PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177777
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Oglądałem go i zaśmiewałem się do łez. Niby sytuacje są dramatyczne, ale ścigani
bohaterowie przez przewracających się o własne nogi umarlaków, są niesamowicie
komiczni. W ogóle fabuła, gdzie najpotężniejsze mocarstwo z najpotężniejszymi siłami
zbrojnymi zostało pokonane przez chodzące warzywa, jest niesamowita i odkrywcza. Tak
potrafią chyba tylko w USA. A już fakt, że bohaterowie miotają się po wymarłych
miasteczkach i miastach, i mają problem ze znalezieniem broni, w kraju gdzie ilość
zarejestrowanej broni przekracza liczbę mieszkańców - aż powala. Naprawdę świetny serial
komediowy. Jedyny mankament jaki zauważyłem, to brak śmiechów po każdej scenie...

ocenił(a) serial na 6
Khair

"Tak
potrafią chyba tylko w USA. A już fakt, że bohaterowie miotają się po wymarłych
miasteczkach i miastach, i mają problem ze znalezieniem broni, w kraju gdzie ilość
zarejestrowanej broni przekracza liczbę mieszkańców - aż powala. "

Biorąc pod uwagę to że w całym kraju wybuchła epidemia, gdzie zagrożenie stanowią jakieś potworasy zżerające ludzi to raczej nie dziwne jest to że większość ludzi pobiegła do najbliższego sklepu z bronią. Poza tym takich grupek jak ta którą tworzą bohaterowie , pewnie jest wiele, więc nie widzę żadnej nielogiczności w tym że brakuje broni.

I epidemia nie wybuchał tylko w USA.

ocenił(a) serial na 7
Khair

Rozumiem Twoje zdziwienie odnośnie pokonania największego mocarstwa świata przez umarlaków. To mało realne. Jednak w serialu zostało to całkiem nieźle uzasadnione. Chyba nie obejrzałeś serialu do końca, a nie chcę spojlerować.
Co do broni w USA, to owszem, jest jej sporo, ale przecież zapasy nie są nieskończone. Wojna trwała kilka tygodni, ludzie z pewnością wystrzelali zgromadzoną w domach amunicję. I to zapewne wystrzelali z marnym efektem, bo mało kto wiedział, że należy strzelać w głowę.
Co do reszty - przesadzasz. To nie jest ani serial o walce ludzi z zombie, ani o poszukiwaniu broni. To opowieść o ludziach w sytuacji ciągłego zagrożenia i rozpadu społeczeństwa.