Mam pytanie do wszystkich zainteresowanych zombie. Kasy tyle nie mam ani umiejętności żeby taką grę stworzyć więc chciałbym zapytać czy jako użytkownicy bylibyście zainteresowani grą RPG w świecie zombie?
Coś w stylu Tibii, LaAge itp.
Jest masa gier sieciowych w wymyślonych światach jednak nie słyszałem o grze w takim klimacie.
Moja koncepcja jest taka. Wybierasz postać, lokalizację startową i jedziesz. Albo od zera np. Jak Rick albo jako osoba która zdąrzyła się przygotować. Mówie tu o stworzeniu świata w sieci ze względu na rozbudowanie detali. Nie mam na myśli miasta jak w GTA gdzie nie można praktycznie nigdzie wejść ani nic zmienić. Chodzi mi o akcje w których np. nasza postać musi znaleźć wszystkie zasoby, miejsce(kryjówkę) i to co mnie by najbardziej interesowało możliwość modyfikacji lub budowy nowych miejsc do przeżycia. Znajduję dom i zabezpieczam okna, buduję ogrodzenie, bronie, etc etc.
Ja bym bardzo chętnie zagrał w dobrze zrobioną gierkę tego typu dlatego pytam fanów tematu o wasze zdanie bo wówczas była by nadzieja że jeżeli będzie zainteresowanie to i kiedyś takowa gra powstanie.