Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73558
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offttopy cz.5

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 5 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A wiec... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krotki czas staliśmy się prawie rodzina ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-monisia99
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
NASZ GRAFIK DLA NOELA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-katia_2007
Środa-izka21gramowa
Czwartek-izka21gramowa
Piątek-alexxa
Sobota-
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA KLAUSA
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Piątek-
Sobota-
Niedziela- (Proszę się tu nie burzyć, bo nie wiedziałam kto go chce na kiedy, więc napiszcie mi proszę ;P)

sandra_crashdown

Nie wiem. Np. ja nie lubię takiego stylu jaki ma właśnie Fiztpatrick albo Meyer. Po prostu... gdy to czytam, to automatycznie poprawiam każde zdanie. Ten styl jest taki... prosty, banalny.

Hmm_Ciastko

Styl po przelozeniu na jezyk polski zmienia sie drastycznie. Wiekszosc ksiazek, ktore lubie czytalam w dwoch jezykach i czasem zalamywalam rece. Genialnym przykladem jest tutaj wlasnie Saga Zmierzch. Wszystkim niedowiarkom polecam przeczytanie oryginalu, zyskuje na tym dosc znacznie. Co do "Szeptem" narazie sie nie wypowiadam bo pierwsza czesc przeczytalam po polsku, ale druga juz mam zamowiona po angielsku i jak ogarne sprawe to wtedy sie wypowiem, ale juz teraz jestem prawie pewna, ze "Crescendo" zyska u mnie przynajmniej jedna gwiazdke tylko dlatego, ze przeczytam go w oryginale ;)

sandra_crashdown

No, nie wiem. Ja np. lubię Harry'ego Pottera na równi, i po polsku, i po angielsku. Po angielsku wszystko tak 'prosto' brzmi czasami.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

akurat ja czytałam sagę zmierzch po polsku , harrego tym bardziej bo za dużo tam dziwnego słownictwa żeby czytać po angielsku :P A Jasona jakoś nie podejrzewam, jak dla mnie A moze być Melissa....

monisia99

Melissa na pewno nie, bo 1. twórcy podtykają nam ją na siłę pod nos 2. podobno jest potwierdzone, że nie jest A

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

no ja jeszcze o tym nie słyszałam żeby było potwierdzone że nie jest A...... zaś dla mnie jak najbardziej pasuje

monisia99

Moje typy na dzien dzisiejszy to: Ezra, Aria, Mona i tego sie trzymam ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

taaa szczególnie Ezra bo wiemy jak go kochasz :P

monisia99

Hehehehe to moj super-hiper-hero ;D Dobry przy stosowaniu ekstremalnych diet bo zawsze sprawia, ze zwracam obiad ;D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

No ja wiem wiem :P
http://film.onet.pl/wiadomosci/plotkara-bedzie-szosty-sezon,1,5060236,wiadomosc. html

monisia99

Nom, slyszalam juz o tym ;D Bardziej mnie ciekawi czy te spoilery o smierci Chucka sa prawdziwe czy nie bo nie wiem czy moge juz chlodzic szampana czy lepiej sie jeszcze wstrzymac ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

haha dobre a tak w ogóle to widziałam już z 3 razy w ciągu dwóch dni na tvn trailer igrzysk śmierci :)

monisia99

Jeeeeeej <jupi> Jeszcze tylko pare dni ;P Ja chyba juz w piatek pobiegne do kina, no chyba, ze przyjdzie mi zostac w pracy dluzej :( ale w sobote czy niedziele to juz na stowe ;D

Dziewczyny mam dla Was taki stary utworek, ktorego nie moge sobie od wczoraj wybic z glowy ;P wybaczcie zasmiecanie ;P

http://www.youtube.com/watch?v=iPBP1I0z47s

Przy okazji mozecie sobie przypomniec stare GG ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dobranoc :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Nie spać, tylko głosować dziewczynki! ;P

U mnie jakaś masakra ostatnio, mam tyle na głowie, że szkoda gadać ;/ I jestem straasznie do tyłu z serialami, nawet ostatniego odcinka PLL nie widziałam.

I polecam "Miasto Kości", bo skończyłam. Prawdę powiedziawszy to już 2 część kończę ;P Książka nie jest jakaś super wybitna, ale fajnie się ją czyta :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

w dzisiejszym dzień dobry tvn był reportaż o igrzyskach śmierci :) kto nie widział to proszę :P

http://dziendobry.tvn.pl/video/igrzyska-smierci,1,newest,38879.html

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Krótkie te wywiady były :( Ale i tak się zdziwiłam, że w Polsce się zainteresowali tym filmem ;o

A oglądałyście już może nowe promo z TVD? Szykuje nam się trójkącik, szkoda że nie taki jakbyśmy chciały ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ja niestety nie oglądam trailerów więc nie wiem jaki trójkącik ale możesz mnie oświecić :P

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Damon-Rebekah-Sage ;P

ocenił(a) serial na 8
_Joy

No ja nie widziałam, ale zaraz sb zobaczę :)
I wgl muszę wam powiedzieć że już mam miejsca zarezerwowane na 19 w piątek na Igrzyska &lt;3

alexxa

Aaaaaaaaaaa kurde! Ja siedze do 18 w pracy w piatek, ale moze pojde "po". Tak strasznie chce juz ten film zobaczyc ;(

O trojkaciku nie bede sie wypowiadac bo mi sie niedobrze robi:/ co Ci scenarzysci nam podsuwaja za masakre:/ i pomyslec, ze do tej pory tak slepo im ufalam i widzialam taki ogromny potencjal w tym sezonie 3! Pierwsza polowa byla o niebo lepsza niz to co tam teraz odchodzi :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dokładnie trójkącik okropny i chyba nam chcą obrzydzić serial...... nie wiem czy ktoś ogląda gotowe na wszystko ale się wkurzyłam normalnie :(

monisia99

Dziewczynki runda 2! Glosujcie na Dair i Delene! ;) i inne wasze typy! Tylko niech mi sie zadna nie wazy zaglosowac na Chair ani Ezrie - pamietajcie, ze z kazdym takim glosem wbijacie mi noz w plecy :D:D:D

http://www.zimbio.com/2012+TV+Couples+March+Madness+Challenge/articles/hklUQwOQv uJ/2012+TV+Couples+March+Madness+Challenge+Round

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dobra za głosowane :P dobrze że nie widziałaś głosowania :P

monisia99

Nie widzialam, ale poczulam takie dwa sztylety ;D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ahah chciałam Ciebie podrażnić ale bez obawy Twoja prośba została spełniona :)

monisia99

Dzieki Monia ;) To wiele dla mnie znaczy :* hehehe

Okazalo sie, ze u mnie juz w czwartek wyswietlaja pierwsze seanse Igrzysk ;P a w czwartek mam wolne, wiec chyba pojde :):):)

sandra_crashdown

http://www.filmweb.pl/video/fragment/Wyznanie+mi%C5%82osne-27716

<3<3<3

izka21gramowa

OMG! Mam ogromny dylemat czy to ogladac ;D przeciez to jeden z najcudowniejszych momentow pierwszej czesci ;P nie chce sobie zepsuc calosci ;P narazie sie bije z myslami, ale cos czuje, ze nie dam rady sie powstrzymac ...

sandra_crashdown

Oglądnij:P Tych momentów będzie jeszcze kilka:P

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

aaaaaaaaaaaaa, świetne ! <3
Kurde miałam tu dzisiaj nie wchodzić ale patrze, wy piszecie więc weszłam i oczywiście Izka musiała mi takimi cudownymi scenkami pojechać! Chciałam to zobaczyć dopiero w piątek! :D
Kocham to!

alexxa

Hahaha Olcia boisz sie, ze ktos Ci zdradzi kim jest A. ?! ;D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

hahahha, ogólnie chciałam sb odpocząć od tego i zrobić coś pożytecznego np pouczyć się :D Bo jak zacznę czytać te wszystkie spoilery i przewidywania to kurde strasznie nie będę mogła się doczekać! A już teraz bardzo chcę się dowiedzieć wszystkiego z jutrzejszego odc xd

izka21gramowa

Przelamalam sie i ...... link nie dziala ;P buahahaha ale przeszukalam YT i juz mam :)

Peeta jest nieziemski! Wiedzialam, ze cala milosc do niego mi wroci jak tylko wejdzie film ;P <3

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

O Bożeeeeee! AAAA!! Nie wiem czy oglądać czy nie!

monisia99

Az ogladnelam ostatni odc;( zabili Mike a tak go lubilam nie mogli Toma zabic??:(

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no właśnie tym bardziej szkoda Mike bo to fajny facet i do tego przystojniak a Tom to świnia i tyle.......

ja tam nic nie oglądam..... :P obejrzę normalnie w kinie :P teraz myślę jaką tu książkę zamówić z weltbildu

do tego się zastanawiam co z dzisiejszym odcinkiem PLL bo napewno nie dosiedzę do 2 w nocy .....

monisia99

Mam juz biletyyyyyyyyyyyyyyyy! Wlasnie zamowilam na czwartek ;D nie moge sie doczekac moje najmilejsze ;*

Olcia pamietasz jak przezywalysmy po przeczytaniu pierwszej czesci, ze tyle jeszcze trzeba czekac na film?! ;P jakos tak nawet szybko zlecialo :)

Monia, zamow "Szeptem" :) ja wlasnie czekam az mi przysla druga czesc ;P

sandra_crashdown

Czy to jest to Crescento czy jak się to pisze??

izka21gramowa

"Crescendo" to jest druga czesc "Szeptem" ;D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

O ja cie , racja :D
I wtedy wydawało mi się że to tak długo będzie trwać, a tu prosze :D Już w piątek w końcu do kina!
I szeptem też czytałam , podobało mi się ale miałam to od koleżanki a nie zrobiło na mnie takiego wrażenia żeby kupić 2 xd Taki typowa młodzieżowa książka, choć wątek miłosny był super :D

alexxa

No ja juz tak mam, ze jak cos zaczne czytac czy ogladac to lubie wiedziec jak historia sie skonczy. Automatycznie przy rozpoczeciu trylogii zdaje sobie sprawe z tego, ze skazuje sie na przeczytanie wszystkich 3 ksiazek bez wzgledu na to czy mi sie spodoba czy nie ;D Nie wiem jak nazwac takie zjawisko, moze ... choroba psychiczna? ;P

monisia99

No właśnie też mnie to wkurzyło;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Sandra jaki autor tej ksiązki szeptem?

taaa a z mojego głupiego kaszlu to zrobiło się zapalenie oskrzeli....... dobre

któraś planuje nocny seans z PLL?

monisia99

Autorka jest Becca Fitzpatrick :)

Ja chcialam, ale troche mnie przerazaja reklamy ;P nie wiem czy warto skoro z samego rana juz jest dostepny w sieci.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

zaraz zobaczę tą książkę :P ja chyba odpuszczę oglądanie w nocy i poczekam do wieczora co oznacza że nie wejdę na filmweb :(

monisia99

Wiesz kochana ja bym chciala ogladnac ale nie wiem czy wytrwam :(
Oj biedna<pocieszacz> kuruj sie kochana:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

ze mną z tym chorowaniem to jak nie sraczka to urok niestety....... ja chyba nie wytrwam a raczej bym poszła spać i potem specjalnie wstała tylko nie wiem czy to sens.....

monisia99

Jak jesteś chora to lepiej nie wstawaj tylko się kuruj.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

taaa a do pracy za mnie pochodzisz ? :P