Moim zdaniem powinno to być całe 17 końcowych minut ostatniego odcinka piątego sezony (moment, w którym Rick zauważa, że brama jest otwarta).
Dokładnie tak, może tylko pomijając scenę z Michonne biorącą miecz i ujęcie samochodu z napisem "Wolves Not Far". Byłby to ciekawy wstęp. Znakomitą kontynuacją tej sekwencji byłaby dalszy ciąg ponownego spotkania Ricka z Morganem.
a mnie nurtuje pewna inna rzecz. patrząc na to jak wygląda trailer sezonu, to wszystkie te sceny są wzięte z 1-3 odcinka, no może ze 2,3 sceny z odc np. 5,6 (tak jak to było w przpadku sezonu nr.5). Domyślam się , że zaczna z grubej rury czyli the wolves, których zlikwidują pewnie juz w 1 odcinku. Dalej mamy scene hordy, siostra Tyrriesa i jej przyszły chłopak spoglądają w nocy na horde ( pewnie scena z dodarciem jakoś do wierzy kościoła), a więc odcinek 2 lub 3. Biorac pod uwagę trailer walka z zombiakami powinna nastąpić już w 3 lub 4 odcinku. Chodzi mi tutaj o to co twórcy chcą pokażać w midseason! przecież muszą zakończyć boom. Wszczesniej myśałem ze będzie to horda zombii, ale patrząc na trailer będzie to co innego. No jestem ciekawy ;p co do zakończenia sezonu 6 to chyba nikt nie ma wątpliwości co to będzie :D
Niestety znowu się rozczarujesz. Wilki są prowadzeni aż do półfinału, a na finał wejdzie Hiltop, które obecnie jest na wstępnych etapach budowy. Także do Negana jeszcze długa droga.
jak wilki mogą być prowadzenie az do półfinału skorooo akcja będzie sie toczyć wokół hordy zombii w pierwszych odcinkach ! wilki out w 1 odcinku. Co do hiltop tak możesz mieć racje, ale skąd info na finał ? jak hiltop wprowadzą w np. 14 odc to bardzo dobra wiadomość i negana widzimy jak nic.
Jestem na bieżąco ze spoilerami dotyczącymi szóstego sezonu i wierz mi , konflikt z wilkami będzie prowadzony aż do półfinału. Aktor którego widzieliśmy w Conquer, kręci właśnie swoje sekwencje w Aleksandrii. Dodatkowo, plotkuje się że akcja nadchodzącego sezonu, a przynajmniej jego półsezonu będzie pomieszana chronologicznie stąd obecność The Wolves w półfinale. Co do Hiltop to nawet jeżeli będzie wprowadzone w 14 epizodzie to raptem dwa kolejne odcinki to zdecydowanie mało na to aby zaprezentować całą lokację i jej problematykę, a jest bardziej niż pewne że Gimple zdecyduje się bardziej rozbudować ten element w stosunku do komiksu.
niech oni juz tak nie kombinują z tymi wilkami ;p ot kolejna grupa, która prawdopodobnie ginie wcześniej zabijając jednego z ludzi Ricka. Po co tam ich rozpisywac, niech podają konkrety a nie : D
Gimple się nie spieszy jeśli chodzi o akcję serialową więc nie dziwię się, że przeciąga wszystko jak może. Obecnie pojawiło się tyle nowości, że wielkim zaskoczeniem nie byłoby gdyby Negan pojawił się dopiero w drugiej połowie sezonu siódmego lub nawet pod sam jego koniec. Poza tym, ostatnia wypowiedź Kevina Duranda tylko utwierdza w przekonaniu, że żaden kasting na Negana nie miał jeszcze miejsca i w najbliższym czasie też się pewnie nie odbędzie. Aktorowi mimo tego, że był wymieniany jako kandydat nawet nie zaoferowano roli.