PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Często tu się wypowiadałem, ponieważ jestem mega fanem tego serialu, oczywiście
dlatego, że jest w nim pokazany idealny obraz apokalipsy wywołanej przez wirus
zamieniający ludzi w zombie, które tylko czekają żeby dorwać się do flaków człowieka. Z
niecierpliwością czekam na 3 sezon, ale po tym serialu wystąpiły u mnie częste jak na sny -
koszmary z zombie, muszę przyznać że są naprawdę nieprzyjemne i bardzo realistyczne.
Najczęściej budzę się w momencie ugryzienia :E co nie jest fajne, ale czasem od tak.
Jak pisałem we wcześniejszych postach jeszcze raz się powtórzę. Najlepszy i tak był sezon
1, było to coś wspaniałego, cud po prostu, nie dlatego że jakaś tam gra aktorska czy coś bo
wiadomo, ale sam temat zombie http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-
2010-547035#picture-23 takie sceny mówią same za siebie. Wiadomo z 2 sezonem było
troszkę gorzej i taka niestety prawda więc pozostaje czekać na 3.

ocenił(a) serial na 8
Ajfel93

Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją. ;)
Oba sezony są moim zdaniem równie dobre, oba skupiają się na zachowaniach ludzi, truposze mają drugorzędne znaczenie, są tylko (a może aż?) tłem. A w pierwszym sezonie jest ich więcej, bo akcja dzieje się głównie w Atlancie, nic dziwnego.

W sumie taka siła kinematografii, że w co różnorodniejszych dziełach, widzowie odnajdą coś dla siebie. Mówił o tym bodajże jeden z braci Wachowskich w nawiązaniu do Matrixa, że film spodoba się zarówno fanom filmów kopanych, filmów akcji, dramatów, antyutopii, cyberpunk'u czy dzieł zahaczających o filozofię. I podobnie jest z The Walking Dead, jednym film się spodoba przez dużą ilość krwi, flaków i truposzy, innych urzekną opustoszałe krajobrazy, spodoba się fanom survivalu, ale i dramatów. :)

ocenił(a) serial na 9
endriuziom

Right man!