PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177777
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

8/10

ocenił(a) serial na 2

Gdybym wystawial tego komenta przy 1 sezonie moze wystawiłbym notke 10/10 ale ze jestesmy juz po 2 sezonach daje 8, gdyż napięcie spada przez ciągnącą sie w nieskończonośc, czasem nudną historyjke, lecz bywają akcje ze jestem w stanie o tym zapomniec ;D przypomina mi sie serial skazany na smierc.. mniej wiecej na tym etapie wymieklem 2-3 sezon, bo ile mozna oglądac jak ktos ciagle ucieka, a jak juz ucieknie to znowu go gonią (dosłownie).. tu historia sie powtarza.. zobaczymy co dalej..

ocenił(a) serial na 6
Cz3slaf

Obawiam się że w 3 sezon (o ile wątek wiezienia nie rozciągnie się na 2 sezony) powtórzy schemat drugiego - sielanka w więzieniu, a w finale będą musieli z niego spieprzać.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

No nie wiem czy taka sielanka. Okres więzienia nie obfitował może w wiele wstawek zombistycznych, lecz jest na pewno najbardziej dramatycznym momentem w całym uniwersum TWD. Za sprawą jakich czynników, każdy czytelnik wie. Problemy będą dotyczyły każdego bohatera bez wyjątku. Co do zakończenia wątków więziennych, to czy jest lepszy sposób niż zakończenie go z pompą? :D Chyba raczej nie. Musi być efektownie. To jest jedna z cech dzieła Kirkmana.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Może trochę źle się wyraziłam. Pisząc sielanka miałam na myśli to, że w więzieniu znajdą tymczasowy azyl gdzie będą mogli sobie chwilę pomieszkać, tak jak na farmie.
Moim zdaniem więzienie jest najlepszą akcją w komiksie. Scenarzyści pod względem wątków mają pole do popisu (Michonne i Andrea ,Woodbury i Gubernator, Merle itd) więc mam nadzieję że 3 sezon dostarczy nam dużo wrażeń i zakończenie będzie totalną rozpierduchą wgniatającą w fotel.

ocenił(a) serial na 7
tomb2525

Motyw pobytu w więzieniu był jedny z ciekawszych, o ile nie najciekawszym w całym komiksie. Obawiam się tylko, że twórcy serialu pominą wiele ważnych momentów ze względu na ich zbyt dużą drastyczność. mam nadzięję że tak się jednak nie stanie.

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Niestety, ale na te drastyczne momenty, podobno nie ma co liczyć.