PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177804
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zapraszam na forum http://www.walking-dead.com.pl/index.php
Tutaj znajdziesz najnowsze informacje dotyczące 3 seoznu, wszystko oddzielone, spoilery, nowości.
Nowe fotki.
Dyskusje na temat wszystkich odcinków!
Zapraszam.

ocenił(a) serial na 5
cersinpl

O tak, rejestrujcie się, ludzie. Może dzięki wam na tym forum wzrośnie poziom merytorycznej dyskusji :D

(Wybacz za tę antyreklamę, ale nie mogłam się powstrzymać. Znalazłam wasze forum parę dni temu i zastanawiam się, że wy piszecie tam posty, które zawierałyby więcej niż 5 zdań ;p).

BeeBee61

A to zawsze trzeba napisać 5 zdań? Znasz takie forum, gdzie każdy post ma przynajmniej 5 zdań?

ocenił(a) serial na 4
cersinpl

Nie zaglądałem na Wasze forum i raczej tego nie zrobię, gdyż wystarczy mi ekipa starych wyjadaczy z filmwebu (tak BeeBee61, Gambit_s15, elninka, Tortuga033 oraz Blondyna, o Was mówię :D), ale wydaje mi się iż autorce tego postu raczej chodziło o to, że nikt nie piszę tam nawet więcej niż 5 zdań, przez co hmmmmmm jest dość miałko retorycznie i rzekłbym, nudno znając podejście BeeBee61.

PS. a czy znam forum gdzie każdy post ma więcej niż 5 zdań? A i owszem, np. filmweb gdzie raczej każdy wpis zawiera zdań hooho i jeszcze trochę.

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Tomb, Ty być pewnie dostał tam bana za zbyt długie posty :D

ocenił(a) serial na 4
BeeBee61

Właśnie dlatego sobie odpuściłem :)

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

taaaak, mam nadzieję, że kiedy już wszyscy zobaczymy pierwszy odcinek 3 serii (ja grzecznie czekam do wtorkowej premiery na Foxie, a Wy?) to będzie o czym podyskutować. ;-)

ocenił(a) serial na 4
suicideblonde90

Ja już zamieściłem swój malutki "elaboracik" więc czekam na odpowiedzi jeżeli chcecie pogadać. W końcu są już konkrety :)

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

po wtorkowym wieczorze przeczytam i odpiszę. :)

ocenił(a) serial na 5
cersinpl

Nie zrozumiałeś, a Tomb bardzo ładnie Ci to wytłumaczył. Spróbuję i ja.

Jakiś czas temu szukałam w Internecie forum na którym mogłabym się zaczepić, aby podyskutować o serialu. Trafiłam między innymi do was. Jak osoba, która nie lubi kupować kota w worku, postanowiłam najpierw poczytać parę tematów. Niestety, ale większość postów wygląda mniej więcej tak '''Hahaha xD No też tak myślę XDD''. Natomiast dłuższych merytorycznych wypowiedzi jest tyle, co kot napłakał, więc stwierdziałam, że to nie jest miejsce dla mnie. Zatem odpowiadając na Twoje pytanie; Nie, nie trzeba koniecznie w każdym temacie pisać więcej niż 5 zdań, ale jeśli to jest górny limit na waszym forum, to już coś mówi, prawda?
Mam nadzieję, że mnie rozumiesz.
Nie chciałam Ci robić antyreklamy, choć wiem, ze zrobiłam. Jednak uważam, że ludzie powinni wiedzieć z czym mają doczynienia, gdyż to zaoszczędzi im czasu. Mi by zaoszczędziło gdyby ktoś mnie uświadomił przed zaglądnięciem tam, niestety dałam się zwieść reklamie ''Dyskusje na temat wszystkich odcinków!'' :)

ocenił(a) serial na 5
BeeBee61

PS. Zapomniałam o tematach z ''grami''. Jeśli na forum o jakimś serialu, największym powodzeniem cieszą się wątki w stylu ''policzmy do 10000'', ''na ostatnią literę'', czy ''skojarzenia'', to o czym to świadczy?

BeeBee61

O nudach? Nie było co robić przez przerwę od Walking Dead?
Hahahaha no też tak myślę, to pewnie znalazłeś to w tematach offtopowych.

ocenił(a) serial na 4
cersinpl

Niestety, ale również z czystej ciekawość zajrzałem na to forum i śmiem twierdzić, że to jakaś tragedia. Przeprasza za dosadność ale raczej nie lubię owijać w bawełnę. Tak jak mówi BeeBee61 dosłownie NIC TAM SIĘ NIE DZIEJE! Założyliście forum o serialu, który aż wymaga i oczekuje szerszej dyskusji oraz głębszej analizy. Weźmy np. pierwszy lepszy topic ze spoilerami gdzie zaprezentowano fragment otwierający najnowszy odcinek. Moment ten pokazuje nam jak przez te 7 miesięcy od wydarzeń w odcinku Bedside The Dying Fire zmienili się nasi bohaterowie, którzy są najważniejszym elementem produkcji, a pod spodem zamiast jakiś przemyśleń i ciekawych wniosków nie ma nic prócz maks 6 wyrazowych zdań w stylu "hahahaxDDD, uuuuuuuuuuuuxDD" No proszę Cię. Czytając te wpisy miałem wrażenie jakbym czytał rozmowę GG jakieś 12-latki co to się super wymuskaną gwiazdeczką Disneya zachwyca. Powtórzę to jeszcze raz, NUDNO, NUDNO, NUDNO, NUDNO, a na dodatek dennie, mało retorycznie, płasko oraz nieciekawo. Naprawdę przed promocją zajrzyjcie może na forum i sprawdźcie czy faktycznie jest co reklamować, zważywszy na to, że do promocji używacie portalu filmowego na, którym prowadzone są dość ożywione rozmowy.

A czy nie było co robić w przerwie między odcinkami? Oj z tym się nie zgodzę. Roboty było, aż nadto. Dosyć spora grupka osób tutaj na forum, ze mną, BeeBee61, Gambit_s15, elninka, Tortuga033 i suicideblonde90 na czele (tak wiem, trąci to trochę samo przechwalaniem się, ale czy to nie jest zgodne z prawdą?) rozebraliśmy na czynniki pierwsze powstałe już dwa sezony. Dosłownie do podstaw, i wyobraź sobie zajęło nam to całe 7 miesięcy. Oczywiście z przerwami, ale liczy się sam fakt. Popatrz teraz ile tego było. Niestety na waszym forum nie znalazłem nawet 0,01% z tego co omawialiśmy tutaj.

Podsumowując, dobrze zrobiłem nie ruszając się poza obręb filmwebu. A dla reszty? No cóż, wyrocznią nie jestem. Może komuś się wasza strona spodoba.

tomb2525

Nic sie nie dzieje?! To chyba dlatego reklamujemy, nie?

ocenił(a) serial na 4
cersinpl

Hola, hola reklama to nie wszystko. Coś tutaj widzę, że nie bardzo się ktoś zna na zasadach marketingowych. Oczywiście popularyzowanie danej strony w Internecie jest jak najbardziej na miejscu, jednakże to nie wszystko. Nawet gdybyście sobie rozwieszali kilometrowe banery, to i tak nie zyskacie potencjalnych użytkowników, w momencie kiedy produkt aka wasza strona będzie reprezentował miałką jakość, która niestety taka obecnie jest. Uważam, że założyciele powinni dołożyć wszelkich starań by poziom był co najmniej zadowalający. Jeżeli decydują się, iż główną dewizą strony jest "rozmowa na temat każdego odcinka" to powinni oni brać w tych rozmowach czynny udział i wyciągać je na wyżyny, a nie ograniczać się do maks trzech zdań. Powiedz Ty mi, po co mam się pchać w miejsce, które bardziej przypomina "koło gospodyń wiejskich" a nie stronę gdzie powinno się dyskutować na każdy możliwy temat związany z produkcją. Kroki dosłownie bezcelowe. Teraz powinni wziąć sobie do serca wszystkie uwagi by poprawić swoją sytuację.

ocenił(a) serial na 5
cersinpl

Haha, wiesz, to nie do końca tak się robi. Myślisz, że jakaś normalna osoba (powiedzmy Tomb) wejdzie na to forum, zobaczy pokemoniaste wpisy i stwierdzi, że to świetne miejsce, aby podyskutować o serialu? Nie, nie. Zwieje czym prędzej.
Proponuje uświadomić Użytkowników, aby postarali się przy pisaniu postów. Więcej retoryki, mniej błędów i emotek. Może będzie lepiej.

BeeBee61

Widzisz, nasze forum składa się z kilkanastu osób, a filmweb z 4 osób którzy potrafią napisać kilkanaście zdań w jednym poście.
Jak chcecie to piszcie sobie po kilka zdań, ale inni może nie mają tyle czasu, a chcą i tak podzielić się swoim zdaniem na temat odcinka.
Skoro Ci się nie podoba, to nie wchodź. Może innym się spodoba taki "chłam" jak wy powiadacie.

ocenił(a) serial na 4
cersinpl

Filmweb z 4 osób? Nie bądź śmieszny. Ja sam potrafię wyliczy co najmniej 6 razy więcej choć to i tak zaniżona liczba gdyż obecnie wiele osób zaczyna powracać wraz z rozpoczęciem nowego sezonu. Dodatkową rzeczą jest fakt, że sklecenie wypowiedzi zawierającej gdzieś koło 50 zdań naprawdę nie zabiera wiele czasu. Mi napisanie "mini recenzji" odcinka Seed nie zabrało więcej niż 15 min, tak więc mankament nie leży w posiadanym czasie, a w chęciach.

Ps. wiesz jest zasadnicza różnica, między jedną frazą eksploatowaną do granic możliwości czyli cyt. "super odcinek", a wyrażaniem własnej opinii w sposób złożony

ocenił(a) serial na 5
cersinpl

Wiedziałam, że wspomnisz coś o czasie : D Może Tobie i Twoim współforumowiczom napisanie postu składającego się z kilkudziesięciu zdań zajmuje pół dnia, nie wiem. W każdym razie normalny człowiek poświęca temu góra kilkanaście minut, czyli niezbyt dużo.

Poza tym bądźmy szczerzy, nikogo nie obchodzi, że użytkownik X uważa, że ''odcinek był super'', takie posty się olewa, bo nie wnoszą nic, a nic na forum. A forum zakłada się po to, aby dyskutować.
O tym ile osób udziela się na forum fw, nawet się nie wypowiem, wystarczy wypowiedź Tomba.

Ano, nie podoba mi się i mam prawo o tym pisać, co też czynię. Uważam jednak, że ludzie, którzy widzą reklamę waszego forum, powinni wiedzieć, że wasza strona jest merytoryczną porażką, aby nie rejestrowć się na darmo. Taka bezinteresowna przysługa dla nich z mojej strony : )

ocenił(a) serial na 7
BeeBee61

Potomność nazwie Cię Sylwią Wspaniałomyślną i będzie wielbić po wsze czasy!

:P

ocenił(a) serial na 5
Gambit_s15

A moje posty będą cytowali jeszcze wiele lat po mojej śmierci :D

BeeBee61

Tak, tutaj najbardziej aktywni - 2-3 osoby, tam więcej.
Po premierze widzę tutaj oprócz was większą liczbę osób, która pisze tak jak u nas na forum.
Ale dobra, bierzcie przykład z siebie i od razu piszcie, że cały filmweb pisze zdania po 30 zdań.

ocenił(a) serial na 7
cersinpl

Wyluzuj. Jeśli chodzi o mnie, to po prostu nie mam czasu na kolejne forum, więc nawet do Was nie zaglądałem.
A skoro nie zaglądałem, to nie oceniam.

Życzę powodzenia w rozwoju strony.

Gambit_s15

Dzięki Ci.