Nie wiem czy czasem jutro nie wpadnę pod samochód albo ktoś mnie nie zabije i chciałbym wiedzieć jak potoczą się wydarzenia w Alexandrii. Komiksy czytałem ale skończyłem na więzieniu i jakoś nie chce mi się znowu czytać, bo musiałbym od nowa żeby wczuć się w klimat.
Więc... co się stanie w Alexandrii? Skończy się masakrą czy nie?
Wiec tak. Serial jest miedzy pokazaniem grupy wilków. W komiksie była to zwykła banda rabusiów którzy zgina wszyscy przy bramie , natomiast niewiem jak bedzie to w serialu, w komiksie po tej bandzie była akcja w której maz jessie zabija żonę przywódcy Aleksandrii, rick za to wykona egzekucje i zabije go.. A potem bedzie pukal bladyne :D. Następnie bedzie akcja z horda zombi wokół całej Aleksandrii !!! Tu bedzie masakra duzo osób zginie, połowa głównych bohaterów w tym synki blondyny oraz sama blondyna. Zombi tpwejda do środka, posmaruja sie trupami ale to nie wystarczy zaatakują syna blondii i go bedą gryźć , jessie nie bedzie chciała puścić swojego syna imbedzie trzymała cara za rękę , wtedy uwaga rick podobnie jak w grze obcina jej rękę zeby mogły ja zjeść :D, carl traci, morgan umiera oraz całe dowództwo Aleksandrii. Jednak ricki postanawiają resztkami sił wyciąć cała hordę i im sie to udaje, odbudowuje Aleksandrie i przejmuje dowodzenie :) pojawiaja sie kolejna grupa dowodzona przez negana który zmierza haracz zamian za ochronę, rickowi to sie nie spodoba . Negan przy pierwszej okazji miażdży głowę glenowi. W tej samej chwili jego człowiek zabija ambrahama strzałem z kuszy w twarz. Rick zostaje wyśmiany i poniżany wiele razy. Zaplanował zamach. Na negana, lecz sie nie powiódł. Bedzie istniało jeszcze jedno osiedle bezpieczne, jeszcźe większe niż aleksandria, pt. Hilltop taśm wszyscy sie przeniosą , wczesniej negan zniszczy dosłownie cała Aleksandrie w pył. Rozpęta sie woja , ale to juz Jaśka na całego :D prawdopodobnie finał 6 lub półfinał 7 :D
Jezu, prawdopodobnie największa ilość spoilerów na zdanie w historii tego forum. Po co ja to czytałem?
Również przeczytałem, ale spójność i gramatyka tej wypowiedzi stoi na tak gównianym poziomie, że praktycznie nic z niej nie wyniosłem, a przeczytałem AZ dwa razy. Trzeciego podejścia moje oczy nie zniosą.
Trudno było, to fakt, ale dałem radę. U mnie to kwestia praktyki, przyzwyczajony jestem do odzyskiwania sensu z podobnych wypowiedzi. Przy odrobinie samozaparcia można to przełożyć na język polski.
Wytykanie, a stwierdzanie faktów to różnica to raz, dodaj może jeszcze, że insynuuje. Dwa...a w sumie wisi mi to.
Nie wątpię, że ci to wisi, bo dzieci w twoim wieku zazwyczaj cierpią na tumiwisizm. Wytykanie, stwierdzanie, insynuowanie - jeden pies, faktem jest, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie...
Hipokryzję widzę dobrze masz opanowaną, bo najpierw bronisz, a potem sam obrażasz, no ale nic. Na nic. Poza tym jakie ty zadałeś mi pytanie? Bo żadnego takowego nie widzę, może dlatego, że wciąż wisi mi co ty tam człowieczku chcesz napisać. Ja sobie pozwolę tutaj skończyć, zaś ty możesz dalej pokazywać, jak bardzo ułomną osobą jesteś. Pozdrawiam.
Widzę, że ta dyskusja nie ma sensu, bo ciągle pogrążasz się coraz bardziej, więc dam sobie spokój i najlepiej mi nawet nie odpisuj, bo i tak nie odpowiem. Pozdrowienia.
No i o taką wypowiedź mi chodziło a nie banda komentatorów którzy nie odpiszą a wytykaja tylko błędy!!! dzieki ziomuś :D kurde myślałem że blondyna przeżyje i dołączy do Ricków na stałe xd o Neganie słyszałem, ale własnie nie wiedziałem kiedy się pojawi, a patrzac po twoim poście to pewnie Deanna ta przywódczyni Aleksandrii zginie na końcu tego sezonu, chociaż byłaby to powtórka z ostatniego mid-finału .... a teraz komiks na czym stoi?? nadal siedzą w tym Hilltop?
tak nadal siedzą :),
co to finału są dwie opcje:
1. 5 sezon zakończy się albo na ataku hordy i wybicie połowy bohaterów, ( ale to wąteek blondyny i bandyci nazwani wilkami muszą być w epizodach 14,15 juz) a horda na finał ( odcinek ma trwać 90 min wkoncu :D)
2. 5 sezon zakończy pokonaniem rabusiów ,( sprawa z blondyną w odcinakach 14,15) a horda przeniesiona na 8 odcinek 6 sezonu :)
SPOJLER !! a ja mam dalej idace pytanie . z serialem jestem na biezaco odsamego poczatku. komiks zakonczylem na smierci Abrahama . w telegaficznym skrocie - co dalej ? jaka akcja? kto zginie ?
ostra jatkaa, ale w większości ludzie negana, a on sam bedzie pojmany przez Ricka :)
chce to zobaczyć :D mam nadzieje że Daryl załatwi kilku ziomków w jakiś spektakularny sposób :
O Darylu ciężko cokolwiek powiedzieć. Nie ma go w ogóle w komiksie, także twórcy serialu mogą zrobić cokolwiek.
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Storyline_(By_Issue)
Od 69 zeszytu. Możesz przeczytać opis każdego zeszytu bądź tomu.
O, wielkie dzięki. :P Trochę się pomiesza to wszystko, ciekawe czy twórcy serialu pójdą tą samą drogą co komiks czy troszkę zmienią...