Czy możecie mi polecić jeszcze jakieś inne fajne seriale do oglądania? Obojętne czy komedie, dramaty itp. Po prostu fajne według Was. Z góry dzięki za odpowiedź.
Tylko napiszę jeszcze które seriale już oglądam lub oglądałem i zaliczam do ulubionych : House, Mentalista, Californication, Teoria wielkiego podrywu, Jak poznałem waszą matkę, The Walking Dead.
Dzięki za odpowiedź. Za grę o tron i supernatural od jakiegoś czasu zamierzam się już zabrać. Teraz nie wiem czy zabrać się za pamiętniki wampirów czy true blood, obejrzę kilka odcinków każdego. A o Wilfred nie słyszałem.
Pamiętniki wampirów również oglądam,lubię ale..no właśnie ale.
Dla mnie ten serial jest zbyt grzeczny,zero ostrych scen.Zero wulgaryzmów,zero seksu.
A ja lubię seriale w których rzuca się mięsem,w których są odważne sceny :)
Pamiętniki są bardziej skierowane do nastolatków,lubię ten serial ale wolę twardy,ostry klimat True Blood.
Gdzie główna bohaterka jest słodką idiotką,ale również potrafi zabić z zimną krwią a nie jest nudną pipką...(za przeproszeniem) jak bohaterka pamiętników.
Akurat w pamietnikach bardziej podobają mi się postaci wampirów niż główna bohaterka. Jak dla mnie wątek romantyczny w tym serialu jest najmniej wazny- bardziej interesują mnie pozostałe a na ten jakoś przymykam oko ;)
True Blood mi się nie spodobał własnie dlatego że główna bohaterka jest słodką idiotką...przynajmniej w pierwszym odcinku.
Po prostu nie mogłam jej znieść. Seks i ostre sceny mi nie są potrzebne żeby serial był fajny :P
W pamiętnikach najlepszy jest dla mnie Klaus.
A w True Blood Sookie po jakimś czasie już nie jest słodką idiotką,trzeba się przyzwyczaić ;)
A jeden odcinek,to za mało żeby ocenić serial :)
Albo jeden sezon.
A mi są potrzebne,jestem facetem :)
Klaus jest genialny! Cały ten wątek z Pierwotnymi jest najlepszy.
Co do True Blood: ja nie lubię się męczyć. Serial ma być rozrywka a nie torturą. Na pierwszym odcinku się niestety wynudziłam- może do tego wrócę, może nie...
W Wilfredzie jest sporo niewybrednych dowcipów z podtekstem seksualnym aczkolwiek nie jest to największa zaleta tego serialu. Warto przetestować zwłaszcza że odcinki są krótkie- ja na jednym nie mogłam skończyć.
Tak dlatego oglądam ten serial,dla pierwotnych.
No i dla Katherine,którą uwielbiam a której jest mało.
Co prawda 1 sezon był dla mnie słaby,ale 2 i 3 nadrobiły.
Mam nadzieje że 4 sezon będzie dobry,i że Elena w końcu zdecyduje kogo wybrać :/ i że przestanie udawać taką niewinną ....bo mnie to strasznie wku.....:)
Ja jestem ciekawa jak rozwinie się ten wątek z Alarickiem. Zapowiada się naprawdę ciekawie. Myślę że Elena swoimi rozterkami nie przyćmi reszty :)
Alaricka już chyba nie zobaczymy,niestety.
Być może jako ducha...
Mnie najbardziej ciekawi jakim Elena będzie wampirem.
Mam nadzieje że nabierze charakteru. :)
Ha ha ostatnie zdanie niszczy. Ja z podobnego powodu oglądam właśnie Californication. Jeden odcinek to faktycznie za mało żeby ocenić serial,ale cały sezon to trochę przesada. Ja tak z 4-5 odcinków oglądam i wtedy wiem czy to serial dla mnie czy nie.
1 sezon True Blood jest średni,ja najbardziej lubię 2 sezon.
Ale obejrzyj z 3-4 odcinki 1 sezonu,może Ci się spodoba.
Skoro Californication lubisz to myślę że True Blood również polubisz.
Ja lubię takie sceny,nie przeszkadzają mi.A wulgarny język uwielbiam,a w TB jest go sporo.
Ale lepiej oglądać z napisami,niż z lektorem który nie tłumaczy wszystkich wulgaryzmów :/
Napisy jak najbardziej, jak jakiś serial oglądam to najpierw szukam napisów. Lektor jakoś często mnie denerwuje, nie oddaje klimatu
No nie wiem...czasem wystarczy jeden odcinek żeby wciągnąć albo żeby zniechęcić. A co do lektora to największe zło jakie można wymyślić...Słuchanie tego samego monotonnego głosu zamiast oryginału zabija masę wrażeń jakie czasem daje gra aktorska.
Ja też wolę filmy i seriale z napisami oglądać. Ale lektor to zło konieczne w niektórych np. TV przypadkach a dubbing to jest dopiero porażka.
Krew z krwi i bez tajemnic to chyba polskie seriale,a więc nie dla mnie. Dexter nie spodobał mi się. Grę o tron mam w planach do obejrzenia, a sons of anarchy nie znam.
Ja ci polecam - Impersonalni bardzo fajny serial o zapobieganiu zabójstw, naprawdę mi sie spodobał, może tobie też się spodoba
The Wire to najlepszy serial jaki wyszedł ale ciężko dostać.Ja właśnie szukam i zaczynam z nim na nowo przygodę.