j.w. Może w najbliższym czasie napisze coś więcej na ten temat. Tak w skrócie to po prostu film nie jest ani jakoś wybitnie ciekawy, ani to nie ma jakiś zaskakujących zwrotów akcji, nawet nie zaznałem radosnego roz****lu którego się spodziewałem po takiej megaprodukcji :/
Film jest ciekawy zwłaszcza pierwszy sezon. Zwroty akcji są i to prawie co odcinek, może oglądałeś to przysypiając na pół ? Mega produkcja myślę że głównie chodzi tu o efekty specjalne. Pierwszy odcinek był najdroższą częścią tej mega produkcji, później kasy nie było.
No właśnie w pierwszym odcinku tylko widać w scenografii ta post-apokaliptyczną atmosferę. Ale np. scena wybuchu budynku w 6 odcinku według mnie jest wręcz żenująca.
wiadomo że poziom większości seriali spada i to widocznie, gdyż chcą zachęcić widza do oglądania a później nawet nie robią sezonu końcowego tylko coś knocą na odczepnego, wg. mnie to bardzo dobrze że the walking dead jest intrygujący przez co będą tworzyć kolejne odcinki, ale skoro pisano na forum że 2 sezon jest nudny to może 3 nie będą oglądać gdyż większość odcinków spędzą w więzieniu i nie będzie dużo scen. Zachęcam Ciebie gorąco do obejrzenia 2 sezon gdyż jest on ciekawy i końcówka świetnie zrobiona.
na pewno wrócisz do tego tematu...w 2 sezonie jest jeszcze gorzej (podziękujmy Sophie)
Mam nadzieje że zginie w jakiś głupi sposób, bo inaczej to źle wyjdzie z ta jego charyzmatykom.