PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177414
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Czy możecie mi polecić jeszcze jakieś inne fajne seriale do oglądania? Obojętne czy komedie, dramaty itp. Po prostu fajne według Was. Z góry dzięki za odpowiedź.

Tylko napiszę jeszcze które seriale już oglądam lub oglądałem i zaliczam do ulubionych : House, Mentalista, Californication, Teoria wielkiego podrywu, Jak poznałem waszą matkę, The Walking Dead.

darkness_9

Dzięki za odpowiedź. Za grę o tron i supernatural od jakiegoś czasu zamierzam się już zabrać. Teraz nie wiem czy zabrać się za pamiętniki wampirów czy true blood, obejrzę kilka odcinków każdego. A o Wilfred nie słyszałem.

Kondzio92

Pamiętniki wampirów również oglądam,lubię ale..no właśnie ale.
Dla mnie ten serial jest zbyt grzeczny,zero ostrych scen.Zero wulgaryzmów,zero seksu.
A ja lubię seriale w których rzuca się mięsem,w których są odważne sceny :)
Pamiętniki są bardziej skierowane do nastolatków,lubię ten serial ale wolę twardy,ostry klimat True Blood.
Gdzie główna bohaterka jest słodką idiotką,ale również potrafi zabić z zimną krwią a nie jest nudną pipką...(za przeproszeniem) jak bohaterka pamiętników.

Damx123

Akurat w pamietnikach bardziej podobają mi się postaci wampirów niż główna bohaterka. Jak dla mnie wątek romantyczny w tym serialu jest najmniej wazny- bardziej interesują mnie pozostałe a na ten jakoś przymykam oko ;)
True Blood mi się nie spodobał własnie dlatego że główna bohaterka jest słodką idiotką...przynajmniej w pierwszym odcinku.
Po prostu nie mogłam jej znieść. Seks i ostre sceny mi nie są potrzebne żeby serial był fajny :P

darkness_9

W pamiętnikach najlepszy jest dla mnie Klaus.
A w True Blood Sookie po jakimś czasie już nie jest słodką idiotką,trzeba się przyzwyczaić ;)
A jeden odcinek,to za mało żeby ocenić serial :)
Albo jeden sezon.
A mi są potrzebne,jestem facetem :)

Damx123

Klaus jest genialny! Cały ten wątek z Pierwotnymi jest najlepszy.
Co do True Blood: ja nie lubię się męczyć. Serial ma być rozrywka a nie torturą. Na pierwszym odcinku się niestety wynudziłam- może do tego wrócę, może nie...
W Wilfredzie jest sporo niewybrednych dowcipów z podtekstem seksualnym aczkolwiek nie jest to największa zaleta tego serialu. Warto przetestować zwłaszcza że odcinki są krótkie- ja na jednym nie mogłam skończyć.

darkness_9

Tak dlatego oglądam ten serial,dla pierwotnych.
No i dla Katherine,którą uwielbiam a której jest mało.
Co prawda 1 sezon był dla mnie słaby,ale 2 i 3 nadrobiły.
Mam nadzieje że 4 sezon będzie dobry,i że Elena w końcu zdecyduje kogo wybrać :/ i że przestanie udawać taką niewinną ....bo mnie to strasznie wku.....:)

Damx123

Ja jestem ciekawa jak rozwinie się ten wątek z Alarickiem. Zapowiada się naprawdę ciekawie. Myślę że Elena swoimi rozterkami nie przyćmi reszty :)

darkness_9

Alaricka już chyba nie zobaczymy,niestety.
Być może jako ducha...
Mnie najbardziej ciekawi jakim Elena będzie wampirem.
Mam nadzieje że nabierze charakteru. :)

Damx123

Ha ha ostatnie zdanie niszczy. Ja z podobnego powodu oglądam właśnie Californication. Jeden odcinek to faktycznie za mało żeby ocenić serial,ale cały sezon to trochę przesada. Ja tak z 4-5 odcinków oglądam i wtedy wiem czy to serial dla mnie czy nie.

Kondzio92

1 sezon True Blood jest średni,ja najbardziej lubię 2 sezon.
Ale obejrzyj z 3-4 odcinki 1 sezonu,może Ci się spodoba.
Skoro Californication lubisz to myślę że True Blood również polubisz.
Ja lubię takie sceny,nie przeszkadzają mi.A wulgarny język uwielbiam,a w TB jest go sporo.
Ale lepiej oglądać z napisami,niż z lektorem który nie tłumaczy wszystkich wulgaryzmów :/

Damx123

Napisy jak najbardziej, jak jakiś serial oglądam to najpierw szukam napisów. Lektor jakoś często mnie denerwuje, nie oddaje klimatu

Kondzio92

Ja tak samo,nienawidzę lektora..
Wolę sobie poczytać :)

Kondzio92

No nie wiem...czasem wystarczy jeden odcinek żeby wciągnąć albo żeby zniechęcić. A co do lektora to największe zło jakie można wymyślić...Słuchanie tego samego monotonnego głosu zamiast oryginału zabija masę wrażeń jakie czasem daje gra aktorska.

darkness_9

Ja też wolę filmy i seriale z napisami oglądać. Ale lektor to zło konieczne w niektórych np. TV przypadkach a dubbing to jest dopiero porażka.

darkness_9

Zgadzam się co do Gry o Tron i Dextera

Kondzio92

Gra o Tron, Sons of Anarchy, Dexter, Bez tajemnic, Krew z krwi

jusi_z

Krew z krwi i bez tajemnic to chyba polskie seriale,a więc nie dla mnie. Dexter nie spodobał mi się. Grę o tron mam w planach do obejrzenia, a sons of anarchy nie znam.

Kondzio92

Supernatural, suits.

Zenek_11

Supernatural jest na mojej liście do obejrzenia,a suits nie znam.

Kondzio92

Ja ci polecam - Impersonalni bardzo fajny serial o zapobieganiu zabójstw, naprawdę mi sie spodobał, może tobie też się spodoba

imbir8

Oglądałem 4 odcinki i nie spodobał mi się

Kondzio92

The Wire to najlepszy serial jaki wyszedł ale ciężko dostać.Ja właśnie szukam i zaczynam z nim na nowo przygodę.

Kondzio92

Nikita (ta z Petą Wilson)
http://www.filmweb.pl/serial/Nikita-1997-39595

Kondzio92

Marble Hornets. Polecam słabej jakości na Youtube ale bardzo ciekawy .