Bez dwóch zdań jest to mój ulubiony serial.
W tyle zostają nawet moje ukochane LOST'y, 24 Godziny, Dwóch i Pół czy PB.
Uwielbiam taki klimaty, jestem psychofanem tego typu kina.
Resident Evil, Księga Ocalenia, Jestem Legendą, Underworld, Rec, Blade, 28 Dni Później, 30 Dni mroku, Pandorum, Opętani, Lęk, Carriers, Stake Land fenomenalne filmy.
Pewnie nie jeden o tej tematyce pominąłem... jak coś to jaki ? :)
Ktoś też ma fioła na punkcie tego gatunku?
Zombie, apokalipsa, wirusy ahh :)
Też jestem fanem Lost, 24 i PB, do tej trójki dołączył właśnie Walking Dead i też mu daje ocene 10/10. Oby ten serial trwał jak najdłużej.
'Droga'?
ale do tego samego worka tematycznego co Resident Evil/ 28 dni później wrzucasz też Underworld, Blade? tam nic o końcu świata nie było( o ile pamiętam bo dawno oglądałam)... chyba że bardziej o klimat chodzi..
Droga również.
o klimat ;) takie wampiry, ludzie w podziemiach żyjący. o coś takiego mi chodziło.
Resient Evil, 28Dni Później i Undwerworld, Blade to różne gatunki fakt. tutaj jakaś apokalipsa tutaj wampiry. ale klimat podobny bardzo:D
mroczny- to fakt. Części filmów , o których piszesz nie widziałam, poczytałam opisy i chyba muszę nadrobić zaległości.
mi sie z si-fi podobał Pitch black( jest specyficzny), późniejsze Kroniki Riddicka mniej ale dają radę. No i rosyjskie Straż nocna i Straż dzienna( ale znam osoby które na tym w kinie zasnęły:))
Zagadka nieśmiertelności- to o wampirach, ale w całkowicie innym stylu niż Blade czy Underworld.
tez uwielbiam tego typy filmy- u mnie na pierwszym miejscu Blade runner:)