PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177179
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pytanie o Ricka

ocenił(a) serial na 9

Mnie już trochę denerwuje ten jego grymas, wieczny foch i pragmatyzm, z tego co czytałem (nie czytałem komiksu) tu na forum przejdzie jakąś przemianę, możecie mi powiedzieć jak jego przemiana w tego złego będzie wyglądać? Nie boję się spoilerów bo serial weryfikuje i z tego co mówicie mocno odbiegł od swojej obrazkowej wersji.. ale w komiksie.. jak to wyglądało?

ocenił(a) serial na 8
park3r

SPOLIER SPOILER SPOILER!
Komiks składa się obecnie z 103 zeszytów, więc trochę się działo a działo z bohaterami. Jeśli chodzi o ową 'przemianę' prawdopodobnie chodzi tu o moment ekstremalnej ewakuacji z więzienia i smierci jego żony. Rick wtedy nie 'zmienił' się a raczej pękł, zaczął gadać z duchem żony przez telefon, gapić się w ściany i uśmiechać jakby miał zespół downa. Jedyną osobą która utrzymała go przy zdrowych zmysłach i dała siłę do dalszego działania - został jego syn. To pewnie tysz się skończy tragicznie. : >
Polecam komiksy, trochę inny klimat, inna zabawa.

ocenił(a) serial na 9
AdamHappyman

Próbowałem ale jakoś mnie nie wciągnęły.. ludzie na forum wspominali, że on sam jakoś zastąpi Gubernatora czy coś takiego, o to mi bardziej chodziło, czy coś mi się ubzdurało z gdybań fanów?

ocenił(a) serial na 8
park3r

Raczej :D . Postać 'Gubernatora' (według komiksów) będzie chciała odebrać Rickowi i ekipie Wiezienie. Nikomu nie wyjdzie to na zdrowie.
(GRUBY SPOILER)
Gdyz Michonne(babka z kataną) zrobi Gubernatora kadłubkiem, a ten w odwecie rozpipszy czołgiem mury więzienia,w efekcie bohaterowie serialu zdziesiątkowani znów się rozproszą , do tego ludzie gubernatora zabiją zone i córkę ricka(ekonomicznie jednym pociskiem,ciary na plecach). Wtedy Rick dostanie hopla.

ocenił(a) serial na 8
park3r

Rick w komiksie przechodzi wiele przemian. Na etapie wiezienia, ludzie zaczęli się go bać, a on sam zabrał na swoje barki za dużo i wszystko go przytłoczyło.

ocenił(a) serial na 7
park3r

Ową przemianę Ricka w serialu już teraz można zaobserwować. Porównaj go sobie z Rickiem z 1 sezonu. Tam był jeszcze można powiedzieć naiwny, bardzo wierzył w ludzi i w to, że wszystko będzie dobrze. Niestety pod wpływem wydarzeń Rick zaczął obojętnieć a kroplą, która przelała czarę było to, że musiał zabić najlepszego niegdyś przyjaciela - Shane'a. Teraz to już równia pochyła i Ricka coraz bardziej będzie obchodzić już tylko przetrwanie swojej rodziny i grupy, często kosztem jego własnego człowieczeństwa. W tym serialu wszyscy prędzej czy później, czy chcą czy nie zmieniają się w żywe trupy.

ocenił(a) serial na 6
bob_Lazar

Liczę na słynny monolog Ricka w tym sezonie.
Na początku lubiłam Ricka ale SPOJLER po śmierci Lori zaczyna co raz bardziej świrować i denerwuje mnie tym że zaczyna umartwiać się nad sobą, jaki to staje się nieczuły i bezwzględny i że nie ma żadnych oporów przed zabiciem drugiego człowieka, po czym kogoś zabiję i znowu zaczyna lamentować i tak w kółko. Ogólnie jak dla mnie komiks jest dobry do motywu z więzieniem. Później już mi się mniej podoba i nie wciąga tak jak wcześniej.

Tortuga033

Fakt, akcja więzienia w komiksie była jedną z lepszych ( o ile nie najlepsza ) . " Dzięki " temu, że Michonne pozwoliła przeżyć Gubernatorowi, mamy takie drastyczne zakończenie akcji w więzieniu i kolejna tułaczka . Ale właśnie tak napędza się kolejne losy komiksu. Chociaż ja przeczytałem 16 tomów ( szukam 17 ) .

ocenił(a) serial na 9
bob_Lazar

Tak myślę że też najbardziej dobiło go że Lori zdradzała kiedy walczył o życie.. i się o tym dowiedział.. ale tak.. to zupełnie inny Rick.. tylko teraz to taki Shane.. już nie ma takiej opoki w grupie..

ocenił(a) serial na 7
park3r

no cóż do Shane bym go i tak nie porównywał

ocenił(a) serial na 7
park3r

Nie sądze żeby najbardziej dobiło go to, że Lori go zdradzała. Wkońcu dowiedział się o tym dość wcześnie, mniej więcej na początku drugiego sezonu. Mimo tego dalej łączyły ich normalne relację. Coś w nim pękło dopiero w momencie kiedy musiał zabić Shane'a. Wtedy zaczął się zmieniać. Duży wpływ na jego zachowanie mogła mieć rownież sytuacja, w której wyznaje Lori co zrobił, a ona się na niego obraża zamiast go wesprzeć. Możliwe również jest, że zaczał poprostu ją obwiniać za to co się stało.
Co do tego że Rick zaczyna przypominać Shane'a to się nie zgodzę. Nie jest już tą samą osobą co wcześniej ,ale widać że nadal bardzo mu zależy na grupie i na Lori również. Jest w stosunku do niej oziębły ale myśle ze nadal ją kocha. Sposób w jaki czasami na nią patrzy, jego determonacja, żeby jak najszybciej znaleść jekieś bezpieczne miejsce, byle tylko jego żona nie musiała rodzić w podróży, czy też moment przy ognisku, kiedy dzieli się z nią jedzeniem, świadczą o tym że nadal mu na niej zależy.

ocenił(a) serial na 9
anita23_fw

Masz racje :)

ocenił(a) serial na 7
bob_Lazar

I to jest piękne. Tak czy owak, większość zginie, a i tak walszą o swoje. Ludzie mają niezwykłą wolę walki