PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177770
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Nie posiadam telewizji FOX więc pobierałem odcinki czasem z większym trudem, do tego materiał jakim dysponuje ta telewizja jest skrócony. Nawet byłem skłonny kupić na Blu-ray gdyby wyszedł po polsku niestety nie wyszedł, olałem taką postawę jaka była w u nas i nie mam sobie nic do zarzucenia. Co wy o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 5
LordWieslaw55

Z II sezonem myślę, że będzie podobnie. ;/

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

Nie lepiej oglądać seriale online ?

Zeece

Zgadzam sie, zawsze można wejsc na Anyfiles i tam masz praktycznie wszystkie odcinki PL dubbing lub napisy.

ocenił(a) serial na 5
MrArther

Jaki "dubbing"? Musiałeś się raczej pomylić.

LordWieslaw55

Fakty sorki lektor tak jakoś mi sie napisało ;D

ocenił(a) serial na 5
MrArther

To dobrze, bo na pewno usłyszeli byśmy Fronczewskiego jako Hershela i Szyca jako Daryla.

ocenił(a) serial na 5
LordWieslaw55

Przez Ciebie wyobraziłam sobie Daryla gaworzącego chłopięcym głosikiem Szyca :D

ocenił(a) serial na 4
BeeBee61

Szyc? Nie bądź śmieszna :D Moja pierwsza myśl to Karolak. Wszędzie go pełno, to i by się do dubbingu TWD załapał. Do tego pewnie jakaś Mucha, Urbańska, Linda itd.

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Daryl z głosem Bogusia Lindy? eargasm!!!

ocenił(a) serial na 5
Zeece

Wolę oglądać w HD.

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

No to niestety :) ,albo rybki albo akwarium .Ja sam posiadam kanał FOX lecz z niego nie korzystam. Czas polskich premier + lektor mnie jakoś zniechęcają

ocenił(a) serial na 5
Zeece

Nie ważne dla mnie czy napisy, czy też lektor. Wersja od FOXa jest skrócona o gdzieś 20 minut, co samo wywołuje u mnie negatywną reakcję, komentują to, że wersja międzynarodowa, śmiech na sali. Najbardziej czekałem na blu-ray jak już pisałem, ale się nie doczekałem w Polsce, zapewne przy II sezonie też się nie doczekam.

ocenił(a) serial na 4
LordWieslaw55

Jak to wersja od Foxa jest skrócona o jakieś 20 min? Zastanawia mnie to stwierdzenie, gdyż wiele moich znajomych nigdy się z czymś takim nie spotkało. Poza tym mówisz o pierwszym, czy drugim sezonie? A dodatkowo, czy chodzi ci o odcinki pilotażowe, czy całość?

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Chodzi o to, że ta dłuższa wersja nie była wyemitowana w Polsce i jest mi przykro z tego powodu, także z braku polskiego wydania na Blu-Ray, gdzie mogły znajdować się napisy, bądź lektor. Rozumiesz?

ocenił(a) serial na 4
LordWieslaw55

Cóż, wystarczyło troszeczkę poczytać. Każda stacja FOX miała możliwość wybrania sobie jaki rodzaj odcinka pilotażowego chciała by zakupić, a co za tym idzie wyemitować. Były dwie wersje. Jedna 68 min druga tylko 45 min. Na nieszczęście polskich odbiorców, nasz odpowiednik wybrał opcję drugą. Dlaczego? Nikt tego nie wie. Mowa o pierwszym sezonie. Drugi sezon TWD natomiast został skrócony przez samego Derabonta o prawie 30 min.

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Właśnie myślałem raczej o pierwszym sezonie, w tym także wydaniu na Blu-Ray jak powtarzam już po raz kolejny, chociaż drugi sezon nadchodzący chciałbym zobaczyć wraz z dodatkami, ale prawdopodobnie nigdy się tego nie doczekam.

ocenił(a) serial na 4
LordWieslaw55

Cóż, premiera DVD/Blue ray jest 28 sierpnia. Też właśnie chciałbym się w to zaopatrzyć jednakże nic nie wskazuje na to, aby to wydanie miało się pojawił na rynku polskim. To odnośnie drugiego sezonu. Pierwszy sezon można kupić np. na Allegro, jednakże tylko w języka angielskim. Teoretycznie mi to nie przeszkadza, gdyż nie jestem na bakier z eng, jednak chyba jak każdy Polak wolałbym oglądać serial przetłumaczony.

ocenił(a) serial na 5
Zeece

Oj bez przesady. Rozumiem, że nie każdemu pasi lektor, ale czas polskich premier? Przezcież w Polsce nowe odcinki pojawiały się bodajże 5 dni po amerykańskiej premierze. Wierz mi, w wielu europejskich krajach było gorzej.

ocenił(a) serial na 8
BeeBee61

W sieci odcinki pojawiają się najczęściej kilka godzin po premierze w tv , a z polskimi napisami jakoś dzień po premierze. Ja jako fan seriali nie jestem w stanie tyle poczekać na odcinek który od kilku dni jest już w sieci ;>. No ale masz racje w porównaniu do niektórych premier innych seriali czy filmów 5 dni to nie dużo. Starsi ludzie ode mnie na pewno wolą poczekać kilka dni i obejrzeć spokojnie wieczorem po pracy ,na dużym ekranie swój ulubiony serial ,a nie tak jak ja "męczyć" się na 20 calowym monitorze

ocenił(a) serial na 5
Zeece

Źle mnie zrozumiałeś. Ja też ściągam (gdzie ten forumowy kabel? boję się, że mnie sprzeda władzom ; <), stwierdziłam tylko, że nie ma co robić tragedii z kilku dni. Wiadomo jednak, że jak wiesz, że jest już dostępny nowy odcinek, to chcesz obejrzeć zaraz, natychmiast ; >