Lubię tematykę zombie dlatego ucieszyłem sie, że zekranizują popularny komiks w formie serialu. Przyznam się, że komiksu nie czytałem, bo wolę oglądać zombie w ruchu na ekranie niż na kartce papieru. Pierwszy sezon był bardzo dobry. Dużo się działo. Żałowałem, że nakręcono tylko 6 odcinków i na kolejne przyjdzie mi czekać przeszło rok. Niestety się okazało to co w przypadku większości seriali. Im dana produkcja ma więcej sezonów tym staje się gorsza. Liczyłem, że w drugim sezonie z racji większej ilości odcinków będzie się działo jeszcze więcej, no i się przeliczyłem. Dostałem natomiast operę mydlaną w formie zombie gdzie samych zombie (nie licząc autostrady) jest jak na lekarstwo. Winą za ten stan rzeczy należy obarczyć chciwych producentów którzy o połowę (w stosunku do 1 sezonu) obniżyli budżet dodając jednoczesnie kolejne odcinki. Jak tak dalej pójdzie to zekranizowanie wszystkich zeszytów będzie mało prawdopodobne bo z takim nastawieniem moga zakończyć na 5 sezonie.
P.S
Akcję z dziewczynką mogliby spokojnie zamknąc w 2-3 odcinkach. Końcówka 7 odcinka trzyma w napięciu. No cóż oglądam dalej...