewnego pana, którego imię zaczyna się na P. ;P
(SPOILERY)
Po pierwsze-zakończenie. Mieli dzieci, które sobie hasały po łączce. Super. A co z innymi? Co z Haymitchem? Z Gejem? Chciałam się dowiedzieć też czegoś więcej o Panem, a tu klapa. Poza tym, od czasu części 7 Harry'ego Pottera nienawidzę zakończeń typu '20 lat później' z gromadką szczęśliwych dzieci, bo to moim zdaniem jest pójście po najmniejszej linii oporu. Nie wspominając już o tym, że to strasznie cukierkowe. A Katniss przez ostatnich 50 stron była wiecznie niezadowolona z życia, nawet w epilogu. Czułam się jakby to życie uchodziło też ze mnie, nie miałam już tej przyjemności z czytania co wcześniej. Ogółem to zakończenie spieprzone na całej linii.
Po drugie-zdecydowanie za mało scen Katniss&Peeta. Ani jednego pocałunku, nie licząc tego w podziemiach. ANI JEDNEGO!!! I to 'świetne' wyznanie miłości;
-Kochasz mnie. Prawda, czy fałsz?
-Prawda.
Aha. Nic więcej. Po 3 częściach oczekiwałam czegoś lepszego. Sceny, która opisałaby coś takiego szczegółowo, całą ich rozmowę i to co się stało potem, a nie tylko te 2 zdania i to jeszcze wciśnięte między-'och jaka jestem nieszczęśliwa!' i 'jestem taka smutna!'. To tak jakbym ja Wam streściła nowy odcinek TVD i napisała, że Elenka powiedziała Damonowi że go kocha gdzieś między narzekaniem na Matta i życzeniem Bonnie śmierci. Ogółem, ich wątek zakończony tak 'na odwal się'. A szkoda, bo byli naprawdę super parą, niestety autorka znowu wszystko zniszczyła. Chyba jej największym błędem było to, że wymyśliła sobie te całe zmodyfikowane wspomnienia, bo nie dość, że nie było Peety przez pół książki, to przez następne pół chciał zabić Katniss.
Po trzecie-za dużo zabitych osób :(. Mój biedny Cinna! ;((( Czy autorka naprawdę musiała pozbawiać życia te najfajniejsze postacie? Zamiast mojego kochanego Finnicka mogłaby zabić Geja i po sprawie :(. A siostra od Katniss to w sumie mi zwisała, ale jakbym miała przewidzieć jakiej potem depresji dostanie...
Co i tak nie zmienia faktu, że pomijając zakończenie książka mi się podobała i poczułam ukłucie żalu, że przeczytałam już wszystko. Ta trylogia naprawdę bardzo przypadła mi do gustu i coś czuję, że jak już kupię wszystkie 3 części to staną na mojej biblioteczce przed Sagą Zmierzch, która królowała tam odkąd pamiętam ;P
Peeta wygląda duuużo lepiej bez tego brylantynowo-podobnego żelu na głowie ;P Ogólnie, inaczej wyobrażałam sobie Haymitcha i Cinnę. I Effie. Tak, ją zdecydowanie inaczej.
Już się nie mogę doczekać tego filmu ;D
Mnie też denerwowała depresja Katniss, i mało scen miłosnych z Peeta :(
I kurde też się na nich wkurzyłam że mi zabili te postacie które najbardziej lubiłam czyli Cinne, Finnicka i jeszcze tego (nie pamiętam imienia) który był dowódca np w drużynie gwiazd </3
A mi za to Haymitch strasznie pasuje ! Kocham tego aktora i wgl xd Effie też sb mniej wiecej tak wyobrazalam, a Cinne inaczej ale po namyśle zaakceptowałam tego aktora :D
Dla mnie najgorzej dobrany jest Gej... Może i ten aktor jest przystojny, ale zupełnie inaczej niż dla mnie był przystojny gej :P
Dobra godzinę was nadrabiałam. Miałam trochę zamieszania i mnie nie było.
Ale teraz trochę się pośmiałam do monitora dzięki wam.
Jeeeej ;D Kasia, nareszcie jesteś ;) już się bałam, że zaginęłaś w akcji ;P
Cały post Magdy odnośnie Igrzysk praktycznie streszcza wszystko co i ja czułam po zakończeniu czytania. Z jednej strony miałam satysfakcję bo .... SPOILER SPOILER SPOILER .... katniss wybrała peetę, ale pozostało tyle niedopowiedzeń. Wszystko zrekompensowały mi jednak małe peeciątka ;P co tu dużo ukrywać ;P ale dialog "kochasz mnie, prawda czy fałsz" "prawda" i tak jest uroczy <3 i bez wątpienia znalazłby się w moim TOP10 cytatów z IS ;D
Skoro już tu jestem to polecę Wam serial - "Jane by design" - jest świetny! Wciągnęłam się strasznie. Jest na razie tylko 10 odcinków, więc nie ma dużo nadrabiania, a kolesie(szczególnie jeden!) warci zachodu! :)
takkkk a za mną to już nikt nie tęskni :( nie czytam oczywiście waszych wypowiedzi o Igrzyskach bo jestem na początku 3 tomu dopiero....
Jak nie tęskni jak tęskni? ;P tylko, że Ty przecież cały czas byłaś, a panią Kasię to wywiało stąd na dłuższy czas ;D
Teraz sama biegam gdzieś co chwilę w związku z tym urlopem w PL, więc nawet specjalnie nie mam do Was pretensji, że przysypiacie mi tu ;D
Sandra pojechałaś z tym Tomem........ :P Jak się zwie aktor z Twojego avataru?> jakiś fajny :)
Oczywiście że tęskniłyśmy za wami obiema ;*
http://kwejk.pl/obrazek/1008959/get,ian,somerhalder!,%E2%99%A5.html
Przecież to Penn Badgley ;D a jeśli chodzi o tego wcześniejszego to Nick Roux - polecam po raz kolejny serial "Jane by design" ;D gościu jest niesamowity! :)
mi o tego wcześniejszego chodziło, bo to wiem że Penn :P a ja właśnie oglądam Idy Marcowe z Goslingiem :P
Hej dziewczyny. :) Któregoś dnia tu zajrzałam i akurat pisałyście o Hunger Games. Pozwoliłam przeczytać sobie kilka komentarzy i w ten sposób zachęciłyście mnie do przeczytania książki. Chciałam wam podziękować za pokazanie mi tej niezwykłej opowieści. Naprawdę czytało mi się ją z zapartym tchem, a chwilami aż mi się ręce trzęsły z wrażenia. ;D Jeszcze raz wielkie dzięki. :)
Ooooo, jak miło :) bardzo się cieszę, że Ci się podobało :) teraz pewnie z zapartym tchem będziesz czekać na film, tak jak my tutaj :)
Widzicie dziewczynki, szerzymy miłość do Igrzysk jak przystało na prawdziwe fanki <3 hehe ;D Ola w sumie powinna zbierać największe laury bo gdyby nie ona to żadna z Nas by pewnie tego nie przeczytała! :)
No jasne, że czekam! Dobrze się zapowiada, mam nadzieję, że tego nie zepsują. Ale na razie nie mogę doczekać się jutra, żeby wybrać się do księgarni po następne części. ;)
Jezu jak się ucieszyłam jak to przeczytałam! :) Strasznie się cieszę że kolejna osoba zakochała się w Igrzyskach :D Czytaj, czytaj dalej :) Cała trylogia jest świetna choć powiem szczerze , nie wiem jak dla dziewczyn ale dla mnie pierwsza część była najlepsza. Kolejne też są super i bardzo żałuje ,że są tylko 3 i historia Katniss dobiegła końca :(
Miło mi. :) Zawsze jest mi smutno jak kończę świetną serię książek, ale pociesza mnie to, że jest mnóstwo innych, których jeszcze nie znam. A w tym przypadku czekają nas jeszcze filmy, które zawsze są pewnym odświeżeniem (o ile nie okażą się klapą). Więc głowa do góry. ;)
No wiem, wiem ale i tak się robi smutno :P Ostatnio widziałam idealny kwejk..
http://kwejk.pl/obrazek/991972
A co do filmu to modlę się tylko żeby nie wyszło zmierzchowato i żeby nie zrobili z tego filmu dla 13 latek ,które będą napędzać sprzedaż ;(
I wgl też fanka Jasona że do nas zajrzałaś?;>
Nie powinno wyjść tak słabo jak w Zmierzchu, bo aktorzy są całkiem nieźli. No i to co mnie dobijało w "Sadze o lalkach Barbie" (jak ją nazywam) to główna bohaterka. Katniss nie jest pierdołą jak Bella. Jest zaradna i twarda.
Może nie fanka, ale bardzo go polubiłam. Bo przecież JAK można lubić Ezre? Nigdy nie spotkałam się z tak nudnym bohaterem.
No, też tak myślę, powinno wyjść całkiem dobrze. Przecież Jennifer z tego co wiem była nawet nominowana do Oscara :). A Katniss może i jest zaradna i bardziej żywa niż Bella, ale denerwowała mnie tylko o ociupinkę mniej ;P
Haha, kochana, skoro sądzisz że EzrA jest nudny, to chyba jeszcze nie widziałaś Matta z The Vampire Diaries :P
Nam też jest bardzo miło, że w ogóle komuś chciało się czytać nasze inteligentne wypowiedzi :D
Chociaż Sandra ma rację, tutaj nasza Ola powinna zbierać największe laury.
Ja mam podobnie. Chociaż ja mam jeszcze podobne fazy na głównych męskich bohaterów. Myślę sobie, że już nigdy nie będę uwielbiać nikogo jak dajmy na to Patcha z "Szeptem", a tu nagle pojawia się taki Peeta i to by było na tyle, jeśli chodzi o moją 'wierność' ;P. Pewnie za kilka miesięcy (chociaż na razie trudno mi w to uwierzyć) będę się rozpływała nad jakimś innym książkowym ideałem :P
No nie wiem. Może Katniss jeszcze zacznie mnie irytować. Dopiero przeczytałam pierwszą część. ;) Jennifer była spoko w X-Men: First Class.
A Pamiętniki oglądam, ale Matt mi nie przeszkadza. On jest tłem. Jedyne wątki z nim to jak rozmawia z którymś z bohaterów. Nie jest tak ważny jak Ezra w PLL.
Szeptem? Czyżby kolejna ciekawa książka? Dzięki. :D
Rozumiem Twoje fazy. Mam tak z muzykami. ;)
Mnie właśnie najbardziej irytowała w 2 części, w 3 to nawet nie miałam siły być na nią zła już ;P
Tak, bardzo gorąco polecam Szeptem ;D. Może kilka pierwszych rozdziałów zalatuje Zmierzchem, ale nie zrażaj się, bo potem to już będzie kompletnie inna historia ;D
Ok, ok, głosy podliczone! Przepraszam, że tak późno, ale miałam dzisiaj strasznie zabiegany dzień i dopiero teraz weszłam na laptopa.
Po naszych eliminacjach, w głosowaniu pozostał następujące teksty:
1. Proponuje nazwać jakoś to zjawisko. Ezrowstręt? ;D (3 PKT)
_Joy
2. Ahahahaha umarlam i powstalam z martwych :D Ezra jest jak Quasimodo z Dzwonnika ;P (4 PKT)
sandra_crashdown
3. moja kuzynka stwierdziła, że by mu dała tabletkę gwałtu, byleby tylko zapomniał ;dd i ona by go w sobie rozkochała. związała w sznur, wrzuciła do piwnicy i gapiła się na niego cały dzień. ;p ja to samo miałam zrobić z Eminemem rok temu. ;)) (3 PKT)
momsenka
4. TO JA ZAUWAŻYŁAM,ŻE MA GARBA!! XD (2 PKT)
pam001
5. To by było cudownie! Jak nie będziemy mogły ich zobaczyć na ekranie razem, to przynajmniej się zdjęciami pocieszymy. Haha, tak, plaga egipska. Jednego dnia twój dom zostanie obsypany jego wierszami, potem jego zdjęciami, a na końcu przyjdzie i rozkocha w sobie twoją córkę ! xD A żeby się nie pojawił, to na drzwiach musisz mieć przyczepiony plakat Jasona, haha xD (3 PKT)
_Joy
6. Dobra, podsumujmy: Z tutejszego forum wynika, że Ezra to psychopatyczny muł z garbem który roznosi chorobę znaną jako Ezrowstręt. :D XD Coś pominęłam? ;> (3 PKT)
Lexi1617
7. Oooo, to by było coś! :D xD
I jeszcze centralnie na oczach Ezry, niech cierpi psychol jeden :D (3 PKT)
smiles
8. Haha, ostro xD
Wyobrażam sobie ostatni odcinek - Aria w ciemnym pomieszczeniu, z którego wyłania się Ezra ubrany w czarną bluzę, z nożem i z tym psychopatycznym spojrzeniem i mówi:
"Welcome home, honey" ;D
A potem Jason przychodzi na ratunek, i zabija Ezre i Aria jest mu wdzięczna, hajtają się i mają dzieci - Jasona Juniora i Mini Arię :3 (11 PKT)
smiles
9. w ogóle jak ja mogłam go posądzić o uciekające oko?
dam sobie karę, napiszę 100 razy w zeszycie "EZRA PEDOFIL TO A." :D (10 PKT)
Kreciolka
10. Taki jakis...no nie bojmy sie uzyz tego slowa,pedal;p
taki gargulec-garbaty ;d (6 PKT)
pam001
11. o matko, Jason to Tyyyyyyyy? :D:D:D
dziewczyny JASON z nami jest!!!!
powiedz nam Jason, kiedy obijesz tą paskudną mordę Ezry? :D (4 PKT)
Kreciolka
12. No właśnie. On ma wrócić w jednym kawałku ;P Inaczej będziesz musiała ponieść karę-ustawić sobie Ezre na tapetę! ;P (3 PKT)
_Joy
13. Ezra-Jak była ta pierwsza scena jak leżał na kanapie, to sobie wyobraziłam, że siedzę przy biurku naprzeciw niej, on dalej czyta to coś, ja się bawię długopisem i nagle nim w niego rzucam, a on mu się przedziurawia przez czaszkę xD Ta scena po prostu sama, znienacka mi do głowy wskoczyła xD. I to zdjęcie-Hahaha, już wystarczająco dużo o tym pisałyście, poieram każde wasze słowo xD. I rozmowa z Ellą-myślałam, że się zaraz w gacie zsika, złamas jeden. (6 PKT)
_Joy
14. I wszystko jasne! teraz dopiero to dostrzeglam. Ezra ma taka szwabska urode :D Faszysta jeden ;P (6 PKT)
sandra_crashdown
15. Rozwaliłaś mnie tym ;D. Wyobraziłam go sobie z kitą, jak wpiernicza orzechy ;D (3 PKT)
_Joy
16. OMG!!!!!!! Leze i kwicze ze smiechu :D dziewczyny ja chyba dzisiaj nie zasne, bede sie bala, ze mi ezra w torebke na glowie wyskoczy z szafy!!! ;P albo gorzej .... bez torby!!! :D:D:D (3 PKT)
sandra_crashdown
17. Nie, nic nie jest w stanie mi ich obrzydzić, nawet coś tak odrażającego jak TO. Ale teraz będę jej jeść z uwagą, pilnie obserwując, czy aby nigdzie w mleku nie pływa głowa Ezry. (3 PKT)
_Joy
18. Zeby zachowac godnosc poprosilabym skromnie o autograf .... aaa tam! chrzanic godnosc! Wy wiecie co bym zrobila ;P szal, histeria, darcie ubran :D (3 PKT)
sandra_crashdown
A za 3 dni wyeliminuję 4 teksty, które będą mieć najmniej punktów, żeby poszło nam szybciej :)
2. 1 pkt
4. 1 pkt
6. 1 pkt
8. 2 pkt
9. 1 pkt
11. 1 pkt
14. 2 pkt
18. 1 pkt
Byłam w zeszłym tygodniu w bibliotece i u mnie jeszcze nie ma igrzysk...
A co do Ezry to się zgadzam, że najnudniejszych, chyba tylko Dawson może z nim konkurować, z tymi jego wiecznymi rozterkami.
Właśnie miałam dzisiaj pisać, co się stało z Kasia, że tyle jej nie ma:) Dobrze, że już jesteś :)
No tak Ezra to dno i 3 metry mułu nudy:P
Te nasze trzymanie kciuków coś ostatnio przynosi same pozytywne rezultaty :):):) hłe hłe ;P
Gratulacje Kasiulka ;*
Kasieńko super te nasze trzymanie kciuków przynosi skutki pozytywne :p tak samo było u mnie i u dziewczyn :P
Więc gratuluję Ci serdecznie :P
Ejjjj chyba zacznę głosować na siebie ;P bo nikt na własne teksty nie głosuje ;D hehehe nie no żartuję ;P ale zmieniam głosy, żeby było ciekawiej ;D
5. 2 pkt
6. 2 pkt
9. 2 pkt
10. 2 pt
13. 2 pkt