Widzieliście trailer ? Jak myślicie czego można się spodziewać w kolejnym sezonie ? Moim zdaniem Rick najara się posądą przywódcy grupy i dopnie swego czyli dobierze się do tej żony lekarza którego zabił , zresztą ma chrapkę na nią od dawna :D
Carol się wkurzy i spełni swoją groźbę? (dla niewtajemniczonych: rozmowa z bachorem Jessie w magazynie z bronią).
Morgan się będzie mieszał. To więcej jak pewne. Z tymi jego moralizatorskimi przymiotami. Doprowadzi Ricka do szału :D
Marzy mi się końcówka sezonu jak Rick w furii rozpieprza Morgana za jego poprawność :D
Faktycznie Rick rozwalajacy Morgana to byloby cos, do tego smierc Glena
lub Maggie oraz jakis dobry kompletny zwrot akcji plus kilka zapadajacych w pamiec pomniejszych wydarzen
Jak dla mnie, to zabili wystarczająco dobrych postaci na jakiś czas. Rozumiem, że tak jest w GoT, ale tutaj przez 4 sezony giną głównie postacie poboczne aż tu nagle przychodzi 5 sezon i wszystkim odwala, ludzie którzy przeżyli więcej niż wszyscy się poddają i chcą umierać. Mnie najbardziej ciekawi co się stacie z Carlem :)
myślę, że z dużą dozą prawdopodobieństwa można przewidywać jego trwanie aż do końca serialu, ewentualnie jakąś dramatyczną śmierć, na którą będzie musiał patrzeć ojciec i będzie więcej jego szaleństwa