PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

No poczekałem i się nie zawiodłem. To co się działo w knajpie było genialne dwóch zabito
ale mówili oni o innych więc może to gubernator lub brat daryla merl(chyba). Zaiste jest też
wątek Lori no poszła sama i BAM może spotka ludzi z obozu.Mam nadzieję że może pod
koniec serii 2 pokażą merla lub gubernatora. Podsumowując aktorstwo wyszło genialne
coraz bardziej wciąga

ocenił(a) serial na 4
wade123321

Na dnie czasem jest muł, który zaiste wciąga :D

ocenił(a) serial na 7
wade123321

Też mam wrażenie, że to może być próba wprowadzenia gubernatora (albo zrezygnowanie z całego wątku w wiezieniu, który był jednym z najbrutalniejszych i najostrzejszych) i wprowadzenie najważniejszych rzeczy z niego teraz. Choć też fajnie by było jakby jednak dotarli do wiezienia i potem naprawde pojawił sie gubernator.

ocenił(a) serial na 1
Dealric

A kto to jest ten gubernator ?? Co się działo w więzieniu i kto z obozu do niego w trafił lub dotarł ?? Lori za dużo naoglądała się Rambo. Zmarnowała samochód i nie znając trasy pojechała na ratunek. Mając rewolwer i strzelając z jej umiejętnościami to ciekawe ile by musiała mieć dodatkowych naboi aby w trafiła w głowę. Powinien ją ugryźć zombie bo jakoś nie przepadam za nią. W Prison Break to jeszcze dobrze wypadła jako Sara ale tu to zawsze jakieś problemy ;/

ocenił(a) serial na 4
KUBATRIX

Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć to czytaj, jak nie to nie. SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER!!! Gubernator był "przywódcą" jednego społeczeństwa, które odgrodziło się i broniło mogę powiedzieć, że osiedla. Był draniem, dupkiem i podłą świnią, która organizowała walki ludzi na arenie otoczonej zombiakami. Początkowo wydawał się okej, ale później pokazał swoją prawdziwą twarz, uciął rękę Rickowi, więził Glenna i Michonne, którą też gwałcił, a później kazał walczyć. Ludzie, którym zagwarantował opiekę nie znali jego prawdziwej twarzy.

Do więzienia dotarła cała grupa, gdy opuścili farmę. Po oczyszczeniu bloku z zombie było idealnym miejscem na zamieszkanie. Grube mury, 3 ogrodzenia, dużo jedzenia, miejsce do spania i materiał na ubrania. Hershel zajął się rolnictwem tam. Nie byli tam dużo czasu, bo po spotkaniu Gubernatora i ucieczce od niego, zaatakował więzienie, niszcząc ogrodzenie oraz zabijając Lori z dzieckiem.

ocenił(a) serial na 4
Dealric

Gdzieś czytałam, że ma być w 3 sezonie, a jakby nie patrzeć nie mogą wprowadzić Gubernatora przed Michonne. Jeśli to są jakieś próby wprowadzenia to szczerze powiedziawszy boję się. Z komiksu wynika, że więzienie jest daleko, w końcu kilka dni im zajęło dotarcie tam, a Gubernator ze swoim społeczeństwem był jeszcze dalej.

ocenił(a) serial na 7
Badly

Ja wiem jak wynika, ale serial nie ma obecnie za wiele wspólnego z komiksem. + tak naprawde miedzy atakiem na farme a wiezieniem nic sie nie dzieje.

ocenił(a) serial na 4
Dealric

Mogliby już wyruszyć i wtedy by się mogło coś dziać, a nie tak ciągle ta farma :/ Życie w trasie byłoby ciekawsze.

ocenił(a) serial na 4
Badly

Tak odchodząc od tematu trochę, pamięta ktoś może w którym komiksie (chodzi mi o numer, nazwę nie wiem jak to nazwać.. [części] ) pojawiał się Gubernator (chodzi mi o to kiedy właśnie go poznajemy i kiedy bohaterowie są przez niego więzieni itp) ?

ocenił(a) serial na 4
odineii123

Chodziło mi w którym Tomie i/lub zeszycie go poznajemy ... itp (Przepraszam ze tutaj to pisze ale nie mogę edytować komentarza [posta] mam jakiś błąd [próbowałem wiele razy]).

odineii123

Czy ktoś wie co to za utwór leci na samym końcu serialu?

ocenił(a) serial na 4
znikajacypunkt

Na końcu serialu ? (czy może chodzi ci o sam koniec odc 8 ?)
Jeżeli o koniec odc to była już o tym temat i jest to clutch the regulator

ocenił(a) serial na 4
odineii123

Nie powiem dokładnie, ale około 27 zeszytu. Jeśli się nie mylę.

ocenił(a) serial na 7
odineii123

W 5 tomie jakoś.

ocenił(a) serial na 1
Badly

Uciął ręke Rickowi ? Wątpię aby to wprowadzili w serialu. Czy komiks jest wydawany nadal czy jest już jego koniec ?? Czy podzielony on też jest na jakieś tomy / sezony ?? Kto to jest Michonne ?? "Ludzie, którym zagwarantował opiekę nie znali jego prawdziwej twarzy" To co nie mieli styczności z miejscem gdzie odbywały się te walki ?? Jeśli byli tam szwendacze to walki na terenie bloku raczej się nie działy. To najpierw jest blok a później więzienie czy to więzienie jest w tym bloku ??

ocenił(a) serial na 4
KUBATRIX

Masakra. Ile pytań, może za komiks się weź?
Zeszyty są wydawane co miesiąc od 10.2003 Wydawany jest również w tomach, które zawierają bodajże 6 zeszytów.
Michonne to jedna z lepszych postaci, babka z jajami jak dla mnie.
Walki odbywały się w mieście (Woodbury) Gubernatora, a nie w więzieniu, to po pierwsze, bo mam wrażenie, że mogłeś źle zrozumieć to co napisałam. Po drugie walki były na zasadzie takiej samej rozrywki jak nasze bokserskie, tylko nadali temu smaczku, bo w ringu byli uwiązani szwędacze. Gubernator kreował się na dobrodzieja i mógł ludziom wciskać kto jest zły i kto powinien zginąć, nie pokazywał im swojego okrucieństwa. Oni też w to nie wnikali.

Ech... Blok nie jako budynek, a nazwa części kompleksu więziennego. W końcu więzienie jest dzielone na bloki, w których to segregują więźniów. Rick z innymi zajmowali Blok A o ile się nie mylę i brali się za oczyszczanie zombiaków z Bloków B i C. Srsly, nie ogarniasz takich prostych rzeczy?

ocenił(a) serial na 7
Badly

Na odwrót. Blok B i blok C były czyste, a blok A musieli wyczyścić a potem go zajeli.

ocenił(a) serial na 4
Dealric

A nie było tak, że w dwóch blokach oczyszczali? Mam na myśli ten, w którym spali, a później ten z którego była broń?

ocenił(a) serial na 7
Badly

To był ten sam blok.

ocenił(a) serial na 4
KUBATRIX

Komiksy są wydawane nadal (ostatni tom [jak na razie] z 2012 roku nazywa się "Odnajdujemy siebie") Wyszła również książka (powieść) nazywa się "Żywe Trupy : Narodziny gubernatora" .Tak jest podzielony na tomy w którego skład wchodzą zeszyty. Michonne (jak to powiedzieć) po prostu bohaterka komiksu (zobacz sobie w google i poczytaj o niej).Nie rozumiem do końca ostatniego pytania (ale postaram się odpowiedzieć tak jak zrozumiałem) z tego co wiem (chyba) to Blok to jakby sektor w więzieniu (więzienie jest podzielone na Bloki) ale mogę się mylić bo nie czytałem wszystkich tomów (o więzieniu itp też). Na resztę pytań nie znam odpowiedzi albo nie pamiętam (lub nie jestem pewien). Jeśli powiedziałem coś źle to wybaczcie :)

ocenił(a) serial na 4
odineii123

Spóźniłem się z odp o parę minut ;P

ocenił(a) serial na 9
odineii123

widze,ze jestes ogarniety, z jakich stron mozna pobrac/poczytac komiksy? blagam tylko nie odpowiadaj "poszukaj sobie"...

ocenił(a) serial na 7
rue_cambon

Szczerze to z googli. A tak to polecam piratebay jest ładnie zapakowany komplecik 90 zeszytów.

ocenił(a) serial na 4
rue_cambon

Chociażby na chomikach, no ludzie to wam tak ciężko? Wszystko na raz urwało? Ciężko wpisać The Walking Dead komiks chomikuj i kliknąć pierwszy link? To nie są poszukiwania jakiegoś niszowego filmu, książki, czy płyty albo dokładnie opisanego zabiegu medycznego, tylko popularny komiks. Jakim cudem się nie gubicie w świecie Internetu?

ocenił(a) serial na 9
Badly

napisalam wyzej,ze oczekuje konkretnych odpowiedzi, a hejterzy niech ida byc fajni gdzie indziej. Gdybym byla bardziej ogarnieta w walking dead i ktos by prosil o strone z komiksami to podalabym zrodlo z ktorego korzystam, a nie dawala kazania na temat internetu. .. uh nie chcesz sie podzielic nie odpisujesz, proste.

ocenił(a) serial na 4
rue_cambon

Napisałam wyraźnie jak łatwo jest znaleźć komiks, ale niektórym to ciężko już nawet w googlach wpisać proste hasło jak "The Walking Dead komiks chomikuj" i kliknąć pierwszy lepszy link, bo jest tego od groma. Wszystko za was robić trzeba, na tacy podać, bo najlepiej jak jest link, a sama/sam (żeby nie było, że tylko o tobie piszę) nawet palcem nie kiwnę.

ocenił(a) serial na 7
rue_cambon

I dostałaś dwie dokładne odpowiedzi gdzie jedynym co zrobić zostało to przekleić podaną fraze...

ocenił(a) serial na 9
Dealric

dobra dzieki ;) widac,ze w obecnych czasach nie mozna o nic zapytac, bo sie zostaje wysmianym. Zabieram sie za lekture !!

ocenił(a) serial na 4
rue_cambon

Można się pytać, ale dajcie spokój, znaleźć coś popularnego jest banalnie łatwe. Lenistwo pełną gębą. Gdyby to było coś trudnego do znalezienia to zawsze pomogę znaleźć (chociażby filmografia Normana, nadal nie mam całej, a kilka tytułów było cholernie ciężko zdobyć, więc innym osobom spokojnie mogę wrzucić i podać linka albo podać źródło z którego sama korzystałam), gdy ktoś nie daje rady. Czasami jak widzę takie pytania, to się zastanawiam, czy dana osoba w ogóle zadała sobie trud, aby poszukać, czy po prostu stwierdziła, że co będzie się wysilać, po prostu napisze i jej/jemu dadzą prosto pod nos.

ocenił(a) serial na 9
Badly

my bad. przyznaje,ze mi sie nie chcialo, pierwsze linki ktore znalazlam byly "niedzialajace".. juz znalazlam ;) Polecasz cs podobnego? oprocz dead set

ocenił(a) serial na 8
Badly

Agresywna dziewczyna jesteś :)

ocenił(a) serial na 9
Torain

Powiem wam tak gubernator był dobrym człowiekiem poczytajcie książkę a zrozumiecie tylko świat go zniszczył. Na chomikuj znajdziecie komiks. A możliwe że to będą ci łowcy kanibale którzy zjedli nogę dale. Ten wątek jest niezły ale gubernator lub brat daryla merl to było by niezłe. lecz coś czuje że pod koniec sezonu pokażą meryla lub gubernatora bo jak wiemy gubernator musi być bo stworzył z ricka zabójce nie szanującego innych spoza jego grupy (obczajcie numer 93 tam to nieźle pokazali). Może gubernator nie odetnie ręki ricka lecz musi zrobić coś drastycznego więc może shane zabije. Piszcie

ocenił(a) serial na 7
wade123321

Książka jest autora komiksu? Jak nie to pozostane przy tym, że był złym człowiekiem, a to to fanmde wymysł.

ocenił(a) serial na 4
Dealric

Tak książka jest tego samego autora "Żywe Trupy - Narodziny Gubernatora"

ocenił(a) serial na 7
odineii123

a to nie wiedziałem. Może siegne choć szczerze mówiąc nie wierze by to było godna lektura;)

ocenił(a) serial na 4
Torain

Ja? Agresywna? Um... Nie :3 To mój normalny tom wypowiedzi z nutką poirytowania ludzkim lenistwem. Sama jestem leń, no ale jakieś granice...
Agresywna to ja mogę jeszcze być :D

ocenił(a) serial na 9
Badly

Dealric tak twórca komiksu to zrobił. Jest naprawdę dobra i można ją każdemu polecić

ocenił(a) serial na 1
wade123321

A przy tym tytuł "Żywe Trupy - Narodziny Gubernatora" jest tani i kosztuje około 30zł (allegro) oraz jest po polsku.

ocenił(a) serial na 7
KUBATRIX

30 zł i tani!?!? Chyba ci się pojęcia pomieszały. Za 30zł to ja oczekuje porządnej książki, a nie 140 stron komiksu.

ocenił(a) serial na 4
NietypowyKonsument

Ale on właśnie mówi o książce (sprawdź sobie) i za 30 zł masz 360+ stron tejże powieści [tego samego autora co komiksu].

Badly

Na necie jest do pobrania 8 tomów, a dalej ani zeszytu, ani tomu w języku polskim oczywiście. Szkoda bo 8 tomów w 2 dni połknąłem i patrząc na końcówkę 8 miałem ochotę na 9 tom, ale nie ma w necie w języku polskim, a szkoda.

ocenił(a) serial na 7
bandofbrothers

To czytaj po angielsku co za problem...

Dealric

No właśnie, że jest problem. Nie mam opanowanego angielskiego w 100% i pewnie sporo bym nie zrozumiał, a oglądać obrazków nie mam ochoty. Ja rozumiem, że Ci co mają opanowany angielski na takim poziomie, że mogą czytać, oglądać film to w szkole na pewno się tego nie nauczyli tylko dodatkowe zajęcia, korepetycje.

ocenił(a) serial na 7
bandofbrothers

Szczerze chcesz wiedzieć jak sie sam uczyłem angielskiego? Oglądając angielskie filmy, czytając po angielsku, potem samemu tłumacząc i rozmawiając z obcokrajowcami. Tak jest najłatwiej i najlepiej.
Próbuj czytać Walking Dead po angielsku, jak czegoś nie zrozumiesz skorzystaj ze słownika. Bedzie trwało, ale i tak przeczytasz zanim po polsku bedzie (o ile bedzie bo tłumaczenie w polsce z tego co mówisz ma już pare lat w plecy), a do tego bedziesz miał satysfakcje, że sie udało, no i nauczysz sie czegoś.

ocenił(a) serial na 4
bandofbrothers

Człowieku! Co ty gadasz? Jakie lekcje? Jakie korepetycje? Angielskiego uczyłam się od 4 klasy podstawówki, bo był obowiązkowy, nie chodziłam na żadne zajęcia dodatkowe, ani nic, ostatnią porządne lekcje języka miałam w 2 klasie gimnazjum, czyli prawie 7 lat temu (chodziłam do technikum, w razie, gdyby ktoś liczył i myślał, że nie zdałam :P). Czytam komiks spokojnie, tam nie ma nic skomplikowanego. Języka uczę się na takiej samej zasadzie jak Dealric.
Zamiast filmów z lektorem polecam tylko napisy, jak zaczniesz sam chwytać to później nie będzie problemu oglądać bez napisów (czasami i tak trzeba jak nie ma).

Badly

Spokojnie, spokojnie po co ta spina dziewczyno wyluzuj poślady...

ocenił(a) serial na 4
bandofbrothers

Ja też chciałem czytać po polsku, żeby nic nie stracić :) Angielski znam "w miarę", ale mimo wszystko miałem obawy. Niesłusznie, ponieważ komiks jest napisany banalnie prostym angielskim. Jakieś słówko nieznane może się trafić, ale wtedy słownik chętnie służy pomocą :) Poza tym czytanie jest dużo łatwiejsze niż słuchanie języka (np. filmu). Podsumowując (bo generalnie tylko to chciałem napisać) skoro twierdzisz, że w 100% angielskiego nie znasz (dziwne stwierdzenie swoją drogą :P) tzn., że jednak jakiś poziom masz i jestem pewien, że w zupełności komiks ogarniesz bez problemu :)

A teraz zdradzę tajemnicę jak najlepiej uczyć się języków obcych :P Nie siedzieć i nie czekać aż wszystko samo do głowy przyjdzie :) Jednak kluczem pozostaje nauka, robienie czegokolwiek chociażby, zawsze przyniesie jakieś efekty. Aaah, łameryke odkryłem, co?!

ocenił(a) serial na 4
bandofbrothers

O lol. Myślisz, że ja się spięłam? AYFKM?

Badly

Początek na to wskazywał więc polecam wyluzować zwieracze. Ciao!

ocenił(a) serial na 4
bandofbrothers

Widzisz, źle założyłeś, bo ja byłam na luzie. Jak to fajnie, gdy ludzie zakładają coś innego :D
Tak nawiązując do twoich procentów. Na ile procent znasz angielski? Śmiem twierdzić, że przeciętny Anglik albo Amerykanin (to byłoby bardziej trafniejsze) nie znają i nie potrafią własnego języka na 100%.

Badly

Co do tych 100% to źle mnie zrozumiałaś jak użytkownik wyżej. Miałem na myśli, że nie znam na tyle dobrze angielskiego, że mogę bez problemu obejrzeć film czy przeczytać daną książkę kumasz? :D Jak to fajnie, gdy ludzie zakładają coś innego :D

"Człowieku! Co ty gadasz? Jakie lekcje? Jakie korepetycje?".

Wystarczyło grzeczniej napisać, a nie z wykrzyknikiem jakbyś się wydzierała i te pytania co ja gadam. Ja już nie mam ochoty tej rozmowy ciągnąc dalej napisz to co masz do napisania i skończmy to bo szkoda czasu. Pozdrawiam.